| |

De top 7 met beste fiets route gidsen voor Nederland 2023

Met ruim 22 miljoen fietsen kun je Nederland wel Fietsland bij uitstek noemen. Want de voorzieningen zijn ook erg goed met ruim 37.000 kilometer fietspaden scheelt natuurlijk ook. Maar ook als het om fietsroutes gaat. Met de fietsknooppunten kun je eenvoudig jouw route samenstellen en eenvoudig volgen met de duidelijke markeringen. Deze route leidt je langs fietspaden en autoluwe wegen. Uiteraard zijn er nog veel meer mooie fietsroutes en mogelijkheden. Bijvoorbeeld de fietsgids, een boekje vol met fietsroutes en informatie. De keuze hierin is groot en blijft ook maar groeien door de populariteit.

De 7 mooiste fietsgidsen van Nederland.

Om je bij de keuze te helpen heb ik de 7 mooie fietsgidsen voor je op een rij gezet. Degenen die ik heb uitgekozen zijn heel divers en ook echt de moeite waard. Om je een goed beeld te geven heb ik er een beschrijving aan toegevoegd. Naast de beschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. Die je nog extra informatie geeft. Als je op de link klikt vind je naast informatie ook de recensie van de lezers. Uiteraard kun je ook eenvoudig het boek bestellen via deze link.


Fietsatlas Nederland

Het gaat hier om de 10e druk uit 2020. Deze atlas bevat alle fietsknooppunten en het gehele knooppuntennetwerk van Nederland. Daarnaast heeft het spiraal gebonden boek ook duidelijk cartografische kaarten met alle straatnamen in het buitengebied inclusief een plaatsnamenregister. Met deze atlas kun je zeer eenvoudig een mooie kiezen en makkelijk samenstellen met het fietsnetwerk en de fietsknooppunten. Dit komt omdat alle officiële fietspaden zijn weergegeven. Naast de knooppunten en het netwerk is het boek ook uitgebreid met de LF-Routes en is de grensregio Belgie weergegeven.

10e druk, 2020 Alle fietsknooppunten en het gehele knooppuntennetwerk van Nederland gepresenteerd in een handige atlas met spiraalbinding. Mooie cartografische kaarten met alle straatnamen in het buitengebied weergegeven, inclusief een plaatsnamenregister. Met de fietsatlas Nederland stel je gemakkelijk je eigen fietsroutes samen met behulp van het fietsnetwerk en de fietsknooppunten. Alle officiële fietspaden binnen Nederland zijn weergegeven.

Dit boekje is zeer geschikt voor de fietser met de vele mogelijk in een route kiezen en maken nog nooit zo makkelijk en leuk geweest. De schaal is 1:75.000 (1 cm = 750 meter).


Groots Genieten in Nederland – 71 routes : fietsen en wandelen vanuit horecalocaties in Nederland.

In deze gids van Route.nl staan maar liefst 71 fiets- en wandelroutes. Het gaat hier om een 2e druk, uit 2020. Deze gids heeft de mooie fietstochten en wandelingen voor je geselecteerd. Het gaat om zeer gevarieerd route door natuurgebieden, historische bezienswaardigheden, de leukste dorpjes en steden. Maar ook de horeca is niet vergeten want tijdens een fietstocht of wandeling mag een goede lunch of een kopje koffie niet worden overgeslagen.

Door de diversiteit is er altijd wel een fietstocht of wandeltocht die aansluit bij jou smaak. Dit boekje is geschikt voor een dagje of een middag weg, maar ook geschikt voor fiets- en wandelvakanties. Een voordeel van het boek is dat het in een compacte A6 formaat is gedrukt. Hierdoor is het zeer handzaam en kan het meegenomen worden in je broek- of jaszak.


ANWB Fietsgids Nederland – 50 routes van 20-50 km.

Deze ANWB gids heeft 50 prachtige routes van 20 tot 50 kilometer. Deze routes zijn zeer geschikt als eendaagse route. De routes zijn duidelijk omschreven en er is een kaart toegevoegd. In de beschrijving vind je meer informatie over de route, maar ook de mooiste bezienswaardigheden en een overzicht van leuke adressen om een kopje koffie of iets lekker te eten. Met deze routes hoeft jij je nergens zorgen om te maken en kun je heerlijk ontspannen en genieten van het gevarieerde aanbod.


Handboek fietsreparaties – moderne stap-voor-stap handleiding

Dit boek heeft geen mooie routes maar is wel een aanwinst voor de fietsfanaat. Het is een stap voor hand handleiding bij fietsreparaties. De reparaties zijn tegenwoordig niet meer goedkoop en veel reparaties zijn makkelijk zelf uit te voeren. Vooral met behulp dat dit prachtige boek. Alles wordt duidelijk stap voor stap uitgelegd. Van het vervangen van een trommelrem tot een achterlicht. Mag je graag zelf aan je fiets sleutelen of wil je juist kosten besparen dan is dit boek geschikt voor jou

Deze handleiding voor fietsreparaties biedt onder andere:

  • Overzicht voor onderhoud en reparaties voor alle soorten fietsen.
  • Duidelijke en gedetailleerde stap voor stap instructies.
  • Talloze foto’s en instructietekeningen in kleur.
  • Up-to-date informatie, ook over de nieuwste fietsaccessoires.
  • Alles over preventief onderhoud en aanpassingen aan versnellingen, remmen, aandrijving, etc.

Fietsen langs het Pieterpad van Pieterburen naar de Pietersberg (of omgekeerd)

Het Pieterpad is zeer bekend en geliefd bij wandelaars. En is ook meteen de wandel / fiets route van Nederland met een lengte van bijna 500 kilometer. Je gaat van het noorden Pieterburen naar het zuiden Sint Pietersberg. Je door kruist de mooiste landschappen en gebieden. Voor de wandelaar zijn er diverse gidsen om deze route te bewandelen maar nu is er ook een fietsgids. Waarom de wandelgids niet geschikt is voor fietsers komt omdat niet in alle gebieden gefietst mag worden. Met deze gids kun je grote delen van het pieterpad fietsen en stukken waar het niet mogelijk is, krijg je een prachtige alternatieve route dicht langs de wandelroute.

De route is in 16 deeltrajecten ingedeeld en ook vind je er diverse logeeradressen en de oorspronkelijk wandelroute is ook te vinden in deze gids. Uiteraard zijn de bezienswaardigheden uitgelicht zodat jij niets moois mist op de route. De 16 deeltrajecten zijn uitgebracht op uitneembare kaarten zodat jij eenvoudig de route kan volgen en niet steeds met het boek in de hand zit. Hou jij van uitdagingen of mooie fietsroutes begin dan met de eerste route in het boek. Het kiezen wordt alleen wel lastig.


Route.nl Jaarboek 2021 – het meest complete fietsrouteboek

Het Jaarboek 2021 van Route.nl mag je als fietsliefhebber niet overslaan. Het is niet voor niets het meest complete fietsroute boek van dit moment. Met 97 pagina’s aan cartografie, 127 fietsroutes, 15 wandeltips. 11 langeafstandroutes zeer geschikt voor een fietsvakantie. Een overzicht van alle fietsknooppunten in Nederland, Belgisch-Limburg en West-Vlaanderen. De routes in het boek zijn niet alleen voor in Nederland maar ook in België (Vlaanderen en Wallonië), Duitsland en Denemarken. Kortom het boek wat je moet hebben en ook nog eens leuk is om cadeau te geven.


Mountainbiken in Nederland – In het spoor van de profs

Ik kan geen weekend in het bos lopen of ik kom wel mountainbikers tegen. Deze sport is aan een grote opmars bezig. Daarom mocht er ook geen boek ontbreken in deze top 7 die over mountainbiken gaat. Dit boek is ook niet zomaar een boekje. Het boek heeft prachtige verhalen van (oud) profs. Die je alles vertellen over mounainbiken en wat je moet weten om ook een goede mountainbiker te worden. Naast informatie over hun ervaringen, trainen vertellen ze ook de mooiste routes. Hun antwoorden op de vele vragen over mountainbiken zijn veelal verrassend, onthullend en ook nog eens inspirerend. De profs die een bijdrage hebben geleverd zijn: Bart Brentjens, Bas van Dooren, Corine Dorland, Maarten Tjallingii, Theo de Rooij, Erik Dekker, Bram Tankink, Gerben de Knegt, Laurens ten Dam, Anna van der Breggen en Mathieu van der Poel

Een prachtig boek voor de mountainbike liefhebber en ook nog eens een goed cadeau.


Vergelijkbare berichten