|

De 7 leukste attractieparken en dierentuinen waar de hond welkom is 2023

Gezinnen met de hond wil graag een dagje weg waar je de hond mee naar toe kunt nemen. Gelukkig zijn er vele bezienswaardigheden en dagattracties waar de hond ook welkom is. Dit geldt ook voor diverse pretparken en dierentuinen. Helaas is de hond niet alle in dierentuinen en attractieparken welkom (voor hulphonden gelden andere regels).

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 leukste attractieparken en dierenparken waar je met de hond een dagje naar toe kunt. De parken worden uitgebreid beschreven en ook vertel ik de regels en mogelijkheden voor honden bijvoorbeeld dat ze aangelijnd mee mogen of in bepaalde vertrekken niet welkom zijn.

Dit allemaal om je een goed beeld te geven en dat je van te voren weet waar je aan toe bent als jij met je hond op stap gaat naar één van de pretparken en dierentuinen.

Tips voor een geslaagd dagje weg met je hond:

  • Neem water mee voor je hond, vaak zijn er wel aanvul punten of staan er bakjes water gereed voor je hond. Zorg ook dat je iets lekkers bij je hebt of eten voor je hond.
  • Let op de temperatuur ga niet met je hond een dagje na een park heen als het te warm is.
  • Neem voldoende poepzakjes mee zodat jij de behoeftes van je hond kan opruimen.
  • Neem een korte riem mee zodat je hond dichtbij je kan lopen en niet andere in de weg loopt.

Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is een leuk park vooral voor gezinnen met kinderen. Bij veel verblijven zijn er extra activiteiten voor kinderen denk aan een uitdagende touwbrug met een grote glijbaan. Bij de hyena´s kun je zelf oog in oog staan op dezelfde hoogte door de tunnel te bekruipen. Bij de giraffen kun je ook heel dichtbij komen door de hoge brug.

In Dierenpark Amersfoort zijn vele bijzondere dieren aanwezig zoals tijgers, apen, leeuwen, olifanten, wolven en nog veel meer. Voor de kinderen zijn er diverse leuke speeltuinen ook is er een leuk boemeltreintje voor de kinderen.

Honden zijn aangelijnd welkom in de dierentuin. In binnen verblijven zijn honden niet welkom dit geldt ook voor de volgende verblijven: De nacht, Honderdduizend Dierenhuis, Schildpaddenhuis, Neushoornverblijf binnen, Snavelrijk, Rijk der Reuzen binnen, Apeneiland en de Prairie. Voor de honden hoeft niet apart gereserveerd te worden of een kaartje gekocht worden.


Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een zeer gemoedelijk familiepark. De attracties zijn heel divers zowel attracties voor jonge kinderen als voor jeugd en volwassenen. Naast de ruim 30 attracties zijn er ook shows in Avonturenpark Hellendoorn. Steeds meer gebieden en attracties worden gethematiseerd ook zijn de afstanden tussen de attracties klein en de wachttijden over het algemeen kort .

Dit leuke vakantiepark in Overijssel is echt de moeite waard en het leuke is dat je hond ook mee mag. Je betaald voor je hond € 2,- je krijg hiervoor wel een hondenschepje. Je hond moet wel aangelijnd zijn en mag niet mee in de attracties.


Julianatoren Apeldoorn

Het Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn is zeer geschikt pretpark voor kinderen vanaf 2 jaar tot ongeveer 10 jaar oud. In totaal vind je hier 60 attracties in Julianatoren.

Een groot voordeel van het pretpark is dat de loopafstanden niet te ver zijn de attracties liggen relatief dichtbij elkaar. De attracties zijn gericht op (kleine) kinderen. Als ouder heb je veelal niet veel ruimte is het soms wel heel krap. Als jou peuter of kleuter alleen durft is dit uiteraard ook mogelijk.

Het aanbod van attracties is heel diverse van draaimolens tot een achtbaan van waterbootjes tot een spookhuis. Voor een gezin met diverse leeftijden tot 10 jaar is het park ook erg geschikt.

Naast de attracties en speel mogelijkheden zijn er ook shows van de mascottes van het park Jul en Julia. Misschien heb je ze wel eens op de televisie gezien. Voor de kleintjes zijn de shows een echte aanrader, er wordt veel gedanst en gezongen. Na de show is er een greet en meet met jouw favorieten muizen. Je kunt niet alleen met ze op de foto maar ze ook een knuffel geven.

Honden zijn welkom in Julianatoren mits ze aangelijnd zijn. Voorwaarde is wel dat de hond eerst goed uitgelaten wordt die kan in het bos bij de parkeerplaats. De hond mag niet in attracties en in het theater. Ongelukjes ruim je zelf op en je neemt zelf poepzakjes mee. Je kunt bij de portier een hondenschepje afhalen. Je mag tijdens een dagje Julianatoren met de hond wel weer even na het bos buiten het park je kunt dan een stempel vragen en weer na het wandelen naar binnen.


Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark Rhenen heeft in 1932 haar deuren geopend. De dierentuin kreeg veel bekendheid toen er bekend gemaakt dat er 2 panda´s na de dierentuin zouden komen. Sinds 2017 zijn de 2 pandaberen te bezichtigen in een prachtige aangelegd en gedecoreerd verblijf. Naast de panda´s heeft de dierentuin ook unieke witte leeuwen.

Ook een echte aanrader is de expeditie berenbos. Hier leven bruine beren die vroeger mishandeld zijn geweest. Naast de beren leven er ook wolven. Het leefgebied is prachtig aangelegd met o.a. een waterval en is 2 hectare groot. Voor de kinderen zijn er diverse speeltuinen waaronder een grote indoorspeeltuin!

Dit is uiteraard niet alles, er zijn nog veel meer mooie hoogtepunten die een bezoekje aan Ouwehands dierenpark onvergetelijk maken.

Honden zijn aangelijnd toegestaan in Ouwehands Dierenpark. Je hond is niet welkom in het theater, het wad, de kinderboerderij en in de foodcounters van de restaurants. Je hond mag niet gratis mee je betaald € 5,- per hond hier krijg je wel een opruimzakje en een koekje voor. .


Attractiepark Duinrell

Attractiepark Duinrell in Wassenaar ligt midden in de duinen en heeft naast een attractiepark ook één van de mooiste zwembaden het Tikibad met vele waterattracties (21 glijbanen) en een vakantieparken.

Het familiepark heeft ruim 35 attracties voor jong en oud. Voor de grotere kinderen en de waaghalzen zijn er achtbanen en voor de kleine kinderen is er een schommelschip, wonderland en nog veel meer. Ook leuk te bezoeken tijdens een dagje Duinrell is de uitkijktoren vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Wassenaar en Duinrell.

Honden zijn welkom in het attractiepark en in verschillende accommodaties op het vakantiepark. In Duinrell Plaza, het tikibad en de restaurants zijn de honden niet welkom. Honden moeten wel aangelijnd zijn en een opruimzakje is verplicht mee te nemen.


Attractiepark Drievliet

Familiepark Drievliet gelegen in Den-Haag in de provincie Zuid-Holland. Het Familiepark is zeer geschikt voor de jeugdige bezoekers. Met 35 attracties is het park overzichtelijk en sfeervol.

Old McDonalds Tractorrit

Naast de vele attracties waar de kleuters en de peuters zeker van gaan genieten zijn er ook speeltoestellen (kleutertuin) en familieshows. Voor de aller kleinste onder ons is het een speciaal gethematiseerd gebied, dit gebied heeft de naam “Lol Atol”. Hier vind je prachtige attracties zoals de slaapbootjes, Old McDonald Tractorrit, Koraaleiland, Poco Loco en meer.

Ook voor de oudere kinderen zijn er een aantal spannende en uitdagende attracties al zijn deze wel in de minderheid. Dus een dagje weg met het hele gezin is zeker mogelijk in het familiepretpark Drievliet.

Je mag je hond meenemen mits je hond aangelijnd is. Je betaald € 2,50 per hond je krijgt hiervoor wel een kakzak. Honden zijn niet toegestaan in de attracties en bij de shows.


Attractiepark Slagharen

Randy & Rosie show

Het attractiepark Slagharen is gelegen in de gelijknamige plaats Slagharen in de provincie Overijssel. Het park is ruim opgezet en heeft meer dan 30 verschillende attracties. Zowel geschikt voor de peuters en de kleuters als voor kinderen t/m 12 jaar.

Naast de achtbanen en andere actie en uitdagende attracties is er ook zeker genoeg vermaak voor de peuters en de kleuters. Zo heb je bijvoorbeeld het Phileas Fun House, dit is een groot overdekt speelland. Naast speelmogelijkheden en speeltuinen heb je ook attracties voor de kleintjes zoals de draaimolen met paarden, de oldtimers, jumping horses, Jumbo en nog veel meer.

Slagharen heeft ook entertainment en Shows. Een prachtige shows met de mascottes Randy & Rosie. Uiteraard mag er ook geen Meet & Greet ontbreken. Ook is er veel straat entertainment met Cowboy Joe en de Red Bandit. In de zomermaanden is er zelfs een heuse parade.

Als dit nog niet voldoende is kun je ook nog eens met de kids gaan zwemmen in het Waterpark Aqua Mexicana. Dit grote zwemparadijs van 5200 vierkante meter is een groot spektakel. Met vele waterattracties.

Honden zijn van harte welkom in Attractiepark Slagharen, maar niet in de attracties, shows, restaurants, winkels en het zwembad. Honden moeten wel aangelijnd zijn, maar je betaald geen extra toeslag voor je hond.Vergelijkbare berichten