| | |

De 7 mooiste gratis camperplaatsen van Nederland 2023

Een camper betekend vrijheid. Toch kan een vakantie met een camper duur zijn. Kijk alleen maar naar je maandelijkse kosten, je verzekering en de eventuele opslag. Daarnaast heb je ook nog je onderhoud. Heb je zelf geen camper dan moet je ook nog een camper huren.

Gelukkig is er wel een goede optie om een camper te huren namelijk Camptoo. Dit is een platform waar je van particulieren je een camper kan huren. Je kunt campers huren op verschillende plekken in de wereld en de keuze is in veel gevallen groot. Alleen in Nederland heb je al een keuze uit ruim 200 modellen.

Of je nu een camper moet huren of je hebt kosten aan je camper, een paar dagen goedkoop slapen wil eigenlijk iedereen wel. In Nederland heb je verschillende gratis camperplaatsen.

Voor deze blog heb ik de 7 leukste camperplaatsen voor je opgezocht. Naast de camperplaats zelf hebben we ook op de omgeving en de faciliteiten gelegd.

De 7 mooiste gratis camperplaatsen van Nederland.

Omdat elk gebied van Nederland zijn mooie eigenschappen heeft heb ik niet voor 1 regio of gebied gekozen, maar verspreid over Nederland.

Hieronder vind je de 7 mooiste gratis camperplaatsen van Nederland. Ook vind je een uitgebreide omschrijving en extra informatie en tips over de omgeving. Mis je een mooie gratis locatie in de lijst, laat het weten en wie weet komt deze camperplaats in de lijst van de 7 mooiste.


Camperplaats Familie Abma – Workum

In het Friese Workum vind je op de boerderij van de  Familie Abma maar liefst 24 camperplaatsen. De camperplaatsen hebben allemaal een verharde ondergrond.

De boerderij ligt aan het water en met een uitzicht over het uitgestrekte platteland, dit is een goede plek om tot rust te komen. Het mooie plaatsje Workum (bekend van de televisieserie Dokter Tinus) ligt op 2,5 kilometer fietsen.

In de zomer zijn er leuke evenementen in Workum. Buiten de evenementen heeft Workum een leuk plein met horeca gelegenheden en een prachtig museum Jopie Huisman.

De camperplaats is gratis, dit geld ook voor de faciliteiten (stroom, water het lozen van het cassettetoilet en het afvalwater). Maar een vrijwillige bijdrage wordt wel gewaardeerd.

camperplaatsen die gratis zijn!

Parking Oostkade – Den oever.

De 9 camperplaatsen bij Parking Oostkade in Den Oever liggen direct aan de Waddenzee. Vlak naast de Stevin sluizen en Afsluitdijk. Je hebt vanaf deze camperplaats een prachtig uitzicht en op de parkeerplaats vind je een visboer die heerlijke vis verkoopt.

Den Oever is goed te bereiken met de fietst of lopend. Op een kleine 20 kilometer heb je de prachtige dierentuin Hoenderdaell. Naast de mooiste dieren heeft stichting leeuw zich hier ook gevestigd.

De camperplaats is gratis en dit geldt ook voor het stroom. Een ideale plek voor 1 of 2 nachten.

de 7 mooiste camperplaatsen van Nederland

De Orchideeënhoeve – Luttelgeest

Op de parkeerplaats van De Orchideeënhoeve zijn 20 camperplaatsen beschikbaar. Je kunt hier gratis stroom krijgen en je mag hier 24 uur verblijven. De parking is gesloten van 18.00-8.30u. Je kunt tijdens openingstijden van de Orichideeënhoeve gratis gebruik maken van de keurige toiletten.

Een bezoekje aan de Orichideeënhoeve is zeker de moeite waard. Zowel met als zonder kinderen. De Orichideeënhoeve heeft prachtige overdekte tuinen zoals een jungle. Naast de vele bomen en prachtige planten (o.a. Orchideeën) zijn er ook vele dieren en een leuke jungle show. Ook de winkel is een bezoekje waard.

Het gebied leent zich ook perfect voor prachtige fietstochten. Hou je meer van wandelen? Het Kuinderbos is om de hoek.


Camperplaats Maassluis

De camperplaats is Maassluis is een bijzonder en mooie plaats. De locatie is aan de nieuwe waterweg aan het fietspad naar het stand van Hoek van Holland. De ideale plek voor strandliefhebbers. Maar ook het centrum van Maassluis is dichtbij ongeveer 1 kilometer.

Je hebt een prachtig uitzicht over het water vanuit je camper. Een aanrader is het Nationaal sleepvaart museum bij de oude haven. De camperplaats is gratis er er zijn in totaal 3 plekken. Honden zijn toegestaan maar er zijn geen voorzieningen. Wel zijn de 3 plekken verlicht en is er een vuilnisbak.


Restaurant De Ark in Maarheeze

Achter het populaire restaurant De Ark in Maarheeze is plek voor maximaal 10 campers. Op deze eenvoudig camperplaats kun je gebruik maken van gratis stroom, water, toilet, douchefaciliteiten en wifi.

Camper huren via Camptoo

Het word op prijs gesteld dat je gebruik maakt van het restaurant dit is niet verplicht. Het restaurant is open op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 16.00 uur. Zondags vanaf 10.00 uur. Dinsdag en woensdag gesloten.

Op Zondag hebben ze vanaf 10 uur een uitgebreid ontbijt/brunch dit is echt een aanrader. Tevens is er een mogelijkheid voor een rondleiding binnen het bedrijf.

De Camperplaats ligt in het centrum van Maarheeze. In de buurt ligt de Hugterheide een prachtig natuurgebied. De ideale plek voor natuurliefhebbers en wandelaars.


Camperplaats De Nieuwe Hatenboer

Camperplaats De Nieuwe Hatenboer ligt naast het gelijknamige zwembad en sportcentrum. Ook ligt het natuurgebied De Schwienswei om de hoek.

Je kunt gratis maximaal 48 uur blijven overnachten. Reserveren kan niet maar er is wel een registratieplicht dit kan per sms op +31627825582 of via het formulier op de www.sittard-geleen.nl/camperstandplaats.

Er is geen stroom aanwezig. Wel heb je een water mogelijkheid en kun je het afvalwater en de toiletcassette lozen.

Het mooie centrum van Sittard is op fietsafstand 2 kilometer, maar ook eenvoudig met de bus te bereiken. De bushalte ligt op 100 meter afstand.

In de oude binnenstad liggen diverse openbaar toegankelijke tuinen, parken en perken die men wel ziet, maar al te vaak niet herkent voor wat ze zijn: verloren en vergeten pareltjes.


Camperplaats Hansweert

Een camperplaats voor fiets- en natuurliefhebbers. Er zijn 5 gratis camperplaatsen in Hansweert. Het ligt op de dijk met zicht op de rivier de Schelde en aan de ingang van het kanaal door Zuid-Beverland.

Het centrum van het dorp ligt op loopafstand (slechts 250 meter) . Je vindt er een supermarkt en enkele gezellige horecagelegenheden. Het gebied zelf is een schitterend wandel- en fietsgebied.

Voorziening buiten een prullenbak is er helaas niet. Maar ben je zelfvoorzienend dan is het een prachtige plek voor een nachtje. In totaal mag je hier 72 uur verblijven.

Foto van de NKC.

Camper boeken

Hieronder vind je de mooiste boeken als het gaat om camperplaatsen in Nederland en Europa. Niet allemaal gratis maar door het duidelijke overzicht in de boeken kun je snel kijken of de camperplaats past in jouw budget.

Vergelijkbare berichten