Griekenland
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/20/2024
6 min

De top 7 van de leukste reisgidsen voor Griekenland 2024

01/20/2024
6 min

Griekenland is dat het bestaat uit ongeveer 6000 eilanden ruim 200 eilanden zijn bewoond, de bekendste eilanden zijn Kos, Santorini, Kreta, Rhodos, Zakynthos. Maar ook buiten de bekende vakantie eilanden is er veel te beleven zoals op de minder bekende eilanden, het vaste land, maar ook Athene is een aanrader en zeer geschikt voor een stedentrip.

Als je op vakantie gaat kan het verstandig zijn om je van te voren goed voor te bereiden en in te lezen. Reisgidsen zijn hier ideaal voor, Griekenland heeft vele reisgidsen. De reisgidsen van Griekenland zijn heel divers, dit heeft ook met de vele eilanden te maken. Dat maakte de top 7 samen stellen met de handigste en leukste reisgidsen wel een lastiger.

Ondanks dit is er een prachtige top 7 met beste reisgidsen van Griekenland tot stand gekomen. De reisgidsen worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik er een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie over de reisgids o.a. de waardering en de recensies van de lezers. Via deze link kun je de reisgids ook eenvoudig bestellen.

Tip: Bekijk een Ross Holidays eens voor bijzondere en prachtige vakanties en reizen naar Griekenland! 

Capitool Reisgids Griekenland

Geheel vernieuwd! Deze Capitool Reisgids Griekenland helpt je bij het samenstellen van de perfecte reis.

Deze reisgids verdeelt Griekenland in zes gebieden: Noordelijk Centraal Athene, Zuidelijk Centraal Athene, de omgeving van Athene, De Peloponnesos, Centraal- en West-Griekenland en Noord-Griekenland. Schitterende architectuur, ongerepte landschappen, mooie stranden; deze gids toont je de parels van Griekenland.

 • Dankzij de prachtige fotografie waan je jezelf al op je bestemming
 • In het jaaroverzicht van Griekenland vind je een selectie van festivals en evenementen door het jaar heen
 • Gedetailleerde plattegronden helpen je bij het vinden van de weg
 • Opengewerkte illustraties tonen het interieur van must sees, zoals de Akropolis, het Parthenon en het klooster van Dafbu
 • Ontdek de beste restaurants, mooiste accommodaties en leukste winkels
 • Achter in de gids vind je onmisbare praktische informatie voor een ontspannen reis

Met Capitool Reisgidsen ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, met duidelijke plattegronden, prachtige foto’s en illustraties en handige tips. Met de Capitooltips geniet je van de mooiste uitzichten, maak je de beste vakantiefoto’s en ontdek je de bijzonderste plekjes. Jouw mooiste reis begint hier!

Reishandboek Peloponnesos

Er is geen rijkere verzameling van schatten uit het verleden te vinden dan op de Peloponnesos. Niet alleen Mycene, trots der oudste tijden, maar ook Epidaurus en Olympia, zijn indrukwekkende herinneringen aan de klassieke cultuur.

De Peloponnesos heeft eeuwenlang deel uitgemaakt van het Byzantijnse rijk, waarvan de indrukwekkende ruïnestad Mistras, voormalige hoofdstad van de Morea uit de 14e eeuw nog het symbool is. Havensteden als Koroni, Methoni en Nafplio tonen nog steeds hun Venetiaans karakter. Maar ook het heden is meer dan de moeite waard.

De overweldigende natuur nodigt uit tot het maken van verkennende tochten, tot voettochten diep in de machtige bergen en tot een ontspannen strandleven in een nog niet door toerisme bedorven vissersdorpje.

Deze gids laat je aan de hand van routekaarten kennismaken met de hele regio.

ANWB Extra - Kreta

ANWB Extra reisgids Kreta - Griekenland Ontdek Kreta met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Kreta! Nergens anders vind je pal achter de stranden een bergland met toppen van ruim 2000 m hoog en woeste kloven. In musea zijn rijke kunstschatten van wel vierduizend jaar oud te bewonderen. Door de combinatie met de prachtige stranden is Kreta de perfecte bestemming voor een heerlijke zonvakantie.

De compacte ANWB Extra reisgids Kreta biedt naast diverse routes en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Wandel door het botanische park in de Witte Bergen en langs het kleine Agiámeer nabij Chaniá of maak een uitstapje naar Santorini.

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

De Groene Reisgids - Griekenland

Haal meer uit uw vakantie met de Michelin-sterren! De serie Groene Reisgidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks. Of je nu lekker lang met vakantie gaat of er zomaar even tussenuit trekt, de Groene Reisgids wijst je de weg naar alle bijzonderheden die jouw reisbestemming te bieden heeft, op een boeiende, grondige en praktische manier.

Door de opdeling in regio's of microregio's ontdek je meteen wat je moet zien en waar je echt heen moet. Op bladzijde 1 vindt je een overzicht van de regio's uit de gids en op de binnenzijde van het omslag worden de behandelde regio's in kaart gebracht. Toeristische plaatsen en bezienswaardigheden krijgen een duidelijke sterrenquotering.

Hierdoor kun je geen enkele 'topper' missen.*** de reis waard ** een omweg waard * interessant In de adresboekjes vind je naast praktische informatie en tips voor activiteiten ook logeeradressen en eetgelegenheden voor ieders budget.

Met kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie.

Trotter - Griekse vasteland

De Trotter reisgids met Athene - Thessaloniki - Peloponnesos

 • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
 • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
 • Verrassende anekdotes en top ervaringen van Trotter
 • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
 • 44 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt

National Geographic Reisgids - Griekenland

De National Geographic reisgids Griekenland, is de ideale reispartner, met veel foto’s en kaarten, achtergronden over cultuur en geschiedenis, informatie en tips.

National Geographic Reisgids Griekenland is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land.

Bezoek met deze National Geographic reisgids Griekenland de onbedorven dorpjes op Kreta en de fraaie natuur van de Evrosdelta. Ga shoppen én cultuursnuiven in de wijk Plaka in Athene of maak een autorondrit over het schiereiland Mani. Verken het interessante Ali Pasja’s Ioannina en maak een schitterende tocht over de Prespameren, een paradijs voor vogels en zoogdieren.

De uitgebreide kennismaking met Griekenland, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet.

Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!

Handboek voor historiehoppers - Het oude Griekenland

Supergrappige reisgids naar het verleden. Vol toffe info graphics, handige weetjes (alle huwelijken van Zeus - spoiler: hij datet alleen familieleden) en slimme tips. Alles over het oude Griekenland!

Het oude Griekenland is een supergrappige gids in de verhalende non-fictieserie Handboek voor historiehoppers van Jonathan W. Stokes, met illustraties van David Sossella. Vol toffe infographics, handige feiten en slimme tips, geschikt voor nieuwsgierige lezers van 9 jaar en ouder.

Kom genieten op de Griekse eilanden. Deze gids barst van de handige weetjes, zoals alle huwelijken van Zeus (spoiler: hij datet alleen familieleden) en de presentielijst van het Perzische leger. Check het patiëntendossier van Alexander de Grote, en bezoek een van de negentien Alexandrieës. Je wist nog nooit zoveel over het oude Griekenland!

Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays

Reacties
Categorieën