| | | |

De 7 leukste vakantieparken in Nederland met peuters (Landal)

Wie wil dat nou niet dat je kinderen een goede vakantie hebben, dan geniet je zelf toch ook het meest? Als wij een vakantie reserveren kijken we eerst naar de voor ons de 2 belangrijkste zaken, zijn er genoeg activiteiten en bezigheden voor onze dochter en is de hond welkom. Het aanbod van parken is zeer groot in Nederland, maar niet alle parken zijn natuurlijk even geschikt voor vakantie met peuters en kinderen. Daarom heb ik je geholpen met een selectie van de 7 mooiste vakantieparken in Nederland geschikt voor peuters.

Voor 2 en 3 jarige kinderen zijn vaak nog niet alle kinderfaciliteiten mogelijk, dus ik heb specifiek gezocht op veel activiteiten en faciliteiten voor 2 en 3 jarigen. Denk hierbij aan een speelhoek voor peuters, speciaal zwembad gedeelte, kinderstoelen, animatie voor deze doelgroep etc. Ook op de accommodaties heb ik gelet of er naast normale accommodaties ook speciale kinderbungalows zijn. Kortom een heel gepuzzel, maar wel met een prachtig resultaat.

Landal Rabbit Hill, Nieuw-Millingen.

Landal Rabbit Hill ligt op de Veluwe in het plaatsje Nieuw-Millingen. Rabbit Hill is één van meest kindvriendelijke vakantieparken van Landal. Het park heeft veel sport- en speelvoorzieningen. Het hele jaar door een animatieteam en de Bollo club.

Het park heeft een binnen- en buitenzwembad met een ligweide. Maar ook aan de volgende faciliteiten ontbreekt het niet: bowlingbaan, midgetgolfbaan, en een openluchttheater.

Voor peuters zijn de volgende activiteiten en faciliteiten erg leuk: De dierenweide, speciale Bollo club voor o.a peuters, natuurspeeltuin, ballenbak, peuterbad en nog veel meer. Ook het restaurant heeft gedacht aan de peuters, met een speciaal Bollo Buffet kunnen zij ook heerlijk smikkelen.

Het park heeft naast bungalows ook een camping met safaritenten. Qua accommodaties heb je keuze van 2 persoons- tot 12 persoons-, van normale-, comfort- tot luxe verblijven. Ook zijn er speciale kinderbungalows voor zowel 4 als 6 personen. Denk hierbij aan kinderstoelen, kinderbestek en servies, bolderkar, dichtbij een speelgelegenheid, speelgoed en nog veel meer.

Tips voor uitstapjes: Julianatoren en de Apenheul zijn echt aanraders.


Landal Beach Resort Ooghduyne, Julianadorp

Boven in de provincie Noord-Holland vind je het Landal Beach Resort Ooghduyne, gelegen in Julianadorp. De ideale plek voor strand- en waterliefhebbers. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden voor de wandelaar en de fietser, de prachtige omgeving heeft ook verschillende routes.

Een indoorspeelhal, een animatieteam, buiten zijn er diverse speeltuinen en een midgetgolfbaan. Naast midgetgolf is er ook 9-holes golfbaan. Als je niet in de zee wilt zwemmen, geen probleem het park heeft ook een overdekt zwembad met glijbaan en stroomversnelling.

Zoals je gelezen hebt zijn er voor kinderen en volwassen veel mogelijkheden dit geld ook voor de peuters. Hoewel dit niet het park is met de meeste faciliteiten voor peuters hoeven ze zich zeker niet te vervelen. Een peuterbad, speeltuinen en Bollo de beer animatie.

Op dit kindvriendelijk park vind je vele mooie accommodaties voor 2 tot 22 personen. Er is een kinderbungalow voor 6 en 8 personen met een Tipitent, Speelgoed, traphekje bovenaan de trap, kinderbedden, kinderstoel etc.

Tips voor uitstapjes zijn: Attractiepark de Goudvis en Landgoed Hoenderdaell (dierentuin)


Vakantiepark Het Land van Bartje.

Het vakantiepark Het Land van Bartje ligt midden in de Drenthe Bossen. Niet alleen de omgeving is mooi, dat geldt ook voor de vele faciliteiten in op het park. De faciliteiten zijn geschikt voor alle leeftijden. Zoals een mooi overdekt zwembad die bij mooi weer omgetoverd wordt tot buitenbad.

Ook de overdekte speelplaats Bartjes Boerderij is een leuke plek voor kinderen om te spelen terwijl de ouders aan de koffietafel onder genot van een drankje en een hapje rustig kunnen toe kijken.

De peuters komen tijd te kort om te slapen met de vele mogelijkheden in de overdekte speelplaats zijn veel elementen erg geschikt zoals de zandbak. Maar ook de Bollo Club, de Ponyranch om heerlijk te knuffelen en te kijken. En dan ben ik de speeltuin nog vergeten. Als je kind van water houd neem haar dan mee na het peuterbad deze zou ze ook erg leuk vinden.

.De accommodaties zijn van comfort tot extra luxe. De kinderverblijven zijn voor 4, 6 en 8 personen. De 6 en 8 persoons zijn extra luxe. Wat je kunt verwachten in de bungalows is: Speelgoed, kinderstoel en bed, kinderbestek en servies en een speeltuin in de buurt.

Tips voor uitstapjes zijn: Plopsa Indoor Coevorden, Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Tip in de buurt: Plopsa Indoor Coevorden.


Landal Landgoed de Hellendoornse Berg.

Landal Landgoed de Hellendoornse Berg ligt in het dorp Haarle tegen Hellendoorn aan. Het ligt in een prachtig bos gebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Maar ook op het park kun jij je goed vermaken met het gezin.

Hoewel dit park niet de meeste faciliteiten heeft is het een perfecte plek voor je vakantie. Het zwembad met peuterbad, De indoorspeelhal met ballenbak is ook een genot voor je peuter. Het hele jaar is er een animatieteam aanwezig met een speciale club voor onder andere de peuters De Bollo Club. Ook zijn er speeltuinen en meer.

Er zijn 20 prachtige verschillende soorten accommodaties. Van 4 persoon tot 24 personen. De Kinderbungalows zijn er in 4 en 6 persoons. De kinderbungalows heeft een eigen omheinde achteruin met trampoline. De bungalows zijn voorzien van kinderbed, aankleedkussen, meegroeistoel, kindertafel en stoeltjes, en speciale veiligheidsvoorzieningen.

Tips voor uitstapjes zijn: Avonturenpark Hellendoorn en Kinderboerderij Dondertman.


Landal Hof van Saksen.

Zonder twijfel één van de beste parken van Nederland. Het park heeft mooie luxe accommodaties, maar blinkt vooral uit in activiteiten voor de kinderen. Naast het trampolinepark, indoorspeelhal, het zwembad met vele glijbanen waaronder een wildwaterglijbaan van ruim 100 meter.

Hof van Saksen heeft verschillende academies waar kinderen allerlei activiteiten kunnen doen op verschillende vlakken zoals mode, techniek etc. Naast de vele wellness mogelijkheden en het zwemparadijs heeft het park ook nog een grote recreatieplas.

Dit kinderparadijs is voornamelijk op iets oudere kinderen gericht toch zijn er voor peuters ook genoeg mogelijkheden in de verschillende speeltuinen en de indoor speelhal. De indoor speelhal Harrewar heeft peuter elementen en een ballenbak. Het park heeft een prachtig zwembad met een peuterbad en een kinderglijbaan, een perfecte plek voor uren speel plezier.

Hof van Saksen heeft ook aan de innerlijke mens gedacht en met maar liefst 5 restaurants moet lekker eten en drinken geen probleem zijn. Niet alleen de faciliteiten zijn uitmuntend, dit geld ook zeker voor de accommodaties.

Je hebt comfort, luxe en extra luxe accommodaties. Voor 2, 4, 6, 8, 10, 12 18 en 24 persoons verblijven. De comfort voldoet aan alles wat je van een verblijf verwacht, de lat is bij comfort al erg hoog gelegd. Kun je nagaan wat je bij luxe en extra luxe kunt verwachten, denk hierbij aan een Nespresso koffiemachine, sauna, maar je hebt ook speciale accommodaties op het gebied van Wellness of speciale kinderbungalows.

De kinderbungalows zijn voor 4, 6 en 8 personen. Deze verblijven hebben veel comfort en veiligheid maar uiteraard is er ook speelgoed. Het ontbreekt je aan niets in de bungalows.

Tips voor de uitstapjes zijn: Kabouterland en Drouwenerzand


Landal Domein de Schatberg

Landal Domein de Schatberg ligt in het het dorpje Sevenum in de provincie Limburg. Het park ligt in een prachtige omgeving met vele mogelijkheden. Maar met de vele faciliteiten hoef je eigenlijk het park niet af.

Het park heeft een zeer groot aanbod in faciliteiten en activiteiten hieronder vind je maar een paar van de vele mogelijkheden. Reacreatieplas en strand, Waterspeelplaats, Zwembad, klimpark, Adventure Golf Uitstekende Horeca en een indoorspeelplaats.

In de indoorspeelplaats is er veel te doen voor de peuters, ook kunnen ze zich goed vermaken in het mooie peuterbad. Ook zijn er diverse speeltuinen met leuke elementen voor de peuters. Verder is er nog een dierenweide en een animatie team in het weekend en tijdens de vakanties.

Qua accommodatie is de keuze ook al zo groot van 2 persoons tot 32 personen. Als je een kinderbungalow wilt heb je een mogelijkheid voor een 6 persoons bungalow. Deze bungalow is voorzien is van badje, potje, toiletverkleiner, commode, aankleedkussen, box, kinderbed, kindertafel met stoeltjes, kindveilige stopcontacten en kookplaat en speelgoed. De tuin is omheind en er staat een speeltoestel in.

Tips voor uitstapjes zijn: Attractiepark Toverland en Zooparc.


Landal Hoog Vaals.

Landal Hoog Vaals een prachtig en gemoedelijk vakantiepark in Zuid-Limburg. Een prachtige omgeving voor wandelaars en fietsers met vele bezienswaardigheden zoals het 3-landenpunt en de dierentuin GaiaZoo. Ook de mooie plaatsen als Maastricht en Valkenburg liggen om de hoek.

Niet alleen de omgeving is de moeite waard voor een vakantie, ook het park heeft een tal van faciliteiten. Een prachtige 9 holes golfbaan, een indoorspeeltuin, wellness mogelijkheden en een binnenzwembad. Uiteraard is dit niet alles, aan vermaak geen gebrek in Hoog Vaals.

En dat geld ook zeker voor de peuters. Je hebt een Bollo club en op het park staat ook het Bollo huis, uiteraard is Bollo zelf ook veel aanwezig. Er is een ballenbak en veel speeltuinen waaronder een indoorspeelhal. Ook heeft dit park een Peuterbad.

Veel van de accommodaties zijn vernieuwd je hebt er verblijven vanaf 2 personen tot 24 personen. Ook zijn er kinderbungalows voor 6 personen. In de huisjes vind je veel voorzieningen en ook aan de veiligheid is gedacht. Uiteraard is er ook speelgoed en een Bollo speeltafel aanwezig.

Tips voor uitstapjes zijn: GaiaZOO en het drielandenpunt.


Vergelijkbare berichten