Cyprus
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/22/2024
6 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Cyprus 2024

01/22/2024
6 min

Cyprus is een eiland gelegen in de Middellandse zee. het eiland behoort geografisch gezien tot Azië, maar om politieke en culturele redenen wordt het ook tot Europa gerekend. Cyprus wordt gezien als mix tussen Griekenland en Turkije. Het land is compact en daarom ook zeer goed te verkennen tijdens je vakantie bijvoorbeeld met een huurauto. 

Cyprus is een populair vakantie eiland dit komt mede door de vele zonuren en de prettige temperatuur. Het land heeft ook veel bezienswaardigheden, leuke havenstadjes, een prachtige natuur en nog veel meer. ook is het een goede christelijk vakantiebestemming met christelijk bezienswaardigheden. 

Als je op vakantie gaat naar Cyprus en je wilt niet alleen van de zon genieten raad ik je aan je goed voor te bereiden en je in te lezen in het land. Reisgidsen zijn hier zeer geschikt voor. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 beste en leukste reisgidsen voor Cyprus.

De reisgidsen worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. De link geeft veel extra informatie zoals de waardering en de recensie van de lezers Via de link kun je de reisgids ook eenvoudig bestellen.

Tip: Wil jij betaalbaar op vakantie naar Cyprus en toch een uitstekende accommodatie met vele faciliteiten? Bekijk dan de reizen van Vakanties.nl eens en laat je verrassen!

Capitool reisgidsen - Cyprus

Capitool Cyprus: de ideale reisgids voor jouw reis naar Cyprus!

 • Een luxe reisgids boordevol informatie
 • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
 • Met de mooiste illustraties en foto's
 • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Cyprus heeft allerlei historische plekken. Je vindt er van alles, van nederzettingen en antieke steden tot middeleeuwse kathedralen en kleine bergkerken met unieke fresco's, kastelen, forten, moderne gebouwen en musea. Het eiland heeft schilderachtige steden en dorpen te over, prachtige kusten en berglandschappen, een gevarieerde dierenwereld en vriendelijke bewoners. 

Cyprus is volgens velen het geboorte-eiland van de godin van de liefde, Aphrodite, waar men in het oosten van Pafos een steen van kan zien. Naast de prachtige bezienswaardigheden is het eiland heerlijk om te bezoek voor wie zin heeft in een echte zonvakantie: het beschikt namelijk over een heerlijk warm klimaat. Kortom: het ideale eiland.

Alles in één reisgids

Met deze reisgids  ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zes verschillende streken die Cyprus rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. 

Denk bijvoorbeeld aan de Rots van Aphrodite, de tweelingplaatsen Pafos met het culturele centrum, de archeologische site Choirokoitia die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat óf het fraaie Troöditissa-klooster. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels en speciale activiteiten

Daarnaast geeft Capitool reisgids in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over etiquette, veiligheid, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen.

Genoeg te ontdekken

De reisgids laat jou alles weten over de echte do's en don'ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool reisgids zijn de volgende streken te vinden:

 • West-Cyprus
 • Zuid-Cyprus
 • Troödos-gebergte
 • Midden-Cyprus
 • Zuid-Nicosia
 • Noord-Cyprus

Met 216 pagina's aan tekst, kaarten, foto's en illustraties is deze reisgids een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

Rother Wandelgidsen - Cyprus

De Rother wandelgids Cyprus beschrijft de 50 mooiste kust- en bergwandelingen van Cyprus.

 • Betrouwbare routebeschrijvingen
 • Gedetailleerde wandelkaarten
 • Informatieve hoogteprofielen
 • Downloadbare GPS-tracks

ANWB Extra - Cyprus

Di is de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Cyprus! In de loop van duizenden jaren ontstonden Griekse tempels, Romeinse villa's, Venetiaanse stadsmuren en Ottomaanse moskeeën. Dit in combinatie met het lekkere weer en de vele stranden maakt Cyprus tot de perfecte bestemming voor een heerlijke vakantie. 

De compacte ANWB Extra reisgids biedt naast diverse routes en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Bezoek het strand van schiereiland Karpasía, ontdek bijzondere roofkunst in het Byzantijns Museum of ga duiken en surfen rond Lárnaka. 

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

Merian live! - Cyprus

In deze reisgids vind je informatie over: 

 • Aan het strand
 • Excursies
 • Bezienswaardigheden
 • Eten
 • Drinken
 • Uitgangsleven
 • Overnachten
 • Wandelingen

ANWB ontdek - Cyprus

Verken Cyprus op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Cyprus!
Natuurlijk mag je bezienswaardigheden zoals de Rots van Aphrodite of de historische stad Paphos niet missen, maar ga ook eens van de gebaande paden en wandel door de Tróodos National Forest Park, de stranden in Agía Nápa en het Armeense klooster Sourp Magar.

De Ontdek reisgids biedt naast praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten over het eiland. De auteur laat juist die plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je reis door Cyprus.

Globus Cyprus

Deze Globus reisgids geeft u waardevolle informatie over uw reisbestemming. Zoals beknopte beschrijvingen van alle belangrijke plaatsen en bezienswaardigheden met vele vrijetijds- en cultuur tips. Ook beschreven staan de mooiste uitstapjes en wandelingen. Achterin de gids vind u praktische tips, achtergrondinformatie, een kleine woordenlijst, een culinaire woordenlijst, nuttige adressen, reisinformatie en diverse kaarten.

Cyprus

BESTEMMING: Dit eiland, waar ooit Aphrodite woonde, is het summum van schoonheid. De Nelles Gids Cyprus verkent de wilde kust van Akamas en dringt door in de cederbossen op de hellingen van het Troödos-gebergte. U ontdekt afgelegen dorpjes, bruisende steden, de zandstranden van Kaap Greco en vele andere fascinerende kanten van dit verdeelde eiland. 

GESCHIEDENIS Er is bijna geen land ter wereld zo in trek geweest bij veroveraars als Cyprus. Feniciërs, Achaeërs, Egyptenaren, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Genuezen, Venetianen, Osmanen en ten slotte de Britten hebben geheerst op dit eiland tussen Oost en West. Tempels, forten, kerken en moskeeën zijn de stille getuigen van dit tumultueuze verleden. 

PRAKTISCHE TIPS De Infoblokken aan het eind van elk hoofdstuk bevatten de adressen van hotels, restaurants, musea en andere bezienswaardigheden. Ook geven ze informatie over festivals en ander vermaak. De Praktische Tips achter in het boek staan vol gegevens over het reizen naar en in Cyprus.

Reacties
Categorieën