| |

De 7 leukste steden en dorpen voor 1 nachtje weg Nederland 2023

Soms heb je het gewoon even nodig een nachtje weg en even een andere omgeving en gedachtes. Je kunt ook een nachtje weg om iets te vieren of juist omdat je iets wil zien of ontdekken. Er zijn verschillende redenen om een nachtje weg te gaan. Waarom zou je voor 1 nachtje verre afstanden afleggen terwijl Nederland zo mooi is.

Nederland heeft veel mooie plekken en steden waar je jij je makkelijk 2 dagen kunt vermaken. De 7 leukste steden en dorpen heb ik voor je op een rij gezet voor één nachtje weg. De bestemming wordt uitgebreid beschreven, ook ontbreekt het niet aan vele tips. Dit allemaal om jouw keuze iets makkelijker te maken voor welke plek je het beste kunt kiezen.

Amsterdam

Amsterdam de hoofdstad van Nederland, de stad met 75 musea,165 grachten, met duizenden mensen en misschien nog wel meer fietsen. In Amsterdam is te veel te beleven en te zien om in een korte beschrijving te vermelden Je hebt naast prachtige gebouwen, diverse musea (Het Rijksmuseum, het Van Gogh- en het Anne Frankhuis museum) en attracties zoals het Madame Tussauds, en de dierentuin Artis. Een plek welke je ook zeker niet mag overslaan is de Dam. Hier vind je o.a het Paleis op de Dam.

Als je Amsterdam op de misschien wel mooiste manier die mogelijk is wil bekijken raad ik je een boottocht aan. Je ziet de stad vanaf een andere kant en komt op plekken waar je anders niet zo snel wat gekomen. In een korte tijd zie je veel van de prachtige stad.

Amsterdam is ook zeer geschikt voor de uitgaansliefhebber en de shopper. De stad heeft nameleijk een zeer uitgebreid en gevarieerd winkelaanbod. Wie aan winkelen en Amsterdam denkt, denkt meestal meteen aan de P.C. Hooftstraat, de Kalverstraat en de Leidsestraat. Maar er zijn nog veel meer mooie plekken. Ook zijn de vele markten een aanrader zoals de bloemenmarkt, de Dappermarkt en de Albert Cuyp markt.

Ook qua uitgaansgelegenheden is de keuze reuze van oude bruine kroegen tot de meest luxe clubs en alles wat er tussen in hoort. De coffee shops en de red light district zijn ook publiekstrekkers vooral bij de buitenlandse toeristen. Het voordeel van Amsterdam is dat er lijkt geen einde aan te komen als het moet kun je 24/7 door feesten. Vooral de pleinen zijn de locaties met de meeste feesten en gezelligheid

Amsterdam kan en mag uiteraard niet ontbreken. Vele toeristen komen onder andere voor het uitgaansleven naar Amsterdam. De keuze is reuze van oude bruine kroegen met oude Amsterdammers tot de luxe en dikste clubs. Uiteraard mag ik de coffee shop en de Red Light District niet vergeten. Ook dit zijn plekken die erg geliefd zijn.

Voor elke type feestbeest is er wel een geschikte plek te vinden. Het voordeel van Amsterdam er lijkt geen einde aan te komen als met moet je 24/7 door feesten. Vooral de pleinen zijn locaties waar de meeste feesten en gezelligheid te vinden is.

Een andere echte aanrader in Amsterdam ligt buiten het centrum dat zijn de foodhallen. De oude tramremise is verbouwd tot en zeer hippe food markt. Waar je kunt genieten van de lekkerste gerechten uit alle windstreken van de wereld.

Wil je langer genieten dan één dag van Amsterdam? Kies dan voor het Hotel Die Port van Cleve dit is een zeer betaalbaar 4 sterren hotel midden in het centrum van Amsterdam. Vanuit het hotel kun je de stad goed verkennen.


Maastricht

In het uiterste zuiden in Zuid-Limburg vind je Maastricht. Maastricht heeft een historische binnenstad er hangt in deze prachtige stad een unieke sfeer en is zeer geschikt om lekker te shoppen. in 2008 is het overdekte winkelcentrum Entre Deux uitgeroepen tot het beste winkelcentrum van Europa. Dit winkelcentrum vind je tussen de Markt en het Vrijthof.

Stadsdeel Wyck heeft veel bijzondere winkels zoals delicatessen-, kunst-, design- en antiekwinkels. Ben je meer opzoek naar de bekende winkel- en mode ketens dan is de Stokstraatkwartier voor jou de beste plek dit is gelegen in City-Noord.

Zoals je hier boven hebt gelezen is het Winkelgebied opgedeeld in verschillende straten en gebieden. Op deze manier lijkt het misschien veruit elkaar maar dit valt over het algemeen reuze mee, want onderweg is er veel te zien en te beleven in de binnenstad.

De beste plek om van je Limburgse Vlaai, Lunch en Diner te genieten is op het Vrijthof. Dit mooie plein heeft vele horecagelegenheden met mooie terrassen. Naast de vrijdag markt op het Vrijthof zijn er ook regelmatig evenementen en activiteiten.

Maastricht doet historisch aan en heeft vele leuke romantische plekken, ook een aanrader is het bezoeken van de Sint Pietersberg en grotten niet ver van Maastricht af. Valkenburg is ook altijd een romantische bestemming en kan ook goed gecombineerd worden.

Bastion Hotel Maastricht Centrum is een vier sterren hotel. Het hotel is gelegen op slecht 5 minuten van het Vrijthof. Betaalbaar en zeer goed gelegen.


Giethoorn

Het Venetië van het Noorden, wie kent het niet Giethoorn, een prachtig toeristisch dorp waar je met bootjes doorheen kunt varen. Het centrum het toeristische deel van Giethoorn in autovrij. Deze wegen en paden zijn verbonden met houten bruggetjes. Ook de bewoners zelf kunnen vaak het huis alleen lopend, met de fiets of boot bereiken.

Door de grachten van Giethoorn varen vele boten, naast grote rondvaartboten kun je zelf ook een bootje huren en varen. Tijdens de vakanties en speciale feestdagen kan het wel heel druk zijn, rond Valentijnsdag valt het gelukkig vaak wel mee.

Een bootje varen is één van de activiteiten die je kunt ondernemen in Giethoorn. Een rondvaart boot is leuk maar zelf varen en onderweg picknicken kan ook heel romantisch zijn. Naast het varen is Giethoorn ook heel leuk om te verkennen.

’t Olde Maat Uus het Giethoorn Museum en de oude aarde een prachtige winkel met edelstenen en bij de winkel is ook een museum.zijn ook echt aanrader om te bezoeken als je in Giethoorn bent.

Aan het water heb je diverse restaurants ook zijn er vaak speciale arrangementen met een boottocht in combinatie met een diner of een drankje.

Hotel Brasserie De Pergola is een uitstekende keuze als het gaat om een overnachting in Giethoorn. Dit 3 sterren hotel heeft een zeer goede ligging en is ook nog eens betaalbaar. Iets Buiten Giethoorn het je het Fletcher Hotel De Eese-Giethoorn. Het hotel is gelegen bij een prachtig bos waar je ook vele reeën kunt spotten. Met dit hotel kun je ook giethoorn goed combineren met Steenwijk.


Vlissingen

Vlissingen springt er in veel zaken boven uit, één van de badplaatsen in Nederland met de meeste zon, de langste boulevard van Nederland en dit is nog zeker niet alles. De badplaats Vlissingen heeft 6 verschillende stranden. Het Badstrand en de het Nollestrand zijn de 2 drukste stranden. Dit betekend niet dat de andere stranden minder mooie zijn.

De grootste attractie in Vlissingen buiten het strand en de boulevard is MuZEEum. Dit museum is echt de moeite waard. Door middel van de nieuwste multimediatechnologie kom je meer te weten over scheepsbouw en zeeslagen, overstromingen en visserij. Een leuk museum ook voor kinderen.

Andere hoogtepunten in Vlissingen zijn de mooie gebouwen je vind hier ongeveer 300 gebouwen met een maritieme sfeer. Reptielenzoo Iguana heeft 500 reptielen, insecten en amfibieën. Een bezoekje aan de haven en een eventuele boottocht en als laatste een terrasje pakken en genieten van de echte Zeeuwse mosselen.

Je kunt het strand en de stad eenvoudig met elkaar combineren dit maakt Vlissingen interessant.

De 2 leukste hotels in Vlissingen zijn:

  • Hotel-Restaurant Arion-Vlissingen: Dit luxe 4 sterren hotel heeft een uitstekende ligging aan de ene kant het historische centrum met de vele mooie gebouwen en aan de andere kant de boulevard met een breed strand.
  • Strandhotel Westduin: Dit 4 sterren hotel ligt pal aan het strand in de duinen. Vanuit het hotel kun je prachtig wandelen zowel over het strand als door de duinen ook het centrum is dichtbij.

Den Haag

Onze hofstad Den Haag heeft je veel diversiteit te bieden en is stad dat goed met de fiets te verkennen is. Ondanks dat de stad groot is zijn de afstanden op de fiets goed af te leggen, en het mooie is dat er zoveel te zien is onderweg.

Den Haag is de politiek hoofdstad van Nederland met het Binnenhof was erg leuk is om een keer te bekijken en deze plek heeft wel iets romantisch, dit geldt ook zeker voor het Paleis Noordeinde. In de historische binnenstad zijn nog veel meer mooie gebouwen pleinen, plekjes en monumenten.

Een groot voordeel is dat je Den Haag eenvoudig kunt combineren met Scheveningen en Kijkduin. Twee prachtige badplaatsen en met de gezellige, leuke boulevard bij Scheveningen is de dag zo voorbij. Ook voor kinderen en gezinnen is er veel te beleven denk alleen maar aan Seaworld, Mardurodam en het LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen. Kijkduin is kleiner en intiemer maar ook zeker de moeite waard.

Wil je even weg uit de drukte en genieten van elkaar kies dan voor het Haagse bos een perfecte plek om van de natuur te genieten en tot rust te komen. Dit oude oerbos moet er al liggen sinds de middeleeuwen.

In zowel Scheveningen, Kijkduin als Den Haag zijn er vele mogelijkheden als het gaat om overnachtingen. 2 goede reisaanbieders die een groot aanbod hebben tegen scherpe tarieven zijn Trivago en Hotelspecials.nl.


Breda

Breda een unieke sfeer, dit komt mede door het indrukwekkende oude historische centrum. Het heeft veel oude gebouwen en schitterende grachten.

Op culinair gebied zit je zeker goed in Breda. De Grote Markt heeft talloze cafés en restaurants. De grote markt wordt omringd door de majestueuze Grote kerk, het uit de 18e eeuw daterende Stadhuis en het Kasteelplein.

Qua andere bezienswaardigheden heb je Museum of the Image (MOTI), het Begijnhof en Onze-Lieve-Vrouwekerk. Maar Breda heeft zelfs een strand (Belcrum Beach) dit is gevestigd aan de veilingkade. Een andere locatie waar je heerlijk kunt uitrusten in het Park Valkenberg.

Het Valkenberg park, gelegen tussen het treinstation en het centrum, was vroeger de tuin van het Kasteel van Breda. Het park heeft een pond met een fontein, vele gekleurde bloemetjes en planten en is een favoriete hotspot voor de Bredanaars. Er vinden hier diverse evenementen plaats.

Over evenementen gesproken het grootste en bekendste evenement van Breda is het Breda Jazz Festival dat als sinds 1971 rond Hemelvaart gehouden word. Vier dagen lang staat de binnenstad in het teken van muziek, eten en drinken en een hoop gezelligheid.

Maar ook buiten dit evenement is er veel gezelligheid en weten de brabanders wel wat lekker is en hoe je een feestje moet bouwen. Een kroegje en een restaurantje pakken is ook zeker een aanrader.

Breda heeft je veel te bieden je kunt namelijk ook heerlijk varen in deze mooie stad. Op verschillende plekken een bootje te huren want ook vanaf het water is Breda prachtig, deze optie laat de diversiteit van Breda zien dat maakt de stad ook zeker aantrekkelijk voor een nachtje weg.

Leonardo Hotel Breda City Center is een prachtig hotel als je wilt overnachten in Breda. In het voormalige postkantoor bij het station is tegenwoordig een 4 sterren hotel gevestigd. Dit luxe hotel heeft een heerlijk sfeer en ligt op loopafstand van de grote markt.


Groningen

De studentenstad Groningen mag niet ontbreken in de lijst mooiste dorpen en steden in de provincie Groningen. Het centrum is autoluw en de fiets is een perfecte vervanger. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe fietspaden aangelegd en dit heeft niet alleen de bereikbaarheid vergroot ook de veiligheid.

De Markt is één van de vele bezienswaardigheden. Uiteraard is de Martinitoren niet te missen. De Martinitoren is gebouwd in 1469, en heeft een hoogte van 96,8 meter. Je kunt regelmatig de toren beklimmen (255 tredes) met een prachtig uitzicht over de stad.

De stad Groningen heeft ook 2 musea die echt de moeite waard zijn om te bezoeken dit is het Groningse Museum en de Scheepsvaart museum. Groningen heeft veel mooie plekjes zoals de vele pakhuizen, de monumenten in de stad maar ook Reitdiephaven verdiend een bezoek. Prachtige gekleurde huisjes aan het water dit doet je denken aan Curaçao

De stad Groningen is ook zeer geschikt om fietsend te verkennen, je kunt zo op eenvoudige en snelle manier veel van deze bijzonder stad bewonderen. Als je klaar bent met fietsen of de stad te bezichtigingen is één van de terrasje en een hapje eten echt een aanrader. Ook het uitgaan kan uitstekend in de studenten stad waar ze wel weten hoe een feestje gevierd moet worden.

De stad verkennen met winkelen is ook een zeer goede optie. Op dinsdag en zaterdag is er ook een grote markt in het centrum van Groningen leuk om die mee te pakken als je de kans hebt

Overnachten in Groningen is zeker mogelijk, de keuze is groot. Een aanrader is het Hotel Schimmelpenninck Huys in het hartje van Groningen. Dit 3 sterren hotel is ook nog eens goed betaalbaar zodat je extra geld over houd voor een hapje en een drankje.


Vergelijkbare berichten