Uitgaan Amsterdam
Nederland
Ramon Kuiters
Nederland
01/18/2024
8 min

De top 7 van de leukste uitgaanssteden in Nederland 2024

01/18/2024
8 min

Stappen in je vaste kroeg of discotheek is leuk, maar stappen in een andere stad is vaak veel leuker. Je komt niet alleen in nieuwe tenten maar je leert ook niet mensen kennen. Nederland heeft vele steden waar je perfect uit kunt gaan.

De 7 leukste en gezelligste uitgaanssteden van Nederland heb ik voor je op een rij gezet. Waar je een avond heerlijk kunt stappen en ook nog ergens in de beurt kan overnachten, zodat je de volgende wakker kan worden aan een stevig ontbijt.

De steden worden uitgebreid besproken uiteraard worden de hotspots genoemd, één of meerdere hotels passeren de revue en bezienswaardigheden die je niet mag missen als je er een lang weekend van maakt.

Groningen

Groningen staat bekend als studentenstad en als zeer levendige stad. De stad Groningen heeft vele grote cafe's en diverse clubs waar en tot in de vroege ochtend erg gezellig is. Elke plek heeft zijn eigen muziek dus voor bij elke genre is er wel een geschikte plek van Hardrock tot house muziek.

Niet alleen in het weekend is het een groot feest in de stad ook door de weeks is het mogelijk om flink uit je bol te gaan. voordat je gaat feesten zijn er ook veel leuke terrassen waar je een heerlijk hapje kunt eten en kunt genieten van alles mensen die langs komen. Een mooie mix van diversiteit. Wil je de avond rustig en toch spectaculair beginnen? Breng dan een bezoek aan de DOT Dome Cinema waar je de film op een 3D-koepelscherm kunt bekijken.

Bij een stedentrip valt er overdag ook veel te beleven. De Markt is één van de vele bezienswaardigheden en dus niet alleen 's avonds gezellig. Uiteraard is de Martinitoren niet te missen. De Martinitoren is gebouwd in 1469 en heeft een hoogte van 96,8 meter. Je kunt regelmatig de toren beklimmen (255 tredes) met een prachtig uitzicht over de stad. Met een beklimming ben je ook meteen weer nuchter.

De stad Groningen heeft ook 2 musea die echt de moeite waard zijn om te bezoeken dit is het Groningse Museum en de Scheepsvaart museum. De stad Groningen is zeer geschikt om op de fiets te verkennen, het is niet voor niets één van de mooiste fietssteden van Nederland.

Bekijk hier de prachtige hotels in het centrum van Groningen en laat je verrassen

Maastricht

Maastricht mag zeker niet ontbreken als het gaat om gezellige en leuke uitgaanssteden. In het weekend is het er altijd gezellig druk, doordeweeks is wel minder druk maar zeker niet minder gezellig in de stad.

Maastricht staat bekend om de vele gezellige terrassen en cafeetjes. De meeste cafés en terrassen zijn gelegen in de buurt of aan het Vrijthof. De plek waar ook vele evenementen wordt gehouden en altijd wel iets valt te beleven zowel overdag als in de avond. Zomeravonden zijn echte aanraders maar ook in de winter als Maastricht in wintersferen veranderd.

Door de vele mogelijkheden is het aanbevolen om er een weekend of meerdere stapavonden van te maken. Mede omdat er overdag ook veel valt te beleven. Het is een prachtige stad met veel mooie oude gebouwen waar een heerlijke sfeer hangt en waar je ook nog eens erg goed kan shoppen.

De stadswandeling en per fiets Maastricht verkennen zijn uitstekende uitjes waarbij je de mooiste bezienswaardigheden en kiekjes kunt bewonderen.

Maastricht ligt ver in het Zuiden van Limburg en voor veel mensen een behoorlijke afstand gelukkig zijn er veel overnachtingsmogelijkheden in deze bijzondere stad.

Bekijk hier de prachtige hotels in het centrum van Maastricht en laat je verrassen

Eindhoven

Limburg is gezellig maar wat dacht je van de Brabantse gezelligheid. Het zijn echte bourgondiërs en weten wel hoe je een feestje moet maken, en Eindhoven helemaal. Eindhoven wordt niet voor niets "Eindhoven de Gekste" genoemd.

Stratumeind is de bekendste uitgaansstraat in Eindhoven. Deze straat heeft ruim 50 kroegen, clubs en feesttenten, het is tevens de langste kroegenstraat van Nederland. Als je trek krijg zit je hier ook goed wat ook eetgelegenheid heb je op Stratumeind.

Naast het feesten worden er ook veel activiteiten mogelijk in de kroegenstraat van Nederland enkele voorbeelden zijn: cocktailworkshop, poolen, bierproeverij, puzzeltochten en nog veel meer.

Je moet niet denken dat je alleen maar Eindhovenaren tegenkomt tijdens het stappen, Eindhoven heeft een grote regio functie als het gaat om uitgaan en ook veel feestgangers elders uit het land komen hier een paar dagen genieten.

Want niet alleen 's avonds is het leuk in Eindhoven. Eindhoven staat bekend als  Designstad en lichtstad waar  industrie altijd een belangrijke rol heeft gespeeld.

Strijp S is een prachtiig plek waar de huidige tijd en de fabrieken van welleer samen komen. De oude fabrieken en kantoren doen tegenwoordig dienst als wooncomplex met hippe moderne lofts, als restaurant, als winkel, als hotel, als BMX park of als ontdekfabriek etc.

Uiteraard heeft Eindhoven veel meer te bieden. Wil je in een korte tijd veel zin van Eindhoven dan raad ik je aan om de stad met de fiets te verkennen die is uitstekend te doen!

Bekijk hier de prachtige hotels in het centrum van Eindhoven en laat je verrassen

Amsterdam

Amsterdam kan en mag uiteraard niet ontbreken. Vele toeristen komen onder andere voor het uitgaansleven naar Amsterdam. De keuze is reuze van oude bruine kroegen met oude Amsterdammers tot de luxe en dikste clubs. Uiteraard mag ik de coffee shop en de Red Light District niet vergeten. Ook dit zijn plekken die erg geliefd zijn.

Voor elke type feestbeest is er wel een geschikte plek te vinden. Het voordeel van Amsterdam er lijkt geen einde aan te komen als met moet je 24/7 door feesten. Zo heeft Eindhoven 1 straat die je niet mag en kan overslaan als je gaat stappen, Amsterdam heeft vele gezellige pleinen en straten.

Het Leidseplein is de perfecte locatie voor een gezellig avondje stappen of uitgaan. Op dit beroemde plein in het hart van Amsterdam zijn vele oude en nieuwe uitgaansgelegenheden, keuze stress kan zomaar om de hoek komen.

Club Air staat bekend om zijn grote feesten meer een leuke en zeer divers publiek (internationaal) . Uiteraard zijn er nog veel meer hotspots als het om stappen en clubs gaat.

Wil je stappen in Amsterdam dan moet je haast wel een hotelletje pakken. Omdat er te veel valt te beleven in Amsterdam om er maar een avond van te genieten. Overdag zijn er minstens zoveel mogelijkheden. Wat dacht je van de Kalverstraat, Madam Tussaud, Artis, Een rondvaart door de grachten, De vele bijzondere markten zoals de Albert Cuyp en de Dapper markt.

Als je komt feesten en overnachten raad ik je aan om met het openbaar vervoer te komen het is een ramp om te parkeren als je hotel weinig tot geen mogelijkheden heeft. Hotels, Hostels, en de vele andere mogelijkheden om te overnachten maken het kiezen weer lastig in Amsterdam.

Bekijk hier de prachtige hotels in het centrum van Amsterdam en laat je verrassen

Utrecht

Utrecht is een levende stad met een nog levende uitgaansleven. Utrecht staat bekend om de gezelligheid en is hierdoor ook goed bezocht ook door vele feestgangers uit de omgeving. Persoonlijk vind ik de horeca het gezelligste aan het water. Ik vind hier zelf de sfeer heel prettig en net iets minder druk dan de pleinen.

De Neude is het bekendste horeca plein waar naast vele kroegjes ook leuke restaurants gevestigd zijn. Uiteraard zijn er meerdere plein te vinden die ook erg gezellig kunnen zijn met vele horeca zaken. Naast de barretjes en cafés heeft Utrecht ook een diverse clubs en mooie bioscopen om de avond rustig en eventueel romantisch te beginnen.

Wist je dat bijna elke café zijn eigen muziek draait dus ook jij vind hier een café die jouw favoriete muziek draait.

Niet alleen 's avonds is het leuk en gezellig in Utrecht maar ook overdag heb je tijd te kort. Utrecht heeft diverse interessante museum waaronder het Spoorwegmuseum, Rietveld- en het Centrale Museum. De domtoren kun je niet omheen als je naar Utrecht gaat.  Deze prachtig toren heeft een lengte van 112 meter.

Utrecht heeft vele mooie plekjes en gebouwen, een stadswandeling is een perfect manier om de stad te verkennen en bij te komen van een avondje stappen als je er meerdere dagen aan vast knoopt.

Bekijk hier de prachtige hotels in het centrum van Utrecht en laat je verrassen

Rotterdam

Rotterdam de stad met de vele clubs mag uiteraard niet overgeslagen worden in de top 7 met de gezelligste en leukste uitgaanssteden van Nederland. De bekendste clubs is Rotterdam zijn Club Bed, Blender, Beurs, Sorbonne en Skihut.

Als je niet zo van de clubs bent kun in Rotterdam ook heel goed terecht in één van de vele cafés en bruine kroegen. Een aanrader is de Maassilo dit uitgaanscentrum is gevestigd in een oude graansilo uit 1910. Naast grote feesten zijn hier ook regelmatig concerten en wordt dit gebruikt voor zakelijke events.

Het uitgaan kan heel gezellig zijn in Rotterdam maar de Skyline van Rotterdam in de avond is al een bezoekje waard en dan is het drankje de slagroom op de taart. De skyline is ook prachtig overdag. En vanuit de Euromast heb je ook een prachtig uitzicht.

Als je rondkijken vanuit de Euromast saai vind en jouw te weinig uitdaging bied kun je er ook van abseilen na beneden.  De Erasmusburg is een mooie en bijzondere bezienswaardigheden, maar ook Blijdorp verdiend een bezoekje als je van dierentuinen houd. Zo wel de stad overdag als het nachtleven is niet in 1 dag te beleven.

Bekijk hier de prachtige hotels in het centrum van Rotterdam en laat je verrassen

Nijmegen

Nijmegen is door de Radboud Universiteit een echte studenten stad. Een studentenstad zorgt vaak voor een gezellige en levendige uitgaansleven. Hoewel Nijmegen ook wel clubs heeft zijn het  vooral de cafés die opvallen. In en bij de Molenstraat vind je vele horecapanden. Maar ook op andere plekken in de stand is het erg gezellig.

Nijmegen is eigenlijk bekend om 2 zaken dat is het kronenburgerpark waar frank Boeijen ooit een nummer over heeft gezongen en natuur de Nijmeegse Vierdaagse. Tijdens de Vierdaagse is het feest in Nijmegen.

Dit prachtige feest heet heel verrassend de Nijmeegse vierdaagse feesten. Dit is een geweldig feest en niet alleen voor de wandelaars maar het lijkt wel dat heel Europa hier aan het feesten is deze dagen.

Ook buiten deze dagen is het feest in Nijmegen en kun je goed uit je bol gaan. Wist je dat je in  Nijmegen vergeleken met veel andere steden in de meeste gevallen ook goedkoper kan stappen.

Nijmegen is ook overdag een feest om te bekijken. Het kronenburgerpark is een aanrader, het heeft een gezellig kasteeltje met een prachtig uitzicht. Een andere aanrader is de Lange Hazelstraat De oudste winkelstraat van Nederland. Aan deze straat vind je ook gezellige horecazaken dus je kunt er ook langer blijven dan de winkels open zijn.

Bekijk hier de prachtige hotels in het centrum van Nijmegen en laat je verrassen

Reacties
Categorieën