| |

De 7 leukste attracties in attractiepark Toverland 2023

Attractiepark Toverland gelegen is Sevenum (Limburg) en is 19 mei 2001 geopend als een overdekte speeltuin en is inmiddels uitgegroeid tot een groot attractiepark voor Nederlandse begrippen. Het leuke aan Toverland is het geschikt is voor kinderen van alle leeftijden, maar ook volwassenen zullen hier zich vermaken met de uitdagende attracties.

Het park is verdeeld in 6 verschillende werelden, er zijn ook speciale werelden voor de jongste gasten. Een groot deel van het park is overdekt dus ook bij een regenachtige dag kun je naar Toverland en zou het plezier zeker niet minder zijn. Met 35 attracties en shows heb je ook nog veel keuze! Maar welke attracties zijn nu eigenlijk het leukste in Attractiepark Toverland Sevenum?

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 leukste attractie in Toverland. De attracties worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven.


Troy

De Troy is een houten achtbaan maar niet zomaar een achtbaan is het de lange, snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux. Houten achtbanen hebben altijd iets magisch en speciaals dat de baan meebeweegt als je in je karretje er over heen racet heeft er vast ook mee te maken.

De maximale snelheid van deze houten achtbaan is 90 kilometer per uur, het hoogte punt is 35 meter. De lengte van de baan is 1077 meter lang. De Troy is een achtbaan waar je speciaal voor naar een Attractiepark gaat. Het kan dus soms ook even wachten zijn voor dat je aan de beurt bent, een ritje in de Troy is het wachten waard.

De Troy is voor het eerste in gebruik genomen in 2007 en heeft 6,5 miljoen gekost.


Expedition Zork

De Expedition Zork is een attractie uit 2004. Deze boomstammen wildwaterbaan is een zeer populaire attractie vooral bij mooi en warm weer. De Expredition Zork (voorheen Backstroke) is waterbaan met 2 afdalingen en bepaalde stukjes op de baan ga je zelfs achteruit. De hoogste afdeling is maar liefst 15 meter hoog.

Niet alleen de attractie zelf is leuk om in te gaan het is ook nog eens prachtig gethematiseerd waardoor een boottochtje in de boomstammen je een extra sfeer en gevoel geeft. De baan is bijna 400 meter lang (398 meter) en bevat 4.000.000 liter water.


Maximus Blitz Bahn

Sinds 2015 heeft Toverland een unieke bobslee attractie genaamd Maximus’ Blitz Bahn. Bobslee banen zie je niet veel in attractieparken en dat maakt deze attractie juist zo leuk. Wat ook erg grappig, spannend en leuk is dat jij je eigen snelheid kan bepalen via een hendel die in de bob bevestigd is.

In hoeveel secondes kun jij het hele parcours afleggen? Je vliegt over hobbels en maakt scherpe bochten en als jij om je heen kijkt lijkt het wel of je in Oostenrijk bent bent. Dit komt door de mooie aankleding en de jodel muziek op de achtergrond.

De baan is  512 meter lang en in totaal kunnen er maximaal 700 bezoekers per uur van de bobslee


Fénix

De Fenix heeft zijn deuren op zaterdag 7 juli 2018, de Fenix is een  stalen Wing Coaster achtbaan. Het is een hangende achtbaan waar je naast de rails hangt i.p.v. eronder. Dit geeft je een heel vrij gevoel als of je zweeft over de achtbaan.

Het hoogte punt is maar liefst 40 meter en met een snelheid van maximaal 95 kilometer per uur ben je zo over de  813 meter lange achtbaan. Niet onbelangrijk deze achtbaan gaat diverse keren over de kop. Dit allemaal maakt het ook een zeer interessant en leuke attractie voor volwassenen.

Deze bijzondere achtbaan heeft €13 miljoen gekost.


Villa Fiasko

Villa Fiasko is een attractie uit 2004 maar wel een hele leuke. Dit is een walkthrough attractie je loopt door een huis vol met avonturen. Onderweg kom je bij bewegende objecten, glijbanen, draaiende tonnen, scheven trappen en nog veel meer uitdagingen.

Deze indoor attractie is ook zeer geschikt bij een regenachtige dag. Het is wel een nadeel als kinderen 1 maal in de attractie zijn geweest willen ze graag nog een keer en nog een keer.

Een leuk weetje is dat Villa Fiasko de eerste gethematiseerde attractie van Toverland was.


Booster Bike

De Booster Bike is ook lanceerachtbaan met een bijzonderheid. Je neemt niet plaats in een karretje maar je gaat zitten op een motor. Deze motor wordt gelanceerd met een snelheid van 75 kilometer per uur. De baan is 600 meter lang en een ritje duurt ongeveer een minuut.

Een bijzondere ervaring vooral als je nog nooit op een motor hebt gezeten. De houding op de motor is vergelijkbaar met de houding op de motor. Dit maakt het gevoel ook als je op een motor zit. Het leuke aan deze motor is dat je hier wel met je handen in de lucht kan gaan zitten als je dat durft natuurlijk.

Deze attractie werd geopend op 27 juli 2004.


Merlin’s Quest

Merlin´s Quest is attractie voor het hele gezin je gaat met een rondvaartbootje door de magische grotten met diverse bijzondere attributen. Het is prachtig om rust rond te kijken naar alles wat er te zien is. Even uitrusten na alle spannende en uitdagende attracties in Toverland. Met een snelheid van 2 kilometer uur hoeft je niets te missen.

Deze leuke attracties is sinds 2008 geopend. De baan is 430 meter lang en door de lage snelheid zit je ruim 10 minuten in het bootje. Dit lijkt misschien lang maar de tijd vliegt voorbij in deze fantasierijke wereld.


Vergelijkbare berichten