Vakantie Discounter
Overige vakantie + Tips
Ramon Kuiters
Overige vakantie + Tips
02/01/2024
7 min

De 7 leukste, goedkoopste en beste vakantie websites voor 2024

02/01/2024
7 min

Vroeger was het heel normaal om naar het reisbureau te gaan om boeken op het halen en je te laten informeren voor de geschiktste reis voor jou of jouw gezin. Tegenwoordig zoeken wij de informatie op via blogs en vakantie websites en reserveren wij onze vakantie online. Het aanbod van vakantie websites is groot. Je ziet vaak door de bomen het bos niet meer.

Het gaat niet alleen om grote ketens zoals Center Parcs, Tui, Corendon, Trivago etc. Daarnaast heb je ook veel online reisbureau's en kleinere reisaanbieders. De aanbieders hebben misschien geen grote bekendheid, maar dit wil niets zeggen over de kwaliteit van het aanbod en de service.

Om te weten of jij bij een betrouwbaar en goede website je reis gaat boeken heb ik de 7 beste vakantie websites voor je op een rij gezet in een top 7. Ik heb hier op de prijzen gelet, het aanbod van reizen, de service, ook is er rekening gehouden met de mogelijk qua reizen, gebruiksgemak van de websites etc. Dit resulteert in een mooi overzicht. De vakantie websites worden uitgebreid toegelicht.

Vakantiediscounter

Als je de website voor het eerst bekijkt weet je niet wat je ziet. Een vrolijkheid aan kleuren en vele foto's ondanks de entertainment blijft het wel overzichtelijk en prettig naar te kijken. Naast de foto's en aantrekkelijk reizen en aanbiedingen geeft de site ook veel informatie denk hierbij aan de voordelen, weerberichten en nog veel meer.

Het is wel een drukke site omdat alles goed werkt vind ik het zelf altijd wel prettig. Maar kan me voorstellen dat niet iedereen de website even prettig vind.

Sinds 2000 is de VakantieDiscounter het online reisbureau waar je terecht kunt voor de beste vakantie aanbiedingen. VakantieDiscounter  heeft niet alleen een overzichtelijke website, het boeken gaat ook zeer eenvoudig zonder verborgen kosten je weet meteen waar je aan toe bent als je de prijzen ziet.

Het aanbod is groot en divers met ruim 15.000 accommodaties moet er een aantrekkelijk aanbieding tussen zitten waar jij vrolijk van wordt. als je dit al niet bent na het bezoeken van de website. De website heeft niets voor niets de Zooaward gewonnen voor de populairste online reisbureau.

Bekijk hier de website en het aanbod van Vakantiediscounter

Corendon

Een echte prijsvechter, dit is op de website goed te zien. Veel prijzen en grote aanbiedingen. Een tandje minder had misschien iets meer overzicht opgeleverd. Ondanks de bombarie is alles wel makkelijk te vinden en mis je geen aanbieding.

De zoek functie is ideaal, want soms kan het zoeken nog wel eens tegenvallen. Je ziet wel gelijk de waarde die andere reizigers hebben gegeven, ook wordt er veel informatie gegeven. De aanbiedingen zijn vaak ook erg aantrekkelijk, dit komt ook mede door de eigen vliegtuigen en accommodaties.

Corendon wordt steeds populairder, dit heeft deze met het grote aanbod en de aansprekende promoties, zoals met Cor en Don. Onze ervaringen waren buiten de website overwegend zeer goed. De website is misschien even wennen en is soms iets te veel van het goede maar dit doet niets af van de service, prijzen en kwaliteit van de reizen.

Wil je goedkoop op reis kijk dan zeker een op de website van Corendon ze hebben een leuk aanbod voor zowel Nederland, Europa als voor de verre reizen.

Bekijk hier de website en het aanbod van Corendon

Koning Aap

De reisorganisatie Koning Aap is vernoemd naar de hoofdrolspeler uit de roman “De reis naar het Westen” uit de 16e eeuw. De roman komt uit China en symboliseert Koning Aap de eigenschappen van een reiziger: Vindingrijkheid, optimisme en doorzettingsvermogen.

Koning Aap is al ruim 35 jaar actief en zorgt voor bijzondere reiservaringen en herinneringen. Het aanbod bestaat uit vele landen ook diverse landen in Europa. Maar ook in Azië, het Midden Oosten, Latijns Amerika, Afrika en de Oceanië.

Qua type reizen is er ook veel diversiteit, hieronder vind je de soort reizen die Koning Aap aanbied:

  • Groepsreizen
  • Pioniersreizen
  • Festivalreizen
  • Familiereizen 6+
  • Familiereizen 12+
  • Individuele reizen

De groepsreizen zijn in kleine groepen van 6 tot 20 personen met een deskundige en ervaren reisbegeleider. Tijdens de groepsreizen is er ook veel ruimte voor de individuele vrijheid en persoonlijke aandacht.

De routes zijn zorgvuldig uitgekozen dat het goed aansluit bij de doelgroep. De vliegreizen zijn met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. De accommodaties zijn volgens Koning Aap ook speciaal geselecteerd en sfeervol.

Een pluspunt vind ik dat Koning Aap doet aan duurzaam toerisme. Tijdens alle reizen wordt er rekening gehouden met de natuur, milieu, de lokale bevolking en hun culturen. Koning Aap steunt diverse projecten met het doel dat het reizen in de toekomst mogelijk blijft.

Ook zie je bij Koning Aap geen dieronvriendelijke excursies en compenseren zij de CO2 uitstoot van de internationale vluchten. Door al deze maatregelen heeft Koning Aap verschillende onderscheidingen ontvangen als het gaat om duurzaamheid. Uiteraard is Koning Aap ook aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

De website is overzichtelijk en bied je veel informatie. Je kunt eenvoudig zoeken op het land van je keuze maar ook op thema´s als je wel weet wat je wil gaan doen maar niet precies weet waar precies. Kortom een prettige website met een mooi en aantrekkelijk aanbod.

Bekijk hier de website en het aanbod van Koning Aap

Trivago

Trivago is het beste te beschrijven als een zoekmachine voor hotel boekingen. De website van Trivago is een verzamelsite van goedkope hotelaanbieders en laat per hotel de goedkoopste / beste prijs zien. Doordat het een verzamelsite is heb je een grotere keuze en met de beste prijs en hoef je niet zelf handmatig allerlei sites te bezoeken voor de juiste prijs.

Als jij je hotel na keuze hebt gevonden bekijk alle prijzen goed ga niet alleen van de aanbevolen opties maar ook naar de andere mogelijkheden soms zijn deze aantrekkelijk dan de 3 aanbevolen hotelkamers. Op de website vind je hotelaanbiedingen van Expedia, Priceline, Booking.com, Agoda en nog veel meer.

Het aanbod is groot ruim 2 miljoenen hotels. De hotels zijn via een lijst zichtbaar daar kun je ze sorteren op de prijs maar ook op een bepaalde afstand bijvoorbeeld een bezienswaardigheid, het centrum, concerthal etc. Ook zie je gelijk een plattegrond in beeld zodat je daar ook je keuze kunt maken. Je ziet de locatie met de prijs. Door deze mogelijkheden kun je eenvoudig en snel het beste hotel voor jou vinden.

Bekijk hier de website en het aanbod van Trivago

Prijsvrij

Veel kleur en een drukke website met veel kleine links en teksten die dicht op elkaar staan. Persoonlijk vind ik het niet zo prettig in gebruik vergelijken met de andere websites. Ondanks dat het niet de gebruiksvriendelijke site is naar mijn mening kun je wel vrij makkelijk je favoriete bestemming vinden.

Per reis / accommodaties wordt er veel informatie gegeven wederom druk en veel kleur. Wel is er eenvoudig te zien wanneer jij de goedkoopste op reis kunt. De website heeft ook zeker plus punten, zoals je net hebt gelezen ook is de website erg snel, dit maakt het wel weer prettig.

Het aanbod is groot (van verre zon vakanties tot aan wintersport en alle er tussen in) en de last minutes zijn vaak erg interessant te noemen. Als jij door de toeters en bellen heen kunt kijken dan is de kans groot dat jij hier een geschikte vakantie vind.

Bekijk hier de website en het aanbod van Prijsvrij

TUI

Mijn persoonlijke favoriet, dit is ook website die ik het eerste bekijk als wij een vakantie gaan boeken. Niet omdat het de mooiste en gebruiksvriendelijke website is maar het aanbod is wel heel aantrekkelijk, goed geprijsd en erg groot. Ook de service is zeer goed te noemen. Dit komt mede door eigen hun vliegtuigen en (exclusieve) hotelketens.

De website is even wennen, maar alles is doorgaans goed te vinden en de zoekfunctie is ook erg prettig. De vakantiebestemming hebben doorgaans veel foto's je ziet gelijk de beoordeling en de accommodaties worden uitgebreid toegelicht.

Je ziet een uitgebreid overzicht als het om de prijzen en data gaat. Zo kun je snel zien wanneer de goedkoopste mogelijkheid is om te reizen in een bepaalde periode. Een dag eerder of later vertrekken kan soms veel geld schelen.

Bekijk hier de website en het aanbod van TUI

Eliza was here

De meeste vakantie website als het gaat om reisbureau's lijken in de basis vaak op elkaar. Als je "Eliza Was Here" bezoekt zie je toch iets anders. Een warme website met verrassende kleuren. Een persoonlijke benadering waar je meteen een goed gevoel bij krijgt.

Je hebt te maken met mensen en niet met een computer. Je krijgt namelijk veel waardevolle informatie waar je ook iets mee kunt bijvoorbeeld voor wie de bestemming geschikt is. De vakantie accommodaties worden uitgebreid en op eigen wijze toegelicht. Een perfect hoeveel informatie waardoor alle vragen gelijk beantwoord worden. Dit allemaal op een frisse, professionele en prettige wijze.

Eliza Was Here is gespecialiseerd in reizen rond het Middellandse zeegebied en heeft een mooi aanbod in Nederland. De bestemming zijn met zorg uitgekozen en zeer geschikt voor levensgenieters en vakantiegangers die van rust houden.

Bekijk hier de website en het aanbod van Eliza was here


Reacties
Categorieën