De Grote Golf De Panne
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/20/2024
4 min

De top 7 van de leukste attracties van Plopsaland de Panne 2024

01/20/2024
4 min

Plopsaland de Panne is een attractie- / themapark van Studio 100. Het attractiepark is gelegen in het gelijknamige De Panne niet ver van de Franse grens aan de Belgische Kust. Een ideale dag tijdens je vakantie in België. Vanaf Zeeland (sluis) is het ongeveer een uur met de auto. 

Het park is 21 april 1935 geopend onder de naam Melipark en sinds 29 april 2000 is de naam van het themapark Plopsaland de Panne. De meeste attracties hebben direct of indirect te maken met de helden en figuren van studio 100. Denk hierbij aan Mega Mindy, Bumba, Kabouter Plop, K3, Het huis van Anubis, etc. 

Het attractiepark is een echt familiepark met vele attractie voor kinderen maar ook uitdagende en spannende attracties voor de jeugd en volwassenen. Naast attracties heeft het park ook diverse shows. Op deze pagina vind je de 7 leukste attracties van Plopsaland de Panne voor zowel kinderen als voor volwassenen. De attracties worden uitgebreid beschreven. 

The Ride to Happiness by Tomorrowland

In de zomer van 2021 is deze spectaculaire rollercoaster geopend. Deze achtbaan in samenwerking met Tommorrowland wordt gezien als de beste nieuwe achtbaan van 2021. 

De Tomorrowland achtbaan is de eerste Xtreme Spinning Coaster in Europa. Je wordt 2x gekatapulteerd naar en snelheid van 90 kilometer per uur. Tijdens de rit van bijna een kilometer bereik je een hoogte van 35 meter en ga je maar liefst 5 keer over de kop. Het meeste bijzondere aan de rit is dat de wagentjes vrij kunnen ronddraaien, dit zorgt ervoor dat elke rit weer anders is. 

Voor deze spectaculaire achtbaan is een speciale en exclusieve soundtrack gemaakt door door Hans Zimmer. De attractie, de decoratie en de omgevingsaanleg heeft 17,5 miljoen hebben gekost. 

Bestel hier je kaartjes voor Plopsaland De Panne

DinoSplash

De Dinosplash doet de meeste mensen aan een boomstam wildwaterbaan. Maar niet een gewone wildwaterbaan, je wordt achtervolgd door dino´s en ook onderweg kom je vele prehistorische monsters tegen. Dit is niet het enige wat je tegen komt je vaart ook langs vulkanen en lavastromen. 

Deze prachtige uitvoering is sinds 2019, terwijl de attractie zelf al in 1989 is gebouwd. De attractie heeft 2 afdalingen. De eerste is van zo'n 5 meter hoog. De tweede afdaling is de grootste en is in 2 stappen. Voordat deze attractie DinoSplash werd was het: De Boomstammetjes en Het kasteel van Koning Samson. 

De Dinosplash heeft als één van de weinig attracties niet gelijk iets met Studio 100 te maken maar is wel een geweldig leuke aanvulling. Niet alleen een leuke attractie het straalt ook echt iets uit, de Dinosplash staat niet voor niets in de top 7 van leukste attracties van Plopsaland de Panne

De Grote Golf

De Grote Golf is wel een echte Studio 100 attractie (Wickie de Viking). Stap als een stoere Viking in de attractie. Halvar neemt je mee in de spannende rit over de scherpe rotsen van de zee. Je gaat niet alleen naar links en rechts maar ook nog eens de lucht in. 

Deze attractie is gebouwd in 2013. De Grote golf bereikt een top snelheid van 70 kilometer per uur en een maximale hoogte van 15 meter. De baan heeft een lengte van 92 meter. 

Durf jij het aan en kom je zonder kleerscheuren uit deze uitdagende tocht. 

SuperSplash

De SuperSplash is een waterachtbaan.  Je gaat niet alleen 70 kilometer per uur maar je maakt ook nog een dik van 30 meter in het water. Houd jij je kleren droog? Deze super gave attractie is gebouwd in 2006 en heeft het thema piraten van Piet Piraat één van de helden van Studio 100. 

Je stapt in piratenbootje en het is een combinatie van een achtbaan en een wildwaterbaan. Een combinatie van de 2 leukste attracties. 

Bestel hier je kaartjes voor Plopsaland De Panne

Het Bos van Plop

Het bos van Plop, gaat uiteraard over Kabouter Plop en is een echte familie en kinder attractie. Je vaart met een bootje door het kabouterbos van Kabouter Plop. Het voordeel van deze attractie is dat het overdekt is. 

De boottocht duur ongeveer tien minuten, en onderweg kom je langs diverse scenes en personages uit de Kabouter Plop serie. Uiteraard ontbreekt het ook niet aan Kabouter plop muziek, dus stil zitten zou wel lastig zijn. Het is een rustig bootvaart maar onderweg kom je wel een afdaling tegen met een kleine waterplons. 

Het kabouterbos is er al sinds de opening van het park April 2020. De attractie is in 1979 geopend en had de naam Apirama en had bijtjes als thema. In 2015 zou deze attractie vervangen worden voor een andere overdekte attractie maar deze leuke attractie bestaat gelukkig nog steeds. Is misschien wel de oudste attratie van het park maar het blijft en feest voor de kinderen. 

Een deel van de clip van de Kabouterdans van Kabouter Plop is hier opgenomen. 

Nachtwacht-Flyer


De Nachwacht-Flyer is een attractie voor waaghalzen. Je zweeft in de Nachtwacht op bijna 70 meter hoogte. Misschien klinkt het een beetje eng, maar je krijgt er een prahtig uitzicht voor terug. Niet alleen het park kun je in 1 overzicht bekijken, maar ook de omgeving en zelfs de zee. 

De nachtwacht is er sinds 2006 en heeft al diverse namen gehad zoals de SpringFlyer en de RoxFlyer. Nu verwijst die naar de televisieserie Nachtwacht (Studio 100). 

De Flyer heeft sinds 8 mei 2021 de naam Nachtwacht-Flyer, niet alleen de naam doet je aan de serie denken ook de kleuren en de decors zijn gebaseerd op de Nachtwacht Serie op Ketnet. 

Anubis The Ride


Anubis The Ride is een achtbaan en niet zomaar een simpele achtbaan, ééntje voor waaghalzen. Je gaat in 2 seconde na een snelheid van 90 kilometer per uur. Door de snelheid duurt de rit helaas maar 48 secondes. Maar het zijn wel 48 spannende secondes. Je gaat 3 keer over de kop. Met een dive loop, een Immelmann en een heartline roll. Het hoogste punt wat je bereikt is 34 meter.

De mysterie van de achtbaan doet je meteen aan de Anubis serie denken. Het station van de attractie is een replica van het echte Huis Anubis (Hof Ten Dorpe, te Mortsel). Het station is wel iets kleiner dan het echte huis. De grote is 2/3 van de werkelijke grootte. In het station vind je vele elementen uit de Anubis serie / film.

Reacties
Categorieën