goedkope vakantie
Overige vakantie + Tips
Ramon Kuiters
Overige vakantie + Tips
02/01/2024
5 min

Goedkoop / betaalbaar op vakantie tijdens de zomer 2024? 7 tips

02/01/2024
5 min

Als je afhankelijk bent van de (kinder)vakanties betaal je meer dan dat je buiten de vakanties op reis kunt gaan. In de meeste gevallen kun je hier weinig aan doen als je schoolgaande kinderen hebt. Ook kun je om andere redenen aan  bepaalde periode verbonden zijn.

Omdat veel mensen in dezelfde periode op vakantie gaan zijn de prijzen vaak ook een stuk hoger dan buiten deze periode. Maar ook in juni en september zie je de prijzen vaak al flink stijgen. Naast de hoge prijzen wordt het aantal beschikbaar mogelijkheden ook beperkter.

Ondanks dat de prijzen hoog kunnen zijn tijdens de zomervakantie en andere vakanties zoals de mei- en herfstvakantie zijn er gelukkig nog wel veel betaalbare opties. Om je daarbij te helpen heb ik 7 tips voor je. De tips zijn voor betaalbare vakanties in Nederland en over de grens.

Minder populaire vakantie bestemmingen

Spanje, Italië, Turkije, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, België etc. zijn zeer populaire bestemming en dit zie je ook terug aan de prijzen. Gelukkig zijn er nog veel meer prachtige landen die niet zo bekend zijn, maar minstens zo mooi en zeer geschikt voor je vakantie. Het voordeel van deze landen is dat het niet zo massaal is en vaak ook nog goed betaalbaar. We hebben al eens een blog besteed aan de goedkoopste landen van Europa. Hier lees je veel informatie over de 7 goedkoopste landen. Hieronder heb ik een aantal landen die ook zeer betaalbaar zijn in de vakantie voor je op een rij gezet.

Goede aanbieders voor deze bestemmingen zijn o.a.:

All inclusive vakanties.

In eerste instantie lijkt een all-iclusive vakantie misschien duur. Maar tegenwoordig is dit niet altijd meer het geval. De reissom kan inderdaad hoger zijn dan bij een ander hotel of appartement die deze service niet aanbied. Daarin tegen maak je veel minder kosten tijdens je vakantie. Je vlucht, vervoer naar het hotel, het hotel, maar ook de faciliteiten, eten en drinken zijn meteen betaald.

Naast dat je zo kan aanschuiven bij het eten, heb je dus ook geen kosten meer als je bij het hotel gaat eten. Steeds meer landen hebben all inclusive vakanties in het aanbod. Ook in Nederland heb je er een aantal. Preston Palace, Bonte Wever en Corendon Village Hotel met faciliteiten bij het strand.

Egypte, Turkije, Bulgarije en Tunesië bijvoorbeeld hebben ook veel aantrekkelijk aanbiedingen als het gaat om All Inclusive. Corendon en Tui bijvoorbeeld hebben regelmatig scherpe aanbiedingen en aantrekkelijk last-minutes.

Goedkope vakantieparken

De grote bekende vakantiepark ketens (Landal, Center Pars, Roompot) zijn vaak schreeuwend duur in de vakantie periode. Als je beetje goed gaat zoeken vind je ook bij de grote ketens een aantal parken die gunstige zijn geprijsd. Vooral bij Roompot en Landal zie je dit. Er zijn ook andere vakantieparken zoals Oostappen van Peter Gillis die voordeliger zijn en ook nog een betaalbare opties zijn in de vakanties. Bekijk de website van de aanbieders en selecteer op beschikbaarheid en de laagste prijs. Je kunt zo eenvoudig zien welke vakantieparken goedkoper zijn.

Ook zit er een groot prijsverschil in de accommodaties. Hoe groter en luxer het verblijf hoe hoger de prijs. Als jij weinig in je verblijf bent, kun je er voor kiezen om voor standaard te gaan dit kan soms wel honderden euro's schelen.

Hieronder vind je een aantal goedkope vakantiepark aanbieders:

Vakantiehuizen

Een alternatief voor de vakantieparken kunnen de vakantiehuizen zijn. Deze vakantiehuizen kunnen overal staan diep in het bos, op een vakantiepark, in een leuk dorp etc. De bekendste voorbeelden zijn Airbnb en Belvilla. Sommige huisjes zijn zeker niet goedkoop, maar met een beetje goed zoeken en niet te veel eisen kun je op deze manier ook leuke vakantiehuizen vinden op een mooie bijzondere plek of met de juiste faciliteiten.

Naast de twee bekende aanbieders heb je nog veel meer aanbieders persoonlijk vind ik  heerlijke huisje en hometogo echt aanraders.

Let op de faciliteiten en de ligging.

De ligging en faciliteiten kunnen een belangrijker rol spelen bij de prijs van je vakantie. Een hotel direct aan het strand is in de meeste gevallen duurder dan een hotel die 2 straten verder ligt of een kilometer van het strand. Als jij dit geen probleem vind kun je er voor kiezen iets verder van het strand of centrum te gaan zitten. Dit kan veel geld schelen.

Dit zelfde geldt voor faciliteiten. Heeft een vakantiepark of hotel etc veel faciliteiten is dit vaak terug te zien in de prijs. Ga je geen gebruik maken van het zwembad, speeltuin, sauna of iets anders kun je ook eens kijken of dit veel effect heeft op de prijs van je verblijf. Het kan soms veel schelen of het hotel een zwembad heeft of niet in de prijs.

Breng ik kaart wat jij graag wil tijdens je vakanties en wat niet per sé nodig is. Op basis van jou wensen kun jij dan een geschikte vakantie vinden zonder dat jij hiervoor veel te veel betaald en onnodige faciliteiten krijgt waar je geen gebruik van gaat maken.

Kamperen

Sommige mensen noemen het kramperen, maar met de voorzieningen van tegenwoordig kun jij goed vertoeven en een tent, camper of caravan. Het goedkoopste is dat jij zelf in bezit bent van kampeer mogelijkheden. Huren is ook een optie. Op veel campings en parken kun je ook goedkoop een tent of (sta)caravan huren. Dit is vaak veel goedkoper dan een bungalow of chalet.

Als jij zelf een tent, caravan etc. bezit kun je hier ook mee op vakantie gaan. Je hoeft dan nu alleen nog maar een kampeer plaats te huren. Dit is een stuk voordeliger dan een hele accommodatie huren. De grote campings zijn vrij prijzig in de zomervakanties. gelukkig is er ook een groot aanbod in kleinere campings of boerencampings. Hier zijn de prijzen een stuk aantrekkelijker. De voorzieningen en faciliteiten zijn de laatste jaren erg verbeterd en bieden je veel mogelijkheden en comfort.

Enkel goede mogelijkheden waar je kunt zoeken naar betaalbare kamperplekken zijn:

Last-minutes.

Vroeger was het aantrekkelijk met je koffer naar Schiphol te gaan en daar te gaan kijken welke aanbieders een goedkope vakantie voor jou had. Dit scheelde niet alleen in de prijs maar het is ook een avontuur op zich je wist 's morgens niet waar je 's avonds terecht zou komen, tegenwoordig is dit niet meer nodig met het internet binnen handbereik.

De last minutes geld eigenlijk voor alle vakantie's tegenwoordig. Zowel voor vliegreizen, een vakantiepark, camping of een hotel. er zijn verschillende aanbieders in elke tak die last-minutes aanbieden. Ook de vakantieketens zelf hebben vaak last-minutes aanbiedingen. Doordat er nu een groot aanbod is kun je in feite best lang wachten tot het boeken van je vakantie. Als jij een bepaalde reis of hotel wilt reserveren, dan kun je uiteraard vroegtijdig boeken en gaan voor de vroeg boekkorting. Heb jij geen locatie in je gedachten maakt het je niets zoveel uit dan kan last-minute voor jou een goede mogelijkheid zijn waar jij relatief goedkoop in een drukke vakantie periode een leuke vakantie kan reserveren.

Reacties
Categorieën