|

De 7 van de beste boeken voor de kampeerder 2023

Als je op vakantie gaat wil je graag goed voor bereiden zijn en hoe kun jij je nou beter voor bereiden dan met reisgidsen en boeken! Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 beste en leukste boeken voor de kampeerder. De boeken zijn gericht voor de tent en caravan eigenaar en liefhebber. Voor de camperboeken heb ik een speciale pagina gemaakt.

De top 7 met boeken over tent en caravan vakantie worden uitgebreid beschreven. Om je een goed beeld te geven van het boek heb ik een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd deze link geeft veel extra informatie over het boek. Naast deze informatie geeft het ook de waardering en de recensies van de lezers weer. Via de link kun je het boek eenvoudig bestellen.

Hoe reis ik met tent en caravan

Kamperen is hipper dan ooit, en dat in alle vormen en maten. Met de tent, caravan of vouwwagen – zowel jong als oud ontdekken gaandeweg de charme van slow travel.

Want ja, kamperen kun je leren. Tast je grenzen af en ontdek in deze gids een schat aan informatie om je reis te plannen en ten volle te beleven.

Geschreven vol passie met jarenlange ervaring.


ACSI Campinggids – CampingCard ACSI 2022

Extra voordelig kamperen in het laagseizoen? Dat kan met CampingCard ACSI. Overnacht op meer dan 3.000 campings voor een vast, laag tarief. Alle deelnemende campings staan in de gids.

– Nog voordeliger kamperen in het laagseizoen – Bespaar tot wel 60% per nacht – Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd – Binnen vier nachten terugverdiend Heel veel kampeervoordeel in het laagseizoen Wie wil er nou niet extra voordelig kamperen in het laagseizoen? Met CampingCard ACSI betaalt u nooit meer te veel voor uw overnachtingen in het voor- en najaar.

Op meer dan 3.000 campings in Europa overnacht u dan voor een vast, laag tarief van € 12, € 14, € 16, € 18, € 20 of € 22 per nacht*. Heel veel voordeel voor iedere kampeerder die graag buiten het hoogseizoen op vakantie gaat. Zelfs zo voordelig, dat het aankoopbedrag al binnen vier nachten is terugverdiend**. Hoe werkt CampingCard ACSI? CampingCard ACSI is een campinggids inclusief een kortingskaart. De kaart haalt u uit de gids en voorziet u van uw gegevens. Op vertoon van een geldige kortingskaart rekenen deelnemende campings het extra voordelige tarief voor twee personen. Zo eenvoudig is het!

Alle meer dan 3.000 deelnemende campings vindt u in de tweedelige CampingCard ACSI-gids. Overzichtelijk weergegeven per land ziet u direct wat u over een camping wilt weten: de ligging, de aanwezige voorzieningen, het overnachtingstarief en de acceptatieperiode van de kortingskaart. Inclusief GPS-coördinaten voor een perfecte navigatie. Standaard meegeleverd bij CampingCard ACSI.


Handboek kamperen.

Het meest complete boek over kamperen. Onmisbaar voor iedere ervaren en onervaren kampeerder.

Dit handige boekje in een praktisch etui is onmisbaar voor de beginnende of ervaren kampeerder, die alleen, of met zijn tweeën, of met het hele gezin kampeert.

In de eerste hoofdstukken komt uitgebreid aan bod waarom kamperen zo leuk is, welke spullen men nodig heeft en hoe de kampeerplaats op praktische wijze wordt ingericht. Verderop in het boek wordt uitgelegd hoe men een ervaren kampeerder wordt.

Hoe maak je zelf een vuurtje? Hoe vind je je weg met kaart en kompas? op welke manier maak je zelf drinkwater en leer je handige knopen? Hoe maak je een houten fluitje, bereken je de hoogte van een boom en ontdek je de geheimen van de sterrenhemel? Ook uniek zijn de recepten die gemakkelijk op een eenvoudig kooktoestel kunnen worden bereid.

Tot slot is er een hoofdstuk probleemoplossing: eerste hulp, het voorkomen van blessures en alles over grote en kleine indringers (van insecten tot beren).


Caravanity camping kookboek

Wat & Hoe Stad & Streek Caravanity camping kookboek, een complete reisgids, met Top 10 hoogtepunten, gedetailleerde kaarten, verrassende wandelingen en veel tips voor leuke cafés of restaurants.

Na het succes van Caravanity heeft Femke Creemers het Caravanity Camping Kookboek geschreven. De echte culi’s en foodies komen er wel uit, maar de meesten van ons vinden het nog altijd lastig om een smakelijke, maar niet al te ingewikkelde maaltijd te bereiden op een of twee pitjes bij de tent of caravan.

Femke Creemers verzamelde de beste recepten, geeft tips voor de handigste keukenattributen en ontneemt je ieder excuus om ’s avonds iets te halen bij de plaatselijke snackbar. Het Caravanity Camping Kookboek biedt volop inspiratie om van iedere campingmaaltijd een feestje te maken!


Kleine campings 2022

In de Kleine camping 2022 staan de mooiste kleine- boeren- mini- en natuurcampings van Nederland en Europa. Doormiddel van de MinicampingCard, geniet je van kortingen in het laag- en/of hoogseizoen.


Caravan make-over

Vakantie in je caravan of stacaravan: dat betekent onthaasten, genieten van de natuur en jezelf omgeven met de luxe van eenvoud. Maar het interieur van menig caravan laat vaak te wensen over, ziet er muf en oud uit en past niet meer bij deze tijd. Er is een eenvoudige oplossing: pimp zelf je caravan!

In dit boek laat binnenhuisarchitect Sarah Menz zien hoe je je oude caravan kunt renoveren en transformeren tot een chique en moderne stacaravan dankzij frisse kleurconcepten en inrichtingsideeën.

Negen make-overprojecten bieden inspiratie voor ontwerp en decoratie, aangevuld met creatieve DIY-ideeën voor het dagelijkse kamperen. Met knutseltrucs en duidelijke stap-voor-stapinstructies voor alle belangrijke renovatiewerkzaamheden binnen en buiten.

Een boek vol inspiratie, ideeën en tips voor een stijlvolle en ontspannen kampeervakantie!


Hoe reis ik met de camper en caravan?

Ideale leidraad voor onvergetelijke kampeervakanties Kamperen is tof! Als je eenmaal met het virus besmet bent, laat het je nooit meer los. Of het nu om het reizen met een caravan of een camper gaat, uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel: zo veel mogelijk nieuwe plaatsen, steden, streken of landen ontdekken en dit delen met je partner, gezin of familie.

Niets is leuker dan op die vele idyllische plaatsen tafel en stoelen buiten te zetten en bij een gezellig aperitief – en een op het campingvuur bereide maaltijd – te genieten van elkaar en de omgeving. Het is exact dat gevoel dat wij jou met dit boek willen meegeven: onze passie voor het kamperen. Na het lezen van dit boek ben je perfect in staat om uit te maken wat het best bij jou past: een caravan of een camper.

Is die keuze eenmaal gemaakt, dan gaan we dieper in op het aankoopproces en vervolgens waar je op moet letten bij de voorbereiding van en tijdens je reis. Ook de technische materie komt aan bod, maar op een vlot leesbare en begrijpelijke manier. Kortom: dit boek is de ideale leidraad voor schitterende, onvergetelijke vakanties. Alvast veel kampeerplezier!


Vergelijkbare berichten