Natuurcamping aan het Markermeer
Campings
Ramon Kuiters
Campings
04/30/2024
8 min

De top 7 van de leukste minicampings in Nederland 2024

04/30/2024
8 min

Een minicamping is eigenlijk niets anders dan een (klein) stuk terrein met als bestemming kamperen. Dit kan op een boerderij zijn, bij particulieren maar in een natuurgebied. Een mini camping bestaat uit een klein aantal kampeerplaatsen. De faciliteiten en voorzieningen zijn heel divers en per minicamping verschillend.

Voor deze pagina heb ik de 7 leukste minicampings in Nederland voor je op een rij gezet. De minicampings worden uitgebreid beschreven. De ligging, de omgeving, de faciliteiten, de kampeerplaats, de voorzieningen en de eventuele accommodaties komen allemaal aan bod. Dit allemaal om je een goed beeld te geven van de minicamping.

Minicamping op een landgoed in Toldijk 

De minicamping in Toldijk is gelegen op een landgoed. Je vind hier veel ruimte en privacy. De voorzieningen zijn goed je het een toiletgebouw met een dames-, een herentoilet en 2 douches. Ook is er een buitenwasbak met koud en warm water.

Op het landgoed is er veel natuurschoon en rustgevend. Op het landgoed is er een zwemvijver en een gezellig vuurkorf. Ook fijn is dat er een houtoven beschikbaar is voor de campinggasten. Er is een mogelijkheid om te gebruiken van het stroom en WiFi.

Toldijk is een klein plaatsje in de Achterhoek het is gelegen in de gemeente Bronckhorst. Niet ver van de steden Zuthpen en Doesburg. In de omgeving is ook veel natuurschoon te vinden net zoals op de camping. De omgeving leent zich ook erg goed voor wandelingen en fietstochten. De omgeving bied je veel diversiteit zoals bossen, weilandne, akkers en houtwallen.

Het is ook mogelijk een accommodatie te huren op de camping als je geen eigen kampeerspullen hebt. Je hebt keuze uit een stacaravan voor 3 of 5 personen of een Studio.

Bekijk hier meer informatie over de prachtige minicamping

Mini camping in een voedselbos (ecologisch kamperen) 

Sinds 2018 wordt het populierenbos omgevormd tot een voedsel bos en tegenwoordig is hier ook geen mogelijkheid om te kamperen. in het voedselbos zijn diverse tentplekken gecreëerd en aan de rand van het bos zijn een paar kleine kampeerplekken voor een busje.

De kampeerplekken zijn omring door fruitbomen. kruiden. wilde grassen en bessenstruiken. De natuur is erg belangrijk voor de camping, en ecologisch kamperen wordt ook na gestreefd. Daarom wordt de kampeerder ook gevraagd zo min mogelijk afval te produceren en deze in de bestemde bakken achter te laten. Daarom wordt er bijvoorbeeld ook verpakkingsloze producten uit eigen tuin verkocht. Ook is het mogelijk om broodje te kopen.

In totaal vind je hier 20 kampeerplekken op ongeveer 3 hectare rust en privacy krijg je dus zeker hier. Op de kampeerplekken is geen water of stroom, wel op een centrale plek. In het bos is een gezamenlijk vuurplek waar je ook gebruik van mag maken om bijvoorbeeld je eten te grillen. Ook is er een gezamenlijk waterkoker en een koelkast. Sanitaire voorzieningen vind je in het sanitairgebouw met twee composttoiletten en een warme en koude douch. Luxe sanitair is een eindje verderop met spoeltoiletten en luxe douches.

Deze prachtige mini-eco-camping is gelegen in Ritthem op 3 kilometer van Westerschelde in Zeeland en niet ver van Vlissingen en Middelburg. Ook ben je snel bij één van de noordzeestranden of het Veerse meer. Aan uitstapjes en een prachtige omgeving geen gebrek.

Naast de mogelijkheid om met een tent of een klein camperbusje te komen kun je ook een caravan of een tent huren. Een goed alternatief als je zelf niet beschikt over kampeerspullen.

Bekijk hier meer informatie over de prachtige minicamping

Natuurcamping aan het Markermeer 

Op ongeveer 800 meter van het Markermeer vind je deze prachtige natuurcamping. De in Venhuizen gelegen minicamping heeft een ideale ligging zeker voor de liefhebber van water en watersport. Je vind op deze camping ruime kampeerplekken of je kunt één van de accommodaties huren.

Op de camping zijn ook diverse speelmogelijkheden voor kinderen zoals trampolines, glijbanen, een zandbak, een speelhuisjes en skelters. De camping is gelegen op een van oorsprong biologische tuinderij.

Op deze Tuinderij vind je ook vele dieren, zoals kippen, hanen, varkens poezen en honden. Uiteraard komt door de ligging en de natuur ook vele vogels aanvliegen en dit geldt ook voor de insecten. Genoeg te zien en te beleven.

Goed om te weten is dat het sanitair gebouw een klein stukje van de campingplaatsen is gelegen en je wel een stukje moet lopen. Gelukkig kun je onderweg wel genieten van de tuin en alles om je heen.

Waar het ook zeker genieten is, is in de omgeving van de camping. Venhuizen ligt in Noord-Holland en niet ver van het Markermeer. In de buurt heb je vele mogelijkheden als het om fietsen en wandelen gaat. Wat ook leuk is de dorpen en steden in de buurt verkennen zoals Enkhuizen, Medemblik en Hoorn. In de buurt vind je ook een leuk openluchtzwembad een aanrader met kinderen. Fietsen kun je huren in Hem ook niet ver van de camping.

Bekijk hier meer informatie over de prachtige minicamping

Natuurcamping Back to Nature Brouwershaven 

De natuurcamping in Brouwershaven is erg ruim opgezet met vele bomen en dieren die gezellig langs komen zoals vogels en herten. De camping zelf is sfeervol ingericht met hangmatten, een kampvuurplaats, en diverse lampjes in de bomen. Het sanitair gebouw heeft een fijne douche en toiletten.

Het is ook mogelijk om een accommodatie te huren op de camping als je zelf niet beschikt over kampeerspullen. De nieuwe safaritent is luxe en compleet ingericht. Voor de koudere dagen kun je gebruik maken van de pelletkachel.

Brouwershaven ligt op ongeveer één kilometer van de camping en op slecht tien minuten vind je het bekende strand en surfspot De Brouwersdam. Het grevelingenmeer ligt op loopafstand en bied je vele watersportmogelijkheden.

De omgeving is ideaal voor je vakantie en de camping zelf geeft je rust, ruimte en een prachtige natuur. Een heerlijk combinatie voor een zorgeloze vakantie.

Bekijk hier meer informatie over de prachtige minicamping

Minicamping bij een manage en het strand!  

In het mooie en toeristische Callantsoog vind je een bijzondere minicamping gelegen bij een manage en niet ver van het strand. Het strand van Callantsoog is één van de mooie plekken in de omgeving ondanks dat de natuur hier ook prachtig kan zijn. Naast het strand heeft de kop van Noord-Holland je nog veel meer te bieden. Leuke steden, dorpjes en bezienswaardigheden zoals Landgoed Hoenderdaell.

De kampeerplekken van de minicamping bevinden zich achter de manege. Het sanitair van de manege wordt gedeeld met de campinggasten. Het leuke van vakantie houden bij een manage is dat je ook lessen kan volgen. Ervaren ruiters kunnen deelnemen aan een tocht op het strand is dat niet cool?

De omgeving leent zich ook erg goed voor fietstochten en mooie wandelingen zoals strandwandelingen. (het strand ligt op ongeveer 2 kilometer) Paarden zijn trouwens niet de enige dieren bij de minicamping. Je vind hier ook een grote vijver dat omheind is hier leven o.a. eenden een pauw, parelhoenders, ganzen en zwarte zwanen.

Voor kinderen is er ook genoeg te doen en te beleven naast de dieren, Er is een speelhuis met glijbaan, een trampoline, en een schommel. Dit met de dieren en de mogelijkheden in de buurt hoort deze prachtige minicamping niet voor niets in de top 7 van leukste minicampings in Nederland.

Bekijk hier meer informatie over de prachtige minicamping

Eco-minicaming Warffum 

Bij een landhuis met een grote tuin en moestuin vind je deze eco-minicamping in het plaatsje Warffum. Warffum ligt in de kop van Groningen niet ver van de Waddenzee. De stad Groningen is ook goed te bereiken vanaf Warfum dit geldt ook voor Zoutkamp, Lauwersoog en Pieterburen.

In de tuin van het landhuis vind je diverse plekken voor je caravan, tent op camperbusje. In de tuin zijn diverse leuke plekjes om te ontspannen bijvoorbeeld in de hangmat of bij de vuurplaats / vuurkorf. In de tuin mag jij groentes plukken voor je maaltijd. Uiteraard kun je ook gebruik maken van een warme douche en de toiletten.

De direct omgeving geeft je mogelijkheden voor mooie wandelingen en fietstochten. Ook bijzonder aan de dunbevolkte gebied is dat de nauwelijks sprake is van lichtvervuiling en dat dit er voor zorgt dat je de sterren goed kan zien.

Bekijk hier meer informatie over de prachtige minicamping

Minicamping op de boerderij aan de Dokkumer Ee 

In Friesland aan de Dokkumer Ee vind je deze mooie minicamping. De minicamping is gelegen op een boerderij. De boerderij ligt in een buurschap dat behoort tot Stiens. Stiens is een leuk plaatsje en niet ver gelegen van Leeuwarden waar het gezellig en levendig is. Naast een dierentuin vind je hier ook diverse musea en het is een leuke plaats om te winkelen.

Op de boerderij is het een beestenboel met o.a kippen, koeien, schapen, paarden en een hond. Tijdens het kamperen kun je meegenieten van het boerenleven. De camping is gelegen aan de Dokkumer Ee waar je vanaf de camping al op uit kan kijken.

De Dokkumer Ee is zeer geschikt voor de visser maar je kunt ook één van de kano´s gebruiken van de camping en de Dokkumer Ee gaan verkennen met een mooie tocht. Uiteraard kan er ook gezwommen worden in de Dokkumer Ee.

De omgeving leent zich erg goed voor wandelingen en fietstochten. De minicamping grenst bijvoorbeeld aan het fietspad tussen Bartlehiem en Leeuwarden.

Op de camping kun je gebruik maken van de wasvoorziening, een toiletwagen en een douche.

Bekijk hier meer informatie over de prachtige minicamping

Nieuwsgierig geworden na de minicamping? Bekijk hier meer informatie en de actuele prijzen! 


Reacties
Categorieën