|

De 7 leukste rommelmarkten / kofferbakmarkten in Nederland.

Nederland is een echt markt land naast de weekmarkten, braderieën, jaarmarkten zijn er ook vele tweedehands markten. De tweedehands markten worden ook wel vlooienmarkten, rommelmarkten genoemd en je hebt nog kofferbakmarkten. Bij deze markt wordt er voor of vanuit de auto tweedehandse spullen verkocht.

Voor deze pagina heb ik de 7 leukste rommelmarkten, tweedehandsmarkten en kofferbakmarkten voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven van de markten heb ik de uitgebreid beschreven.


Snuffelmarkt Brabanthallen Den Bosch

De Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch is één van de grootste evenementencomplex in Nederland. Er worden jaarlijks diverse beurzen, congressen, concerten en andere grootschalige bijeenkomsten worden gehouden waaronder diverse rommelmarkten die ook bekend staan als snuffelmarkten.

In de winter, voorjaar en najaar worden er regelmatig rommelmarkten gehouden in de brabanthallen. In de zomer is er een grote snuffelmarkt op het grote parkeerterrein. Bekijk vlooienmarkten.nl voor alle datums van de markten in de Brabanthallen in Den Bosch.

Nagenoeg elke maand is er wel een rommelmarkt in de brabanthallen. Het aanbod en het assortiment is altijd erg groot, wel is de ene keer meer hallen gevuld dan de andere keer. De vlooienmarkten in Brabanthallen behoren zeker tot de mooiste rommelmarkten van Nederland.


Vlooienmarkt Bakkeveen

Vlooienmarkt Bakkeveen is markt waarbij vroeg opstaan wel aanbevolen is. Hoewel er wordt aangegeven dat om 8.00 uur de meeste standhouders er wel zijn en uitgepakt zijn lopen de eerste klanten al een paar uur op de markt.

Bakkeveen is gelegen in Friesland en heeft de grootste (buiten) vlooienmarkten van de noordelijkste provincies. Ooit stonden er rui 800 standhouders tegenwoordig met het verkleinen van het terrein staan er tussen de 400 en 600 standhouders.

Het aanbod is groot en heel divers zodat er altijd wel mooie koopjes te vinden zijn. Entree is gratis je betaald wel € 1,- aan parkeergeld en zijn voldoende parkeerplaatsen in de buurt van de markt.

De markt wordt gehouden op diverse zaterdagen vanaf april t/m oktober. Bekijk de website van vlooienmarkt Bakkeveen voor de exacte datums.


Brinkmarkten Annen

De Brinkmarkten is ook een bekende vlooienmarkt in het Noorden. Annen is gelegen in de buurt van Zuidlaren bekend van de paardenmarkt en Berend Botje. De brinkmarkten in Annen worden diverse zondagen gehouden in 2024. De exacte datums zijn bij de laatste update van deze pagina nog niet bekend. Bekijk de website voor meer informatie

De Annen brinkmarkten is echt begrip in de regio en trekt altijd vele bezoekers uit de hele omgeving. De markt bestaat al ruim 30 jaar. Het grootste gedeelte van de markt bestaat uit tweedehandse artikelen ook een gedeelte is nieuwe handel. Uiteraard ontbreekt het ook niet aan food en kun je een lekker hapje eten op de markt.

Het aanbod is ook groot op deze markt van vele standhouders uit de noordelijk provincies. Zoals de naam al doet vermoeden wordt de markt gehouden op de grote brink midden in het centrum van Annen.


Carbootsale Horst

Carbootsale Horst is een bijzonder rommelmarkt een Kofferbakmarkt wordt deze markt ook wel genoemd. Er is plek voor ruim 450 grote standplaatsen. Deze markt wordt gehouden op het evenemententerrein van Kasteelpark ter Horst in Horst gelegen in Noord-Limburg.

Naast de grote markt is er ook horeca aanwezig waar je kunt genieten van een kopje koffie of iets lekker uiteraard kun je hier ook even bijkomen van alle indrukken. De Carbootsale markt wordt gehouden van maart t/m oktober. Kijk op Carbootsale voor de datum. De markt wordt gehouden van 8.30 uur tot 15.30 uur.


Rommelmarkt IJhallen Amsterdam

IJhallen wordt gezien als één van de leukste rommelmarkten in Nederland en behoort tot de grootste vlooienmarkten van Europa. De markt is gelegen op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord je kunt het eenvoudig bereiken met het pontje. Vanaf de haven is het nog een paar minuten lopen.

De markt heeft ruim 800 kraampjes met een groot aanbod van bijzondere spullen. Naast kleding vind je hier ook veel meubels, boeken, planten, sieraden en vintage. Deze grote markt wordt gemiddeld 2x per maand gehouden. Bekijk de website voor de extra datums. De markt is op de zaterdag en zondag.

De markt is goed te combineren met bezoekje aan het centrum van Amsterdam op de markt.


Antiek markt Apeldoorn

De Antiek markt in Apeldoorn is de grootste Antiekmarkt van Nederland. In 2024 wordt deze markt gehouden 18 juli en 10 augustus. De markt worden gehouden in het centrum van Apeldoorn op het Marktplein.

Het is niet alleen de grootste antiekmarkt maar ook een kwalitatieve markt. Naast Standhouders en antiquairs uit Nederland vind je hier ook deelnemers uit België, Duitsland en uit ander Europese landen.

De markt is van 9.00 tot 16.30 uur en de toegang is gratis. In de omgeving zijn vele leuke horeca zaken voor een kopje koffie of een lunch.


Vlooienmarkt Gelredome Arnhem

In het voetbal stadion van Vitesse wordt regelmatig een grote rommelmarkt gehouden. Deze rommelmarkt is overdekt en in Arnhem. De markt wordt binnen altijd 2 dagen gehouden op de zaterdag en zondag. De markttijden zijn van 09.00 tot 16.30 uur.

In totaal staan er 550 kramen met zeer diverse handel voor jong en oud. Voor de markt wordt wel een entree gevraag maar het parkeren is gratis. In de zomermaanden wordt er buiten op de parkeerplaats ook een markt gehouden deze markt heeft vaak rond de 400 kramen. Op tweede Pinksterdag is er een ook buitenmarkt.

Wil jij weten wanneer er een markt gehouden in of bij de Gelderdome bekijk dan de website van de organisator.


Vergelijkbare berichten