|

De 7 leukste dierentuinen en attractieparken in de Winter 2023

De meeste mensen bezoeken de attractieparken met mooi weer, het voordeel van de mooie zomerse dagen is dat je niet alleen van het mooie weer kunt genieten maar ook de waterattracties zeer geschikt en leuk zijn deze dagen. De zomer heeft ook nadelen het kan er warm en druk zijn. Ook bij de eetgelegenheden kunnen veel wespen zijn.

In de winter mag het misschien koud zijn en eerder donker maar dit kan ook z´n voordelen hebben. Diverse dierentuinen en attractieparen gebruiken het thema winter om er iets extra´s speciaals van te maken. De winter is daarnaast ook nog eens voorzien van z´n eigen thema zoals Halloween, Sinterklaas en de kerst. Deze combinatie maakt een bezoekje aan een dierentuin / pretpark extra interessant.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de 7 attractieparken en dierenparken die zeker de moeite waard zijn om tijdens het winterseizoen te bezoeken. Waarom deze parken interessant zijn lees je in de uitgebreid beschrijving.

De 7 leukste attractieparken en dierentuinen in de winter.

Efteling

Het bekendste en meest bezocht attractiepark van Nederland wordt in de winter helemaal omgetoverd tot de Winter Efteling.

De Efteling mag zeker niet ontbreken in de top 7 van leukste dagattracties van Nederland. Het attractiepark in Kaatsheuvel behoort niet alleen tot de mooie attractieparken van Nederland maar ook van Europa. De Efteling is ook Nederlands beste bezochte attractiepark en dagattractie.

Het park staat bekend om zijn sprookjes en de bijzondere attracties. Op 31 mei 1952 werd het park officieel geopend, terwijl de eerste activiteiten in de jaren 30 zich hier al afgespeeld. Het sprookjesbos waar Anton Pieck voor een groot deel verantwoordelijk voor is geweest als ontwerper. Het sprookjesbos speelde bij de opening een grote rol en nog steeds één van de populairste gebieden van de Efteling.

De pareltjes van attracties zijn: Droomvlucht, Symbolica en Fata Morgana. Naast attracties voor waaghalzen, familieattracties zijn er ook diverse attracties voor jonge kinderen en diverse speeltuinen. Naast het sprookjesbos, de prachtige aankleding van het park en de attracties zijn er diverse shows in het park die ook zeker de moeite waard zijn.

De winter Efteling is voor vele pretpark liefhebbers het hoogte punt van het jaar. Dan veranderd de magische Efteling in een wintersprookje. Dit is een hele bijzondere belevenis en maakt de Efteling nog niets speciale dan anders. Naast de winterse aankleding is er uiteraard ook chocolade melk en lekkere wintersnacks. Tijdens de winter kun je ook genieten van de extra winterse attracties.


Artis

Artis ligt tegen het centrum van Amsterdam aan en is hiermee een echte stadsdierentuin. Dierentuin Artis is Nederlands oudste dierentuin geopend in 1838 met vele mooie gebouwen. In totaal zijn er 27 monumentale gebouwen in Artis te vinden die voornamelijk dateren uit de 19e eeuw In deze bijzondere gebouwen vind je onder andere en planetarium en een vlindertuin.

Andere aanraders zijn het aquarium, het apenhuis met verschillende soorten apen en het vogelhuis waar je 3 leefomgevingen vind vol met diverse soorten vogels. Naast deze dieren zijn er ook diverse bijna uitgestorven dieren te vinden in Artis zoals de: algazellen, de wittestaartgnoes en de margay.

Naast vele diersoorten en mooie gebouwen vind je hier ook veel en bijzondere bomen. in Artis zijn ongeveer  800 bomen, van ruim 200 verschillende soorten. 74 daarvan staan op de gemeentelijst van monumentale bomen. De oudste boom bij het buitenverblijf van de chimpansee is ruim 250 jaar oud.

Van 1 december tot 27 februari 2023 staat Artis is het teken van de winter en wordt is er sprake van Winter in Artis. Het park wordt omgetoverd tot een winterse beleving met vele lichtjes en andere winterse taferelen. Artis heeft ook een app met het thema, waarin je alles ziet en leert hoe de natuur zich aanpast aan de seizoenen.

Tijdens de kerstvakanties en in het weekenden zijn er diverse workshops en blijft het park open tot 19.00 uur.


Attractiepark Slagharen

Het attractiepark Slagharen is gelegen in de gelijknamige plaats Slagharen in de provincie Overijssel. Het park is ruim opgezet en heeft meer dan 30 verschillende attracties. Zowel geschikt voor de peuters en de kleuters als voor kinderen t/m 12 jaar.

Naast de achtbanen en andere actie en uitdagende attracties is er ook zeker genoeg vermaak voor de peuters en de kleuters. Zo heb je bijvoorbeeld het Phileas Fun House, dit is een groot overdekt speelland. Naast speelmogelijkheden en speeltuinen heb je ook attracties voor de kleintjes zoals de draaimolen met paarden, de oldtimers, jumping horses, Jumbo en nog veel meer.

Slagharen heeft ook entertainment en Shows. Een prachtige shows met de mascottes Randy & Rosie. Uiteraard mag er ook geen Meet & Greet ontbreken. Ook is er veel straat entertainment met Cowboy Joe en de Red Bandit. In de zomermaanden is er zelfs een heuse parade.

Als dit nog niet voldoende is kun je ook nog eens met de kids gaan zwemmen in het Waterpark Aqua Mexicana. Dit grote zwemparadijs van 5200 vierkante meter is een groot spektakel. Met vele waterattracties.

Honden zijn van harte welkom in Attractiepark Slagharen, maar niet in de attracties, shows, restaurants, winkels en het zwembad. Honden moeten wel aangelijnd zijn, maar je betaald geen extra toeslag voor je hond.

Tijdens de kerst en oud & nieuw is het dubbel feest in Slagenharen. Je kunt kiezen voor een heerlijk kerstdiner of juist een kerstbuffet ook. Ook zijn de show aangepast en is dit ook één kerst en winter.


Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark Rhenen heeft in 1932 haar deuren geopend. De dierentuin kreeg veel bekendheid toen er bekend gemaakt dat er 2 panda´s na de dierentuin zouden komen. Sinds 2017 zijn de 2 pandaberen te bezichtigen in een prachtige aangelegd en gedecoreerd verblijf. Naast de panda´s heeft de dierentuin ook unieke witte leeuwen.

Ook een echte aanrader is de expeditie berenbos. Hier leven bruine beren die vroeger mishandeld zijn geweest. Naast de beren leven er ook wolven. Het leefgebied is prachtig aangelegd met o.a. een waterval en is 2 hectare groot. Voor de kinderen zijn er diverse speeltuinen waaronder een grote indoorspeeltuin!

Dit is uiteraard niet alles, er zijn nog veel meer mooie hoogtepunten die een bezoekje aan Ouwehands dierenpark onvergetelijk maken. Onvergetelijk is Ouwehands ook tijdens het winterseizoen. Want als de maan tevoorschijn komt en de dieren gaan slapen, komt juist een magische waterwereld tot leven.

Laat je verrassen door een wereld van kleur en prachtige wezens tijdens het lichtspektakel dat geschikt is voor jong en oud. Dit maakt de avond en een bezoekje aan Ouwehands dierentuin extra speciaal en leuk.


Toverland

Attractiepark Toverland gelegen is Sevenum (Limburg) en is 19 mei 2001 geopend als een overdekte speeltuin en is inmiddels uitgegroeid tot een groot attractiepark voor Nederlandse begrippen. Het leuke aan Toverland is het geschikt is voor kinderen van alle leeftijden, maar ook volwassenen zullen hier zich vermaken met de uitdagende attracties.

Het park is verdeeld in 6 verschillende werelden, er zijn ook speciale werelden voor de jongste gasten. Een groot deel van het park is overdekt dus ook bij een regenachtige dag kun je naar Toverland en zou het plezier zeker niet minder zijn. Met 35 attracties en shows heb je ook nog veel keuze! 

Een aantal populaire attracties in Toverland zijn: De Troy een grote houten achtbaan en niet zomaar één. De baan heeft een lengte van 1077 meter, het hoogste punt is 35 meter en je gaat met een maximale snelheid van 90 kilometer per uur.

De Expedition Zork is een wildwaterbaan met boomstammen, Maximus Blitz Bahn een unieke bobslee baan en Fénix een stalen Wing Coaster achtbaan en nog veel meer leuke attracties om zelf te ontdekken.

Vanaf eind november tot begint januari is Toverland extra feestelijk tijdens het winterfeest. Het park is niet alleen prachtig versierd je kunt ook genieten van de kerstliedjes, kampvuren en de verschillende lekkernijen.


Wildlands

Wildlands Emmen is een speciale dierentuin en uniek in zijn soort. Het is een dierentuin waar je op zoek moet naar de dieren in combinatie met een aantal attracties waaronder een achtbaan voor waaghalzen. Ook zijn er een aantal attractie gecombineerd met de dieren zoals de boottocht of een ritje in de safari bus.

Uiteraard kan er ook genoten worden van de prachtige aankleding, en de dieren die te spotten zijn. Het is een avontuurlijk dagje uit die je niet snel zult vergeten. De belevenis van deze dierentuin kan nog speciale gemaakt worden door deze in de winter te bezoeken. Vanaf begin december tot begin januari is er extra veel te beleven.

De dierentuin is niet alleen langer op maar ook sprookjesachtig verlicht. De avond expeditie is zeer bijzonder en avontuurlijk met een gave waterorgelshow voor jong en oud. Ook is er voor de avond een speciale route uitgezet door de verschillende gebieden.

Plopsa Indoor

De naam Plopsa Indoor Coevorden verteld je al dat het een overdekt pretpark in Coevorden is. Coevorden is gelegen in de provincie Drenthe. Plopsa Indoor is zonder twijfel het mooiste indoorpretpark van Nederland. Het is namelijk niet zomaar een pretpark maar helemaal in het thema van Studio 100. De helden van Studio 100 spelen ook een grote rol in het pretpark.

Het pretpark heeft 25 coole attracties en zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar t/m 10 jaar. Naast het indoor gedeelte is er ook nog een buitengedeelte met onder andere een K3-Brandweermolen, K3-Verkeerspark en een Klimberg.

Niet alleen de attracties zijn met de helden maar de helden zelf lopen ook rond en er is zelfs een meet and greet met bijvoorbeeld Kabouter Plop, Mega Minda, Bumba en Maya de Bij. Niet alleen er is een Meet en Greet met de Studio 100 figuren maar er worden ook shows gehouden. Een super leuke toevoeging voor het pretpark.

Een overdekt attractiepark doet het zeker goed in de wintermaanden. Maar niet alleen hier voor is het Indoor Plopsaland Coevorden waard om te bezoeken. Er zijn ook vele activiteiten zowel met de sinterklaas periode als met de kerst. Sinterklaas en de Kerstman laten zich ook regelmatig zien in het pretpark. Met de kerst is er zelf sneeuw waar je samen met je helden in kunt dansen.


Vergelijkbare berichten