Noord-Holland
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/11/2024
4 min

De 7 leukste reisgidsen voor de provincie Noord-Holland 2024

02/11/2024
4 min

Naast de mooie stranden in Noord-Holland vind je ook veel leuke steden en dorpen, waaronder Haarlem, onze hoofdstad Amsterdam, Volendam, Enkhuizen, etc. Ook vind je diverse bezienswaardigheden in de prachtige provincie Noord-Holland. 

De reisgidsen die ik geselecteerd heb voor de pagina, vertellen je over de mooiste wandel- en fietsroutes maar ook meer over de bezienswaardigheden en andere mooie plekjes. Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik deze beschreven.

Naast een boekomschrijving vind je hier ook een link van Bol.com. De link geeft veel extra informatie over de reisgidsen waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgids over Noord-Holland eenvoudig en snel bestellen. 

Provinciewandelgids Noord-Holland

De 22 wandelroutes in dit boekje zijn zeer divers en laten de karakteristieke kenmerken en grote verscheidenheid van de provincie Noord-Holland zien: routes door uitgestrekte polderlandschappen, over oude en nieuwe zeedijken, langs de kuststrook door de duinen, over het strand en langs de talrijke bollenvelden en in het zuidoostelijke deel routes langs de Vecht en door het plassengebied en in Het Gooi een leuke boswandeling. 

In deze gids staan ook vijf stadswandelingen: door kaasstad Alkmaar, Enkhuizen, Hoorn, hofjesstad Haarlem en mediastad Hilversum. (Wandel)Bart van der Schagt is de geestelijk vader van de zeer populaire wandelrouteserie ‘Groene Wissels’. Daarnaast is hij de bouwer van de internationale NS-wandelingen, producent van de NS-themawandelroutes en NS-wandelboekjes, wandeladviseur bij NS-Supporter van Bewegen en NS-wandelambassadeur.

Groots Genieten in Noord-Nederland

Deze gids is jouw ideale hulpmiddel als je op pad wilt gaan in het noorden van Nederland. Blader lekker door deze gids heen en plan een tochtje langs de leukste plekjes van Groningen, Friesland, Drenthe en Flevoland. Wij hebben speciaal voor jou schitterende natuurgebieden, interessante bezienswaardigheden en leuke plekjes voor een hapje, een drankje of een comfortabele overnachting uitgezocht. Veel plezier onderweg!

Wil jij onderweg even neerploffen op een terrasje om uit te puffen of je dag afsluiten met een lekker diner in een restaurant? Dan zit je ook goed met dit boekje. Je vindt namelijk tal van leuke plekjes waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje in dit boek. Met dit routeboek op zak ben je kortom op alles voorbereid. Alle routes zijn voorzien van knooppunten van het knooppuntennetwerk.

ANWB waterkaart 10 - Noord-Holland

ANWB waterkaart 10 - Waterkaart 10. Noord-Holland

De mooiste fotolocaties 5 - West-Nederland: Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht

180 natuurgebieden en 800 locaties in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht Dit boek is de ultieme locatiegids voor natuur- en landschapsfotografen. Alles wat je wilt weten of fotogenieke natuurgebieden in de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht vind je in dit boek. Uitgangspunt en kern van het boek zijn de honderden exacte GPS-locaties. Bij elke locatie staat beschreven wat je wanneer kunt fotograferen inclusief alle relevante informatie zodat je daar de best mogelijke foto kunt maken. 

Het boek is primair gemaakt voor iedereen die graag buiten fotografeert, maar voor elke wandelaar en natuurliefhebber is dit een waardevol naslagwerk. Er is geen alternatieve uitgave die zo compleet, diepgaand en gedetailleerd alle natuurgebieden van West-Nederland beschrijft. Welke informatie vind je per locatie? 

 • Gedetailleerd kaartje van het gebied 
 • Overzichtskaartje 
 • Exacte GPS-locatie 
 • Alle relevante parkeerplaatsen met GPS-locatie 
 • Wat kun je er wanneer fotograferen 
 • Concrete fotografie tips 
 • Lijst met interessante soorten 
 • Terreinbeheerder/bezoekerscentra/kijkhutten 
 • De beste maanden van het jaar 
 • Beste moment van de dag 
 • Beste weersomstandigheden 
 • Meer dan 1000 foto’s met exif gegevens 

De meer dan 50 auteurs/fotografen stellen beschikbaar wat wellicht het meest kostbaar is voor fotografen: de allerbeste plekjes voor natuur- en landschapsfotografie in West-Nederland. Of je nu woont in één van de westelijke provincies of er af en toe op bezoek gaat: dit boek is mag je niet missen. Je hoeft niet langer tijd, moeite en energie te steken in het naspeuren van allerlei verschillende websites en boeken, waarvan je niet weet of het juist is. Alle, maar dan ook echt álle relevante informatie is vermeld zodat jij de best mogelijke foto’s kunt maken. 

De beste plekken voor landschapsfotografie, toplocaties voor de mooiste insecten en de beste hotspots voor dieren- en vogelfotografie. Betrouwbare informatie gebaseerd op de ervaring van collega-fotografen die deze gebieden op hun duimpje kennen.

ANWB Reisgids Nederland / Noord-Holland en Flevoland

Reisgids Noord-Holland en Flevoland begint met een korte beschrijving van de provincie, een lijstje met 10 topattracties en een overzicht met de belangrijkste evenementen. Daarna volgen per streek beschrijvingen van de leuke, mooie en bijzondere plaatsen die er te vinden zijn (in alfabetische volgorde). Bij elke plaats staan bezienswaardigheden, evenementen, winkeltips en bijzondere horeca aangegeven. Bij grotere plaatsen staan deze toeristische tips overzichtelijk op een plattegrond afgedrukt.

Alle belangrijkste steden hebben naast een stadsplattegrond ook een (stads)top 5. Daarmee vindt de lezer snel de highlights en hoeft hij niets te missen. Waar mogelijk is de informatie aangevuld met prijsgegevens en informatie over openingstijden. Een pictogram geeft aan of de bezienswaardigheid vooral ook leuk is voor kinderen. De uitklapkaart achterin de gids geeft tot slot een duidelijk overzicht van de provincie.

Beleef Noord Holland op z'n mooist

Een boek met 240 pagina's boordevol informatie over bijzondere natuurgebieden, wandelroutes, wandeltips, kaarten en prachtige foto's.

Heerlijk Amsterdam

Het afgelopen decennium heeft Amsterdam een culinaire metamorfose ondergaan. In alle wijken zijn bijzondere adressen te ontdekken en de stad herbergt een keur aan (internationale) restaurants en culinaire speciaalzaken.

Jonah Freud - eigenaar van De Kookboekhandel, culinair expert, kookboekenrecensent van Het Parool en Amsterdammer - wijst je samen met haar dochter Cijn Prins, in deze culinaire gids de weg. Waar haal je de lekkerste (rauwmelkse) kaas, het authentieke Amsterdams zuur, de mooiste Spaanse ham en wie maakt de lekkerste garnalenkroketten? Op welk terras geniet je van een spectaculair uitzicht, wat is de beste Chinees in town en waar kun je tot diep in de nacht dineren?

Van de grachtengordel tot piekfijne adressen op de Zuidas, van het Surinaamse Kwaku Summer Festival tot pluktuinen in Amsterdam West en dineren op het water. Van dé klassieke en trendsettende restaurants, speciaalzaken tot en met Amsterdamse boeren: Heerlijk Amsterdam gidst je dwars door de stad en net daarbuiten.


Reacties
Categorieën