Vietnam
Overige vakantie + Tips
Ramon Kuiters
Overige vakantie + Tips
02/01/2024
10 min

De top 7 beste backpack landen voor vrouwen (alleen) 2024

02/01/2024
10 min

Vroeger zag je voornamelijk jonge jongens die aan het backpacken waren. Dit is tegenwoordig niet meer zo naast dat het tegenwoordig voor alle leeftijden is, zie je ook steeds meer gezinnen en vrouwen aan het backpacken. Ook vrouwen reizen er rustig op los. 

Als vrouw alleen wil je graag naar een veilige bestemming waar jij onbezorgd van je vakantie / reis kan genieten. Dit is niet alleen voor jezelf prettig maar ook voor de mensen thuis (je ouders bijvoorbeeld). In deze blog vind je de 7 landen die veilig zijn voor vrouwen. Bij bepaalde landen geef ik wel tips hoe je ook eventuele problemen en misverstanden kan voorkomen. Er is gekozen voor verre bestemmingen, de meeste Europese landen in onze lijst beste backpacklanden in Europa zijn ook geschikt voor vrouwen alleen.

Voordat ik met de top 7 van landen die geschikt  zijn voor het backpacken voor vrouwen die solo reizen heb ik nog wat tips voor je. 

  • Wees vriendelijk naar de mensen, dan krijg je vaak een glimlach terug. 
  • De verschillende culturen hebben zo hun eigen normen en waarden lees je van te voren goed in dan weet je wat je kunt verwachten. 
  • Als je geen goed voorgevoel hebt, doe het dan niet. Je eigen intuïtie laat je zelden in de steek. 
  • Neem bedekkende kleding mee in bepaalde landen wordt dit erg op prijs gesteld in het openbaar vervoer en openbare plekken, gebouwen en bezienswaardigheden. 
  • Laat aan mensen weten waar je bent, die geeft jullie beiden vaak een rustig gevoel.
  • Maak je niet te druk en geniet van de vakantie! 

Als extra tip heb ik nog een boek voor je die  meer over solo reizen en backpacken verteld. Een echte aanrader! 

Australië

Australië is één van de populairste backpack bestemmingen en niet zonder reden. De faciliteiten lenen zich hier perfect voor ook voor vrouwelijke soloreizigers. Een vriendin van ons is jaren terug ook alleen aan het backpacken geweest in Australië, zonder problemen en met veel levenservaring en prachtige herinneringen terug gekomen.

Het land is erg groot en niet zo goedkoop als veel landen in Azië toch kun je met een beetje uitkijken goedkoop en eenvoudig backpacken. Het reizen kan gemakkelijk met de bus of de trein. De hostels zijn een goede slaapplaats en betaalbaar

Australie heeft oneindige mogelijkheden, waardoor er voor elke backpacker wel een goede reis of bestemming te vinden is. Wil je langere tijd in Australië blijven is een werkvisum wel aan te raden. Voor backpackers jonger dan 35 is er een speciaal werkvisum beschikbaar. Doorgaans is er voldoende werk te vinden voor backpackers in Australië zo kun jij je reis makkelijk bekostigen, een keer wat extra's doen of juist verlengen. 

Hostels vind je eenvoudig via Trivago.nl een zoekmachine voor hotels/hostels. Eenvoudig per plaats of regio. Je krijgt een overzicht te zien van verschillende hotel aanbieders, je ziet ook meteen via wie je de beste of goedkoopste accommodatie kan reserveren. Bekijk hier onze blog over Trivago!

Bekijk hier de backpackgids voor Australië

Thailand

Thailand is net zoals Australië een erg populair backpack land. Een uitstekende bestemming voor je eerste backpack reis of als vrouw alleen. Thailand is ook één van de goedkoopste landen als het gaat om reizen. Een ander groot voordeel van Thailand is dat je hier niet alleen hoeft te zijn in de hostels zijn door de regel altijd veel backpackers. Dus 's avonds een drankje doen of een dagje samen weg kan tot de mogelijkheden behoren. 

Maar ook alleen is er genoeg te beleven, vele leuke kleine steden, mooie stranden, watervallen, tempels en nog veer meer. De kans is groot dat je vliegt op Bangkok deze chaotische stad is tevens ook de moeite waard om een paar dagen te blijven. 

De leefomstandigheden zijn goedkoop dit geldt voor zowel de hostels, het reizen als het eten. Ook de bezienswaardigheden zijn goed of in sommige gevallen ook gratis (ook afhankelijk van wat je gaat doen). Het land is veilig uiteraard moet je ook hier je gezonde verstand gebruiken en geen gevaren op gaan zoeken. 

De vliegtickets kun je eenvoudig en voordelig fixen bij Kayak.nl. Voor hotels raad in Trivago aan. Je hebt naast hotels ook een duidelijk overzicht van hostels en appartementen zowel in een lijst als op een kaart. Bij Trivago betaald je nooit meer teveel. 

Bekijk hier de backpackgids voor Thailand en Azië

Vietnam

Vietnam is een beetje te vergelijken met Thailand. Het land is alleen een stuk kleiner waardoor je makkelijker en sneller van het ene stuk naar het andere stuk van het land kan reizen. Het vervoer is uitstekend geregeld. Het reizen is het goedkoopste met de bus in de stad kun jij je ook perfect laten vervoeren voor de scootertaxi. 

Een ander groot voordeel van Vietnam is dat veel bezienswaardigheden gratis te bezoeken zijn of weinig kosten maar enkele euro's. Je kunt dus zeer goedkoop reizen door Vietnam.

De steden Ho Chi Minh-stad (Saigon) de voormalige hoofdstad en de huidige  hoofdstad Hanoi zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Ho Chi Minh is een moderne stad aan het worden, Ondanks dat het een moderne stad wordt heeft het nog veel historie. De hoofdstad Hanoi is een stuk rustiger en bied je meer natuur in de vorm van verschillende parken en meren.

Over natuur gesproken die is prachtig in Vietnam met als hoogtepunt het beschermd natuurpark Halong Bay. De tochten zijn echt een aanrader je komt met deze tochten z'n 3000 eilanden tegen. Uiteraard heeft Vietnam nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden zoals: de terrasvormige rijstvelden van Sapa en de Hang Son Doong grot.

Voor vrouwen is het reizen veilig in Vietnam, met Engels kun jij je prima verstaanbaar maken en de mensen zijn over het algemeen vriendelijk. Toch kunnen ze soms eerst de kat uit de boom kijken of je aanstaren. Niet omdat ze onvriendelijk zijn maar omdat het toerisme nog in de kinderschoenen staat in vergelijking met Thailand. Thailand en Vietnam zijn ook goed samen te combineren. Vietnam is een stuk rustiger. 

Voor de vliegtickets raad ik Kayak.nl aan. Al heeft Tui soms ook een leuke aanbieding met een hotel voor de eerste nachten erbij. Als dit niet het geval is zou ik zeker kijken naar Trivago. Je kunt veel kosten besparen op je verblijf en de reis dit is je eerste winst. Want het leven is niet duur in Vietnam en daar valt weinig winst te behalen. 

Bekijk hier de backpackgids voor Azië en Vietnam

Sri Lanka

Sri Lanka is een goedkoop, avontuurlijk en bovenal een ontzettend mooi land.

Het land Sri Lanka wordt ook wel de “Traan van India” en "Soft India" genoemd. Sri Lanka lijkt namelijk in veel opzichten op India. Maar het is er een stukje gemoedelijker / gastvrijer en het rondreizen gaat ook een stuk makkelijker in Sri Lanka. India is niet het land voor vrouwen alleen. Dit geld wel voor Sri Lanka uiteraard is het wel je gezond verstand gebruiken en s'avonds reizen met een taxi heeft wel de voorkeur. 

Sri Lanka is voor vrouwen alleen een geschikt land maar als je nieuw bent met alleen reizen, backpacken en andere culturen raad ik Sri Lanka niet aan als eerste land. 

Rondreizen in Sri Lanka kun je het beste met de trein. Niet alleen omdat het goedkoop is, maar je ziet ook de meest mooie landschappen en de kans is groot dat je leuke ontmoetingen hebt met locals. Bij korte afstanden is de bus ook een goedkoop en goed alternatief.

Het eiland heeft je heel veel te bieden en is voor verschillende soorten backpackers geschikt. Sri Lanka is zeer geschikt voor watersporters, je kan er geweldig surfen. Ook voor natuurliefhebbers en cultuur snuivers zijn er vele hoogte punten: Oude tempels, safari’s waarbij je oog in oog kan komen te staan met luipaarden en olifanten.

Maar ook zijn er hagelwitte stranden, mogelijkheden tot een pittige bergbeklimming. De prachtige nationale parken en de theeplantages mag je ook zeker niet missen.

Met de vele bezienswaardigheden kun je eenvoudig 3 weken in Sri Lanka verblijven.

Hostels zijn eenvoudig te reserveren via Trivago, je krijgt hier een overzicht van de hostels en de beste aanbieder. Voor de vlucht zou ik eerst Kayak.nl checken je kunt eenvoudig zien wanneer de goedkoopste vlucht is en wie de aanbieder is. Soms kan het verstandig zijn om verschillende vliegvelden te checken waar je vandaan vliegt dit kan soms wel honderden euro's schelen. 

Nieuw-Zeeland

Nieuw Zeeland  een eiland die je veel te bieden heeft, van bergbeklimmen tot aan het luieren op het strand. Dit en nog veel meer is mogelijk in Nieuw-Zeeland. Ook voor vrouwen die solo gaan reizen is het een zeer goed land. 

De omstandigheden zijn perfect voor backpackers. Vergelijkbaar met Australië, het grote voordeel van NIeuw-Zeeland is dat het een stuk kleiner is en de afstanden voor het reizen korter zijn. Het land is ook zeer geschikt om met een auto of camper te ontdekken. Een camper of slapen in een busje kan echt een optie zijn je hebt niet alleen vervoer maar ook een slaapplaats. 

Reizen door Nieuw-Zeeland gaat zeer goed met de bus en is relatief goed betaalbaar voor de begrippen in Nieuw-Zeeland. 

Nieuw-Zeeland is wel een stuk duurder dan de landen in Azië. Voor een overnachting betaal je hier al snel 15 tot 20€ meer per nacht.  Een ander nadeel is dat de vliegafstand vanuit Nederland ook erg lang is. Aan te raden is dit te combineren met bijvoorbeeld een paar dagen in Bangkok, Kaula Lumpur etc. Dit breekt de reis en je ziet zo ook nog eens wat van de wereld. 

Ondanks de kosten en de lange reis is Nieuw-Zeeland een echte aanrader ook voor vrouwen alleen. 

Bekijk hier de backpackgids voor Nieuw-Zeeland

Japan

Japan is niet het land waar je veel over hoort als het om Backpacken en solo reizen gaat. Maar als jij je verdiept in Japan kun jij je met recht afvragen waarom niet? De taal zou voor veel mensen een drempel kunnen wezen, van de borden wordt je vaak niet wijzer. Ook communiceren kan soms lastig zijn want niet alle Japanners spreken even goed Engels. Een ander nadeel van Japan is dat het niet het goedkoopste land is. Dit komt mede door de lange reis. 

Terwijl in het land zelf best goedkoop gereisd en geleefd kan worden. Je kunt sushi eten in een duur restaurant maar ook kopen in de supermarkt. En dit geld ook voor de hotels en de hostels het is maar net wat je zelf wil. 

De grote voordelen zijn dat er ontelbaar veel bezienswaardigheden zijn. Dit geld niet alleen voor de natuur en de grote mooie steden zoals Tokyo, Kyoto en Osaka. Maar het hele land heeft pareltjes als het gaat om bezienswaardigheden en activiteiten. Dit heeft er ook mee te maken dat Japan ook een stuk verder lijkt dan Nederland. Kijk alleen maar naar het aanbod in de winkels. Er liggen gadgets waar we in Nederland het bestaan nog niet van weten. 

Maar het mooiste van allemaal is toch wel de cultuur die is zo fascinerend en anders dan wij gewend zijn. 

Japan is een heel veilig land ook voor vrouwen. Het heeft weinig criminaliteit als je dit vergelijkt met andere landen. Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld daar kunnen veel landen alleen maar jaloers op zijn. Alleen reizen, eten en drinken is in Japan ook niet vreemd want dit doen japanners zelf ook regelmatig. 

Dus eigenlijk is er geen reden om niet te reizen naar Japan. 

Vliegtickets kunnen erg prijzig zijn dus kijk zeker naar de verschillende mogelijkheden qua vliegen op KAYAK.nl Met een beetje puzzelen kan het nog wel eens gunstig uitpakken. Hotels kun je het beste bekijk via de zoekmachine van de hotels namelijk Trivago

Maleisië

Misschien wel de verrassing in de top 7 voor backpacklanden voor vouwen. Maleisië is veilig en het reizen door het land gaat eenvoudig dit heeft er mede mee te maken dat het land niet zo groot is. De bevolking is vriendelijk. Uiteraard is dit belangrijk maar nog niet de reden om er naar toe te reizen. 

Het land heeft naast een prachtig natuur (Taman Negar) en de wereldstad Kuala Lumpur je nog veel meer te bieden. Gezellige markten, mooie tempels, heerlijk eten, de mooiste stranden met een hele blauwe zee. De eilanden in de buurt zijn ook een echte aanrader. 

In Maleisië vind je veel leuke en betaalbare hostels waar je ook in contact kan komen met andere backpackers. Hoewel het misschien niet het land is waar de meeste backpackers heen vertrekken zijn er wel veel backpackers in het land. De faciliteiten zijn ook uitstekend. 

Als vrouw is Maleisië uitermate geschikt wel is het aan te raden om op sommige plekken meer bedekkende kleding te dragen. Dit wordt erg op prijs gesteld. Dit kun je het beste doen op plekken waar niet veel toeristen zijn maar de lokale bevolking. 

Kayak.nl is wel een echte aanrader voor een ticket naar Maleisië. Kijk ook vanuit België en Duitsland als dit voor jou rendabel is. 


Reacties
Categorieën