Nederland / Giethoorn
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/25/2024
7 min

De 7 meeste toeristische bestemmingen in Nederland 2024

01/25/2024
7 min

Misschien wil je zelf graag de toerist spelen in Nederland of juist bijzondere plekken aan een gast laten zien die Nederland nog niet zo goed kent of juist de toeristische plekken wil bewonderen. Nederland is geliefd bij de toeristen en niet alleen bij de Europese toeristen. Toeristen uit vele werelddelen komen naar Nederland voor de typische Nederlandse bezienswaardigheden en activiteiten.

Op deze pagina lees je de 7 meeste toeristische plekken en bestemmingen in Nederland. De plekken worden uitgebreid beschreven met vele tips. Dit allemaal om je een goed beeld te geven van de Nederlandse bezienswaardigheden en toeristische bestemmingen.

Amsterdam

Onze hoofdstad mag zeker in ontbreken in de lijst met de meeste toeristische bestemming en plekken in Nederland. Met ongeveer 4,5 miljoenen toeristen uit heel de wereld behoort Amsterdam tot de beste bezochte steden van Europa en in de Wereld. En dan heb ik het nog niet eens over de dagjes mensen uit onze eigen land.

Amsterdam heeft veel geliefde plekjes zoals de dam, de bloemenmarkt, Albert Cuyp, Het Anne Frank Museum maar ook het Rijksmuseum, Madam Tussauds etc. Uiteraard mag ik de wallen (Red ligth District) en een vaart met de rondvaart boot niet vergeten.

Ook komen vele toeristen voor winkels, de bars, het uitgaansleven en de coffeeshops naar Amsterdam. Amsterdam is een grote stad zeker voor Nederlandse begrippen en een weekend hier vermaken is geen probleem ook niet met kinderen. Naast de Dierentuin en de bovengenoemde mogelijkheden is er nog veel meer te doen in Amsterdam.

Zoek je een betaalbare overnachting voor een weekend of een paar dagen Amsterdam kijk dan eens bij Hotelspecials of Trivago.

De Kaasmarkten

Nederland staat bekend als Kaas land en om de bijzondere kaasmarkten. Nederland heeft op dit moment nog 5 bekende kaasmarkten. Deze kaasmarkten zijn te vinden in Alkmaar, Edam, Hoorn, Woerden en Gouda. Op de markt in Gouda en Woerden wordt er ook nog echte gehandeld tussen de kaasboeren uit de regio en de groothandelaren van kaas.

De overige kaasmarkten zijn de traditionele kaasmarkten die een toeristische trekpleister is geworden. Naast vele soorten kaas worden er ook typische andere Hollandse producten verkocht. Ook zijn er demostraties en wordt het oude kaaslopen gedemonstreerd. De meeste kaasmarkten worden op speciale dagen gehouden en tijdens de vakantieperiode. De kaasmarkten zijn zowel geliefd bij de dagjes mensen uit Nederland als de toeristen. Vooral de Aziatische toeristen zijn dol op de kaasmarkten

Giethoorn

Het Venetië van het Noorden, wie kent het niet Giethoorn, een prachtig toeristisch dorp waar je met bootjes doorheen kunt varen. Het centrum het toeristische deel van Giethoorn in autovrij. Deze wegen en paden zijn verbonden met houten bruggetjes. Ook de bewoners zelf kunnen vaak het huis alleen lopend, met de fiets of boot bereiken.

Door de grachten van Giethoorn varen vele boten, naast grote rondvaartboten kun je zelf ook een bootje huren en varen. Tijdens de vakanties en speciale feestdagen is het hier vaak veel te druk en kan er ook bijna niet gevaren worden omdat er teveel bootje in de grachten en op het grote water aanwezig zijn.

Giethoorn is zeer geliefd bij zowel de Nederlandse als de Buitenlandse toerist. De trekpleister buiten het varen zijn de museum. Je hebt bijvoorbeeld  't Olde Maat Uus het Giethoorn Museum en de oude aarde een prachtige winkel met edelstenen en bij de winkel is ook een museum. Dit museum is ook leuk voor kinderen en kan na edelstenen en goud gezocht worden.

Volendam

Volendam dat is één van de bekendste plaatsen in Noord-Holland en trekt ook vele toeristen zowel dagjes mensen uit Nederland als toeristen uit alle werelddelen

.Het centrum van Volendam wordt gekenmerkt door de oude straatjes, vakwerkhuizen en authentieke huisjes. De haven en de dijk zijn de populairste plekken in Volendam. Hier vind je ook verschillende gezellige restaurants en cafeetjes. Uiteraard mag een visje eten op de dijk ook niet ontbreken.

Een andere publiekstrekker zijn de foto´s van bekende Nederland en buitenlandse sterren in de Volendamse Klederdracht. Je kunt zelf ook een foto laten maken in Volendamse Klederdracht. Als je meer over de klederdracht en de geschiedenis van Volendam wilt weten is het Volendams Museum een echte aanrader. Je komt hier alle te weten over de geschiedenis van de klederdracht en Volendam. Ook het Palingsoundmuseum is een interessant, hier kom je van alles te weten over de muziekgeschiedenis van het dorpje.

Een stadstour door Volendam is een aanrader je komt zo langs de bekende plekken maar ook langs de huizen van de bekende Volendammers zoals Jan Smit. Een ander leuk tocht is een boottocht vanuit de haven van Volendam.

De Keukenhof

De Keukenhof is een bloemenpark / tuin gelegen ten noordwesten van Lisse. Het park is in 1949 opgericht en heeft een oppervlakte van 32 hectare en trekt jaarlijks miljoenen mensen vanuit de hele wereld. In de Keukenhof wordt vanaf eind maart tot ongeveer midden mei miljoenen bolgewassen van tuintouwbedrijven uit de bollenstreek tentoon gesteld.

In 2023 is de Keukenhof geopend vanaf 23 maart tot en met 14 mei. Het park ligt er dan weer keurig en kleurrijk bij waar vele mensen komen om te genieten van de vele bloemen en graag foto´s maken van de tuin. De Keukenhof wordt niet zomaar de Mooiste Lente tuin ter wereld genoemd.

De Tuin is sierlijk en sfeervol opgebouwd en de verschillende gedeelte in het park hebben hun eigen charme. Ook is er veel water aanwezig dat zorgt voor een extra dimensie.

Ieder jaar worden er meer dan 7 miljoen bloembollen geplant in de Keukenhof. Het is een geweldige verzameling tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën, rozen, anjers, irissen, lelies en andere mooie bloemen. De kleuren en geuren van de bloemen zullen je sprakeloos maken en zijn echt de moeite waard om in het voorjaar te bezoeken.

De Keukenhof wordt in de aantal weken dat het open is zeer goed bezocht ook veel door de Aziatische toerist die toch dol is op de Nederlands bezienswaardigheden. In de 8 weken kan in een goed jaar wel een miljoen bezoekers naar de Keukenhof komen.

De Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een typisch Hollands plaatsje met de houten molens en huisjes die komen uit de 18e en 19e eeuw. Zaanse Schans kun je het beste zien als een open lucht museum, waar veel te zien is en te beleven. Naast prachtige molens waar je langs kunt wandelen, en fietsen kun je ook veel bezoeken in de Zaanse Schans, Een aantal molens zijn regelmatig te bezoeken maar dit geldt ook voor het klompenmuseum.

Naast die museum vind je ook diverse oude ambachten en is er nog veel meer te beleven. Wat je ook zeker niet over mag slaan is het ouderwetse snoepwinkeltje en de eerste Albert Hein winkel. Erg leuk is dat je langs alle (bewoonde) huisjes mag lopen die vaak aan elkaar verbonden zijn met steegjes, smalle bruggetje en paadjes.

De Zaanse Schans is een echte aanrader en ook niet zonder reden erg geliefd, Je kunt je hier goed een dag vermaken zeker als je een fietstocht of een grote wandeling maakt.

Efteling

De Efteling  behoort niet alleen tot de mooie attractieparken van Nederland maar ook van Europa. De Efteling is ook Nederlands beste bezochte attractiepark en dagattractie. Dit zijn zowel dagjes mensen uit Nederland als de buitenland toeristien die op vakantie zijn in Nederland of speciaal voor de Efteling komen

Het park staat bekend om zijn sprookjes en de bijzondere attracties. Op 31 mei 1952 werd het park officieel geopend, terwijl de eerste activiteiten in de jaren 30 zich hier al afgespeeld. Het sprookjesbos waar Anton Pieck voor een groot deel verantwoordelijk voor is geweest als ontwerper. Het sprookjesbos speelde bij de opening een grote rol en nog steeds één van de populairste gebieden van de Efteling.

De pareltjes van attracties zijn: Droomvlucht, Symbolica en Fata Morgana. Naast attracties voor waaghalzen, familieattracties zijn er ook diverse attracties voor jonge kinderen en diverse speeltuinen. Naast het sprookjesbos, de prachtige aankleding van het park en de attracties zijn er diverse shows in het park die ook zeker de moeite waard zijn.

De winter Efteling is voor vele pretpark liefhebbers het hoogte punt van het jaar. Dan veranderd de magische Efteling in een wintersprookje. Dit is een hele bijzondere belevenis en maakt de Efteling nog niets speciale dan anders.

Overnachting kun je in het Efteling hotel of in één van de 2 vakantieparken van de Efteling. Vooral Bosrijk is een aanrader.

Reacties
Categorieën