|

7x Trivago (Hoe werkt het? Zijn ze betrouwbaar? Hoe verdienen ze geld?)

Welkom en bedankt voor je bezoek aan de blog over Trivago. Een paar jaar geleden zag je bijna dagelijks advertenties op de televisie van Trivago. Nu zien we ze niet meer zo vaak. Dit heeft ook vast met de corona en de reisbeperkingen te maken. Een andere reden is dat de grootste doelgroep van het bedrijf minder televisie kijkt.

Hierboven lees je al de eerste informatie, ook in de rest van deze blog lees je alles over Trivago. In deze blog gaan we aan de hand van 7 vragen alles vertellen wat je moet weten over het bedrijf, zo kun je aan het einde van deze blog makkelijker beslissen of het voor jou geschikt is.

7x Trivago.

Hieronder 7 onderwerpen / vragen over Trivago over wat het bedrijf doet tot de betrouwbaarheid aan toe. Ik zou zeggen maak je riemen vast en lees snel verder.

Wat voor bedrijf is Trivago.

Op het internet is het te vinden op Trivago.nl. Het is een hotel zoekmachine waarmee je hotelprijzen van hotels die worden aangeboden door boekingssites eenvoudig kunt vergelijken.

Volgens het bedrijf zelf worden er 2,5 miljoen hotels vergeleken en is het actief in 190 landen. Het bezoekersaantal op de website is 1,4 miljard per jaar.

Het bedrijf is in 2005 opgericht door Rolf Schrömgens, Stephan Stubner en Peter Vinnemeier in Düsseldorf. Trivago was de eerste zoekmachine voor Hotels. Vanaf 2007 was vanaf actief in Europa en sinds 2009 in Noord- en Zuid Amerika.

In de periode van 2008 t/m 2012 was het bedrijf het snelste groeiende bedrijf in Duitsland.

December 2012 kocht Expedia een meerderheidsbelang van Trivago. Wel is Trivago zelfstandig blijven opereren vanuit Duitsland.

In het jaar 2013 werden er nieuwe kantoren geopend in Amsterdam. Palma de Mallorca, Leipzig en Shanghai.

Eind 2016 is Trivago de beurs op gegaan (NASDAQ). Onder de naam Trivago N.V. is het te vinden op de beurs.


Hoe werkt Trivago?

Wanneer je de website van Trivago.nl bezoekt kun je gaan zoeken naar hotels. Als je jouw gewenste hotel hebt gevonden kun je het hotel aanklikken. Op dat moment komen er 3 websites in beeld waar het hotel het goedkoopste wordt aangeboden. Je kunt er ook voor kiezen om meer aanbieders te bekijken, klik dan op meer aanbiedingen.

Wanneer je op je gewenste aanbieder klikt ga je naar de website van de aanbieder. Op deze website kun je dus je hotelkamer reserveren. Trivago dient alleen als tussenpersoon en als zoekmachine.


Wanneer kun je Trivago het beste gebruiken?

Op het moment dat je een goedkoop hotel wil reserveren is het verstandig om te kijken bij Trivago. Je hebt namelijk een plattegrond met alle hotels erop staan. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld een hotel zoekt bij het station. Als je jouw gewenste hotel hebt gevonden kun je zien waar jij het hotel het goedkoopste kan reserveren.

Als jij bijvoorbeeld bij Hotelspecials.nl wil boeken of een andere hotelaanbieder is het raadzaam om even via Trivago te kijken of dit wel de goedkoopste aanbieder is, het zou namelijk jammer zijn dat je bijvoorbeeld € 5 á 10 euro meer betaald voor dezelfde kamer.

Vergelijk wel goed op Trivago, want de voorwaarden kunnen per aanbieder nog wel eens verschillen, bijvoorbeeld het ontbijt of gratis annuleren. Soms is het daarom verstandig een paar euro meer uit te geven.

Wil je dus niet meer teveel betalen voor je hotelkamer dan kun je het beste Trivago gebruiken om de hotels en de kamers te vergelijken.


Waar kun je allemaal op zoeken bij Trivago?

In deze blog heb ik het steeds over hotels. Maar bij Trivago kun je ook zoeken op huizen, appartementen, hostels B&B’s en andere type verblijven.

Button

Naast deze mogelijkheid zijn er ook veel filters die je kunt gebruiken om snel je juiste hotel te vinden. Denk hierbij aan het aantal sterren, hoever je van het centrum af wilt zitten of een andere bezienswaardigheid en de gastenscore. Maar je kunt ook aanklikken welke faciliteiten / diensten het verblijf moet bevatten. Keuzes zijn bijvoorbeeld: WIFI, een zwembad bij het strand, een spa, huisdieren toegestaan en ga zo maar door.

De keuze en mogelijkheden zijn groot bij Trivago. De zoekfuncties zijn overzichtelijk en eenvoudig in gebruik.


Hoe gaat het met annuleringen, zoals bij corona bijvoorbeeld?

Trivago is een zoekmachine en tussenpersoon. Je sluit de deal met de boekingssite. Je reserveert dus niet bij Trivago zelf en je kunt dus bij hun ook niks annuleren. Dit zul je moeten doen bij de boekingssites waar jij gereserveerd hebt.


Hoe verdiend Trivago zijn geld?

Hoe het bedrijf zijn geld precies verdiend is niet goed te vinden op het internet en ook niet op de website zelf. Trivago is een commercieel bedrijf dus dat ze geld verdienen is een logische zaak. Trivago stuurt de klant door naar de website van de boekingssite. Op het moment dat de klant een reservering doet op de website van de boekingssite krijgt Trivago een commissie. Deze werkwijze wordt affiliate marketing genoemd. Je promoot een dienst of product van een ander bedrijf. De kans is groot dat dit 1 van de inkomsten van Trivago zijn.

Een andere inkomstenbron kan zijn dat de boekingssites een contributie moeten betalen om vermeld te worden op de website. Dit gebeurt wel veel op verhuur websites. Ik heb jaren in de verhuur van springkussens gezeten en ben regelmatig door verhuurwebsites benaderd om te adverteren op hun website. De website was ook een zoekmachine voor de verhuur. Dit is dus ook een mogelijkheid.

De kans is groot dat 1 of beide manieren gebruikt wordt, maar nogmaals dit zijn vermoedens van mij dit is nergens te vinden. In feite is het ook niet belangrijk hoe het bedrijf geld verdiend als jij er voordeel van hebt is het goed.

Wel wordt er steeds vaker openheid getoond over hoe een website geld verdiend. Op al onze blogs staat ook vermeld dat wij met affiliate links inkomsten genereren waar wij de kosten van de website en de werkzaamheden mee bekostigen. Transparantie wordt steeds vaker gewaardeerd.


De voordelen?

  • De website is overzichtelijk, je kunt veel zoekopdrachten filteren en je hebt een plattegrond dit kan het zoeken bevorderen.
  • Het geeft een duidelijk overzicht van de prijzen en voorwaarden bij verschillende hotelaanbieders. Altijd de laagste prijs in beeld. Let niet alleen op de prijs ook op de voorwaarden.
  • Groot aanbod in hotels in veel landen en plaatsen. Als daar niet is tussen zit……
  • Veel informatie over het hotel zoals foto’s de faciliteiten, hotel kamers etc. Zo krijg je een goed beeld van het hotel.


Vergelijkbare berichten