Plopsa Coo
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/23/2024
4 min

De top 7 van de leukste attracties van Plopsa Coo 2024

01/23/2024
4 min

Het plaatsje Coo ligt in de Belgische Ardennen en staat bekend om de prachtige watervallen, pal naast de watervallen vind het leuke Attractiepark Plopsa Coo. Plopsa Coo is sinds 24 december 2005 onderdeel van Studio 100 / Plopsa. Voorheen bestond het park onder de naam Télécoo.

Op 31 maart 2007 werd het park officieel geopend onder de naam Plopsa Coo. Vanaf de overnam tot de officiële opening is er veel veranderd in het park diverse attracties zijn opgeknapt,  het park zelf is aangepakt en er zijn diverse nieuwe attracties toegevoegd. De attracties hebben indirect of direct iets te maken met studio 100 zoals ook in de andere Plopsa attractieparken.

In de jaren na de opening zijn er ook nog diverse attracties bijgekomen, in totaal staan er nu zo´n 25 attracties met o.a. 2 achtbanen. Ook buiten de attracties valt er nog veel te beleven. Je vind hier o.a. een apeneiland, doorloopweide, diverse speeltuinen, midgetgolf en nog veel meer.

Bij een attractiepark gaat het naast de sfeer en uitstraling voornamelijk om de attracties, om je een goed beeld te geven wat je kunt verwachten van Plopsa Coo heb ik je 7 leukste attracties voor je op een rij gezet.

De attracties worden uitgebreid beschreven. Je vind in de top 7 van leukste attracties zowel attracties voor de jongste gasten, maar ook attracties voor de oudere kinderen / volwassenen. Het attractiepark is het meeste geschikt voor gezinnen met kinderen. Voor de jeugd en volwassen zijn er weinig tot geen uitdagende attracties.

De Smurfer

Gargamel heeft in zijn (vervallen) kasteel een aantal Smurfen gevangen genomen, Sluip gezamenlijk binnen om de smurfen te bevrijden, dit doe je door een ritje te maken in de achtbaan.  Je maakt in de achterbaan een avontuurlijke rit voor het bos van Smurfenland.

De Smurfer is de nieuwste attractie in Plopsaland (zomer 2022). Helemaal nieuw is de achtbaan niet het is de Familieachtbaan Halvar die omgetoverd wordt in het smurfen thema met Gargamel en zijn kasteel in de hoofdrol. De wachtrij, het station en de karretjes krijgen een nieuw uiterlijk die uiteraard met smurfen te maken heeft.

Op het plein voor de Smurfer komt na de zomer 2022 een Smurfendorpje te liggen.

Maya Splash


Maya Splash is boomstamattractie, je gaat in een bootje in de vorm van een boomstam in een stroomversnelling door het parcours. Boomstamattracties zie je veel in attractieparken maar er is er maar 1 Maya Splash, een prachtige boomstamattractie in het thema Maya de Bij.

Een ritje in de Maya Splash duurt 3 min. 23 sec. Je kunt met maximaal 5 personen in de boomstam. In totaal zijn er maximaal 10 boten tegelijk in gebruik. De Maya Splash is één van de oudste attractie in Plopsa Coo en gebouwd in de jaren 90. Sinds 2014 is de boomstamattractie in de Maya de bij thema.

Maya Splash heeft 1 niet al te hoge afdeling en is daarom ook zeer geschikt voor gezinnen met (jongere) kinderen.

De Vlindervlucht

De vlindervlucht is een attractie uit 2020, het is een ronddraaiende molen waarbij de gondels kunnen versnellen. De attractie is in het thema van Maya de Bij. Tijdens de Vlindervlucht word je meegenomen op een magische en spannende vlucht door de wondere wereld van Maya de Bij, Flip en hun vriendjes!

De attractie heeft 12 gondels in elke gondel kunnen maximaal 2 personen. Het is niet alleen leuk om in de vlindervlucht te zitten het is ook een plaatje om naar te kijken. Een voordeel van als je wel in de vlindervlucht gaat dat je het park van boven af kunt bekijken en dat is zeker de moeite waard.

Vicky the ride

Vicky the Ride is een uitdagende spinning wild mouse achtbaan. Wicky en zijn stoere vrienden nemen je mee in de vikingboot voor een bloedstollend ritje van 400 meter. De Spinning Achtbaan is één van de uitdagendste attracties van Plopsa Coo!

Deze achtbaan is geopend in 2011 en koste ongeveer 3,5 miljoen euro en is daarmee meteen de duurste attractie is het park. De hoogste snelheid die je bereikt met de vikiingboot is 55 kilometer per uur.

Het hoogste punt van de achtbaan is 17 meter en iedereen met een minimum lengte van 1.10 meter is welkom. De rit duurt 1 minuut en 45 seconde en je kunt met maximaal 4 personen in en karretje.

Dino Splash

In de zomer van 2015 werd de Dino Splash geopend. De Dino Splash zijn 3 glijbanen waar je met een rubberboot (samen) vanaf kan glijden. De meest linkse glijbaan is een glijbaan van 125 meter, de 2 andere glijbanen die door de vulkaan gaan zijn deels gesloten en deels open. Deze 2 glijbanen hebben een lengte van 50 meter en zijn voorzien van geluids- en licht effecten.

Tussen de glijbanen is een systeem dat de bootje naar boven brengt, dus je hoeft geen bootjes mee naar boven te hemen. Dit allemaal is aangekleed met het thema dino´s. De vulkaan en de reusachtige dinobeelden zijn van verre al te bewonderen.

Mega Mindy flyer


Deze mooi uitvinding leer je even vliegen boven de Ardennen. Mega Mindy Flyer is en prachtige uitdagende attractie waar je samen met de helden Mega Mindy en Toby meevliegen. Je moet geen hoogte vrees hebben de attractie bereikt een hoogte van 67 meter.

In totaal zijn er 12 zitplaatsen op een zitplaats kunnen 2 passagiers zitten. De rit in de Star Flyer duurt ongeveer 2 en halve minuut. In deze minuten kun je genieten van een prachtig uitzicht op het park, de waterval en een heel stuk van de Ardennen. Minimale lengte voor entree is 120 centimeter.

De Konijntjes


De Konijntjes is en leuke attractie voor de jongere gasten. tot 1 meter 20 mag je hier op onder begeleiding en hier boven mag je zelfstandig genieten van de attractie.

Net als echte kabouters maak je een ontdekkingsreis op de rug van een konijn, het favoriete vervoersmiddel van Plop en zijn vrienden! Onderweg kom jij je favoriete Plop helden tegen. De attractie is sinds 2008 in Plopsa Coo.

Reacties
Categorieën