| |

De top van 7 leukste Wandelgidsen en boeken voor Nederland 2023

Welkom en bedankt voor je bezoek aan de blog met de leukste wandelgidsen en wandelboeken voor ons eigen kikkerlandje Nederland. We hebben misschien geen hoge bergen, maar aan een mooie natuur en goede wandelroutes geen gebrek in Nederland. Zelf wandel ik vrijwel dagelijks 3 tot 5 kilometer en probeer 1 x in de week een wandeling van rond de 10 kilometer te lopen.

Zelf gaat mijn voorkeur uit naar een natuurwandeling, de rust en ruimte en de vele dieren die je tegen kan komen vind ik mooi. Ook de veranderingen van de seizoenen vind ik prachtig om te zien en mee te maken, al vind ik een mooie stadswandeling op zijn tijd ook leuk. Vooral als er veel leuke dingen te zien zijn en het is een keer iets anders.

Hoewel wij op loopafstand van een natuurgebied zitten en vele mooie plekjes in de buurt hebben. Haal ik steeds vaker routes van het internet, een app of pak ik er een boek erbij.

Voor deze blog heb ik mij dus verder verdiept in de verschillende wandelgidsen / wandelboeken en heb ik een mooie selectie gemaakt.

De 7 leukste wandelgidsen en wandelboeken van Nederland.

De boeken die ik geselecteerd heb voor deze blog zijn zeer divers. Dit komt ook door het grote aanbod wat wij hebben op het gebied van wandel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor natuurgebieden, stadswandelingen, wadlopen, maar ook wandelvakanties of met de wandelclub op pad.

Om voor iedereen het juiste boek te selecteren heb ik dus een mooie mix uitgezocht. Naast de titel en een foto van het boek heb ik er ook een beschrijving aan toegevoegd. Voor meer informatie, recensies en de eventuele aankoop heb ik er een link van bol.com aan toegevoegd.

Graag hoor ik van jullie welke boek jullie favoriet is?


Wandellust

Twan Huys is zijn leven lang al een gepassioneerd wandelaar. Van jongs af aan ging hij met zijn ouders op pad in de heuvels van Zuid-Limburg, op zoek naar zeldzame orchideeën, ijsvogels en dassen.

In Wandellust verbreedt hij zijn horizon en beschrijft de mooiste wandelgebieden van Nederland. In een turbulent jaar vindt hij rust tijdens lange tochten, soms met zijn vader en moeder, beiden ver in de tachtig, soms met vrienden en bekenden als Herman Finkers, prinses Irene, Geert Mak en Jane Goodall.

Wandelen is uitgegroeid tot een nationale hobby. Het is altijd weer inspirerend, louterend en soms zelfs helend. Zoals Hippocrates zijn leerlingen al meer dan tweeduizend jaar geleden voorhield: “Wandelen is het beste medicijn.’

Voor alle miljoenen Nederlandse wandelaars schreef Twan Huys Wandellust. Hij neemt ons mee van het Springendal tot aan Tiengemeten, van de Veluwe tot aan de Schoorlse Duinen, van Terschelling naar het Limburgse Gerendal, en nog veel verder.

Twan Huys (Sevenum, 1964) is journalist en schrijver. Hij was jarenlang werkzaam als presentator van Nieuwsuur. Ook bedacht en presenteerde hij het programma College Tour. Hij publiceerde eerder onder andere de boeken Ik ben een New Yorker, Over geluk en De Clintons.Momenteel is hij presentator van het tv-programma Buitenhof.


52 Zondagen wandelen & lunchen – Ontdek de leukste steden & dorpen van Nederland.

52 Zondagen Wandelen & Lunchen Nooit meer een saaie zondag!

Met dit boek bezoek je iedere week een dorp of een stad en zie je dat ons eigen land echt prachtig is.

Natuurlijk ontbreekt een tip voor een lekkere kop koffie of lunch niet.

Combineer jij het wandelen graag met een hapjes na de wandeling? Dan is dit boek ideaal voor jou!


Wandellust – De mooiste wandelplekken in Nederland.

In haar boek Wandellust laat lifestyleblogger Cynthia Schultz je zien hoe leuk wandelen is. Wandellust is een heerlijk inspiratieboek vol prachtige wandelplekken.

Denk je bij wandelen aan wandelschoenen, windjacks en stokken? Er is meer! Wandelen is óók heerlijk als je er geen sport van maakt. Het is eenvoudig, je hebt er weinig voor nodig en het kan overal.

Je hoofd waait leeg en lopen is goed voor lijf en brein. Wandelen is makkelijk te integreren in je dagelijkse leven, en hoe heerlijk is het om Nederland te voet te ontdekken? Krijg jij al #wandellust?


Nederland reisgids 2020 – Vakantie in eigen land – Rust & ruimte + inclusief gratis app

Meest populaire reisgids van Nederland!

De eerste druk was na twee weken al uitverkocht en inmiddels is de zesde druk een feit. Met lovende recensies is dit luxe reisboek dan ook met recht de meest populaire reisgids van Nederland!

In het kort

  • Ontdek onbekende regio’s, weg van de massa. Met veel rust & ruimte.
  • Prachtig cadeau voor jezelf of iemand anders.
  • Ga op pad met tientallen wandel- & fietsroutes.
  • Begin je reis al thuis op de bank met honderden foto’s en verhalen.
  • Inclusief gratis mobiele app voor onderweg.

Ontdek 20 bijzondere regio’s in Nederland, weg van de drukte. Voor een weekend weg of een langere vakantie in eigen land omgeven door natuur, rust, veel ruimte en vriendelijke mensen. Een luxe uitgevoerd reisboek dat een prachtig cadeau is voor jezelf of een ander.

Het mooiste van Nederland

Deze inhoudelijk sterke reisgids is voorzien van prachtige foto’s en achtergrondverhalen. Ontdek onbekende, onverwachte en verrassende plekken in Nederland. We nemen je mee door eeuwenoude polders met fraaie windmolens, glooiende landschappen met statige kastelen, waterrijke natuurgebieden, schaduwrijke bossen en langs de mooiste dorpjes van Nederland.

Bijzondere en rustige regio’s

Reis mee door de 20 Nationale Landschappen die ons land rijk is, met elk een geheel eigen karakter. We helpen je bovendien ook praktisch op weg om deze landschappen zelf te ontdekken met tientallen fiets- en wandelroutes, kaarten, zorgvuldig geselecteerde overnachtingstips en veel achtergrondinformatie. Op een verrassende manier leer je Nederland zo nog beter kennen. Een boek geschreven door de ervaren reisgidsmakers van REiSREPORT, Marlou Jacobs en Godfried van Loo.

Gratis mobiele app voor onderweg

Onderweg kun je gebruik maken van de gratis app voor mobiel en tablet. Alle noemenswaardige plekken die je in het boek tegenkomt, vind je hierin terug op een interactieve kaart. Zo helpen we je ook tijdens een wandeling of fietstocht je weg te vinden om zo niets te hoeven missen. Op de uitgebreide website www . reisreport . nl is bovendien nog meer informatie te vinden en zijn video’s te bewonderen.

Wandelen, fietsen en meer

Dit luxe reisboek is niet alleen inhoudelijk en interessant, maar ook een aanwinst voor wie van wandelen en fietsen houdt. Tientallen wandelingen en fietsroutes zijn toegevoegd. We behandelen wandeltochten die in het landschap zijn gemarkeerd of nemen je mee op pad met knooppunten routes. Zowel wandelknooppunten als fietsknooppunten. Zogenoemde klompenpaden, ommetjes of andere bekende varianten zijn in dit boek te vinden. Tevens passeren we soms bekende wandelingen en fietstochten zoals het Pieterpad of de Acht kastelen route.

De mooiste plekken van Nederland

De behandelde regio’s liggen verspreid door Nederland. Zo maken we je vakantie niet alleen interessant door geschiedenis en natuur aan bod te laten komen, maar zoomen we ook in. Drenthe, Gelderland, Overijssel, Friesland, Zeeland, Utrecht, Limburg… De Nationale Landschappen zijn overal te vinden. Denk aan de Veluwe in Gelderland, het Heuvelland in Limburg, Walcheren of Zeeuws-Vlaanderen in Zeeland, de Friese Meren in Friesland, het Groene Woud in Brabant of de polders van Laag Holland, Noordoost-Twente, Winterswijk… En nog veel meer regio’s. Trek er op uit en ga wandelen of fietsen door heel Nederland. Start je reis in ieder geval op de startpagina van Nederland, www . reisreport . nl/nederland.

Prachtig cadeau

Dit luxe uitgevoerde reisboek is een prachtig cadeau voor jezelf of een ander. Niet alleen door de inhoud en schitterende foto’s, maar ook door de keuze in papiersoort en luxe afwerking.


Buitenluchtleven – Korte & lange wandelingen in Nederland

BUITENLUCHTLEVEN : KORTE & LANGE WANDELINGEN IN NEDERLAND Mooie natuurgebieden, nationale parken, onverwacht inspirerende plekken midden in een stad. Wandelen kan overal, echt.

Een wandeling van een uurtje, een hele middag of zelfs een lang weekend? In Nederland zijn de mogelijkheden eindeloos. Je moet soms alleen even weten waar. Buitenluchtleven wil je inspireren Nederland te ontdekken. Te voet!

Met meer dan 160 beschreven natuurgebieden, landgoederen en wandelingen. Met tips van wandelaars vanuit het hele land, overzichtskaarten en veel fotografie. Beschreven, verzameld en gefotografeerd door Petra de Hamer. Veters strikken, flesje water mee: allemaal lekker naar buiten!


Wandelen – Mindfulness voor elke stap

n Wandelen neem Thich Nhat Hanh je mee naar buiten. Hij laat zien hoe heilzaam wandelen kan zijn. Leer wandelen te combineren met meditatie en mindfulness.

Een lange of een korte wandeling beleef je van nu aan intens door aandacht te geven aan de manier waarop je loopt en aandacht te geven aan de omgeving.

Geniet van elke stap, elke ademhaling, de lucht en het uitzicht.

Voor de liefhebbers van Thich Nhat Hanh, wandelfanaten en voor iedereen die bewuster in het leven wilt staan. Met korte meditaties en mindfulness-oefeningen.


Het langste natuurpad van Nederland – 459 km wandelen over onverharde paden en trage wegen.

Wil je een grutto horen? Een haas zien wegspringen in het veld? Wil je een ree spotten, een veld vol orchideeën in de mist zien opduiken of door een moerasbos struinen? Dan moet je echt naar buiten, de vrije natuur in!

De redactie van natuurmagazine Roots weet dat als geen ander. Voor iedereen die graag wandelt en naar dieren en planten kijkt, heeft Roots het langste natuurpad van Nederland gemaakt, van Delfzijl naar Goirle.

Een wandelroute van 459 km dwars door Nederland die zoveel mogelijk over stille zandpaden en landweggetjes voert, door de mooiste natuur. En langs dit gloednieuwe wandelpad zijn 136 natuurhotspots gekozen. Dat zijn plekken waar bijzondere dieren of planten leven, of waar een interessant landschap kan worden ervaren.


Vergelijkbare berichten