Minetrain
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/24/2024
6 min

De 7 leukste attracties van Attractiepark Slagharen 2024

01/24/2024
6 min

Attractiepark Slagharen staat nog bij vele mensen bekend als Ponypark Slagharen. Deze naam werd ook gebruikt bij de start in 1963 Shetland Ponypark Slagharen. Tegenwoordig is de officiële naam Slagharen Themepark & Resort. 

Vroeger hadden de pony en paarden een grote rol in het attractiepark dit is niet meer het geval sinds 2000. Rond het jaar 2000 is de naam ook veranderd naar Attractiepark Slagharen. De paarden en de wild westen shows mogen misschien verdwenen zijn, maar het wilde westen is nog steeds aanwezig in Slagharen. 

De Mainstreet met winkels, horeca en speelhallen verbinden het noordelijk en zuidelijke gedeelte van het attractiepark met elkaar. In totaal zijn er 6 verschillende gebieden genaamd: Indian, Yellowstone, New Orleans, Mexican, Wild West en Jules Adventureland.

In totaal zijn er meer dan 30 attracties, waaronder 2 achtbanen en andere spectaculaire attracties, ook voor de jongere kinderen zijn er diverse speelgelegenheden en attracties. Dit maakt samen met de familieattracties Slagharen tot een echt familiepark voor een dagje weg met het hele gezin.

Maar welke van de ruim 30 attracties zijn nu het leukste? De 7 leukste attracties heb ik voor je op een rij gezet. De attracties in de top 7 zijn heel divers voor zowel jong als oud. Om je een goed beeld te van de attracties worden deze uitgebreid beschreven. 

Koop hier eenvoudig en goedkoop je tickets voor een dagje Attractiepark Slagharen

Mine Train

De Mine Train is een achtbaan uit 2001 op de plek van de oude Keverbaan aan het begin van het park bij de hoofdingang. Een ritje in deze mijnentrein duur 1 minuut en 20 seconden. De maximale snelheid is 46 kilometer per uur en de maximale hoogte is 12,85 dit maakt de achtbaan zeer geschikt voor gezinnen en kinderen. Je mag de achtbaan betreden vanaf 0.90 centimeter onder begeleiding. 

Het leuke aan deze achtbaan is dat de hoogte verschillen en scherpe bochten zich afwisselen in een snel tempo en dat het elke seconde spannend en leuk is. De achtbaan is zeer geschikt om mee te beginnen en vanaf hier kun je rustig opbouwen na de steeds spannende en uitdagende attracties in Slagharen en bij andere attractieparken. 

Chuck Wagon

Chuck Wagon is ook een super leuke familie attractie ook met jongere kinderen. Tevens een goede voorbereiding op het hoge reuzenrad die gevestigd is bij de mainstreet. 

De Chuck Wagon is een klein reuzenrad en staat sinds 1999 in Slagharen. De wagentjes zijn een soort oude huifkarren, die werden gebruik om goederen en voedsel mee te vervoeren. De tocht met de Chuck Wagons gaan deze keer niet door de prairies in Amerika maar omhoog en omlaag. Vanuit de wagons heb je wel goed zicht op een deel van het park. 

Koop hier eenvoudig en goedkoop je tickets voor een dagje Attractiepark Slagharen

Wild West Adventure

Wild West Adventure is een Dark Water Ride. Dit houdt in een boottocht in een hal / gebouw waar het op verschillende plekken erg donker kan zijn. Ondanks de donker plekken waar je langs vaart is er veel te zien in deze avontuurlijke boottocht. Onderweg kom je langs onder ander: indianen, brandend water, cowboys, bizons en vergeten goudzoekers. 

Er is veel interactie die maakt de boottocht ook leuk, omdat er zoveel te zien is in de verschillende scènes is het leuk om de boottocht meerdere keren te maken. Tijdens de boottocht door het wilde westen kan ik je niet garanderen dat je helemaal droog blijft, maar dit is vast niet erg. Watervallen kunnen namelijk erg onvoorspelbaar zijn.

Gold Rush


De Gold Rush is een stalen achtbaan uit 2017 die als vervanger van de Thunder Loop is gekomen. Deze achtbaan heeft een mooi verhaal dat zich af speel in de negentiende eeuw in Amerika. op 24 januari 1848 vind James WIlson Marshall goud in Californië, waarna een Gold Rush ontstaat. 

Het stationsgebouw is een groot onderdeel van het verhaal van de attractie. Tijdens de opening van de achtbaan werd het verhaal verder verdiept ondersteund met muziek en de acteur die james Marshal speelde. Attributen uit de 19 eeuw en de muziek is nog steeds aanwezig bij de Gold Rush achtbaan.

De baan heeft een hoogte van 33 meter en heeft een top snelheid van 95 kilometer per uur. Door de driedubbele lancering met terugvallen legt een wagen per rit ongeveer 620 meter af, terwijl de baan een lengte heeft van 400 meter. Op de baan rijdt 1 trein met 5 rijen voor 4 personen. 

Enterprise

De Enterprise is misschien geen achtbaan maar wel een attractie voor echt waaghalzen. De attractie begint rustig rondjes te draaien maar voor dat je het weet gat je meerdere keren over de kop en voel jij je helemaal gewichtloos. 

Het bijzondere aan deze attractie is dat er geen veiligheidsbeugel wordt gebruikt omdat je letterlijk door de hoge G krachten in je stoel wordt gedrukt. In de speciale gondels kun je met maximaal 2 personen. 

De Enterprise is al een oude attractie uit het jaar 1977 en stond ook tijdelijk op de nominatie om afgebroken te worden gelukkig is dit nooit door gegaan. Wil jij je ook een keer gewichtloos voelen kom dan snel een keer langs.

Koop hier eenvoudig en goedkoop je tickets voor een dagje Attractiepark Slagharen

Free Fall

De Free Fall is ook al zo uitdagende attractie voor liefhebbers van een adrenaline kick. Deze vrijeval toren heeft een hoogte van 40 meter. Je wordt eerst langzaam omhoog gehesen. Boven kun je even genieten van het prachtige uitzicht dit duurt niet zo heel lang voor dat je een duik naar beneden maakt. Tijdens de duik naar beneden voel jij je even gewichtloos. 

Deze prachtige attractie geplaatst in 2003 en is te vinden aan het begin van het park bij de grote fontein er is hier overheen te kijken. De minimale lengte die je moet hebben voor deze attractie is 1 meter 40. De Free Fall duurt iets langer dan een minuut.

Ripsaw Falls

Ripsaw Falls is een prachtige boomstamattractie. Je vaart met een bootstam vaartuig over een spannende rivier met 2 hellingen. Een ritje in de boomstam duurt iets meer dan 2 minuten. Deze waterattractie is een echte familieattractie voor het hele gezin. 

Deze attractie is geplaatst in 1992 en is nog steeds een zeer populaire attractie van Attractiepark Slagharen en past ook goed bij het thema Wild Westen wat veelvoudig aanwezig is op het park. De Ripsaw Falls is het leukste met warm weer wat 1 ding is zeker helemaal droog blijf je namelijk niet. 

Subtropisch Zwembad Aqua Mexicana 

Attractiepark Slagharen heeft ook een zwemparadijs voor het hele gezin. Misschien niet een attractiem maar wel leuk om te bezoeken. Dit prachtige grote subtropisch zwemparadijs heet maar liefst 10 glijbanen, waterspeeltuinen, 2 sprayparken, een bubbelbad en nog veel meer. Voor het zwemparadijs moet je een apart kaartje kopen, gasten van het vakantiepark kunnen gratis gebruik maken van het zwembad tijdens het verblijf.

De glijbanen zijn heel divers en leuk, in totaal ligt er meer dan een halve kilometer aan waterglijbanen. De hoogste glijbaan heeft een lengte van 12 meter. 3 glijbanen hebben interactieve en speciale effects van o.a. geluid en 3D animaties.

Het zwembad is helemaal in Mexicaanse sferen en geven je een echt vakantie gevoel. Een leuk 

Reacties
Categorieën