Walibi holland
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/19/2024
5 min

De top 7 van de leukste attracties in Walibi Holland

01/19/2024
5 min

Walibi Holland staat bekend om het attractiepark van Nederland voor de jeugd en volwassenen, dit komt door de vele achtbanen en de spectaculaire attracties. Uiteraard zijn er ook diverse attracties voor kinderen en families, zodat iedereen kan genieten in het park.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 leukste attracties van Walibi Holland. Dit was een moeilijke keuze eigenlijk appels met peren vergelijken en dan ook nog eens kiezen uit ruim 30 attracties. De attracties in de top 7 worden uitgebreid beschreven en in deze top 7 staan attracties voor het hele gezin.

De Space Shot

De Space Shot is misschien wel een attractie uit 1998 maar wel en echte uitdaging voor velen. Je wordt niet alleen bijna 60 meter de lucht in geschoten, na dit spektakel komt er een vrije val. Als je boven in hangt is het een goed moment om te genieten van uitzicht over het park en stukje Flevoland. De Space Shot heeft een maximum snelheid van 85 kilometer per uur. Deze snelheid bereik je met de vrije val naar beneden.

De Space Shot bied plaats voor 12 personen en er is ook een mogelijkheid om aan te sluiten in de Single Rider Line. Je bent dan wel eerder aan de buurt, maar weet niet naast wie je komt te zitten.

Bestel hier je toegangskaartjes voor Walibi Holland

De Goliath


De Goliath is een achtbaan maar niet zomaar één. Het was zelfs ook een tijdje de hoogste, snelste achtbaan van de Benelux. Met een hoogte van 46,8 meter is het nu de één na hoogste achtbaan van Europa. Deze achtbaan heeft een snelheid van 106 kilometer per uur en een lengte van 1214,80 meter. Met de lengte van 1214,80 kilometer is het de langste achtbaan van de Benulux. De Goliath wordt gezien als één van de beste achtbanen van Europa.

Een ritje in de Goliath duurt 1 minuut en 32 seconde. De rit is anderhalve minuut genieten en dat is het wachten zeker waard in de wachtrij. Ga je alleen in de Goliath dan kun je ook kiezen voor de Single Rider Line. Je vult dan de enkele plaatsje op in de achtbaan. Je weet niet naast wie je komt zitten maar je hoeft niet zo lang meer te wachten.

Deze gigant van een achtbaan is gebouwd in 2002 en heeft ruim € 11 miljoen gekost.

UNTAMED

UNTAMED is de nieuwste achtbaan in Walibi Holland. De UNTAMED is een hybride achtbaan, dit bekent dat er is gekozen voor een combinatie van staal en hout. Door het hout krijg je de onrust in de rit en door de staal zijn loopings en andere uitdagende capriolen mogelijk. Dus een combinatie van het beste van beide, een echte aanrader.

Deze achtbaan is het resultaat van een ingrijpende renovatie van de voormalige achtbaan Robin Hood.  Waarbij de constructie van Robin Hood is gebruikt als basis voor de UNTAMED.  Naast de stalen baan gedeelte zijn er ook er elementen toegevoegd aan de achtbaan zoals 14 airtime momenten en 5 x ga je onderste boven. De snelheid van de achtbaan is 92 kilometer per uur op een lengte van 1.085 meter.

Deze prachtige achtbaan heeft een Single Rider Line. Waardoor je sneller aan de buurt kan zijn als je alleen in de attractie wil. Deze topper is geopend in 2019 en heeft al vele bezoekers het hoofd op hol gebracht.

De Lost Gravity


De Lost Gravity is geopend in 2016. Dit is een bloedstollende achtbaan waar jij je regelmatig gewichtloos voelt. Naast de gewichtsloosheid ga je ook nog 2x over de kop. Dit allemaal in 82 seconden. De g-krachten die je voelt tijdens een ritje in deze achtbaan zijn 4,3 en dit is hoog voor een achtbaan. De maximale spanning voel je aan de twee buitenste stoeltjes, bij deze stoelen bungel je namelijk los met je benen.

De maximale snelheid die je bereikt tijdens een spectaculaire rit is 87 kilometer per uur. De baan is 680 meter lang en het hoogste punt is 32 meter. Ook bij deze top achtbaan kun jij aansluiten in de Single Rider Line om eerder aan de beurt te zijn. Naast de gewone rij en de Single Rider Line is er ook nog een fastpass waar je met een speciale fastpass sneller aan de beurt bent.

Bestel hier je toegangskaartjes voor Walibi Holland

De Xpress Platform 13


De Lost Gravity achtbaan zocht al de grens op van de g-krachten de Xpress Platform maakt het helemaal bont deze heeft een maximale g-kracht van 5. Bij deze achtbaan wordt je niet opgetakeld maar gelanceerd in slechts 2,9 bereik je een snelheid van maar liefst 90 kilometer per uur. Deze stormachtig rit duurt 1 minuut en 40 seconden, onderweg naar de finish neem je nog een looping en een kurkentrekker mee.

Deze achtbaan doet vele denken aan de Rock 'n Roller Coaster in Disneyland Parijs. De rit verloopt bijna hetzelfde. De lancering is vanuit een donkere tunnel met licht- en geluidseffecten. Deze uitdagende achtbaan is geopend in 2000.

De Xpress Platform 13 heeft naast een gewone wachtrij ook een snelpas en een Single Rider Line.

De Crazy River


De Crazy River is een oudje is gebouw en geplaatst in 1994 toen het park nog de naam Walibi Flevo had. Je gaat met een voertuig in de vorm van een boomstam over en spannende wildwaterbaan. Deze Wildwaterbaan is de langste van Benelux met maar liefst 3 afdelingen. De hoogste is 23 meter. De baan heeft een lengte van 523 meter.

De spannende tocht duur ongeveer 3 en halve minuut. Dit is een echte familie attractie voor het hele gezin en achter leuk tijdens warme dagen een heerlijke verkoeling. Want één ding is zeker, helemaal droog blijven zonder bescherming is niet mogelijk.

De Speed of Sound

De Speed of Sound een stalen shuttle-achtbaan is in 2000 geopend onder de naam onder de naam La Via Volta. Tussen 2007 en 2011 was de achtbaan buiten gebruik dit kwam omdat de nadat de trein in 2007 naar een identieke achtbaan in Pleasurewood Hills in het Verenigd Koninkrijk was verplaatst. In 2010 begon de renovatie van de baan en er kwam een nieuwe trein. De Speed of Sound werd in 2011 heropend.

Kenmerkend voor deze achtbaan is dat de voertuigen eerst achteruit omhooggetrokken worden. Daarna worden ze vooruit losgelaten. Na het bereiken van de baan wordt de baan opnieuw afgelegd maar in omgekeerde richting (achteruitrijdend). In totaal ga je 6x over de kop. In deze achtbaan worden twee nummers gedraaid, één tijdens de rit en de andere in het station.

De snelheid die de trein haalt is ruim 75 kilometer per uur. De Speed of Sound is een populaire attractie waardoor er vaak een flink wachtrij staat. Gelukkig kun je gebruik maken van de Single Ride Line.


Reacties
Categorieën