Griekenland
Europa
Ramon Kuiters
Europa
03/10/2024
9 min

De top 7 van de leukste workation bestemmingen voor 2024

03/10/2024
9 min

Workation is de afgelopen jaren erg populair geworden.  De letterlijke betekenis van workation is werken terwijl je op vakantie bent. Een workation is echter meer dan werken en vakantie alleen; het is een kans om even weg te zijn van de gebruikelijke werkomgeving en te genieten van een nieuwe locatie terwijl je toch productief bent. 

Er zijn verschillende voordelen aan werkbestemmingen. Ten eerste bieden ze een verandering van omgeving, wat je kan helpen om uit een routine te komen en de productiviteit te verhogen. Ten tweede bieden werkbestemmingen de mogelijkheid om nieuwe plaatsen en culturen te ontdekken, wat een geweldige manier kan zijn om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. 

Voor veel werkzaamheden maakt de locatie waar je bent niet uit, of je nu thuis bent, op kantoor of aan de andere kant van de wereld, zolang je maar een internetverbinding hebt. Je kunt de wereld verkennen of van je vakantie genieten terwijl je gewoon je uren maakt als het om het werken gaat. 

Voor deze pagina heb ik de 7 beste en leukste workation bestemming voor je op een rij gezet en uitgebreid beschreven. Bij het samenstellen van de top 7 hebben we ook rekening gehouden met een aantal van de onderstaande tips. Want voor dat ik met de top 7 begin heb ik eerste nog een paar belangrijk tips geplaatst waar je het beste rekening mee kunt houden als jij voor workation kiest. 

  • Kies voor een bestemming met een goede wifi verbinding. 
  • Neem een telefoon abonnement met onbeperkte data, de onbeperkte data is ideaal als je in Europa blijft en geen (goede) WiFi hebt.
  • Tijdzones. Let op het tijdverschil zeker als je afspraken hebt of aan tijden bent verbonden zodat je niet je dag en nacht ritme om hoeft te draaien. 
  • Probeer buiten schoolvakanties om te gaan. Dit is niet alleen goedkoper maar ook een stuk rustiger. Of kies tijdens de schoolvakanties juist voor een rustige bestemming
  • Sommige accommodaties hebben speciale prijzen voor remote werkers, dit kan je kosten besparen. 
  • Vraag bij de werkgever na of er een speciale regeling is voor remote werkers. 
  • Deel je werktijden zo gunstig mogelijk in dat je ook kan genieten van de dag of dat je meerdere dagen vrij bent. 

Spanje

Spanje is een ideale werkbestemming vanwege het prachtige weer en de natuur. Met zijn zonnige stranden, adembenemende bergen en schilderachtige platteland biedt Spanje een breed scala aan natuurlijke landschappen om te verkennen in je vrije tijd. Zo staat de zuidelijke stad Málaga bekend om het warme weer, het heerlijke eten en de vele buitenactiviteiten. De regio Costa Brava is een andere populaire bestemming voor workationers, met zijn prachtige stranden en adembenemende landschappen.

De levendige cultuur en rijke geschiedenis van Spanje maken het ook tot een geweldige bestemming voor werk. Het land staat bekend om zijn kleurrijke mix van bezienswaardigheden, waaronder historische architectuur, lokale keuken en levendige festivals. De grote steden van het land, waaronder Madrid en Barcelona, bieden coworking-ruimtes en andere voorzieningen om thuiswerkers te ondersteunen. 

Spanje is niet alleen gemakkelijk bereikbaar per vliegtuig, maar over het algemeen is het land ook goed betaalbaar zodat je misschien ook een weekje langer kunt blijven. Qua tijdzones is Spanje ook ideaal en hoeft jij je niet veel aan te passen qua tijden. 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Spanje

Nederland 

Om van je vakantie te genieten hoeft je niet altijd ver van huis, Nederland heeft je ook veel te bieden en brengt een aantal voordelen met zich mee. Nederland heeft prachtige plekken zoals de Veluwe, Zeeland, Zuid-Limburg, Drenthe, de Waddeneilanden en nog veel meer. Omdat je in de zelfde tijdzone zit heb kun jij op normale tijden inbellen of vergaderen houden. 

In Nederland is over het algemeen op veel plekken een goede WiFi verbindingen ook in horeca gelegenheden, maar ook zeker op vakantieparken en hotels. Je kunt ook kiezen voor vakantiewoningen maar check van te voren wel even of hier een WiFi verbinding is waar je gebruik van kunt maken. 

Het voordeel van hotels en vakantieparken is dat je gebruik kan maken van de vele faciliteiten en voorzieningen, denk hierbij aan zwembaden, sportfaciliteiten, restaurants, eventuele entertainment, wellness en nog veel meer. 

Bekijk hier het prachtige aanbod van vakantieparken en de aantrekkelijke aanbiedingen

Portugal 

Portugal kan ook zeker een goede keuze zijn en heeft vele voordelen als het om workation gaat. Het land Portugal heeft ondanks het milde klimaat, gemiddeld 3.000 zonuren per jaar, dit maakt  Portugal geschikt voor alle seizoenen en perfect voor liefhebbers van strand, cultuur of buitenactiviteiten . Het klimaat in Portugal is ook ideaal om te werken, met een gemiddelde temperatuur van 18°C en 248 zonnige dagen per jaar, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor digitale nomaden .

Naast het gunstige klimaat is Portugal ook een betaalbare bestemming voor een workation. De kosten van levensonderhoud in Portugal zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere Europese landen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die geld willen besparen en toch willen genieten van een hoge levenskwaliteit . De vliegtickets naar Portugal zijn ook betaalbaar, waardoor het een toegankelijke bestemming is voor thuiswerkers .

Portugal biedt ook hoogwaardige internetconnectiviteit en co-working-ruimtes, waardoor het een ideale bestemming is voor digitale nomaden. Je vind door het hele land een tal van co-working-ruimtes, die externe werknemers een professionele en productieve omgeving bieden om in te werken . Daarnaast zijn er middelen beschikbaar voor thuiswerkers om in contact te komen met andere digitale nomaden en een gemeenschap op te bouwen, zoals bijeenkomsten en evenementen . 

Over het algemeen is Portugal de perfecte bestemming voor een workation, met een combinatie van ideaal weer, betaalbaarheid en uitstekende infrastructuur voor werken op afstand.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Portugal

Griekenland 

Griekenland is om verschillende redenen een uitstekende werkbestemming. Ten eerste biedt het land prachtige en inspirerende landschappen die de creativiteit en productiviteit kunnen stimuleren. Van de prachtige stranden tot de pittoreske dorpjes en eeuwenoude ruïnes, Griekenland heeft voor elk wat wils . Bovendien kan werken op een prachtige locatie helpen stress te verminderen en het algehele welzijn te verbeteren, waardoor het een ideale bestemming is voor een work-out .

Griekenland heeft ook hoogwaardige infrastructuur en voorzieningen, waardoor het voor externe werknemers gemakkelijk en gemakkelijk is om comfortabel te werken en te leven. Veel hotels en resorts bieden snelle wifi en andere noodzakelijke voorzieningen voor werken op afstand . Bovendien heeft het land een modern transportsysteem dat het gemakkelijk maakt om naar verschillende delen van het land te reizen, waardoor het mogelijk wordt om de rijke geschiedenis en cultuur van Griekenland te verkennen en te ervaren .

Over geschiedenis en cultuur gesproken, Griekenland heeft een rijk erfgoed dat duizenden jaren teruggaat. Van de Akropolis in Athene tot de oude ruïnes van Delphi en Olympia, er valt zoveel te ontdekken en te leren in Griekenland . Bovendien heeft het land een levendige cultuur met heerlijk eten, muziek en dans, waardoor het een opwindende en verrijkende bestemming is voor een workation . Over het algemeen biedt Griekenland een perfecte balans tussen werk en vrije tijd die thuiswerkers kan helpen nieuwe energie op te doen en productiever te zijn. 

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland, dit moet geen grote aanpassingen vragen betreft je werkdag, als je verbonden bent aan uren. 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Griekenland

Bali

Bali is een populaire bestemming geworden voor digitale nomaden en externe werknemers die op zoek zijn naar een andere omgeving terwijl ze blijven werken. Met zijn prachtige landschap en ontspannende omgeving biedt Bali de perfecte achtergrond voor een workation . Van adembenemende stranden tot weelderige rijstvelden. Pauzes nemen om van het landschap te genieten en ontspannende oefeningen te doen, zoals yoga, kan ook helpen om het algehele welzijn te verbeteren en de werkervaring nog aangenamer te maken .

Naast de natuurlijke schoonheid biedt Bali ook moderne werkruimtes en supersnel internet, waardoor het een ideale locatie is voor werken op afstand. Coworking-ruimtes zijn overal op Bali beschikbaar en bieden een professionele omgeving voor diegenen die liever buiten hun accommodatie werken . Met betrouwbare internettoegang kunnen externe medewerkers gemakkelijk in contact blijven met collega's en klanten, waar dan ook op het eiland. Het is echter belangrijk om rekening te houden met werkvereisten, zoals tijdzones en internetconnectiviteit, voordat je een specifieke locatie op Bali kiest voor een workation .

Ten slotte biedt Bali mogelijkheden voor culturele onderdompeling en persoonlijke groei. Met een rijke geschiedenis en diverse cultuur biedt Bali een unieke ervaring voor diegenen die willen leren en groeien terwijl ze op afstand werken. Van traditionele dansvoorstellingen tot kooklessen, Bali biedt tal van mogelijkheden om de lokale cultuur te ontdekken en ermee om te gaan . Bovendien kan de tijd nemen om de natuurlijke schoonheid van Bali te verkennen en deel te nemen aan buitenactiviteiten, zoals wandelen of surfen. 

Over het algemeen maakt Bali's combinatie van natuurlijke schoonheid, moderne voorzieningen en culturele ervaringen het tot een topbestemming voor een workation.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Bali

Curaçao 

Curaçao kan ook zeker een goede bestemming zijn als het gaat om workation. Het land heeft je veel te bieden als het gaat om de natuur, stranden en vele bezienswaardigheden. Niet onbelangrijk is dat  Curaçao een uitstekende werkbestemming is, je hebt hier een betrouwbare en snelle internetverbinding. 

Digitale nomaden en thuiswerkers hebben een betrouwbare internetverbinding nodig om efficiënt te kunnen werken, en gelukkig heeft Curaçao een bovengemiddelde internetsnelheid, met betrouwbare verbindingen over het hele eiland. Veel accommodaties bieden ook snelle internettoegang, waardoor het gemakkelijk wordt om in contact te blijven met hun collega's en klanten terwijl je genieten van het prachtige landschap en de bezienswaardigheden van het eiland.

Curaçao biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden en voorzieningen die tegemoetkomen aan de behoeften van thuiswerkers. Veel hotels en resorts op het eiland hebben zich aangepast aan de groeiende trend van werkplekken door coworking-ruimtes, snelle internettoegang en andere voorzieningen aan te bieden die tegemoet komen aan digitale nomaden en externe werknemers. 

Daarnaast heeft Curaçao een verscheidenheid aan accommodaties, variërend van budgetvriendelijke opties tot luxe villa's, waardoor het voor thuiswerkers gemakkelijk wordt om een comfortabele en betaalbare plek te vinden om te verblijven terwijl ze werken en het eiland verkennen.

Met zijn prachtige stranden, diverse culturen en handige infrastructuur is Curaçao een ideale bestemming voor thuiswerkers die op zoek zijn naar een balans tussen werk en privéleven in een tropisch paradijs

Enige nadeel is het vrij grote tijdsverschil met Nederland: in onze zomertijd is het daar 6 uur vroeger, in de wintertijd 5 uur. Maar daar kun je je werktijden natuurlijk op aanpassen: neem bijvoorbeeld overdag wat meer vrije tijd om ’s avonds meer te werken.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Curaçao

Thailand

Thailand is een ideale bestemming voor een workation vanwege de betaalbare kosten van levensonderhoud en accommodatie. Dit maakt Thailand tot een budgetvriendelijke optie is voor digitale nomaden. Betrouwbare internetconnectiviteit is cruciaal voor een succesvolle workation, en Thailand biedt snelle en betrouwbare internetsnelheden.  

Naast de betaalbaarheid en betrouwbare internetconnectiviteit, biedt Thailand prachtige landschappen en culturele ervaringen die het tot een aantrekkelijke bestemming voor werk maken. Van adembenemende landschappen tot rijke culturele ervaringen, Thailand heeft voor elk wat wils .. 

De combinatie van betaalbaarheid, betrouwbare internetconnectiviteit en culturele ervaringen maakt Thailand dus een ideale bestemming voor een work-out.

Thailand heeft wel als nadeel dat het in een andere tijdzone zit. In Thailand is het gemiddeld 7 uur eerder dan bij ons, houdt hier wel rekening mee als je kiest voor Thailand. 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Thailand

Reacties
Categorieën