De 7 leukste Vakantieboeken / reisgidsen voor Nederland 2023

Mensen gaan graag op vakantie naar het buitenland. Terwijl Nederland zoveel te bieden heeft. Wij zelf hebben jaren gereisd en verschillende landen bezocht maar nu we een dochtertje hebben kiezen we vaak voor een vakantie en uitstapjes in Nederland.

We worden steeds weer verrassend door ons eigen land. Ik heb al verschillende blogs aan Nederland gewijd en laten zien hoe mooi Nederland is. Ook deze blog gaat over Nederland nu gaat het over vakantieboeken / reisgidsen.

Voor deze blog heb ik de 7 beste reisgidsen voor 2024 voor je geselecteerd die over vakanties of uitstapjes in Nederland gaan.

De 7 beste Reisgidsen!

Voor deze blog heb ik 7 leuk reisboeken geselecteerd die je echt niet mag missen. De reisboeken hebben verschillende onderwerpen.

ANWB Motorboek


Nederland telt honderdduizenden motorrijders, maar het lijkt op het eerste gezicht geen motorland. Er zijn geen bergen, geen wildernissen en het ligt vol met snelwegen, bedrijfsterreinen en nieuwbouwwijken.


Maar als je goed zoekt, komt er een geweldig motorland tevoorschijn. Niet alleen een land met prachtige wegen en vergezichten, maar ook een land met veel lagen en spannende verhalen. De route’s zijn voornamelijk in het midden en het zuiden van het land.


In het boek vind je 30 bijzondere motorroutes. We rijden over wegen van de Romeinen, over een route van Napoleon of over een kaart uit 1816. Of waar de allerstilste wegen liggen. We volgen het spoor van de wolf.

Kortom een boek met een vele verrassende motorroute’s.


50 camperplaatsen en fietsroutes in Nederland.

Deze gids is ideaal voor campeerders die van fietsten houden.

Dit boek heeft 50 mooie camperplaatsen in heel Nederland geselecteerd met prachtige nabijgelegen fietsroutes.

Per camperplaats vind je een beschrijving en mooie foto’s, zodat je een goed beeld krijgt van de plekken en het uitzicht. Ook wordt de voorzieningen, openingstijden en de prijs vermeld.

De uitgebreid beschreven fietsroute ligt altijd dicht bij de camperplaats. De fietsroutes zijn tussen de 30 en 40 kilometer lang. Deze 50 prachtige routes zijn door heel Nederland van Groningen tot Limburg.

Bij elke route worden drie leuke punten behandeld die de moeite waard zijn om te stoppen. De variatie is groot van leuke dorpjes tot museums. Ook worden er leuke eetgelegenheden niet vergeten.


Little escapes

Terwijl de titel je aan buitenland adressen doet denken, gaat het om Nederlandse en Vlaamse adressen. Het boek gaat over: 208 uitstekende slaaptips en eet adressen waar het goed toeven is tijdens zo’n little escape.

Grote steden als Amsterdam, Brussel, Rotterdam en Gent ontbreken niet, maar er is net zoveel aandacht voor horecapareltjes op locaties waar je misschien niet zo snel aan denkt zoals Brummen, Apeldoorn, Kessel, Schagel of Wolphaartsdijk.

In Little Escapes vind je 52 logeerplekken die samen met drie eet- en drinkadressen in de omgeving steeds een kwartet vormen. Een vierspan voor ieder weekend van het jaar, verdeeld over vier tot de verbeelding sprekende hoofdstukken: Aan de Kust, Stedentrip, Terugtrekplek en Honden Welkom.


ANWB Fietsgids Nederland

Deze mooie fietsgids heeft 50 speciaal geselecteerde
eendaagse fietsroutes. De routes zijn tussen de 20 en 50 kilometer. De verschillende route’s bieden erg veel variatie.

Elke provincie is met verschillende route aanwezig in de fietsgids.
Bij elke route staat een duidelijk kaartje, een beschrijving
van bezienswaardigheden onderweg en leuke eetgelegenheden.

Met deze fietsgids van Nederland mis je niets meer op de routes en kun je door de duidelijk omschrijving een zorgeloos dagje uit.


Het Pieterpad Deel 1 en 2.

Het Pieterpad is de bekendste wandelroute van Nederland en is bijna 500 km lang. Van Pieterburen in het uiterste Noorden naar het uiterste zuiden op de Sint Pietersberg loopt. Deze boeken bestaan uit 2 delen. Het eerste deel is van het noorden Pieterburen tot aan Vorden. Deel 2 is van Vorden tot Maastricht het zuiden van het land.

Deze 2 wandelgidsen geeft een gedetailleerde routebeschrijving, ingetekende wandelkaarten en een schat aan achtergrondinformatie met prachtige foto’s. Met deze 2 boeken mis je niks van de bekendste en de mooiste wandelroute van Nederland.


Capitool reisgidsen – Onverwacht Nederland

Misschien niet de meeste spectaculaire titel (onverwacht Nederland) maar wel een passend titel. Naast de prachtige kaft en weergave in het boek. Is de verrassing toch echt de inhoud. Ruim 500 verschillende bezienswaardigheden. En niet zoals je in de meeste boeken leest de bekende toeristische bezienswaardigheden. Maar juist de mindere bekende bezienswaardigheden die minstens zo mooi kunnen zijn.

Het boek is verdeeld in 9 thema’s

 • Natuur & Groen
 • Water
 • Sport & Activiteiten
 • Steden & Dorpen
 • Kust
 • Festivals & Tradities
 • Architectuur & Monumenten
 • Kunst & Cultuur
 • Historische bezienswaardigheden

Nederland – kleine historische stadjes

Ontdek kleinere stadjes in Nederland voor een leuke dag of weekend weg, het hele jaar door. Compleet met achtergrondinformatie, foto’s, slaapplekken, fiets- en wandelroutes en gratis mobiele app.

Eropuit in elk seizoen!

Bijzondere stadjes, dorpjes en hun omgeving

Ontdek de mooiste kleine historische stadjes in Nederland en hun omgeving, voor een leuke dag of weekend weg. Het hele jaar door. Compleet met achtergrondinformatie, honderden foto’s, slaapplekken, fiets- en wandelroutes en gratis mobiele app.

In het kort

 • Ontdek bijzondere stadjes, mooie dorpen en natuur in de omgeving.
 • Verhalen, praktische tips en interessante weetjes.
 • Ga op pad met tientallen fiets- & wandelroutes.
 • Begin je reis al thuis op de bank met honderden foto’s en verhalen.
 • Inclusief gratis mobiele app voor onderweg.
 • Prachtig cadeau voor jezelf of iemand anders.

Een boek uit de populaire bestseller reisgidsen serie van REiSREPORT.

Leuke en verrassende stadjes

Dit luxe boek gaat niet over de grote bekende steden maar juist over minder voor de hand liggende prachtige oude stadjes, verspreid door het land. Interessante stadswandelingen voeren je langs historische panden, verrassende musea en gezellige pleinen. Ook geven we je tientallen mooie wandel- en fietsroutes om de omgeving te ontdekken. Koffietentjes, restaurants en bijzondere slaapplekken… Geen zorgen, we zijn overal geweest en hebben het voor je uitgezocht.

Wandelen, fietsen en meer

Ook voor wie van wandelen en fietsen houdt is dit boek een aanwist. Tientallen wandelingen en fietsroutes zijn toegevoegd. Zo leer je al wandelend of fietsend de stadjes, omliggende dorpen en natuur goed kennen. Routes die zijn gemarkeerd of bijvoorbeeld met wandelknooppunten en fietsknooppunten.


Vergelijkbare berichten