Hikkaduwa
Wereld
Ramon Kuiters
Wereld
01/26/2024
6 min

De top 7 van de mooiste stranden in Sri Lanka 2024

01/26/2024
6 min

Dat Sri Lanka steeds populairder wordt als vakantieland is ook geen wonder. Het land is ongeveer even groot als de Benelux en de meeste bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar. 

Sri Lanka wordt vaak vergeleken met India, de bijnamen verwijzen ook na India: Traan van India” en “Soft India", Sri Lanka is een stuk gemoedelijker en gastvrije dan India. Ook voor vrouwen alleen is Sri Lanka zeer geschikt. 

Het Land Sri Lanka heeft je eigenlijk alles te bieden van een beschermd tropisch regenwoud tot aan Tempels. Maar ook wildparken, berglandschappen, theeplantages en prachtige (witte) tropische stranden. 

Sri Lanka ligt in de Indische Oceaan en hierdoor geen gebrek aan stranden en zee. Ook het klimaat is zeer gunstig dus Sri Lanka is zeer geschikt voor zonvakanties maar ook goed te combineren met de vele bezienswaardigheden. Een rondreis door Sri Lanka is ook echt een aanrader. 

Om te zorgen dat jij tijdens je een vakantie in Sri Lanka de mooiste stranden niet mist, heb ik de 7 mooiste en gezelligste stranden van Sri Lanka voor je op een rij gezet. De stranden worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. 

Tangalle

Tangalle ligt in het zuiden van Sri Lanka, ook dit strand wordt nog niet massaal bezocht door de toeristen. Rond het plaatsje Tangalle heb je vele mooiste stranden de populairste strand is Goyambokka, dit strand is ook het drukste strand. Medilla of Mawella zijn een stuk rustiger. 

Je vind rondom Tangalle voornamelijk goudstranden door dat het hier niet zo druk is en wel alle ingrediënten heeft voor een perfect strandvakantie hangt hier een heerlijke relaxte sfeer. Het is zelfs mogelijk om op het strand te overnachten in een Cabana's (een strandhutje).

De stranden van Tangalle zijn ook zeer geschikt voor snorkelen en duiken, dit hoeft uiteraard niet je kunt ook genieten van het weer, de zee en het strand. 

Bekijk hier de aantrekkelijk aanbiedingen voor Tangalle

Trincomalee

Trincomalee is een stand in het Noord-oosten van Sri Lanka en rondom Trincomalee vind je 2 prachtige stranden Nilaveli en Uppuveli. Het mooiste en bekendste strand is Nilaveli hoewel dit het bekendste strand is van de 2 is wordt het nog niet massaal bezocht door de toeristen. Het voordeel hiervan is dat je het parelwitte strand bijna voor jou alleen kan hebben op rustige momenten. 

Vanaf Nilaveli kun je goed een dagexcursie maken naar  het adembenemende Pigeon Island. Dit is tevens één van de allerbeste snorkelplekken in Sri Lanka. 

Uppuveli  is anders dan Nilaveli en kent een roerige geschiedenis in 2004 is dit strand getroffen door de tsunami. Inmiddels heeft de lokale bevolking er weer een prachtige plek van gemaakt. Het is een pittoresk en gezellig vissersdorp geworden, de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige goudstrand. 

De accommodaties rondom beide stranden zijn iets duurder dan bij de andere stranden maar beide stranden zijn zeker een bezoekje waard. 

Bekijk hier de aantrekkelijk aanbiedingen voor Trincomalee

Unawatuna

Unawatuna wordt ook wel vaak "Una" genoemd en ligt ook in het zuiden van Sri Lanka. Het is drukste strand van het zuiden ondanks dat het hier druk kan zijn is, hangt er een ontspannen sfeer. 

Deze bekende badplaats heeft je veel te bieden naast vele leuke hotelletjes, uitstekend restaurant zijn er ook leuke winkeltjes en een prachtige baai. De baai is voorzien van hoge palmbomen. De stranden zijn goud geel en het zeewater is zeer helder. Dit maakt het strand ook zeer geschikt voor het snorkelen. Naast snorkelen is Una ook een goede surfplek. 

Je hebt verschillende strand bij Unawatuna het grote strand kan erg druk zijn, Jungle Beach is een stuk rustiger en Wijaya Beach is vooral een aanrader bij zonsondergang. 

Bekijk hier de aantrekkelijk aanbiedingen voor Unawatuna

Arugam Bay

Unawatuna is misschien een leuke plek om te surfen maar de beste surfplek in Sri Lanka is zonder twijfel Arugam Bay. De mooie golven zijn zowel geschikt voor de beginnende als voor de gevorderde surfer. 

Arugam Bay is ook zeer geschikt voor een dagje strand als je niet wil surfen, ook hier hangt een ontspannen sfeer, met leuke strandbarretjes en niet onbelangrijk met een mooi strand. Terwijl je op het strand ontspant kun je genieten van lekkere muziek dat goed te horen is. 

Arugam Bay is wel één van de duurde plekken als het om stranden gaat. Ondanks dat de prijzen hier hoger liggen zijn er wel betaalbare accommodaties te huur wel is het verstandig ze vroegtijdig te reserveren vooral in het hoogseizoen. 

Arugam Bay ligt in het oosten tegen het zuiden aan, Een leuk uitstapje is het mooie Nationale Park Kumana wat niet ver van Arugam Bay ligt. 

Mirissa

Ooit was Mirissa en niet veel zeggend vissersdorp in het zuiden van Sri Lanka. Inmiddels is het een levendige plaats geworden dat goed wordt bezocht door de toeristen. Het strand is misschien niet de mooiste uit de lijst, maar wel één van de beste plekken om te zwemmen. 

Je hebt in Mirissa twee mooie gevormde baaien met witte stranden die omringd zijn met palmbomen. Zowel het centrum als het strand is levendig die kan ook niet ander met de vershillende barretjes en restaurant (keuze genoeg).  

Naast de gezelligheid en de veilige zwemmogelijkheden is Mirissa ook zeer geschikt voor bodyboarden en surfen. Het is ook mogelijk om vanuit Mirissa een walvistour te maken. 

Bekijk hier de aantrekkelijk aanbiedingen voor Mirissa

Matara

Matara is een grote stad in het zuiden van Sri lanka dichtbij het voormalige vissersdorp Mirissa. In 2004 is Matara zwaar getroffen door de Tsunami. 

De 2 stranden van Matara "Polhena Beach" en "Madiha Beach" zijn 2 mooie stranden. Polhena wordt in de weekenden en op feestdagen druk bezocht door de locals. Je ziet op het strand ook vaak een verdeling van toeristen en de lokale bevolking. 

De grootste trekpleister van Polhena zijn de gigantische zeeschildpadden. De kans is hier ook zeer groot dat je ze hier ziet zwemmen. Dat de dieren hier veel komen heeft ook vast mee te maken dat ze gevoerd worden. 

Ten westen van Polhena vind je het rustiger strand Madiha. Niet alleen bij Polhena komen zeeschildpadden voor dit geldt ook voor Madiha hoewel de kans hierop wel kleiner is. Doordat dit strand minder druk is heb je wel goede mogelijkheden om te zwemmen. Het water is zeer helder je ziet goed waar je zwemt en loopt, op Madiha kom je wel mee koraal en stenen tegen in het ondiepe water. 

Bekijk hier de aantrekkelijk aanbiedingen voor Matara

Hikkaduwa

Het laatste strand is zeker niet het minste strand van Sri Lanka. Hikkaduwa is een bekende badplaats in de jaren 70 groeide dit voormalige vissersplaatsje uit tot bekende badplaats. Het leuke aan Hikkaduwa is dat het de vakantieganger veel heeft te bieden. Het is een uitstekende plek voor de beginnende surfer, je hebt leuke barretjes aan het strand en de zonsondergang is het schitterend. 

Hikkaduwa ligt tenopzichte van de andere strand ook meer aan de westkant van Sri Lanka in het zuidwesten. Het strand is minder fotogeniek van een aantal bovenstaande stranden maar wel minstens zo gezellig en ook hier is de sfeer heerlijk relaxt. 

Net buiten Hikkaduwa vind je een opvanghuis voor schildpadden een leuke excursie. 

Bekijk hier de aantrekkelijk aanbiedingen voor Hikkaduwa

Reacties
Categorieën