Plopsaland De Panna
België
Ramon Kuiters
België
01/23/2024
7 min

De top 7 van de leukste pretparken in België 2024

01/23/2024
7 min

Een bezoekje brengen aan een pretpark is altijd leuk, tijdens je vakantie maar ook als een dagje uit. België heeft net zo als Nederland een groot aantal attractieparken met spannende achtbanen, spetterende waterattracties, leuke attracties voor de jongste gasten, leuke shows en vele speeltoestellen. 

De attractieparken in België zijn heel verschillend van parken met een adrenaline attractie voor de oudere kinderen, en volwassenen tot thema parken voor (jongere) kinderen. Door het leuke aanbod van pretparken in België is er voor iedereen wel een geschikt attractieparken.

Voor de inwoners van Zuid-Nederland kun je ook eenvoudig een dagje pretpark bezoeken in België. Voor Noord-Nederland kan dit best een afstand zijn, misschien meer geschikt tijdens de vakanties of er een korte vakantie van te maken. 

Als je een pretpark in België wil bezoeken naar welke kun je het beste gaan? Om je een beetje te helpen met de keuze, heb ik de 7 leukste attractiepark / pretpark in België voor je op een rij gezet. De attractieparken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van het park en het aanbod.

Bobbejaanland

Het bekende pretpark Bobbejaanland is gelegen in Lichtaart (ongeveer 45 minuten van Eindhoven niet ver van Turnhout. Bobbejaanland is een atractiepark voor jong en oud met meer dan 40 attracties. het leuke aan Bobbejaanland is dat he ook een aantal overdekte attracties heeft dus ook bij een minder mooie zonnige dag kun jij je goed vermaken in Bobbejaanland 

Naast diverse attracties voor de jongste gasten zoals in het speciale gedeelte Kinderland, waar je naast speeltoestellen, een grote glijbaan, draaimolen en andere mini attracties vind zijn er ook  attracties voor de adrenaline kick en het hele gezien. De Revolution bijvoorbeeld is de langste indoor achtbaan ter wereld. Typhoon achtbaan is spannende en snelle achtbaan met loopings en dubbele schroevendraaiers. De Mount Mara is een achtbaan met VR-brillen.

Naast achtbanen en andere spannende attracties zijn er ook vele waterattracties in het park te vinden zoals de El Rio en de Indiana River. Voor Gameliefhebbers is er nog een overdekte Gamezone, leuk om hier een kijkje te nemen. Voor de escape liefhebber is er Nightmare Motel, je moet wel stalen zenuwen hier voor hebben.

Bobbejaanland is een leuk dagje uit voor het hele gezin en dichtbij de Nederlandse grens. 

Koop hier je entree tickets met korting voor Bobbejaanland

Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt is gelegen in Hasselt niet ver van de grens met Maastricht en Sittard-Geleen. Het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt is een onderdeel van Studio 100 en Studio 100 is ook het thema van attractiepark. Naast de attractie met de helden van Studio 100 lopen de bekende figuren ook regelmatig door het park. Naast het overdekte gedeelte is er ook een buitengedeelte met een leuke avontuurlijke speeltuin. 

In Plopsa Indoor Hasselt vind je 20 attracties van een K3 zweefmolen tot aan een de Wickie Coaster. De meeste attracties hebben direct te maken met de Studio 100 figuren. Zo kun je fietsen op de vliegende fietsen van Opa Fonkel en spelen in de Buma Speeltuin. 

Plopsa Indoor Hasselt is er vergelijkbaar met Plopsa Indoor Coevorden in Nederland en het meest geschikt voor kinderen tussen de 2 en de 9 jaar. Het park is niet zo groot en met 20 attracties zeer geschikt voor een middagje speelplezier voor de kinderen. 

Koop hier je entree tickets met korting voor Plopsa Indoor Hasselt

Walibi Belgium

Je vind niet alleen een Walibi Park in Nederland maar ook Frankrijk en België heeft er in. In de Belgische plaats Waver (onder Brussel) vind je Walibi Belgium. Het attractiepark telt meer dan 40 leuke attracties voor de kleinste gasten als voor de volwassenen die wel een spektakel houden. 

Voor de jongste gasten zijn er o.a. bootjes, een carrousel, een zweefmolen en autootjes. Ook zijn er diverse familieattracties voor iedereen zoals de Gold River Adventure en de Tiki-Waka. Voor de waaghalzen is er ook genoeg te kiezen de Cobra is hier en goed voorbeeld van. Deze achtbaan maakt 3 loopings en heeft een maximale snelheid van maar liefst 76 kilometer per uur. De Vrije val in de Dalton Terror is ook zeker niet voor iedereen even geschikt. 

Op het park loopt ook regelmatig de mascotte van het park een prachtige Kangoeroe. Het attractiepark is ook goed te combineren met het naastgelegen Aqualibi. Dit is een waterpretpark met gave glijbanen, golfslagbaden en jacuzzi’s 

Koop hier je entree tickets met korting voor Walibi Belgium

Plopsa Coo

Plopsa Coo is een attractiepark gelegen in het gelijknamige plaatsje Coo in de ardennen bij de bekende Watervallen van Coo. Het attractiepark Plopsa Coo is een park van Studio 100, en de aankleding en attracties hebben te maken met de studio 100 helden. De ligging is geweldig van het attractiepark in het landschap van de Ardennen. 

Dit is mooi mee genomen maar je komt hier voor de attracties. In tot zijn er meer dan 20 attracties en de meeste zijn geschikt voor gezinnen met jongere kinderen. Een paar attracties zijn ook geschikt voor de oudere kinderen zoals de Smurfer (achtbaan), de bobslee en de Dino Splash. Voor de jongere gasten is er heel veel te kiezen. Enkele voorbeelden hier van zijn de Autorijschool, het labyrint, de konijntjes en de vlindertuin. 

Naast de attracties is er nog minigolf, speeltuinen, een apeneiland en een dierenweide dus vervelen wordt wel erg moeilijk in Plopsa Coo. Na een dagje Plopsa Coo is een bezoekje aan de Watervallen van Coo ook een echte aanrader. 

Koop hier je entree tickets met korting voor Plopsa Coo

Bellewaerde Park

Attractiepark Bellewaerde is veel meer dan alleen aan attractiepark het is een combinatie van een attractiepark en een dierentuin. Het park is daarom ook ideaal voor gezinnen met kinderen en combineert het beste van beiden. 

In het park vind je meer dan 300 exotische dieren, waaronder leeuwen, maki´s Amoertijgers, giraffen, flamingo´s en nog veel meer soorten. Ook als het gaat attracties is er veel keuze zowel voor jong als oud. Het leuke is dat een aantal attracties ook gecombineerd zijn met de dieren je gaat dan door of langs de verblijven de de dieren. De Bengal Express is hier een goed voorbeeld van. 

Leuke en interessante attracties zijn o.a. de  Huracan, River Splash, Duelling Alpine Coaster en de Boomerang. Voor de jongste gasten op het park zijn de dansende ballonnen, de carrousel, het minirad en de tuff-tuff het allerleukste. 

Bellewaerde in Ieper is ook goed te combineren met het naast gelegen waterpark Bellewaerde Aquapark. vooral bij mooi weer is dit een aanrader. In beide parken kun jij je makkelijk een middag tot een dag vermaken. 

Koop hier je entree tickets met korting voor Bellewaerde Park

Plopsaland de Panne

Plopsaland De Panne is het grootste themapark van België met meer dan 50 attractie voor alle leeftijden. Het park is in het thema van de helden van Studio 100. Pretpark Plopsaland de Panne is gelegen in de badplaats de Panne ongeveer een uurtje rijden vanaf Zeeland

Voor de jongere kinderen is de binnenspeeltuin Mayaland een geweldige plek met de muzikale bloemenmolen, de swingboon en een ballenbak kunnen ze hier zich goed vermaken. Ook een aanrader is het Kabouter Plop Bos je gaat met een bootje door het bos. Regelmatig zijn de helden van Studio 100 in levende lijve te ontmoeten in het pretpark en magische ervaring voor de (jongere) kinderen.

Voor de oudere kinderen en volwassen is Plopsaland de Panne ook een walhalla. Er zijn veel spannende achtbanen en andere uitdagende attracties. Bij Anubis The Ride wordt je in 2 seconden met een snelheid van 90 kilometer per uur gelanceerd naar een hoogte van maar liefst 34 meter. Andere leuke attracties die niet overgeslagen mogen worden zijn de DinoSplash, The Ride to Happiness by Tomorrowland, Nachtwacht-Flyer en de Supersplash.

Koop hier je entree tickets met korting voor Plopsaland de Panne

Mega Speelstad

Mega Speelstad in Wechelderzande is gelegen in de buurt van Turnhout en ligt nog geen 10 kilometer van Bobbejaanland. Het is wel een totaal ander attractiepark het is een indoorattractiepark en een grote buitenspeeltuin. Het indoor gedeelte heeft diverse attracties en speeltoestellen en is zeer geschikt voor kinderen tot een jaar of 12. Mega Speelstad heeft een oppervlakte van 14.000 vierkante meters.

De buitenspeeltuin wordt ook wel de Toverstad genoemd, het buitengedeelte veel een klimvulkaan, een piratenboot, een treintje maar ook sprookjeshuizen. Bij mooi weer is dit een ideale plek voor de kinderen om te kunnen klimmen en klauteren. 

Binnen is er een speciaal gedeelte voor kinderen tot 3 jaar. uiteraard is er binnen ook veel te beleven voor kinderen boven de 3 jaar denk hierbij aan de  Flying Beaver, de botsautootjes, de mini-achtbaan Disco Twister en de Crazy Cans.

Mega Speelstad is het hele jaar geopend en zeer geschikt voor gezinnen met jongere kinderen. Reacties
Categorieën