Mallorca
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/23/2024
8 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Mallorca 2024

01/23/2024
8 min

Het eiland Mallorca heeft de vakantie veel te bieden bijna te veel. Het eiland is geschikt voor zon, zee en strand, om tot in de late uurtjes uit te gaan, maar ook voor wandelingen, vogels spotten, culturele bezienswaardigheden en het is een goede LHBTI bestemming. Gelukkig zijn er vele reisgidsen gemaakt voor Mallorca zodat jij in een duidelijk overzicht kan zien wat er voor jou van toepassing is. 

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste reisgids heb ik een top 7 van de beste reisgidsen gemaakt. De reisgidsen zijn heel divers en een aantal zeer gespecialiseerd. Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik naast een boek omschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. 

De link van Bol.com geeft extra informatie over de reisgids, wat je van de link kan verwachten is onder andere de waarderingen en de recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgidsen eenvoudig en snel bestellen / kopen. 

Tip: Bekijk hier de prachtige vakanties en reizen van Vakanties.nl voor Mallorca. Het aanbod is niet alleen mooi en groot maar ook zeer verrassend en aantrekkelijk. Een groot voordeel van Vakanties.nl is dat je nooit te veel betaald met de laagste prijs garantie!

Capitool Reisgidsen Top 10 - Mallorca

Capitool Top 10 Mallorca

 • Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
 • Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
 • De schitterende foto’s brengen het eiland tot leven
 • Compact formaat, ideaal om mee te nemen
 • Diverse wandel- en autoroutes leiden door het prachtige landschap en de historische steden

Top 10 Mallorca

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er op dit eiland te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over dit zonnige eiland bij Spanje.

Top 10 Mallorca bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat het eiland te bieden heeft.

Deze Top 10-gids verdeelt het eiland in vijf gebieden:

 • Palma
 • Zuidwestkust
 • Noordkust
 • Zuidoostkust
 • Central Plain

De adembenemende kustlijn van Mallorca met glooiende stranden en hele jaar door zonneschijn zijn maar enkele highlights van het eiland. Maar Mallorca heeft veel meer te bieden, bijvoorbeeld de charmante hoofdstad Palma, bergen, ruïnes, Moorse tuinen, kloosters en wijngaarden.

Rother Wandelgidsen - Mallorca

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en klovenwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden. 

Elke wandeling biedt een duidelijke routebeschrijving en een gedetailleerde wandelkaart. Daarnaast bevat elke wandeling informatie over hoogteprofielen, vereisten tijdens de wandeling en eten en drinken onderweg. 

Wandelvakantie en strandvakantie Mallorca Mallorca is misschien wel Europa's populairste vakantie-eiland. De prachtige dalen, spectaculaire kloven en niet in de laatste plaats de imposante bergketen van de Serra Tramuntana, maken het Middellandse Zee-eiland tot een zeer aantrekkelijk reisdoel voor wandelaars. 

En wat Mallorca extra aantrekkelijk maakt: van bergen af ligt de zee vrijwel altijd binnen gezichtbereik, een wandelvakantie is dus makkelijk met een strandvakantie te combineren.

De Groene Reisgids Weekend - Mallorca/Balearen

De 3-sterrengids voor een geslaagde citytrip.

 • Met extra aandacht voor de must sees en must do's op de Balearen 
 • De eilanden in 3 of 6 dagen: met een uitgewerkt reisplan 
 • Meer dan 100 adressen om gezellig te tafelen, een glaasje te drinken, uit te gaan of te shoppen 
 • De hoogtepunten op de Balearen, met de handige Michelin sterrenbeoordeling 
 • Praktische tips zowel voor de voorbereiding als voor ter plaatse 
 • Overzichtelijke stadsplattegronden op basis van de beproefde Michelincartografie 
 • Een doordacht gebruik van kleuren en icoontjes brengt u feilloos bij de informatie die u zoekt

Vogels kijken in 4 - Vogels kijken op Mallorca

Een veelzijdige reisgids voor de avontuurlijke natuurliefhebber. Voor de oostkust van Spanje, in de Middellandse Zee, ligt het eiland Mallorca. Het is een waar paradijs voor badgasten en wandelaars, maar zeker ook voor vogelliefhebbers. Beschrijft de mooiste (vogel)plekken, wandelroutes en geeft praktische tips.

Het landschap is afwisselend - rotskusten, zandstranden, bergen, moerassen, boomgaarden - en dat vertaalt zich in maar liefst 340 verschillende vogelsoorten. Vogelaars komen van heinde en verre voor bijzondere soorten als zwartkoprietzanger, Balearengrasmus, vale pijlstormvogel en knobbelmeerkoet.

Onmisbare bagage voor iedereen die Mallorca wil ontdekken:

 • Beschrijft de zestien belangrijkste vogelgebieden van Mallorca, waaronder het Parc Natural de S'Albufera en de Boquer-vallei in de Sierra de Tramuntana
 • Nuttige informatie over de gebieden, hun bereikbaarheid en details over de soorten
 • Informatie over zoogdieren, insecten, reptielen en amfibieën, geschiedenis, landschap en het weer
 • Praktische reistips, tips voor observatie en vogelfotografie

ANWB Extra - Mallorca

ANWB Extra reisgids Mallorca – Spanje Beleef Mallorca met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Mallorca! Mallorca is zeer geschikt voor een strandvakantie. Maar de natuur- en cultuurliefhebber haalt er ook zijn hart op. Verken het eiland met een auto of via een wandelroute.

De ANWB Extra reisgids Mallorca biedt naast veel praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je niet mag missen. Bezoek de oude bovenstad van Palma, pak de trein naar het dal van Sóller waar veel huizen uit de jugendstil-tijd staan, of maak een trip naar gevangeniseiland en natuurparadijs Cabrera. 

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

Capitool reisgidsen - Mallorca, Menorca & Ibiza

Capitool Mallorca: de ideale reisgids voor jouw reis naar Mallorca, Ibiza & Menorca!

 • Een luxe reisgids boordevol informatie
 • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
 • Met de mooiste illustraties en foto's
 • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Het warme klimaat, de verkoelende zeewind, de levendige vakantieresorts en de uitstekende stranden, maken de Balearen tot een ideale vakantiebestemming. Op Ibiza kun je de hele nacht doorgaan in de levendige clubs. Mallorca, het grootste eiland, kent naast de schone stranden ook vele historische steden en dorpen, waaronder vooral Palma populair is. Menorca vormt vaak een oase van rust. Het eiland Formentera is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Alles in één reisgids

Met de reisgids Capitool Mallorca, Ibiza & Menorca ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de vier verschillende streken die Mallorca, Ibiza & Menorca rijk zijn. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. 

Denk bijvoorbeeld aan de Dalt Vila; de oude stadskern van Ibiza-stad met historische muren en de kathedraal Santa Maria d'Eivissa, een toer met het treintje naar het rijke stadje Sóller en de mooie Grotten van Drach in Mallorca. 

De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, amusement en buitenactiviteiten. Daarnaast geeft Capitool Mallorca, Ibiza & Menorca in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen.

Genoeg te ontdekken

De reisgids laat jou alles weten over de echte do's en don'ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Mallorca, Ibiza & Menorca zijn de volgende streken te vinden:

 • Mallorca
 • Menorca
 • Ibiza
 • Formentera

Met 216 pagina's aan tekst, kaarten, foto's en illustraties is de reisgids Capitool Mallorca, Ibiza & Menorca een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

Wandelen op Mallorca

Kun je genieten van natuurschoon, rust, ruimte en al die andere dingen die het wandelen zo aangenaam maken, op een eiland dat jaarlijks wordt bezocht door meer dan tien miljoen mensen? Het antwoord in het geval van Mallorca is een volmondig en hartgrondig 'ja!'. Het gevarieerde landschap, de afwisseling tussen het vlakke zuiden en de bergketen in het noordwesten, maken dat je eigenlijk nooit in de gaten hebt dat het eiland zo druk bezocht is. 

Waar het massatoerisme vooral zijn sporen heeft nagelaten in de badplaatsen aan de zuidkant, tref je in het noordwesten een landschap aan dat rust en authentieke charme uitstraalt. Wandelen op Mallorca is de beste manier om te ervaren wat dit eiland allemaal te bieden heeft. Naast tochten in de bergen hebben we ook wat vlakkere routes opgenomen. Voor sommige tochten ben je een dag op weg, andere duren een paar uur en zijn goed te combineren met andere bezienswaardigheden in de buurt van de route. 

Wandelen op Mallorca is pittig, maar je wordt tijdens je tochten voortdurend beloond met het gevoel dat jij een kant van Mallorca ziet die de meeste anderen niet kennen! Deze gids bevat 21 rondwandelingen, die in lengte variëren van 5,0 tot 21,7 km.

Reacties
Categorieën