Lommerberg
Vakantieparken
Ramon Kuiters
Vakantieparken
01/22/2024
16 min

De top 10 van de mooiste zwembaden bij de Landal parken 2024

01/22/2024
16 min

De meeste Landal Greenparks Vakantieparken heb wel een zwembad dit kan een buitenbad zijn maar ook een binnenbad of uiteraard beiden. Het ene zwembad is wel mooier en uitgebreider dan het andere. Maar welke subtropische zwembaden (zwemparadijzen) van de Landal vakantieparken zijn nu eigenlijk het allermooiste?

Op deze pagina vind je de 7 mooiste zwembaden van de Landal vakantieparken. De zwembaden, maar ook de accommodaties, de andere faciliteiten, de ligging en de omgeving komen uitgebreid aan bod om je een goed beeld te geven van het zwembad en het vakantiepark. 

Landal Hof van Saksen.


Zonder twijfel één van de mooiste parken van Nederland. Het park heeft  luxe accommodaties, maar blinkt vooral uit in activiteiten voor de kinderen. 

Het park heeft een mooi trampolinepark en indoorspeelhal. Maar het zwembad is de grote publiekstrekker. Dit zwembad behoort tot de mooiste zwembaden bij de vakantieparken in Nederland. 

Het prachtige design zwembad heeft een mooi groot wedstrijdbad waar naast gespeeld ook uitstekend gezwommen kan worden. Voor de jongste gasten is er een speciaal peuterbad. Dit peuterbad is niet zomaar een peuterbad, het is een muzikaal peuterzwembad waar de kinderen zich uren kunnen vermaken met de trommels en de waterstralen uit de piano. gaan ze helemaal los op de trommels en genieten ze van de waterstralen die uit de piano komen. Uiteraard is er ook een glijbaan en dit allemaal in een veilige omgeving.

Ook aan actie en uitdaging ontbreekt het niet met de diverse waterglijbanen en de wildwaterglijbaan van meer dan 100 meter lang. De 4 glijbanen die je hier vind zijn de Intenso dit is met 18,5 meter de hoogste bandenglijbaan van de Benelux. Je kan zelf voor vertrek kiezen met welke lichteffecten jij na beneden wilt roetsjen. De Bombo is de grootste indoor waterglijbaan ter wereld. Bij deze waterglijbaan evenaar je het gevoel van een vrije val. Naast de vrije val van ongeveer 10 meter kom je terecht in een trechter met een diameter van 19 meter.

De Presto is een waterglijbaan waar je met Presto 60 kilometer per uur van een 115 meter lange glijbaan naar beneden glijd. Onderweg ga je door 3 bochten heen. De Saltato is ook een prachtige waterglijbaan. Het is de langste trechterglijbaan ter wereld. In deze 195 meter lange waterglijbaan met vier trechters ga je alle kanten op maar ook de goede?

Naast vele zwem en waterplezier kun je ook kiezen voor de uitgebreid wellness faciliteiten, ook deze faciliteiten zijn door een ringetje te halen. 

Hof van Saksen heeft verschillende academies waar kinderen allerlei activiteiten kunnen doen op verschillende vlakken, zoals mode, techniek etc. Uiteraard is er nog veel meer te beleven en te ondernemen in het vakantiepark voor zowel de kinderen als volwassenen.

Naast de vele wellness mogelijkheden en het zwemparadijs heeft het park ook nog een grote recreatieplas. Dit is ook de plek waar de visliefhebber te vinden is. Je kunt hier uitstekend vissen zonder vergunning. Het soort vis dat je hier kan vangen is voorn en baars. Je kunt een huisje reserveren in de buurt van de recreatieplas, zodat je niet ver hoeft te lopen.

Hof van Saksen heeft ook aan de innerlijke mens gedacht en met maar liefst 5 restaurants moet lekker eten en drinken geen probleem zijn. Niet alleen de faciliteiten zijn uitmuntend, dit geld ook zeker voor de accommodaties.

Je hebt comfort, luxe en extra luxe accommodaties. Voor 2, 4, 6, 8, 10, 12 18 en 24 persoons verblijven. De comfort voldoet aan alles wat je van een verblijf verwacht, de lat is bij comfort al erg hoog gelegd. Kun je nagaan wat je bij luxe en extra luxe kunt verwachten, denk hierbij aan een Nespresso koffiemachine, sauna, maar je hebt ook speciale accommodaties op het gebied van Wellness of speciale kinderbungalows.

Het park is autoluw (autovrije) na het uitpakken van de auto kun je deze op één van 4 parkeerplaatsen zetten. Mindervaliden kunnen ontheffing krijgen en parkeren op de speciale parkeerplaatsen. 

Bekijk hier meer informatie en de laatste aanbiedingen voor Hof van Saksen

Landal Domein de Schatberg

Landal Domein de Schatberg ligt in het het dorpje Sevenum in de provincie Limburg. Het park ligt in een prachtige omgeving met vele mogelijkheden. Zoals toverland, Zooparc Overloon maar ook leuke steden liggen op een korte afstand rijden. Maar met de vele faciliteiten hoef je eigenlijk het park niet af. 

Het park heeft een zeer groot aanbod in faciliteiten en activiteiten hieronder vind je maar een paar van de vele mogelijkheden. Recreatieplas en strand, klimpark, Adventure Golf Uitstekende Horeca en een indoorspeelplaats. Een heerlijk plek op het vakantiepark is het openluchtzwembad met glijbaan, naast dit leuke zwembad vind je een prachtige waterspeeltuin, die niet alleen leuk is voor de kinderen. Wist je dat er ook een leuk binnenzwembad aanwezig is. In het overdekte zwembad vind je glijbaan, whirlpool en een stroomversnelling. Uiteraard is er ook gedacht aan de jongste gasten zodat zei ook veilig kunnen spelen en spetteren. 

In de indoorspeelplaats is er veel te doen ook voor de peuters zijn er speelmogelijkheden. Buiten zijn er diverse speeltuinen. Verder is er nog een dierenweide en een animatie team in het weekend en tijdens de vakanties. 

Niet alleen is Landal Domein de Schatberg geschikt voor gezinnen met peuter of jonge kinderen, ook voor tieners is er veel te beleven. Zowel op en bij de recreatieplas als er buiten. Het zwembad is een goede plek maar ook het klimpark Sevenum. Wat ook zeker super is, is dat er ook speciale activiteiten en avonden voor de tieners worden georganiseerd, ook is er een ondergrondse discotheek waar nieuwe vrienden gemaakt kunnen worden en zich helemaal uit kunnen leven.Voor de tieners worden er speciale activiteiten georganiseerd! Verder vind je op de camping een echte ondergrondse discotheek! 

Qua accommodatie is de keuze ook al zo groot van 2 persoons tot 32 personen. Als je een kinderbungalow wilt heb je een mogelijkheid voor een 6 persoons bungalow. Deze bungalow is voorzien is van badje, potje, toiletverkleiner, commode, aankleedkussen, box, kinderbed, kindertafel met stoeltjes, kind veilige stopcontacten en kookplaat en speelgoed. De tuin is omheind en er staat een speeltoestel in.

De andere bungalows zijn minstens zo mooi en ook voorzien van alle gemakken zodat jij een zorgeloze vakantie kunt hebben! 

Bekijk hier meer informatie en de laatste aanbiedingen voor Domein de Schatberg


Landal Het Vennenbos


Het Vennenbos is een walhalla als het om activiteiten en faciliteiten gaat. Vooral het subtropische zwembad is een parade paardje met de gave wildwaterbaan. Een groot speelhuis met waterattracties voor jong en oud zoals diverse glijbanen en een grote emmer met veel water. Ook is er een super snelle waterglijbaan durf jij het aan?

Uiteraard is er veel meer te doen voor kinderen zoals de indoorspeeltuin, kinderboerderij maar ook buiten is er veel plezier mogelijk, er is een multifunctioneel sportveld, minigolf, bowlen en de rest mag je hier zelf komen ontdekken het zou je verbazen hoeveel mogelijkheden er zijn. 

Op het park is het hele jaar een animatieteam aanwezig die ook aan de ouders denken met leuke activiteiten. Dit echte kindervakantiepark heeft een mooie ligging tussen de Vennen en het bos, vandaar ook de toepasselijke naam het Vennenbos. Prettig aan het vakantiepark is dat autovrij is. Bij het begin van het park zijn voldoende parkeerplaatsen.

De faciliteiten zijn belangrijk vooral voor kinderen, maar er wordt ook steeds meer waarde gehecht aan een goede accommodatie. Bijna alle accommodaties zijn vernieuwd en zijn weer helemaal van deze tijd. De bungalows zijn geschikt tot 10 personen. 

Wil je een dagje iets anders dan de vele faciliteiten of je prettige accommodatie, dan zit je in deze omgeving ook goed. De grootste attracties / bezienswaardigheden in de omgeving zijn toch echt de Efteling en dierentuin Safari Beeksebergen. Maar er zijn ook zeker andere prachtige activiteiten zoals een dagje Eindhoven over net over de grens Turnhout of Lommel. Maar wist je dat het park ook zeer geschikt is voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. 

Vanuit het park loop je zo het natuurgebied de Kempen. Dit bosachtige natuurgebied van ruim 2000 hectare is gelegen aan de Nederlandse en Belgische grens. In het bos vind je ook een losloop gebied voor honden. 

Bekijk hier meer informatie en de laatste aanbiedingen voor Landal Vennenbos

Landal Lommerbergen

Landal Lommerbergen ligt in Noord-Limburg en heeft prachtige uitjes in de omgeving zoals Toverland en Zoo Parc Overloon. Naast de mooie bezienswaardigheden heeft het park ook veel faciliteiten. 

Het suptropische zwemparadijs is echt geweldig. Het zwembad behoort tot de mooiste zwembaden van de vakantieparken in Nederland. Je hebt bijvoorbeeld: 3 spectaculaire glijbanen, een kids Junglebad met glijbaan en zandbak, een golfslagbad en een sprudelbad (buiten/binnen). Dit is nog lang niet alles maar dat mag je zelf komen ontdekken. 

Naast het zwembad heb je een indoorspeelhal, met het hele jaar door animatie, waaronder de Bollo-Club, een avonturen eiland, een vlindertuin, een wellness center en nog veel meer. Ook aan de innerlijke mens is gedacht, dit Landal park heeft diverse restaurants. Waaronder een steak en burger en een Italiaans restaurant.

Op het park vind je ruim 500 accommodaties in 19 verschillende uitvoeringen van 2 tot 8 personen. Veel accommodaties zijn recent vernieuwd en er zijn ook veel speciale kinder- en baby verblijven. Waar het voor de kinderen en baby's nergens aan ontbreekt. 

Als jij een betaalbare vakantie wil met veel comfort en faciliteiten dan zit je bij Lommerberg goed. 

Bekijk hier meer informatie en de laatste aanbiedingen voor Landal Lommerbergen

Landal Het land van Bartje 

Het vakantiepark Landal Het Land van Bartje ligt midden in de Drenthe Bossen. Niet ver van het park vind je de grootste Hunebed van Nederland. Bij deze hunebed in Borger is ook een museum die je meer verteld over de hunebedden maar ook over de geschiedenis. Het attractiepark Drouwnerzand ligt ook op een geringe afstand. Emmen ligt misschien iets verder maar is ook zeker de moeite waard. Elke vrijdag is hier een super leuke weekmarkt en in de zomermaanden is er op dinsdag de vlindermarkten een grote braderie en rommelmarkt. 

Het vakantiepark is ook zeer geschikt voor de wandelaar en de natuurliefhebber. Vanuit het park kun je op meerdere plekken direct het bos in lopen. Het bos is een groot stuk waar je meerdere wandeltochten kunt maken. Ook in de omgeving vind je diverse bossen. 

 Niet alleen de omgeving is mooi, dat geldt ook voor de vele faciliteiten in op het park. De faciliteiten zijn geschikt voor alle leeftijden. Je vindt op het park 2 zwembaden waarvan 1 bij mooi  weer omgetoverd wordt tot buitenbad. Het andere zwembad is een overdekte zwembad met diverse waterattracties. 

Ook de overdekte speelplaats Bartjes Boerderij is een leuke plek voor kinderen om te spelen terwijl de ouders aan de koffietafel onder genot van een drankje en een hapje rustig kunnen toe kijken. 

De kinderen komen tijd te kort om te slapen met de vele mogelijkheden in de overdekte speelplaats zijn veel elementen erg geschikt zoals de zandbak. Maar ook de Bollo Club, de Ponyranch om heerlijk te knuffelen en te kijken. En dan ben ik de speeltuin nog vergeten. Als je kind van water houd neem haar dan mee na het peuterbad deze zou ze ook erg leuk vinden. 

Wat er bovenuit springt is het zwembad en de Ponyranch. Bij de ponyranch worden vele activiteiten gehouden hieronder vind je een overzicht. 

Ponyrijles
Pony ontmoeten
Cowboy experience
Swieber ontmoeten - de oudste pony
Ponyrit op het park
Bosrit op pony
Voltige
Mini Voltige
Gezinstochten
Huifkartochten
Kammen, kroelen en knuffelen

Op het park is het hele jaar een animatieteam aanwezig met vele activiteiten voor jong en oud. Uiteraard is Bollo ook aanwezig bij de verschillende activiteiten zoals de disco. Buiten de genoemde faciliteiten zijn er nog veel meer speel en sport mogelijkheden zoals de nieuwe fietsbaan.

Als je door alle faciliteiten en activiteiten geen tijd of zin meer in kopen hebt kun je aanschuiven bij 1 van de horecagelegenheden. Ook is er een supermarkt voor de dagelijks boodschappen en lekkernijen. 

De accommodaties zijn van comfort tot extra luxe. De kinderverblijven zijn voor 4, 6 en 8 personen. De 6 en 8 persoons zijn extra luxe. Wat je kunt verwachten in de bungalows is: Speelgoed, kinderstoel en bed, kinderbestek en servies en een speeltuin in de buurt. Het land van Bartje heeft ook naast de speciale kinderverblijven vele accommodaties in totaal 24 verschillende types. Van standaard tot extra luxe. De woningen zijn geschikt voor maximaal 10 personen. 

Bekijk hier meer informatie en de laatste aanbiedingen voor Landal Land van Bartje

Landal Rabbit Hill, Nieuw-Millingen.

Landal Rabbit Hill ligt op de Veluwe in het plaatsje Nieuw-Millingen. Rabbit Hill is één van meest kindvriendelijke vakantieparken van Landal. Het park heeft veel sport- en speelvoorzieningen. Het hele jaar door een animatieteam en de Bollo club.

Het park heeft een binnen- en buitenzwembad. Het overdekte zwembad heeft een stroomversnelling, een peuterbad, kinderglijbaan diverse waterattracties en een whirlpool. Het buitenbad is van mei tot eind augustus geopend en heeft naast een peuterbad ook waterattracties. Het leuke aan dit bad is dat het een mooie ligweide heeft. 

Naast de 2 zwembaden is er nog veel meer te beleven in Rabbit Hill o.a  bowlingbaan, midgetgolfbaan, een openluchttheater, een dierenweide, speciale Bollo club voor de jongste gasten, natuurspeeltuin, ballenbak en nog veel meer. 

Het park heeft naast bungalows ook een camping met safaritenten. Qua accommodaties heb je keuze van 2 persoons- tot 12 persoons-, van normale-, comfort- tot luxe verblijven. Ook zijn er speciale kinderbungalows voor zowel 4 als 6 personen. Denk hierbij aan kinderstoelen, kinderbestek en servies, bolderkar, dichtbij een speelgelegenheid, speelgoed en nog veel meer.

Tips voor uitstapjes:  Julianatoren en de Apenheul zijn echt aanraders. 

Bekijk hier meer informatie en de laatste aanbiedingen voor Landal Miggelenberg

Vakantiepark Aelderholt, Aalden

Het vakantiepark Aelderholt ligt in het plaatsje Aalden niet ver van Emmen af. Het is één van de goedkoopste parken van Landal, maar voldoet wel aan alle faciliteiten die je bij een Landal verwacht.

Comfortabele en luxe accommodaties en diverse faciliteiten. Denk hierbij aan een zwembad met peutergedeelte en diverse glijbanen. De grootste glijbaan is ook leuk voor de oudere kinderen en volwassenen. Deze is namelijk 60 meter lang. Ook vind je in het zwembad een stroomversnelling en een whirlpool. 

Buiten het zwembad heb je nog een grote indoor speelhal, een animatie team voor jong en oud. Bowlingbanen een uitstekend restaurant, een winkeltje en nog veel meer.

De prachtige omgeving bied je vele wandel en fiets mogelijkheden en vele leuk uitstapjes en dorpjes in de buurt. 

Het vakantiepark heeft veel keuze als het gaat om accommodaties. Je hebt bungalows tot 24 personen. Van standaard tot extra luxe. Zodat er voor iedereen een passende accommodatie is. Wat een zeer leuke accommodatie is voor hondenbezitters zijn de Honden villa´s

De honden villa's liggen tegen de bosrand in het groene park van Landal. De honden bungalows zijn 6- persoons en hebben de volgende voorzieningen.

  • Kunststof hondenmand (90x60)
  • Hondenafvalzakjesdispenser-/ afvalemmercombinatie
  • Hondenbench (110x70x70)
  • Omheining om de tuin (hoogte 120 cm)
  • Honden zijn toegestaan in het restaurant
  • Voeder- en drinkbak (gegalvaniseerd metaal en in hoogte verstelbaar)

Bekijk hier meer informatie en de laatste aanbiedingen voor Landal Aelderholt

Landal Hoog Vaals

Dichtbij het drielandenpunt ligt Landal Vaals. Het park ligt tegen een heuvel aan, dit levert een prachtig uitzicht op over de glooiende omgeving. Met België en Duitsland om de hoek in het in toeristische zuiden van Limburg zijn er vele uitstapjes mogelijk. Ook plaatsen als Maastricht en Valkenburg liggen binnen handbereik. Valkenburg bijvoorbeeld ligt op 16 kilometer van het vakantiepark. De regio leent zich ook uitstekend voor wandelingen, hiken en fietstochten. 

Op het park zelf kun jij je ook niet vervelen en is er veel te beleven. Op het park heb je een binnenzwembad met een leuke waterglijbaan. Voor de jongste gasten is er een veilig peuterbadje waar ze lekker kunnen spetteren. Ook is er een sauna en een bubbelbad aanwezig. 

Een andere leuke plek voor kinderen zijn de speeltuinen. Je hebt buitenspeeltuinen maar ook een indoorspeeltuin. Buiten is er een grote airtrampoline. Het hele jaar is er een animatie aanwezig die zorgt voor een leuk en afwisselend programma voor jong en oud. 

Bollo de Beer is ook op Hoog Vaals aanwezig en laat zich met regelmatig zien, zowel om de nieuwe gasten en kinderen te verwelkomen, om je een high-five te geven om samen op de foto te gaan. Wist je dat Bollo niet stil kan staan als de muziek aan staat? en mee danst met de disco? Ook leest hij regelmatig voor en is bij andere activiteiten aanwezig! 

Voor de tieners is er een gave activiteitenhal met o.a. boogschieten, paintballen en het spel Freedom Gaming. Andere leuke activiteiten zijn de bowlingbaan, de dierenweide, het openluchttheater de midgetgolfbaan en nog meer om zelf te ontdekken. 

Een groot pluspunt van Landal Hoog Vaals is de Golfbaan.  Een 9-holes golfbaan op een schitterende locatie geschikt voor zowel de geoefende als de beginnende golfer. En zijn verschillende arrangementen mogelijk. Naast de golfbaan is er ook een golfbaan op ongeveer 10 kilometer afstand Golfbaan Mergelhof. Deze heeft naast 9 holes ook 18 holes. 

Na het golfen of andere activiteiten kun je zo aanschuiven in het restaurant voor een heerlijk lunch of diner. Naast een restaurant is er ook een snackbar en een parkwinkel voor heerlijke verse broodjes en je dagelijkse boodschappen. 

Op het park vind je ruim 350 bungalows vanaf 2 personen tot 24 personen. In totaal zijn er 17 verschillende types accommodaties van comfort tot extra luxe bungalows. Ook zijn er speciale accommodaties voor mensen met een visuele beperking en kinderbungalows

Zuid-Limburg is een sprookje tijdens de kerst kijk alleen maar naar Valkenburg en Maastricht dat niet ver van Vaals is gelegen. Ook Vaals zelf is erg gezellig tijdens de kerstperiode en dan heb ik het nog niet eens over Landal Hoog Vaals gehad, ook is de kerstsfeer goed aanwezig. De activiteiten hebben een kersttintje en overal hoor je kerstmuziek. Uiteraard kan er ook gebruik gemaakt worden van de vele faciliteiten en voorzieningen waaronder het zwembad en de indoorspeeltuin. 

Bekijk hier meer informatie en de laatste aanbiedingen voor Landal Hoog Vaals

Landal Salztal Paradies

Het Landal vakantiepark Salztal Paradies ligt op ongeveer 5 uur rijden vanuit Nederland. Het vakantiepark is zeer geschikt voor families met kinderen en ligt op een prachtige locatie aan het rand van een bos. Het bos leent zich perfect voor o.a. wandelen en mountainbiken.

Het vakantiepark heeft ruim 100 appartementen, dit zijn 2 tot 8 persoons appartementen. Ook zijn er 5 bungalows voor 10 personen. Naast comfort en luxe verblijven zijn er ook verblijven speciaal voor minder validen en voor gezinnen met honden en kinderen. Al deze appartementen en bungalows ligt in het prachtige gebied Harzgebergte.

Het vakantiepark heeft ook verschillende prachtige faciliteiten, een prachtig zwembad met o.a. een wildwaterbaan, kinderbad en bandenglijbaan. Het zwembad behoort tot de mooiste zwembaden van Landal. Naast zwemmogelijkheden heb je hier ook Beauty en wellness mogelijkheden 

Verder op het park vind je nog diverse sport spel faciliteiten en een Fun & Entertainment team. Ook zijn er eet- en drink mogelijkheden op het park en een supermarkt.

Het park is zowel geschikt voor de zomer als voor de winter. Je bevind je namelijk in een familievriendelijk skigebied. Ook aan bezienswaardigheden en activiteiten ontbreekt het niet. Je hebt bijvoorbeeld middeleeuwse stadjes en kastelen. Een echte aanrader in het Unesco stadje Quedlinburg. 

Bekijk hier meer informatie en de laatste aanbiedingen voor Landal Salztal Paradies

Landal Seawest

Het vakantiepark Landal Seawest is gelegen aan de westkust van Zuid-Denemarken op ongeveer 5 kilometer van de brede zandstrand en het duingebied. Een ideale ligging om je vakantie te combineren met een strandvakantie. De omgeving leent zich ook perfect voor Mountainbiken en Hiken. Legoland ligt op een geringe afstand en wat je ook niet mag overslaan is een bezoekje aan Bork Vikingehavn, de plek waar je terug gaat naar Vikingen en alles over hun te weten komt zoals ze vroeger leefden. 

Landal Seawest heeft naast een gunstige ligging ook zelf veel faciliteiten zoals een subtropisch zwembad. De 2 waterglijbanen van 110 en 115 meter zijn een spektakel. Eén van deze twee glijbanen heeft spannende lichteffecten terwijl met een band van de andere af kunt glijden. Voor de kleinere kineren is er een grote peuterbad en voor de ontspanning is er een speciaal wellness gedeelte met diverse sauna's, een rustruimte en een bubbelbad. Ook is er een mogelijk voor massage- en beauty behandelingen. 

Op het vakantiepark is ook een grote buitenspeeltuin aanwezig met een grote airtrampoline, een houten speelschip en nog veel meer om je uren te kunnen vermaken. Op het multifunctionele sport waar verschillende sporten beoefend kunnen worden en nieuwe vrienden gemaakt worden. Ook is er een sporthal en een fitnessruimte aanwezig.  Uiteraard is er ook nog veel meer te beleven op het Landal Seawest

Ook aan eetgelegenheden geen gebrek, van het bekende Deense ijsje tot aan steaks, Van pizza's tot aan Amerikaans eten. Uiteraard is er ook een parkwinkel aanwezig waar je terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen. 

Op het vakantiepark vind je 7 verschillende types houtenbungalows van geschakelde tot vrijstaande vakantiehuisjes. Het leuke aan deze huisjes zijn dat ze typisch Deens zijn ingericht. Je vind hier van 4 tot 12 persoons bungalows die van alle gemakken zijn voorzien. Je hebt ook luxe bungalows met een bubbelbad! 

Bekijk hier meer informatie en de laatste aanbiedingen voor Landal Seawest

Reacties
Categorieën