Groningen Oudjaarsavond
Stedentrips
Ramon Kuiters
Stedentrips
01/25/2024
5 min

De 7 leukste steden met Oudejaarsavond in Nederland 2024

01/25/2024
5 min

De meeste mensen houden wel van een feestje op zijn tijd. Oud en Nieuw is een perfect moment voor een feestje, het afgelopen jaar achter je laten en met een nieuwe frisse start beginnen. Je kunt oud en nieuw vieren met je familie, vrienden, buren of de hele straat maar je kunt ook samen of met een stel vrienden Oud en Nieuw vieren in een leuke stad in Nederland.

Voor deze pagina heb ik de 7 leukste steden tijdens oud en nieuw op een rij gezet. De steden worden uitgebreid beschreven en uiteraard worden er ook diverse tips gegeven om je een goed beeld te geven welke stad de beste keuze is voor jullie. 

Rotterdam

Rotterdam is echt een feeststad als het gaat om Oudejaarsavond. In Rotterdam wordt ook het Nationale vuurwerk afgestoken. Het Nationale Vuurwerk vindt dit jaar plaats bij de Erasmusbrug, in Nesselande, Hoek van Holland. Om 19.00 uur wordt er speciaal voor kinderen en gezinnen Het Nationale kindervuurwerk afgestoken. Dit vind plaats aan de Wilhelminakade in Rotterdam en is inclusief oliebollen en de coolste kids hits.

Voor de volwassenen is er ook genoeg te vinden tijdens de laatste avond van 2023 in Rotterdam. Er zijn diverse feesten in de stad op verschillende plekken. Ook op speciale plek kun je een hele bijzonder oudejaarsavond vieren. Zoals met een boot op het water genieten van al het vuurwerk dat wordt afgestoken. De Erasmusbrug is een mooie plek je kunt hier niet alleen genieten van de skyline van Rotterdam maar ook van al het vuurwerk. 

Misschien wel de mooiste plek is de Euromast. Je hebt niet alleen een prachtig uitzicht over de stad en op het vuurwerk. Maar hier wordt ook een knallend feest gehouden da te boeken is met een diner. 

Vergeet ook de gezellige barretjes en kroegen niet veel van de horecazaken doen iets extra met oudejaarsavond en dit kan minstens zo leuk en gezellig zijn. 

Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden voor Rotterdam en laat je verrassen

Scheveningen

Scheveningen staat bekend om het vreugdevuur tijdens de laatste avond van het jaar. Helaas ging dit in 2018/2019 mis en het werd het een vonken vuur door Scheveningen. Dit jaar 2023 lijkt het er op dat het vreugde vuur weer door kan gaan wel onder strenge voorwaarden. Scheveningen gaat elk jaar de strijd aan met Duindorp voor het grootste en mooiste vreugdevuur. 

Naast het vreugdevuur is er ook veel vuurwerk om van te genieten, de boulevard is een goede en gezellige plek met de vele horecazaken. Vele horecazaken hebben een speciaal programma voor oudejaarsavond om het extra speciaal te maken. 

Ga na het feest niet gelijk na huis maar blijf gezellig want Nieuwjaarsdag is er een Nieuwjaarsduik vanaf het strand in Scheveningen. Als jij de frisse duik niet aandurft is het al een prachtig gezicht en een mooi evenement om van te genieten. 

Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden in Scheveningen en laat je verrassen

Groningen 

 Groningen is een echte studentenstad en staat bekend om de gezellig feesten. Die worden er ook zeker gehouden in Groningen. Er worden vele evenementen en feestjes gehouden door de vele kroegen in de binnenstad.

Ook qua grote feesten zit je goed in Groningen, diverse horeca gelegenheden pakken deze avond groot uit met alle toeters en bellen en uiteraard bekende artiesten om er een onvergetelijk laatste avond van het jaar van te maken. 

Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden in Groningen en laat je verrassen

Maastricht

In het zuiden van het land weten ze ook wel hoe ze een feestje moeten bouwen en alleen met Carnaval. De kerstmarkt is helaas wel afgelopen op het Vrijthof maar dit betekend niet dat er geen feest wordt gehouden. Rondom de Vrijthof zijn er diverse café's en andere horecazaken met leuke feestje en een speciaal programma voor Oudejaarsavond. 

Ook het vuurwerk dat te zien is in Maastricht is door een ringetje te halen. Je hebt veel prachtige sprookjesachtige plekken waar je kunt genieten van al het vuurwerk. De vrijthof is een goede plek met de horeca in de buurt maar minstens zo mooi is het vanaf de brug Sint Servaas en de Nieuwe Brug. 

Een handig weetje dat de kroegen tot in de vroege uurtjes geopend zijn en dat niet alleen de vrijthof een goede plek is ook maar de markt is een top plek als het gaat om een feestje op Oudejaarsavond. 

Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden Maastricht en laat je verrassen

Amsterdam

De hoofdstad Amsterdam is altijd een goede plek voor en feestje en uitgaan dit geldt ook zeker voor de laatste avond van het jaar. Op verschillende locaties in Amsterdam zijn mooie Vuurwerkshows die gratis toegankelijk zijn. In Amsterdam is het verboden om zelf vuurwerk af te steken. 

Op de vele pleinen in het centrum is het ook een groot feest de bekendste pleinen waar een feestje wordt gehouden zijn het Rembrandtplein, Museumplein, Leidseplein en de Nieuwmarkt, op deze locaties is er veel live muziek van bands en dj´s. 

Op het Museumplein is een schaatsbaan en in de Rai is een Winterparadijs, andere leuke plekken zijn en activiteiten zijn: de Ice Bar en het Light Festival Amsterdam. 

Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden in Amsterdam en laat je verrassen

Den Haag

In onze hofstad wordt ook een feestje gehouden op de laatste avond van het jaar en wat voor feestje. In Scheveningen (Gemeente Den Haag) is er ook groot feest maar in Den Haag zelf ook. Uiteraard door de geringe afstand kan het goed gecombineerd worden. 

Op verschillende plekken in de stad is er een groot feest, diverse podia, clubs en bars houden feesten, concerten en evenementen waardoor het nog lastig te kiezen is. Een leuke plek om af te tellen is op de grote markt of bij de hofvijver waar elkaar jaar een adembenemende vuurwerkshow gehouden wordt. 

Overnachten in Den Haag is wel een aanrader dan kun je de volgende dag ook nog een frisse nieuwjaarsduik nemen in Scheveningen. 

Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden in Den Haag en laat je verrassen

De Efteling

Wil jij de laatste dag en avond speciaal en magisch afsluiten? kies dan om oud en nieuw te vieren in de Efteling. De Efteling is nog in wintersfeer dit maakt het ook extra speciaal.  De duizenden twinkelende lichtjes, de winter attracties en niet te vergeten hart verwarmend entertainment. 

Niet alleen 1 dagje Efteling is leuk maar een paar dagen Efteling tijdens oud en nieuw is nog veel leuker. Een heerlijk uitje met het hele gezin op één van de mooiste plekken van Nederland. 

Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden in de Efteling voor een magische laatste avond van het jaar

Reacties
Categorieën