Aqua Play Ground
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
02/10/2024
4 min

De 7 leukste attracties van Plopsa Holiday park Pflaz 2024

02/10/2024
4 min

Holiday Park is een attractiepark gelegen in Haßloch in Zuid-Duitsland. Dit pretpark is sinds 2010 onderdeel van de Plopsa Pretparken en heeft het thema Studio 100. In het park kom je dan ook vele studio 100 figuren tegen. Het pretpark is niet zo groot als vele andere pretparken in de lijst maar is met 40 hectare zeker de moeite waard en zeer geschikt voor een hele dag.

Hoewel in de meeste Plopsa attractieparken Studio 100 bijna bij elke attractie aanwezig is, is dat in Holiday Park Pflaz minder het geval. Er zijn diverse attracties die je samen met de Studio 100 helden gaat beleven maar ook vele attracties met een ander thema.

In het park vind je meer dan 30 leuke attracties naast de attracties  kun je ook genieten van enkele shows en liveoptredens. Handig en prettig van het pretpark is dat er ook een groot indoorzone is op het park ideaal bij minder mooie dagen of slecht weer.

Maar welke van de ruim 30 attracties zijn nu het leukste? Om daar antwoord op te geven heb ik een top 7 van de leukste attractie voor je samen gesteld. De attractie worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de attracties.

bigFM Expedition GeForce


De grootste sensatie in Holiday Park is de "bigFM Expedition GeForce"! Ondanks dat er mee gave achtbanen zijn in park springt de  bigFM Expedition GeForce er wel boven uit Deze attractie biedt immers verrassende veranderingen van richting en laat je kennis maken met het evenwichtsgevoel en speelt met de zwaartekracht en het zweven.  Ook geweldig is dequasi-vrije val. De topsnelheid ligt rond 120 km/u.

De achtbaan heeft niet voor niets prijzen gewonnen voor de beste (stalen) achtbaan. Een achtbanen fan kan zeker afreizen naar Holiday Park voor deze en de andere achtbanen en krijgt hier geen spijt van. Het hoogte punt van de achtbaan is trouwens 53 meter. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. Per rit kunnen 28 passagiers mee.

Aqua Team Playground

Dit is de allerleukste attracties voor kinderen als het een warme dag is. Deze waterspeeltuin zorgt voor uren plezier met de vele watersproeiers, glijbanen en nog veel meer. Wist je dat hier ook de kantelende emmer aanwezig is met een grote hoeveelheid water. Hoewel deze attractie echt voor kinderen is, vinden veel ouders het ook niet erg als ze mee moeten met de jongste gasten.

Zwemkleding is wel aanbevolen want droog ga je dit geweldig waterpark niet verlaten wat in de waterspeeltuin vind je ook vele water verrassende effecten.

Bestel hier je entree kaarten met korting voor een onvergetelijke dag

De Grote Golf

De Grote Golf is alleen geschikt voor stoere Vinkingen. Halvar neemt je mee in een spannende rit over hoge rotsen met een snelheid van 70 kilometer per uur.

Deze attractie ziet er niet alleen uitdagend uit maar is echt een aanrader voor de waaghals. Met een mooie hoge snelheid vlieg je als ware over de rotsen van de ene kant naar de andere kant.

Deze gave attractie is ook te vinden in Plopsaland De Panne.

DinoSplash

Holiday Park wordt overspoeld door échte dinosaurussen! Deze Dinosaurussen kun jij ook ontmoeten en tegen komen is een Dino Splash en trouwens de Dinosaurussen is niet het enige waar je op moet letten ook het water komt van alle kanten. Droge kleren is dan ook wel aanbevolen.

De tocht door met DinoSplash is een gave ervaring door het prehistorisch landschap met bewegende dinosaurussen. Het bootje waarin jij zit komt langs watervallen en stroomversnellingen en zelfs een afdaling.

Maya's Bloemenmolen


Maya´s Bloemenmolen is echt een attractie voor de families. Het grappige aan deze attractie is dat alle in verhoudingen compleet is omgedraaid. Ook al ben je misschien een grote vent of meid alles om je heen is veel groter. Je wordt omringd door grote bloemen en balderen. Gelukkig zie je onderweg wel Maya de Bij en haar vriendjes.

Deze prachtige attractie is geopend in 2012 en heeft nog een verrassing het is namelijk een interactieve attractie waarbij je ook nog natgespoten kan worden. Tijdens deze prachtige rit kun je genieten van de muziek van Maya de Bij, maar is zou ook opletten tijdens de liedje want in het liedje worden opdrachten gegeven voor je die niet uit is de kans groot dat je nat wordt gespoten door Maya en haar vriendjes. De rit duurt ongeveer 2 minuut 30.

Bestel hier je entree kaarten met korting voor een onvergetelijke dag

Mia's Elfenvlucht

Holiday Park heeft ook een indoor gedeelte ideaal als het een dag slecht weer is bijvoorbeeld of frisjes. In deze hal vind je diverse prachtige attracties maar één springt er wel boven uit en dat is Mia´s Elfenvlucht. Dit is een soort vliegtuigmolen maar is speciaal ontworpen voor Plopsa door Zamperla.

In deze prachtige molen neem je plaatst in schommel, en de schommels nemen je mee in een avontuurlijke reis voor de lucht in de magische wereld van Centopia. Deze attractie is in 2018 geplaatst in Plopsa Holiday Park

Sky Scream


De Sky Scream is ook unieke achtbaan waarvoor je ook echt naar het attractiepark komt. De achtbaan heeft een hoogte van maar liefst 55 meter en onderweg naar beneden krijg je te maken met spannende en unieke elementen en meerdere lanceringen.

Deze prachtige en spannende achtbaan is echt voor waaghalzen en achtbaan fans. Je gaat trouwens met een snelheid van 100 kilometer per uur. Maak je borst maar nat. De vorming en de decors van de achtbaan zien er ook prachtig uit en passen goed bij de achtbaan.

Bestel hier je entree kaarten met korting voor een onvergetelijke dag

Reacties
Categorieën