Texel
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/24/2024
4 min

De top 7 van de beste boeken en reisgidsen over Texel 2024

01/24/2024
4 min

vakantieganger veel te bieden. De mooiste stranden, leuke dorpjes, vele bezienswaardigheden en zelfs een dierentuin. Ook zijn er op het eiland diverse mogelijkheden om te overnachten, je hebt zowel hotels als vakantieparken.

Texel is zeer geschikt voor en korte vakantie, maar ook voor een dagje. Vanaf Den Helder kun je eenvoudig de overtocht maken. Als jij naar Texel wil is het aan te raden om je goed voor te bereiden. Reisgidsen en boeken over Texel kan je hier goed bij helpen. Voor deze pagina heb ik de 7 beste boeken over Texel voor je op een rij gezet. 

Om je een goed beeld te geven heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com toegevoegd. De link geeft veel extra informatie over de reisgidsen en boeken, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen / kopen.  

Tip: Bekijk Texel.net eens voor je vakantie naar Texel. Een groot en aantrekkelijk aanbod voor vakantieparken, hotels,vakantiehuizen en nog vele meer!

ANWB Extra - Texel

ANWB Extra reisgids Texel - Nederland Beleef Texel met de vernieuwde reisgids ANWB Extra Texel! Texel is het grootste eiland van de Wadden. De 7 dorpjes hebben allemaal een eigen karakter, de natuur is er eindeloos. Hierdoor is Texel de perfecte bestemming voor een leuk weekendje weg. 

De ANWB Extra reisgids Texel biedt naast veel praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je niet mag missen. Leer alles over de natuur van de Waddeneilanden bij zeehondenopvangcentrum Ecomare, bekijk het werk van eilandkunstenaars in De Cocksdorp, of ga lekker shoppen in het centrum van Den Burg. 

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

Texel Natuur-Zakgids voor wandelaars en fietsers

Deze zakgids is voor wandelaars en fietsers op het schitterende waddeneiland Texel.

Voor aspirant natuurliefhebbers.
Een pientere instapgids voor aspirant natuurliefhebbers die wel eens willen weten wat zij tijdens hun tochten zien vliegen, bloeien, zoemen, lopen en kruipen.

Behandelt de makkelijk herkenbare soorten.
Een gids met eenvoudig herkenbare vogels, planten, bloemen, zoogdieren en insecten op Texel, het grootste eiland in de Waddenzee met zijn vele prachtige natuurgebieden.

Informatie over de natuurgebieden.
Met een handige overzichtskaart van natuurgebieden en uitkijkpunten.

Handig mee te nemen in bijna alle zakken.
138 pagina's in zakformaat (ca. 11x15cm) met ringband.

Met 100 unieke natuurfoto-composities.

Texel

Prachtige foto´s van verschillende periodes in verschillende jaartallen vanuit het lucht van het prachtige eiland Texel. 

Reisdagboek Texel

Texel, grootste Waddeneiland van Nederland. Bekend om zijn schapen, wadden, bos, natuur, De Krim én bijzondere bewoners. Met dit reisdagboek Texel met leuke weetjes over het eiland maak je, vanuit je vakantiehuisje of camping, een bijzondere herinnering aan je reis. Je creëert met dit dagboek je eigen reisverhaal. Volop ruimte om lekker te schrijven en te tekenen. Veel vragen om je op weg te helpen en interviews met Texelaars. Je kunt er ook een bullet journal van maken. Een must have voor iedere Texel-fan!

Reviews

"Het dagboek is een leuke mix van weetjes, tips en ruimte voor eigen ideeën." - Ellen over Reisdagboek Nederland

"Prachtig vormgegeven en slimme indeling. Absolute aanrader ook om cadeau te doen."- Nancy Bastiaans over Reisdagboek Afrika

ANWB Fietsgids 12 / Texel Noord - Holland Noord

De fietsroutes laten de provincie van een verrassend gevarieerde kant zien.

Een groot deel van Noord-Holland noord is door mens- en windkracht gewonnen op de zee. Tijdens het fietsen passeert u dan ook allerlei cultuurlandschappen. Op verschillende plaatsen zijn de indrukwekkende watermolens nog te zien, veelal op dijken langs ringvaarten die droogmakerijen omsloten.
Als grootste Waddeneiland is Texel aantrekkelijk en afwisselend.

De fietsgids Noord-Holland noord (Texel) bevat 20 fietsroutes (30 - 58 km).

  • De mooiste fietsroutes in de regio
  • Met veel knooppuntroutes
  • Uitgebreide achtergrondinformatie

Texel 1 SBB

Dit product bestaat uit een losse wandelkaart van Texel.

De smaak van Texel

Meer dan tien jaar na het verschijnen van het boek De smaak van Texel hebben de auteurs, nu samen met Tanja van den Berge een geheel nieuwe versie gemaakt. Dit boek gaat over ondernemers, creatievelingen en vernieuwers. 

Over bekende en ervaren producenten en nieuwe generaties. Dit zijn de mensen die het eiland levend houden. Natuurkenners vertellen hoe belangrijk deze plek in het waddengebied is. We tonen de natuur van Texel, die zowel bewoners als gasten inspireert en onthaast. Ervaar het leven op een eiland, met wind, veel zon en lange stranden met eb en vloed. De beschutting van de bossen waarin je kunt dwalen en alles wat leeft in deze waddenwildernis. 

In dit boek zien we de vergezichten, de kronkelige fietspaatjes en de duinen met al hun kleuren. We laten zien hoe rijk Texel is aan natuur, producten en alle mogelijkheden die dat biedt. We koken wereldse gerechten met Texelse producten. Zo geven we een kijkje in de keuken van dit beeldschone eiland. Beeld van een eiland en werelds koken van Texelse bodem Peter Klosse: Op Texel smaakt alles intens, is het de zilte smaak, komt het door de trotse Texelaars die zoveel prachtigs creëren, zijn het de elementen van een eiland, wind en veel zon, of de korte lijnen en daardoor de versheid? 

In dit boek kunt u alles te weten komen over de smaak van Texel. Jonah Freud: Texel als culinaire schatkamer, opgetekend en prachtig in beeld gebracht door deze drie dames die ons met nimmer aflatend enthousiasme vertellen over de rijke gastronomie van het eiland. Eenmaal aan wal gestapt, hoef je het eiland nooit meer te verlaten en kun je het hele jaar rond genieten van de culinaire rijkdom.

Vakantie op Texel boeken

Reacties
Categorieën