New-York
Stedentrips
Ramon Kuiters
Stedentrips
01/20/2024
7 min

De top 7 van de beste tips voor een stedentrip naar New-York 2024

01/20/2024
7 min

De grootste stad van de Verenigde Staten is New York, New York is ook een van de populairste steden voor een stedentrip. Vooral het stadsdeel Manhattan is populair en toeristisch, de vier andere stadsdelen in de wereldstad zijn The Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island. 

Hoewel New York erg populair is als stedentrip, reis je niet zomaar even na deze stad voor een weekendje of een aantal dagen. De afstand zijn groot en de kosten hoog, zowel voor de reis, als het verblijf en de bezienswaardigheden. 

Een goede voorbereiding is wel aanbevolen, de 7 tips op deze pagina voor New York kan je zeker helpen bij de voorbereiding en het verschil maken tijdens je reis. De 7 waardevolle tips voor New York worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. 

[[Showindex]]

Reizen naar New York

De vliegreis is niet voordelig je moet een flinke afstand afleggen, een vliegreis zit al snel tussen de € 500,- en € 700,- voor een retourtje. De prijs is wel afhankelijk een rechtstreekse vlucht of met een tussenstop, de vliegtuigmaatschappij, de dag van vertrek, tijdstip en het vliegveld. 

New York heeft in totaal 3 vliegvelden. Newark, JFK en La Guardia zijn de 3 vliegvelden. John F. Kennedy International Airport is de belangrijkste internationale luchthaven in de stad. Naar dit vliegveld gaan ook rechtstreekse vluchten. Voor goedkope vliegtickets kun je terecht bij Kayak.nl. Bij Kayak kun je ook terecht voor een huurauto en een hotel of accommodatie.

Een vlucht naar New York vanaf Amsterdam is ongeveer 8 uur vliegen bij een rechtstreekse vlucht. Je vliegt terug in de tijd als je na New York vliegt het is er 6 uur eerder dan in Nederland. Houdt hier rekening mee, je kunt hier last van krijgen, meestal heb je bij de heenreis minder last van een jetlag dan bij de terugreis. 

Overnachten in New York

Overnachten in New York is niet goedkoop net zoals het leven, de bezienswaardigheden en de reis. Het populairste stadsdeel voor de overnachting in Manhattan. Dit is ook het meest toeristisch en ook het duurste gedeelte. Als je wil besparen op de overnachting zou je ook kunnen kiezen voor de stadsdelen Brooklyn en Queens. 

Met de metro ben je met ongeveer 20 minuten in Manhattan, met deze ritje in de metro kun je veel geld besparen. Via Trivago kun je eenvoudig een goedkoop hotel vinden. Trivago is een soort zoekmachine voor hotels. Je krijgt een overzicht van hotelboeking websites, je kunt in een duidelijk overzicht zien bij wie je het goedkoopste een hotel kan reserveren en onder welke voorwaarden. 

Het zelf regelen van een hotel en reis gaat tegenwoordig erg makkelijk via het internet. Maar wist je dat een pakketreis in veel gevallen nog steeds goedkoper is. Een pakketreis is een vlucht + hotel. Vanaf € 759,- heb je al een vlucht en hotel bij Vakantiediscounter, (prijzen kunnen gewijzigd zijn) bij een beetje pech betaal je dit al voor een retour ticket. Een pakketreis kan dus heel aantrekkelijk zijn. Naast Vakantiediscounter bied ook TUI leuke pakketreizen aan voor een stedentrip naar New York.

Paspoort & ESTA

Voor de Verenigde Staten heb je een geldig paspoort nodig. Het paspoort moet geldig zijn tijdens je verblijf en reis van en naar de Verenigde Staten. Dus check van te voren de vervaldatum van je paspoort, zodat je op tijd een nieuwe kan aanvragen indien van toepassing. 

Je hebt niet alleen een geldig paspoort nodig om de Verenigde Staten binnen te komen. Als je geen visum hebt, dan heb je een ESTA USA Nodig. Dit is een reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen reien. 

Een ESTA USA is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen reizen. ESTA  is de afkorting voor Electronic System for Travel Authorisation. De ESTA dient minimaal 72 uur voor vertrek te worden aangevraagd en is 2 jaar geldig. 

De kosten voor een ESTA zijn $ 14,-. De aanvraag kan via de officiële website van ESTA. Je kunt hier alleen met een creditcard betalen en het is in het Engels. Als dit je lastig vind of geen creditkaart hebt kun je ook kiezen voor een erkend visum bureau hier kun je in het Nederlands een ESTA aanvragen. 

 In het vliegtuig moet je nog wel een douane formulier invullen, ongeveer een uur voor de landing krijg je het formulier in het vliegtuig. Neem een pen mee zodat je deze altijd in kan vullen. 

Beste Reistijd

In New York is het weer het hele jaar verschillend. De zomers kunnen vrij warm zijn en de winters daarin tegen kunnen lekker koud zijn. De maand met de meeste neerslag is ook de warmste maand van het jaar namelijk juli. 

Ondanks de wisseling van het weer kun je het hele jaar goed reizen na New York. Qua weer is misschien het voorjaar en het najaar het aangenaamst of je moet van de kou of warmte houden. 

Een zeer leuke periode is de winterperiode tijdens kerst en oud en nieuw. De stad heeft dat iets magisch en bijzonder. New York staat ook bekend om zijn grote en bekende oudjaars- / nieuwsjaarsfeesten. 

Openbaar vervoer in New York

New York is een grote stad dat verdeeld is in 5 stadsdelen. De meeste toeristische bezienswaardigheden liggen in Manhattan. De bezienswaardigheden in Manhattan liggen te ver uit elkaar om alles wandelend te bezichtigen. De Metro en de taxi zijn goede alternatieven om alles in de stad te bezoeken en te bewonderen. 

New York heeft een uitstekend metrostelstel op bijna elke hoe van de straat is wel een metro halte te vinden. Als je veel wilt reizen is een Unlimited Ride Metrocard een aanrader je kunt 7 dagen onbeperkt reizen met de metro voor $ 33,- (prijs kan gewijzigd zijn). De kaart is te koop bij de automaten bij de metrostations. 

Een taxi is ook een populair en geschikt vervoersmiddel. Als er geen metrostation in de buurt is van jou hotel kun je ook kiezen voor een taxi. Uber is een alternatieve taxidienst die te bestellen is via een app op je telefoon. Dit is niet alleen handig maar is ook goedkoper taxidienst. Op het moment dat je een taxi nodig hebt kun je een aanvraag doen. De gemiddelde ophaaltijd van een taxi is nog geen 5 minuten in New York. Kortom er is altijd wel een taxi in de buurt. 

De mooiste bezienswaardigheden in New York

New York heeft veel bezienswaardigheden eigenlijk veel te veel om te bezoeken. Je kunt makkelijk een lijst maken met 35 prachtige bezienswaardigheden en dan mis je er nog velen. Op deze pagina ga ik niet alle mooie bezienswaardigheden bespreken en benoemen. Wil je geen bezienswaardigheden missen dan raad ik je aan om een reisgids aan te schaffen hier in staat naast  vele tips ook alle bezienswaardigheden de bekende en ook de minder bekende bezienswaardigheden. 

Hieronder vind je de 2 beste reisgidsen voor New York. Onder de reisgidsen heb ik een aantal bezienswaardigheden voor je op een rij gezet. 

 • Het Vrijheidsbeeld: Het bekende Vrijheidsbeeld staat in de haven van New York en is het symbool van de stad. 
 • De Brooklyn Bridge: is de bekendste brug van de stad en gaat over de East River. De brug verbind Park Row in Manhattan met Brooklyn.
 • Central Park: Het grootste stadspark van New York en één van de mooiste plekjes.
 • Times Square: één van de beroemdste pleinen ter wereld, dit kan je absoluut niet missen.
 • Empire State Building dit is één van de bekendste gebouwen van de stad en wordt gezien als het symbool van de staat New York, en wordt ook wel Empire State genoemd.
 • 9/11 Memorial Park: Een herdenkingsplek voor de slachtoffers van 11 september. Op de plek van de Twin Towers staan nu 2 prachtige fonteinen. 

De New York CityPASS

New York is een prachtige stad maar ook een dure stad. Je wilt uiteraard zoveel mogelijk zien en zo weinig mogelijk betalen. Niet alleen de hotels, het eten, de reis is prijzig maar ook vele bezienswaardigheden hebben een forse entree prijs. Gelukkig is er ook een mogelijkheid om 6 attracties / bezienswaardigheden voor een goedkopere prijs te bezoeken. 

Voor ongeveer € 119,- kun je een New York CityPASS komen en 6 bezienswaardigheden bezoeken. Je hebt bij een aantal bezienswaardigheden ook een keuze waar je graag heen wilt in totaal zijn er 9 bezienswaardigheden waar je (gedeeltelijk) uit kunt kiezen. De pas is zeer geschikt als je de eerste keer in New York bent of gewoon vele bezienswaardigheden (nog keer) wilt bezoeken. 

Hieronder vind je de bezienswaardigheden. 

 • American Museum of Natural History 
 • The Metropolitan Museum of Art 
 • Top of the Rock  of Guggenheim Museum 
 • Statue of Liberty & Ellis Island  of Circle Line Sightseeing Cruises
 • 9/11 Memorial & Museum of Intrepid Sea, Air & Space Museum 
 • Empire State Building 

Naast dat het bezoeken van deze attracties met een CityPass veel goedkoper is (bij 3 of 4 bezienswaardigheden heb je al een financiële voordelen) heb je nog een voordeel. Je krijgt bij de meeste bezienswaardigheden voorrang waar door je langs de lange wachtrijen maken lopen om sneller naar binnen te mogen. Bij een bezoek aan het Empire State Building voor 14.00 uur mag je ook ´s avonds de bezienswaardigheid nog een keer bezoeken.

Reacties
Categorieën