Weekmarkt
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
02/06/2024
4 min

De top 7 van de mooiste weekmarkten in Nederland 2024

02/06/2024
4 min

Nederland heeft vele weekmarkten, de meeste dorpen hebben wel een markt en de steden vaak meerdere markten. Dit kunnen markten zijn op één locatie meerdere dagen of op verschillende plaatsen. 

De 7 weekmarkten in deze top 7 zijn niet allemaal hele grote markten ook de kleinere markten zijn in de top 7 te vinden. Want een kleine markt met een divers aanbod kan ook zeer aantrekkelijk zijn. 

De 7 leukste markten worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld van de markt te geven, zodat jij goed kan beslissen of de markt voor jou de moeite waard is. 

Den Haag (Herman Costerstraat)

De Herman Costerstraat weekmarkt mag zeker niet ontbreken in de lijst met de mooiste, beste en leukste weekmarkten. De Haagse Markt hoe deze markt ook wel wordt genoemd is de grootste onoverdekte markten in Nederland en behoort tot de grotere markten van Europa

Het is een ontmoetingsplek van culturen, je vind hier vele producten en ingrediënten uit heel de wereld. De markt is maar liefst 4 dagen in de week op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag. ook zijn er regelmatig speciale weekenden deze weekenden zijn vaak extra gezellig en druk. 

Je hoeft niet bang te zijn dat je niets lekkers of leuks gaat vinden dit is bijna onmogelijk je hebt namelijk 3 rijen van 450 meter met aan beide kanten verkoopkraampjes / units. 

De Haagse markt is de grootste onoverdekte warenmarkt van Nederland. Alle culturen komen hier samen. Je kunt vier dagen (maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag) per week heerlijk slenteren langs alle marktkramen. Je hoeft niet bang te zijn dat je snel bent uitgekeken. De markt is groot genoeg, met drie looppaden van ruim 800 meter lang! De Haagse Markt bevindt zich aan de Herman Costerstraat in Den Haag.

Er is een parkeergarage in de buurt maar de markt is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Er zijn diverse opstap punten in de buurt. 

Emmen 

Elke vrijdag is er een grote weekmarkt in Emmen. De Emmense weekmarkt is een actieve weekmarkten met vele activiteiten het hele jaar door. Het assortiment is breed en heel gevarieerd . In de zomermaanden zijn de markten extra druk door de vele toeristen uit de omgeving. Ook is Emmen geliefd bij dagjes mensen die veelal een combinatie maken met de Dierentuin WIldlands, de weekmarkt en winkelen in Emmen. 

In Emmen zijn ook nog veel stoffenkramen te vinden dus ook een zeer goede plek voor de hobbyist en kledingmaker. Elke vrijdag zijn ook diverse standhouders aanwezig die op een leuke manier hun handel proberen te verkopen. Als laatste wil ik je wijzen op de biologische markt die ook aanwezig is tijdens de weekmarkt met veelal streekproducten. 

Doetinchem 

Doetinchem is net zoals Emmen een markt die ook zeer goed wordt bezocht door de Duitse bezoekers. De markt in Doetinchem is van oorsprong een textiel markt, textiel is nog steeds goed vertegenwoordig op deze mooie dinsdag markt. Tegenwoordig is de markt aangevuld met etenswaren en ander non-food producten. Ook vind je hier vele kramen met ecologische producten. 

De markt is gelegen tegen de winkelstraat van Doetinchem en goed te combineren met een middag winkelen. De markt in Doetinchem is een ochtend markt tot ongeveer 13.00 uur. In totaal vind je hier meer dan 50 standhouders met een mooi aanbod aan handel. De markt wordt gehouden op het marktplein voor het stadshuis. 

Op de zaterdag is er een kleinere markt in de Tjalmastraat  aan de zijkant van het stadhuis. 

Bergen (Noord-Holland)

De weekmarkt in Bergen is zeker niet bij iedereen bekend. Dit is ook een relatieve kleine weekmarkt maar behoort al jaren tot de beste kleine weekmarkten van Nederland en heeft de prijs in 2018 ook gewonnen. Een kleine weekmarkt houdt in dat er niet meer dan 30 marktkooplieden staat. 

Bergen heeft ondanks het formaat wel een hele diverse en aantrekkelijk markt zowel in de food als in de non-food is er een mooi aanbod. Ook vind je hier vele biologische producten en natuurlijk tegen een aantrekkelijke prijs daarvoor komen wij ook op de markt. 

De markt wordt elke zaterdag van 8:30 uur tot 17:00 uur gehouden in het centrum van Bergen in Noord-Holland. Deze markt wordt in de zomermaanden ook goed bezocht door dagjes mensen en de toeristen die in de buurt verblijven. 

Dinxperlo 

Dinxperlo is een markt dat ook veel Duitse bezoekers trekt dit is ook niet vreemd het dorp ligt op de grens van Duitsland en Nederland. Tijdens Hemelvaartsdag wordt hier jaar een grote grensmarkt gehouden dat duizenden bezoekers trekt. 

De weekmarkt op vrijdag trekt dat niet elke week duizenden bezoekers maar met mooi weer is het hier wel gezellig druk. Deze middelgrote markt wordt elke week op de vrijdag gehouden van 12.00 uur tot 19.00 uur. 

De markt valt voornamelijk op door het mooie en variërende aanbod van handel. Zowel non-food als food is goed vertegenwoordigd op de weekmarkt van Dinxperlo. 

Dordrecht

In de prachtig oude stad Dordrecht vind je elke zaterdag op  het Statenplein en de Sarisgang op  van 08.00 tot 17.00 uur een prachtige weekmarkt. Niet alleen op de zaterdag is hier een markt maar ook op de vrijdag deze markt is van 8.00 tot 16.00 uur. 

op het Statenplein vind je voornamelijk food kraampjes terwijl je op de Sarisgang veel non-food producten kunt kopen zoals verzorgingsmiddelen, kleding, stoffen, bloemen, planten en nog vele meer. 

De weekmarkt in Dordrecht is een actieve weekmarkt met diverse activiteiten het hele jaar door. Ook vind je hier wekelijks diverse standhouders die op een leuke wijze hun handel verkopen. De weekmarkt is leuk te combineren met een bezoekje aan de stad. Dordrecht is zeer interessant en heeft vele bezienswaardigheden. 

Maastricht

Maastricht heeft net zoals veel andere grote steden diverse markten. Naast de dagelijkse versmarkt op Markt Zuid. Heb je ook een middelgrote weekmarkt op de woensdag en een grote markt op de vrijdag. Beide markten hebben als een de prijs gewonnen van de beste markt van Nederland. De vrijdagmarkt in 2014 en de woensdag markt in 2017. 

Beide markten worden op de markt in het centrum van Maastricht gehouden de woensdag markt is een kleinere variant van de vrijdag. Beide dagen vind je een prachtig mix van food en non-food kramen. Uiteraard is er verse vis maar ook stoffen, textiel en diverse streek en biologische producten. 

Naast dat de markt echt de moeite waard is om te bezoeken is het centrum ook een echte aanrader als je toch al in Maastricht bent of naar toe gaat kun je dit goed samen combineren.

Reacties
Categorieën