Kreta
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/20/2024
5 min

De top 7 van de beste en leukste reisgidsen voor Kreta 2024

01/20/2024
5 min

Kreta is niet alleen het grootste eiland van Griekenland, maar ook één van de populairste bestemmingen in Griekenland. Het eiland staat bekend om de prachtige stranden en de grote feesten en de uitgaansgelegenheden, maar het heeft ook veel te bieden zoals een rijke geschiedenis met vele culturen en tradities.

De noordkust van Kreta is het drukke gedeelte waar je tot in de vroege ochtend kunt feesten. In het oosten en het westen van Kreta is het een stuk rustiger. Het binnenland bied je een prachtige natuur maar ook het zuiden is erg mooi en groen. Een zeer goede plek voor de natuurliefhebber.

Wil je meer over Kreta te weten komen, bekijk dan de 7 reisgidsen die ik geselecteerd heb voor de top 7 van beste, leukste en handigste reisgidsen voor het eiland Kreta. Ondanks dat de boeken je allemaal het mooiste wil laten zien van het eiland zijn de boeken heel divers.

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com toegevoegd. De link geeft veel extra informatie over de reisgids zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgids eenvoudig en snel bestellen

Tip: Op zoek naar een betaalbare vakantie naar Kreta? en toch willen genieten van de vele faciliteiten en goede voorzieningen? Bekijk dan het aanbod van Vakanties.nl eens!

Capitool Reisgidsen Top 10 - Kreta

Capitool Top 10 Kreta

 • Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
 • Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
 • De schitterende foto’s brengen het eiland tot leven
 • Compact formaat, ideaal om mee te nemen
 • Diverse wandelroutes leiden je door Kreta’s historische streken, van Chania tot Phaestos

Top 10 Kreta

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er op Kreta te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over dit schitterende eiland in de Middellandse Zee. Goudgele stranden, kristalhelder water, gezellige taveernes, gastvrije mensen en prachtige havensteden maken het tot een van de populairste Griekse eilanden.

Top 10 reisgids bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat het eiland te bieden heeft.

Deze Top 10-gids verdeelt het eiland in drie streken

 • Midden-Kreta
 • West-Kreta
 • Oost-Kreta

Hoewel Kreta deel van Griekenland is, is het eigenlijk een land op zich, met een eigen historie en folklore. Dit erfgoed wordt omlijst door prachtige berglandschappen en fraaie stranden. Wandel door de Samariakloof, fiets door de Amarivallei, bezoek het fascinerende Archeologisch Museum van Iraklion of verken Knossos en Gortys.

De Rother Wandelgids Kreta

De Rother Wandelgids Kreta beschrijft 60 wandelroutes op dit populaire Griekse eiland.

Ontdek met deze wandelingen verborgen baaien, afgelegen berggebieden en verlaten kloosters op Kreta. En natuurlijk ontbreekt een wandeltocht naar de beroemde Samariakloof niet.

Alle dagwandelingen voor Kreta hebben betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en hoogteprofielen, voor een fantastische wandelvakantie op Kreta. Verschillende wandelingen zijn ook geschikt voor kinderen en beginners.

De GPS coördinaten zijn gratis beschikbaar via de website van Uitgeverij Elmar.

ANWB Extra - Kreta

Ontdek Kreta met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Kreta! Nergens anders vind je pal achter de stranden een bergland met toppen van ruim 2000 m hoog en woeste kloven. In musea zijn rijke kunstschatten van wel vierduizend jaar oud te bewonderen. Door de combinatie met de prachtige stranden is Kreta de perfecte bestemming voor een heerlijke zonvakantie.

De compacte ANWB Extra reisgids biedt naast diverse routes en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Wandel door het botanische park in de Witte Bergen en langs het kleine Agiámeer nabij Chaniá of maak een uitstapje naar Santorini.

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

De Groene Reisgids - Kreta

De serie Groene Reisgidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks. Of u nu lekker lang met vakantie gaat of er zomaar even tussenuit trekt, de Groene Reisgids wijst u de weg naar alle bijzonderheden die uw reisbestemming te bieden heeft, op een boeiende, grondige en praktische manier.

Door de opdeling in regio's of microregio's ontdekt u meteen wat u moet zien en waar u echt heen moet. Op bladzijde 1 vindt u een overzicht van de regio's uit de gids en op de binnenzijde van het omslag worden de behandelde regio's in kaart gebracht. Toeristische plaatsen en bezienswaardigheden krijgen een duidelijke sterrenquotering.

Hierdoor kunt u geen enkele 'topper' missen. *** de reis waard ** een omweg waard * interessant In de adresboekjes vindt u naast praktische informatie en tips voor activiteiten ook logeeradressen en eetgelegenheden voor ieders budget.

Met kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie.

Wat & Hoe reisgids - Kreta

De reisgids Wat & Hoe Hoogtepunten Kreta, met insider tips, Top 10 hoogtepunten, wandelingen en informatie over de verschillende wijken en diverse kaarten en plattegronden.

Kreta Marco Polo NL

Marco Polo reisgids voor Kreta. Handig pocket formaat, boordevol informatie, met uitneembare kaart achter in het boek en 12 bladzijden atlas. Met ‘insider tips’ om het échte IJsland te ontdekken, de TOP 15 van bezienswaardigheden in één oogopslag.

Up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken: sightseeing, eten & drinken, winkelen, uitgaan, verblijf, routes & tochten, voor kinderen, feesten, festivals & evenementen, internet tips, praktische info van a tot z, een taalgidsje, plattegronden en straatnamenregister.

Trotter - Kreta

 •  Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
 • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
 • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter
 • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
 • 20 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terug vindt

Reacties
Categorieën