| |

De 7 leukste bezienswaardigheden van Gran Canaria 2024

Een welverdiende vakantie naar Gran Canaria hoeft niet meer duur te zijn je hebt al een vliegreis inclusief een hotel in Playa Del Inglés vanaf € 231. Deze aanbieding kun je boeken bij Wist je dat Vakantiediscounter. (Vanaf prijzen en dit is een voorbeeld prijzen kunnen gewijzigd zijn)

Het van oorsprong vulkanisch eiland is een onderdeel van de Canarische Eilanden en behoort tot Spanje. Een groot voordeel van het eiland is dat er 365 dagen de zon er schijnt dat het de temperatuur zeer aangenaam is ook in de winter. Een mooie bij komst is dat de stranden op Gran Canaria door een ringetje te halen zijn van schoonheid.

Naast de prachtige stranden is er veel meer moois te beleven zoals de prachtige dorpen en steden en badplaatsen. Maar ook de natuur laat zich van de mooiste kant zien en dan heb ik het nog niet eens over de bezienswaardigheden van het eiland Gran Canaria gehad.

Op deze pagina lees je alles over de 7 mooiste bezienswaardigheden van Gran Canaria. De bezienswaardigheden worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven of deze bezienswaardigheden voor jullie geschikt zijn.

Voor dat ik met de top 7 van de leukste bezienswaardigheden begin heb ik een paar reisaanbieders voor je op een rij gezet die er boven uitspringen als het gaat om vakanties naar Gran Canaria.

Roque Nublo

Roque Nublo is één van de bekendste bezienswaardigheden op Gran Canaria en ook tevens het symbool van het eiland. De Roque Nublo is Basaltrots van 67 meter hoog dat is gelegen op een hoogte van 1813 op ongeveer het midden van eiland Gran Canaria.

Je kunt wandelend de Rogue Noble bereiken met een wandeling vanaf 30 minuten vanaf de dichtstbijzijnde parkeerplaats. Het is een stevige wandeling maar zeker de moeite waard. Het landschap waar je door loopt zijn voorzien van vele rotsen en is lekker ruig. Vanaf de Roque Noble heb je een fantastisch uitzicht over de bergketens, de valleien en met een beetje geluk kun je met helder weer zelfs Tenerife ook zien.

Niet alleen vanaf de Roque Noble heb je een prachtig uitzicht onderweg zijn er ook vele prachtige uitkijk punten. Het wandelpad dat je naar de prachtig steen heen brengt is de GC-600. Door dat er geen tot weinig schaduw is omdat er bijvoorbeeld geen bomen zijn kan het erg warm zijn tijdens de wandeling voldoende water en iets te eten is wel aanbevolen.

Hieronder vind je een reis- / wandelgids met de mooiste wandelingen op Gran Canaria, de GC-600 ontbreekt ook niet.


Dunas de Maspalomas

Dunas de Maspalomas is gelegen tussen de badplaatsen Playa del Inglés en Maspalomas, het is een duingebied van 400 hectare. Dit natuurreservaat heeft o.a een lagune, een palmbomenbos en een prachtige strand. Het grootste gedeelte bestaat uit de bekende wandelende duinen.

Door het organische zand van de duinen veranderd de duinen regelmatig en hierdoor wordt Dunas de Maspaloms ook wel de levende duinen genoemd. Op het moment dat je de duinen in loopt moet je denken aan de woestijn (Sahara) overal zie je duinen om je heen.

De duinen zijn de hele dag mooi, maar de duinen zijn op het allermooiste tijden de zonsondergang dat krijgt het zand een rode gloed. In de lagune van Maspalomas zijn verschillende trekvogels te spotten en in het westen van de duinen loopt de duinen over in het strand van Maspalomas.


Pico de las Nieves

Pico de las Nieves is niet zomaar een plek op Gran Canaria het is zelfs het hoogste punt. Het heeft een hoogte van 1949 meter. Deze berg maakt deel uit van een vulkanische rotsformatie en het hoogste plateau wordt gebruik door de militairen, hier is een basis geplaatst. Net iets onder het hoogste plateau is en uitzichtpunt dat wel toegankelijk is voor publiek.

Vanuit het uitzichtpunt heb je een prachtig uitzicht over een groot deel van het eiland en bij mooie weer kun je ook de Vulkaan de Teide in Tenerife zien ligen. Niet alleen dit uitzichtpunt is de moeite waard dit geldt ook zeker voor de kliffen van Tirajana in het zuiden van Pico de Las Nieves. In de kliffen wonen diverse inheemse diersoorten.

Wist je dat in het gebied ook diverse western films zijn opgenomen.


Jardín Canario

Jardin Canario is de afkorting van Jardín Botánico Viera y Clavijo en is de grootste botanische tuin van Spanje. Deze prachtige en bijzondere tuin ligt in de buurt van Las Palmas en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

De tuin heeft een grote van 27 hectare en heeft meer dan 600 verschillende Canarische plantensoorten. Je vind hier niet alleen planten, bomen maar ook cactussen en bloemen. Dit maakt de tuin ook heel bijzonder en diverse uiteraard is de tuin ook prachtig aangelegd.

De tuin kan beter een park genoemd worden en is ontworpen door de Zweeds-Spaanse Botanist Erik Ragnar Stevenson in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Jardin Canario heeft niet alleen een functie als tuin maar je vind hier ook en bibliotheek en verschillende laboratoria en is ook een belangrijke plek voor wetenschappelijk onderzoeken.

Het leuke aan deze tuin is dat het gratis te bezoeken en ook nog eens goed te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto. De tuin is groot en heeft veel hellingen en afdalingen, de zorgt er wel helaas voor dat de tuin alleen geschikt is voor mensen die goed te been zijn.


Barranco de las Vacas

Barranco de Barafonso staat ook wel bekend als Toba de Colores of Barranco de las Vacas en is een kleine canyon. Deze canyon wordt wel eens vergeleken met de Antelope Canyon in de Verenigde Staten.

Barranco de Las Vacas is een klein paradijsje op zich en werd gevormd dankzij de kracht van water duizenden jaren geleden De Canyon heeft rood okerkleurig muren en er zijn verschillende steenlagen in te zien. Hoewel de Canyon niet lang is, is het toch zeker de moeite waard om te bezoek.

Dit paradijsje is (helaas) niet makkelijk te vinden als je hier zelf heen reist kun je het beste in google maps: “Tobas de colores del Barranco de Las Vacas ” invoeren. In de buurt van deze plek zijn 2 parkeer mogelijkheden en vanuit daar kun je lopend naar Barranco de las Vacas.


Puerto de Mogán

Puetro de Mogàn is een prachtige vissersdorp, dit bijzondere dorp wordt ook wel klein-Venetië genoemd. Dit komt door de vele kanalen en de bruggen in het vissersdorp. Ondanks de vele toeristen heeft het dorp zijn authentieke karakter weten te behouden en dat maakt Puerto de Mogàn ook zo aantrekkelijk om te bezoeken.

Puerto de Mogàn is naast een vissersdorp ook een uitstekende plek voor je zon, zee en strand vakantie. Het gezinsvriendelijk gouden strand heeft een kalm water en is ook tijdens de hoogtij zeer geschikt voor het Snorkelen.

Bij een bezoekje aan Puerto de Mogàn mag je de jachthaven niet overslaan. In deze haven vind je de Yellow Sub-marina een gele duikboot die je kennis laat maken met het onderwaterlandschap van Gran Canaria

Een andere typische kenmerk voor dit vissersdorp zijn de witte huizen met de kleurrijke accenten en de straten met de kleurrijk bloemen. Dit zie je voornamelijk in het oude gedeelte van Puerto de Mogàn. Het niet gedeelt bestaat uit veel winkels en een mooie boulevard.


El Bufadero

De Bufadero de la Garita ligt tussen Las Palmas en Playa del Inglés van Gran Canaria en is het beste te beschrijven als een soort geiser. Niet alleen de soort geiser is interessant maar ook de rotskust is het bezoeken waard.

Het hoogtepunt van deze bezienswaardigheid is het grote zinkgat dat te vergelijken is met een omgekeerde geiser. Dit zinkgat slokt alles op in een grote snelheid en spuugt daarna alles weer uit. Dit is een adembenemend gezicht en het wachten waard. Hoe hoog het spuiten van het water is, is afhankelijk van hoe wild de zee is. Hoe wilder de zee hoe groter het spektakel is.

Bij de rotsformatie en de omgekeerde geiser is een ruime parkeerplaats dat niet ver van de bezienswaardigheid is gelegen en goed te bereiken met een huurauto.Vergelijkbare berichten