|

De beste 7 apps voor de wandelaar en fietser 2023

Een GPS is een mooi stukje techniek en kan je helpen bij het vinden van een plek, schat of de weg terug. Maar wist je dat we bijna allemaal ook al een prachtig stukje technologie bij ons hebben tijdens het wandelen en fietsen? Onze telefoon bied zelfs nog meer mogelijkheden als een GPS. Je kunt bijvoorbeeld in nood je locatie eenvoudig doorgeven, maar ook bellen voor hulp.

Een ander groot voordeel van de smartphone zijn de apps. Inmiddels zijn er ontelbaar veel apps op de markten gekomen als het gaat om het fietsen en het wandelen. De ene nog mooi en handiger dan de andere.

Maar wat zijn nu eigenlijk de 7 beste wandel- en fiets apps van dit moment? De top 7 van beste apps voor het wandelen en fietsen vind je op deze pagina. De apps worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven.

Natuurroutes – Natuurmonumenten

Natuurroutes is een app van Natuurmonumenten. Met deze app kun je tijdens je wandeltocht, fietstocht of vaarroute genieten van de verhalen van de Nederlands boswachters. Inmiddels staan er al meer dan 260 routes door heel Nederland op de app en er worden steeds nieuwe route toegevoegd.

De routes zijn voorzien van een gebiedskaart, wel heb je een GPS nog op je smartphone, zodat de boswachter weet wanneer het verhaald verteld moet worden over het plekje het gebied waar je wandelt, fietst of vaart.

De app is gratis en eenvoudig te gebruiken. De routes zijn schitterend en brengt je op de mooiste plekken van onze natuur De app is te downloaden in de App Store en Google Play store.


Fietsknoop

In deze app vindt je niet alleen alle fietsknooppunten van Nederland en België, maar ook in de grensstreek van Duitsland. Naast fietsknooppunten vind je nu ook wandelknooppunten. Dus de app is ook zeer geschikt voor de wandelaar.

De basisversie is gratis te downloaden en te gebruiken. De app bied je o.a. spraakondersteuning in 4 talen, meldingen bij afwijkende routes, je kunt zelf routes maken en delen. . De plus versie is reclame vrij en geeft je meer mogelijkheden. Ben jij een fietser en of wandelaar en maak je graag gebruik van de fietsknooppunten dan is de plus versie wel een aanrader. Je kunt dat ook gebruik maken van offline kaarten bijvoorbeeld en je route opnemen en controleren.

De app geeft niet alleen de knooppunten aan, maar ook leuke tussenstops en oplaadpalen voor je elektrisch fiets en fietsenstallingen bijvoorbeeld. De app is te downloaden in de App Store en Google Play store.


Strava

Strava is een zeer goede app voor de hardloper, fietser en wandelaar. De app wordt veel gebruikt en kan ook gebruikt worden voor andere outdoor activiteiten zoals hiken, schaatsen, skiën, kanoën etc.

De app houdt niet alleen je route bij je hebt afgelegd, maar ook de afstand, snelheid, je calorieën verbranding etc. Een groot voordeel van het bijhouden van de gegevens zijn dat je deze makkelijk kan analyseren en eventueel delen met je vrienden en andere gebruikers. Er zijn nog veel meer mogelijkheden zoals trainingen, challenges en de community.

De basis app is gratis en zeer goed te gebruiken, als je extra functies en features wilt kun je een abonnement nemen. Dit is alleen aan te raden voor de fanatieke gebruiker van de app. De basis app is ruim voldoende voor wandelen en fietsen. De app is te downloaden in de App Store en Google Play store.


BeleefRoutes App

Met deze prachtige app komen de route tot leven. De app is gratis en ook de meeste route op app zijn gratis te downloaden en offline te gebruiken. Onderweg krijgt je foto´s en informatie over de bezienswaardigheden en plekken onderweg. Bijvoorbeeld welke vogels hier leven of krijg je een kijkje in het kasteel doormiddel van foto´s. De app geeft je ook suggesties als het gaat om horecaplaatsen en picknick plaatsen.

De app maakt de route interactief en is een echte aanrader voor zowel de fietser als voor de wandelaar. De app is te downloaden in de App Store en Google Play store. De app is zeer eenvoudig te gebruiken en er komen maandelijks nieuwe routes bij.


Wandelen

Wandelen is de meest complete wandelapp van Nederland met 4000 wandelingen in de natuur maar ook in steden (zoals historische stadwandelingen). De wandelingen zijn inclusief de lange afstandswandelingen en streekpaden. Honderden routes zijn gratis te gebruiken, het uitbreiden van de route aantal kan al vanaf € 1,- De uitbreiding kan per provincie of per thema.

Per route is er ook veel informatie zoals over het natuurgebied, de afstanden of honden welkom zijn en nog veel meer. Naast de wandelroutes staan er ook veel evenementen op de app. De app is te downloaden in de App Store en Google Play store.


ANWB Eropuit app

De ANWB Eropuit app is veel meer dan alleen een app voor de wandelaar of de fietser. De app geeft ook veel tips betreft uitjes, weekendjes weg en is te gebruiken voor pech melden en leden voordelen De laatste 2 functies zijn alleen voor de ANWB leden

Op de app vind je vele prachtige fietsroutes en wandelroutes, de app eenvoudig te gebruiken en te downloaden in zowel de App Store als in de Google Play Store. Deze app is dus ook goed te gebruiken tijdens je vakantie, als je een dagje weg wil of bij pech.

Klompenpaden

De klompenpaden is een app voor de wandelaar en gericht op de provincie Gelderland en Utrecht. De app bied wandelingen over boerenlanden en landgoederen. De wandelingen zijn veelal over onverharde paden en zijn tussen de 5 en 15 kilometer. Naast de routes bied de app ook verhalen van de streek via: filmpjes, geluidsfragmenten en historische documenten.

De app is eenvoudig te gebruiken en gratis te gebruiken en te downloaden in de App Store als in de Google Play Store.

Wandelen

Vergelijkbare berichten