Plopsaaqua
België
Ramon Kuiters
België
01/29/2024
6 min

De 6 prachtige Plopsa attractieparken in België 2024

01/29/2024
6 min

Plopsa is een onderdeel van Studio 100. Naast diverse attractieparken en waterparken in verschillende landen, Nederland, Duitsland en Polen. In België vind je de meeste attractieparken en ook een vakantiepark, theater en een hotel.

De 4 attractieparken en de 2 waterparken worden uitgebreid beschreven, om je een goed beeld te geven van de parken in België. Als extra heb ik een link geplaatst voor kortingskaarten.

Plopsaland de Panne

Plopsaland De Panne is het grootste themapark van België met meer dan 50 attractie voor alle leeftijden. Het park is in het thema van de helden van Studio 100. Pretpark Plopsaland de Panne is gelegen in de badplaats de Panne ongeveer een uurtje rijden vanaf Zeeland

Voor de jongere kinderen is de binnenspeeltuin Mayaland een geweldige plek met de muzikale bloemenmolen, de swingboon en een ballenbak kunnen ze hier zich goed vermaken. Ook een aanrader is het Kabouter Plop Bos je gaat met een bootje door het bos. Regelmatig zijn de helden van Studio 100 in levende lijve te ontmoeten in het pretpark en magische ervaring voor de (jongere) kinderen.

Voor de oudere kinderen en volwassen is Plopsaland de Panne ook een walhalla. Er zijn veel spannende achtbanen en andere uitdagende attracties. Bij Anubis The Ride wordt je in 2 seconden met een snelheid van 90 kilometer per uur gelanceerd naar een hoogte van maar liefst 34 meter. Andere leuke attracties die niet overgeslagen mogen worden zijn de DinoSplash, The Ride to Happiness by Tomorrowland, Nachtwacht-Flyer en de Supersplash.

Bestel hier je entree kaarten en bekijk meer informatie over Plopsaland de Panne  

Plopsa Station Antwerpen

Plopsa Station Antwerp de naam van het attractiepark verklapt al veel. Het indoor pretpark is gelegen in het station van Antwerpen. En het is een mooie mix van stripfiguren zoals suske en wiske, de smurfen, lucky luke en de Studio 100 figuren. 

In het nieuwe pretpark is het een groot feest voor de kinderen en zeer geschikt voor gezinnen met kinderen het attractiepark is het meest geschikt voor kinderen tot een jaar of 9. De combinatie van je favoriete striphelden en de studie 100 helden doet het erg goed, en zorgt voor veel diversiteit. 

De attracties die je hier onder andere vind zijn: De vliegende fietsen, een smurfenavontuur, De racende race van Suske en Wiske, De K3 disco cars, de Lucky Luke Express en nog veel meer. Een leuke bijkomstigheid is dat er gedurende dag verschillende meet en greets zijn met de striphelden en de studio 100 figuren. 

Ondanks de ligging midden in Antwerpen is Plopsa Station ook met de auto goed bereikbaar en een leuk uitje met een gezin met (jonge) kinderen. 

Bestel hier je entree kaarten en bekijk meer informatie over Plopsa station Antwerpen

Plopsaqua Landen-Hannuit

Plopsaqua Landen-Hannuit is een waterpark gelegen in Hannuit, België. Het waterpark behoort tot de Plopsa-groep en functioneert ook als gemeentezwembad voor de gemeentes Hannuit en Landen.

Het waterpark is gethematiseerd naar Maya de Bij en Bumba, het wedstrijdbad heeft een neutrale uitstraling. Op 11 december 2020 in de Covid-19 periode is het wedstrijdbad geopend en het gehele waterpark op 9 juni 2021. 

Naast het 25 meter bad is er veel te beleven diverse glijbanen waaronder de spectaculaire Sky Drop, een glijbaan met een lanceerplatform op 19 meter hoogte. Maar ook een glijbaan met banden en een Disco Slide. Voor de jongste gasten is zijn er ook glijbanen en een peuterbad en een playhouse. 

Het golfslag bad is ook populair en geliefd dit geldt ook zeker voor de wild river. Ook aan de ontspanning is gedacht met 3 bubbelbaden en een sauna. Het buitenbad en de ligweide zijn heerlijke plekken met mooi weer. 

Dit zwembad heeft je meer te bieden dan een standaard zwembad en zorgt zeker voor een middag of een dag plezier voor het hele gezin. Want wat je allemaal gelezen hebt is nog lang niet alles maar de rest mag je zelf komen verkennen. 

Wat is nog wel wil vermelden is dat er ook een Maya restaurant is voor lekker snacks, ijsjes en een kop koffie uiteraard. 

Bestel hier je entree kaarten en bekijk meer informatie over Plopsaaqua Hannuit Landen

Plopsa Coo

Plopsa Coo is een attractiepark gelegen in het gelijknamige plaatsje Coo in de Ardennen bij de bekende Watervallen van Coo. Het attractiepark Plopsa Coo is een park van Studio 100, en de aankleding en attracties hebben te maken met de studio 100 helden. De ligging is geweldig van het attractiepark in het landschap van de Ardennen. 

Dit is mooi mee genomen maar je komt hier voor de attracties. In tot zijn er meer dan 20 attracties en de meeste zijn geschikt voor gezinnen met jongere kinderen. Een paar attracties zijn ook geschikt voor de oudere kinderen zoals de Smurfer (achtbaan), de bobslee en de Dino Splash. Voor de jongere gasten is er heel veel te kiezen. Enkele voorbeelden hier van zijn de Autorijschool, het labyrint, de konijntjes en de vlindertuin. 

Naast de attracties is er nog minigolf, speeltuinen, een apeneiland en een dierenweide dus vervelen wordt wel erg moeilijk in Plopsa Coo. Na een dagje Plopsa Coo is een bezoekje aan de Watervallen van Coo ook een echte aanrader. 

Bestel hier je entree kaarten en bekijk meer informatie over Plopsa de Coo

Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt is gelegen in Hasselt niet ver van de grens met Maastricht en Sittard-Geleen. Het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt is een onderdeel van Studio 100 en Studio 100 is ook het thema van attractiepark. Naast de attractie met de helden van Studio 100 lopen de bekende figuren ook regelmatig door het park. Naast het overdekte gedeelte is er ook een buitengedeelte met een leuke avontuurlijke speeltuin. 

In Plopsa Indoor Hasselt vind je 20 attracties van een K3 zweefmolen tot aan een de Wickie Coaster. De meeste attracties hebben direct te maken met de Studio 100 figuren. Zo kun je fietsen op de vliegende fietsen van Opa Fonkel en spelen in de Buma Speeltuin. 

Plopsa Indoor Hasselt is er vergelijkbaar met Plopsa Indoor Coevorden in Nederland en het meest geschikt voor kinderen tussen de 2 en de 9 jaar. Het park is niet zo groot en met 20 attracties zeer geschikt voor een middagje speelplezier voor de kinderen. 

Bestel hier je entree kaarten en bekijk meer informatie over Plopsa Indoor Hasselt

Plopsaqua De Panne

Plopsaland de Panne heeft sinds 2015 haar eigen zwemparadijs een uniek themapark waar Wickie de Viking een grote rol speelt. De aankleding van dit zwemparadijs is door een ringetje te halen en heeft veel sfeer en zorgt voor veel water plezier voor jong en oud. Naast de mogelijkheid om te zwemmen heb je ook een scala aan waterattracties en mogelijkheden. 

Enkele voorbeelden hiervan zijn de wonderlijke Wild River, het Stormbad, 6 indrukwekkende en uitdagende glijbanen en veel mogelijkheden om te zwemmen zowel binnen als buiten. Ook aan de jongste gasten is gedacht en ook zij kunnen zich hier uren vermaken. De oudere kinderen en volwassenen hebben ook zeker genoeg uitdagingen kijk alleen maar na de sky drop met een hoogte van 19 meter. Dit is tevens de hoogste glijbaan van België. Je kunt hier een snelheid van 40 kilometer per uur halen. 

Liever relax dan adrenaline? Kies dan voor één van de bubbelbaden of de sauna. Relaxen kan ook erg goed op de ligweide. Een super fijne plek om te zonnen en bijvoorbeeld een boekje te lezen terwijl de kinderen zich vermaken. 

Het waterpark is goed te combineren Plopsaland Attractiepark maar ook leuk voor een dagje. 

Bestel hier je entree kaarten en bekijk meer informatie over Plopsaqua de Panne


Reacties
Categorieën