Navigatie-auto
Overige vakantie + Tips
Ramon Kuiters
Overige vakantie + Tips
01/26/2024
5 min

De 7 onmisbare tips om goedkoper een auto te huren 2024

01/26/2024
5 min

Een auto huren in Nederland kan duur zijn maar ook zeker op je vakantie bestemming. Wij zelf schrokken erg van de prijzen van de auto´s in Italië. Gelukkig zijn er nog wel diverse manieren om toch goedkoper een auto te huren. 

Voor deze pagina heb ik de 7 beste tips voor je op een rij gezet zodat jij geld kan besparen op het huren van een auto in Nederland of op je vakantie locatie. De 7 gouden tips worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. 

Vervelende verrassing: Eigen risico waarmee je niet durft te rijden

Kies voor wat je echt nodig hebt.

Op de verhuurpagina´s bij en bij de verhuurder zelf staan vaak pareltjes van auto´s, sportief, 4x4 lekker groot etc. Maar aan elke speciale uitvoering zit een prijs kaartje. Als je wil besparen op de huurauto kies dan voor een auto die je echt nodig hebt. Ga je de bergen in en outdoor heb je 4x4 nodig maar heb je alleen een auto nodig voor vervoer na je accommodatie en iets te bezoeken kies dan een kleine auto waar alle passagiers en koffers in past. 

In warme landen is uiteraard airco aanbevolen, maar voor de rest is vaak standaard goed genoeg voor tijdens je vakantie. Op deze manier kun je al snel honderden euro´s besparen. Kleinere auto´s verbruiken doorgaans ook minder brandstof dus ook minder bespaar je nog eens extra. 

De verhuurder wil nog wel eens proberen je een grotere auto te verhuren onder de noemer upgrade. Kijk dan ook echt of je het nodig hebt en wat de echte kosten zijn. Regelmatig is dit niet eens een goede aanbieding maar betaal je al snel te veel. 

Met een volle tank weg en een lege tank terug 

Diverse verhuurders werken met de full/empty regeling. Je krijgt bij vertrek een volle tank brandstof en je mag de huurauto met een lege tank terug brengen. De verhuurder kan tanken voor een voordelig tarief waardoor het jouw veel geld kan besparen. Dit lijkt weer iets wat te mooi is om waar te zijn. En als het vaak lijkt om te mooi is om waar te zijn is het vaak ook zo. 

Het bedrag dat je betaald voor de regeling zijn de kosten voor een volle tank, hier is niks mis mee. Alleen de kans is groot dat je jij de tank niet helemaal leeg rijd en dus uit eindelijk te veel betaald voor deze regeling. Spreek daarom af als het mogelijk is om zelf de huurauto met een volle tank af te leveren. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaald voor de brandstof die je niet gebruikt hebt. 

Regel de huur auto al voor je reis.

Tussen de aanbieders zit een groot verschil in prijs. Als wij een huurauto nodig hebben kijken we altijd bij Sunnycars. Sunnycars heeft naast goede prijs een compleet pakket qua verzekeringen zodat jij niet voor een verrassing komt te staan als er iets met de auto gebeurd. Zowel schade als pech. Geen verassingen achteraf en addertjes onder het gras. Je weet wat je betaald en waar je aan toe bent. 

Een groot voordeel van je huur auto van te voren te regelen is dat je bij aankomst gelijk je auto op kan halen of bij de afgesproken plek. Je hoeft niet eerst te bekijken welke auto´s nog vrij zijn. In drukke periodes kunnen bijna alle auto verhuurd zijn en soms blijven er alleen nog kleine of juist dure auto´s over. 

Van te voren boeken is ook vaak goedkoper en je hebt zekerheid, een zorg minder dat is wel heerlijk tijdens je reis. 

Kies je de juiste verzekering

Als je een huurauto bij Sunnycars reserveert hoeft je niet om te kijken na de verzekering, borg etc. dit is allemaal goed geregeld. Als je op locatie een auto gaan huren let dan goed op de voorwaarden en de verzekeringen. Verzekering ook alleen wat echt nodig is en voor de tijd dat jij de auto gebruikt. 

Kijk bij de verzekering ook of de banden en de ruiten erbij verzekerd zijn of je hier apart voor moet verzekeren. Ook kan het aantrekkelijk zijn om je eigen risico af te kopen. Kijk daarom goed na de mogelijkheden en de voorwaarden en probeer een verstandige keuze te maken die je niet te veel kost maar ook niet achteraf op kosten jaagt. 

Vergelijk de verhuurders en locaties.

Per locatie kan de prijs van het huren van een auto nog wel eens veel schelen. Een auto huren bij het vliegveld kan wel 10 tot 20% duurder zijn dan bij een andere locatie in de buurt. Dit kan zelfs bij de zelfde verhuurder het geval zijn. Dus check daarom ook altijd meerdere locaties waar jij een auto kan huren die kan je veel geld schelen. 

Het is makkelijk dat je vanuit het vliegtuig gelijk je huurauto in kan stappen. In plaats van eerst met de bus of taxi naar het verhuurbedrijf maar als je dit veel geld kan besparen is het zeker het overwegen waard. 

Vergelijk ook verschillende verhuurders zowel op het internet als de stad waar jij een auto wil huren. Kijk niet alleen na de kale prijs ook de voorwaarden, borg verzekering en hoeveel kilometer je vrij mag rijden zonder extra kosten. Dit bepalen mede de prijs die jij uiteindelijk betaald voor het huren van een huurauto. 

Een uurtje kan je een dag extra kosten 

Bij de meeste verhuurders wordt gekeken naar de tijd dat jij de auto ophaalt of gereserveerd hebt. bijvoorbeeld 13.00 als jij bij het terug brengen de auto na 13.00 uur terug brengt kan je dit zomaar een extra dag kosten. Dus houd altijd de tijden in de gaten. Als jij bijvoorbeeld om 12.00 land en een huur auto op het vliegveld heb gereserveerd zet de tijd dan bijvoorbeeld op 12.30 of 13.00 uur. Je hebt nog wel even nodig om bij de huur auto en de verhuurder te komen. 

Daarnaast heb je een uur extra bij het terug brengen van de auto. Dus het kan verstandig zijn om de auto iets eerder terug te brengen dit kan je een dag huur schelen. 

Als de verhuurder met kalenderdagen werkt of weken dan maakt het vaak niet uit maar het is wel handig om dit van te voren te checken, want zo kan je eenvoudig besparen op je huurauto. 

Een navigatie huren is vaak erg kostbaar. Je kunt soms voor het geld zelfs een eenvoudige navigatie kopen. Misschien heb je zelf wel een navigatie met een landenpakket waar je naartoe gaat op vakantie, neem deze dan mee. Ook kun je tegenwoordig eenvoudig navigeren met je mobiele telefoon. Google Maps weet bijna overal de weg en is ook nog eens gratis te gebruiken. Althans de app, je moet wel betalen voor je mobiel verkeer ook zijn er diverse apps die offline werken ook interessant om hier naar te kijken. 

Vervelende verrassing: Eigen risico waarmee je niet durft te rijden

Reacties
Categorieën