Kasteel-polen
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/11/2024
5 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Polen 2024

02/11/2024
5 min

Polen is een land wat vaak onderschat wordt als het gaat om vakanties. Het land polen is zowel geschikt voor je zomervakanties als je wintersport trips. Ben je van plan om op vakantie te gaan of juist een citytrip te maken naar Polen is het wel verstandig je goed voor te bereiden.

Je wil uiteraard niets missen tijdens je vakantie, en hoe kan dat beter dan met een reisgids? Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 beste reisgidsen voor Polen. Hoewel de reisgidsen allemaal over Polen gaan zijn ze wel zeer divers.

De vakantieboeken over polen worden uitgebreid beschreven, en om je een goed beeld te geven heb ik link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie over de reisgids, maar ook de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je de reisgids ook eenvoudig bestellen.

TIP: Wist je dat Suntip reizen een uitstekend partner is voor al je reizen naar Polen? Bekijk het aanbod en laat je verrassen!

De Groene Reisgids - Polen

De serie Groene Reisgidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks. Of je nu lekker lang met vakantie gaat of er zomaar even tussenuit trekt, de Groene Reisgids wijst je de weg naar alle bijzonderheden die jouw reisbestemming te bieden heeft, op een boeiende, grondige en praktische manier.

Door de opdeling in regio's of microregio's ontdek je meteen wat je moet zien en waar je echt heen moet. Op bladzijde 1 vindt je een overzicht van de regio's uit de gids en op de binnenzijde van het omslag worden de behandelde regio's in kaart gebracht.

Toeristische plaatsen en bezienswaardigheden krijgen een duidelijke sterrenquotering. Hierdoor kunt u geen enkele 'topper' missen.

  • *** de reis waard
  • ** een omweg waard
  • * interessant

In de adresboekjes vindt je naast praktische informatie en tips voor activiteiten ook logeeradressen en eetgelegenheden voor ieders budget.

Met kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie.

Krakau ANWB extra

ANWB Extra reisgids Krakau - Polen

Ontdek Krakau met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Krakau! Wil je op ontdekking in een levendige stad met nostalgische charme? Gooi dan de vooroordelen die je hebt over Polen overboord en ga naar Krakau. Je komt er terecht in een oude koningsstad met de levendigheid door de studenten die er wonen. Dit maakt de stad tot de perfecte bestemming voor een leuke citytrip.

De compacte ANWB Extra reisgids Krakau biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je stedentrip niet mag missen. Struin door de oude stad over de Koningsweg, bezoek de kloosters en paleizen van de Kanunnikensteeg of doe een kroegentocht langs kunstenaarsbars en keldercafés.

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan.

ANWB wereldreisgids - Polen Zuid

De ANWB Wereldreisgids Polen zuid is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door het zuiden van Polen. De streek van natuurparadijzen als het Reuzengebergte, de Hoge Tatra of de Boskarpaten. Maar ook van historische steden als Krakau en Warschau en de chique metropool Katowice.

De uitgebreide Polen zuid reisgids telt meer dan 400 pagina’s boordevol hoogtepunten, originele tips, schitterende wandelroutes en alles over de achtergronden van land en volk.

Daarnaast alle praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips voor overnachtingen en vervoerstijden. Inclusief stadsplattegronden, overzichtskaarten en achterin een kleine atlas. Kortom: een onmisbare ANWB gids voor een geweldige rondreis door het zuiden van Polen.

Trotter - Polen

Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters -

  • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
  • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter
  • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
  • Kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt

Groene Vakantiegids - Polen

eizigers naar Polen, Tsjechië en Slowakije hebben met deze Groene Vakantiegids keuze uit 150 logeer- en kampeeradressen. Daarvan liggen er circa 100 in Polen, zo'n 30 in Tsjechië en een kleine 20 in Slowakije. De gids etaleert charmante enclaves van authentieke en duurzame schoonheid, die prachtig verscholen liggen op het platteland van deze drie Oost-Europese landen. Het aanbod varieert van kleine campings bij de biologische boer tot luxe verblijven in landhuizen, die op milieuvriendelijke wijze worden beheerd.

De in deze gids beschreven adressen bieden u ruim 70 campings en kampeerterreinen. Het leeuwendeel daarvan ligt in Tsjechië en Slowakije. In Polen ligt de nadruk meer op logeren. De meeste campings zijn klein tot middelgroot, maar vooral aan de voet van het Slowaakse hooggebergte liggen ook enkele tamelijk grote campings. Veel campings bieden huurfaciliteiten zoals chalets, bungalows of trekkershutten.

Er zijn zo'n 140 logeeradressen en de meeste daarvan vindt u in Polen. Soms op basis van bed and breakfast en niet zelden met complete bio culinaire keuken. Maar u vindt er ook vakantiehuizen en een enkele groep accommodatie. Alle accommodaties liggen in of bij nationale of regionale natuurparken, beschermde cultuurlandschappen en zijn zelf vaak deel van belangrijk cultuurhistorisch erfgoed.

De meeste accommodaties in Polen treft u aan de zuidelijke grenzen van dit immense land, aan de voet van het IJzergebergte, het Reuzengebergte en de Beskiden.

Op de meeste accommodaties is wel iets bijzonders te zien: van oude architectuur tot zeldzame boerderijdierrassen; of te beleven: van natuurexcursies op en om het boerenerf tot enerverende zwerftochten te paard door het natuurschoon van Polen, Tsjechië en Slowakije. In de gids vindt u uitgebreide beschrijvingen van activiteiten en bezienswaardigheden op of in de buurt van uw vakantieverblijf.

In zoverre de vakantieverblijven deel uitmaken van een functionele boerderij, betreft het landbouwbedrijven die op biologische of traditionele, ecologische en kleinschalige wijze werken en daarbij de natuur en het milieu zoveel mogelijk ontzien.

Reishandboek Polen

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden.

Een prachtige reisgids met alle hoogtepunten geschreven door Jan Willem Hamel.

Polen Baedeker

De Baedeker gids combineert degelijke informatie over natuur, cultuur en geschiedenis met gastronomische thema's. Uitgebreide en gedetailleerde beschrijving van alle hoogtepunten in alfabetische volgorde.

Met interessante routes die leiden langs bezienswaardigheden en boeiende steden en dorpen. Veel praktische tips en informatie van ‘locals’. Apart katern met praktische informatie van A tot Z, én een zeer volledige uitneembare kaart.

Reacties
Categorieën