Wijngaarden
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/24/2024
5 min

De top 7 met beste reisgidsen met wijnroutes 2024

01/24/2024
5 min

Er zijn vele wijnliefhebbers die naar een bepaalde streek of regio gaan voor de wijnen. In de wijnstreken zijn de wijnroutes erg populair. Er zijn verschillende routes voor wandelingen, fietstochten en autoroutes.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 beste en meest interessante reisgidsen / boeken met wijnroutes. De boeken zijn heel divers voor zowel Nederland, België en rest van Europa.

Om je een goed beeld te geven van de gidsen met wijnroutes heb ik naast een uitgebreide boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft extra informatie zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgids eenvoudig en snel bestellen.

Wijnroutes Nederland en België

In ‘Wijnroutes Nederland en België’ neemt Barbara Haverkamp je mee naar de mooiste wijngaarden dicht bij huis. Met prachtige foto’s, interviews en heel veel achtergrondinformatie.

In ‘Wijnroutes Nederland en België’ gaat Barbara Haverkamp van De Wijnwijven en Grapefinds op bezoek bij de leukste wijngaarden dicht bij huis. Zo is er één waar klassieke muziek wordt afgespeeld tussen de ranken en zijn er in Nederland én België specialisten in mousserende wijn te vinden.

Van wijnfeesten tot uitgebreide diners in de wijngaard, allemaal dicht bij huis. Met achtergrondinformatie over Nederlandse en Belgische wijn, prachtige foto’s, tips en interviews met bekende wijnambassadeurs.

Lonely Planet - Wijnroutes Europa

In Lonely Planet Wijnroutes Europa ontdek je 40 routes door prachtige Europese wijnstreken. Met vele tips voor verblijf, activiteiten, eten en wijnproeven!

De wijnroutes van Lonely Planet voeren je van Alentejo in Portugal naar Transsylvanië in Roemenië. Ontmoet wijnmakers van de beste wijnhuizen in de verschillende regio’s en maak kennis met hun streven om de lekkerste wijn te produceren. Leer de plaats, de tradities en de mensen kennen aan de hand van de plaatselijke wijn. Met indrukwekkende foto’s, kaarten en tips waar je goed kunt overnachten, eten en natuurlijk wijn drinken is dit boek een must-have voor iedere reis- en wijnliefhebber.

Wijnroutes

Wijngaarden in Nederland en België? Jazeker! Van de Waddeneilanden tot het zuidelijkste puntje van België, u vindt ze er. U hoeft niet helemaal naar Frankrijk, Spanje of Italië te reizen om direct bij de boer een glas wit, rood of rosé te kunnen proeven. En de wijnen smaken minstens zo zonnig. Dit boek is een nadere kennismaking met wijn uit Nederland en België én met de makers ervan.

In Wijnroutes worden zeven mooie fietsroutes beschreven. Ze voeren u onder meer door de Hollandse polder, maar ook langs de Maas bij Hoei in Wallonië. Tevens krijgt u tips voor eet- en slaapmogelijkheden op de routes. Wijngaardeniers en kenners van de godendrank vertellen over wijnen van de Lage Landen, u leest welke soorten het beste passen bij de Hollandse en Belgische pot en u komt meer te weten over de historie van wijn in beide landen.

Wijnroutes is een boek voor wijnliefhebbers, maar ook voor iedereen die in zijn vrije tijd graag op de fiets stapt!

Lannoo's Autoboek Europese wijnroutes

Chardonnay, Zweigelt, Nero d'Avola, Merlot, Tempranillo, Istrischer Malvazija - bekend of onbekend, rood of wit - deze edele druiven wachten om geproefd te worden, en dat in de meest indrukwekkende gebieden van Europa.

Van Frankrijk over Spanje en Portugal tot Kroatië en Griekenland gidsen de mooiste wijnroutes je langs hellingen overladen met wijnranken, door diepe valleien, langs meanderende rivieren voorbij afgelegen dorpjes waar wijn de hoofdrol speelt. Hier kent de wijnbouw vaak een lange traditie, die je in de authentieke wijnkelders kunt ontdekken.

Lannoo's Autoboek Europese wijnroutes neemt je in 39 wijnroutes mee langs beroemde wijnregio's zoals Alto Douro en Bordeaux, maar ook naar minder voor de hand liggende streken, die met even veel charme, schoonheid en verrukkelijke wijnen lonken. Bij elke route staat een infoblok met wegbeschrijving en de geschatte reistijd.

Deze wijnreisencyclopedie wordt verder aangevuld met tips over toeristische highlights en historische stadscentra. Je maakt per land kennis met de verschillende druivenrassen, wijndomeinen en wijnfeesten. Duidelijke routekaarten met pictogrammen tonen de rondrit, bezienswaardigheden en aanvullende uitstappen. Een inspiratieboek voor prachtige reizen door wijnlandschappen vol cultuur.

Lonely Planet - Wijnroutes

Met Lonely Planet Wijnroutes ontdek je de mooiste routes door diverse wijnstreken in de wereld. Van de klassieke gebieden als de Bourgogne tot de relatief nieuwe wijngaarden in Marlbourough.

Lonely Planet Wijnroutes bevat 52 gedetailleerde routes door de interessantste wijnstreken ter wereld. Deze gids voert je naar geheime pareltjes in bekende regio’s als Toscane en de Bourgogne, maar ook naar wijngaarden in bij voorbeeld Georgië en Griekenland. Met beoordelingen van wijnexperts en praktische informatie over waar te verblijven in de streek kan je reis niet mislukken. De indrukwekkende foto’s maken het boek compleet. Hét cadeau voor de wijnliefhebber die van reizen houdt.

12x Wijn Weekendje Weg in NL

WIJNLOVERS, LEVENSGENIETERS EN WEEKENDWEGLIEFHEBBERS! Dit boek gidst je naar de meest bijzondere wijngaarden in Nederland. En dat is écht niet alleen in Limburg. Door klimaatsverandering en verdergaande professionalisering zijn er inmiddels wijndomeinen in alle provincies. Tot aan Groningen en Friesland toe.

Maak kennis met bevlogen wijnmakers in elk van de 12 provincies en proef de vele fraaie witte, rode, rosé, mousserende en parelwijnen die Nederland rijk is. 12x Wijn Weekendje Weg in NL toont de authentieke wereld van Nederlandse wijn.

De auteur reisde alvast vooruit en kwam terug met eerlijke verhalen van onze eigen wijnboeren. Maar ook met een premium selectie van de fijnste adresjes voor lunch en diner en tips voor bijzondere overnachtingen.

De mooiste wijnwandelingen in Nederland

10 wandelingen langs en door wijngaarden.

Auto-Vakanties

Reacties
Categorieën