Slowakije
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/26/2024
4 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor Slowakije 2024

01/26/2024
4 min

Er zijn ontelbaar veel redenen waarom jij een keer op vakantie moet naar Slowakije. De belangrijkste reden is wel de natuur, je vind vele bijzondere natuurverschijnselen in Slowakije. In de reisgidsen die ik geselecteerd heb voor deze pagina is er ook veel aandacht voor de natuur. Maar ook zeker voor de andere bezienswaardigheden, de leuke steden, dorpen en andere niet te mogen missen plekken.

Daarnaast geven de reisgidsen ook veel informatie over Slowakije. Kortom een onmisbare gids als je op vakantie gaat naar Slowakije. De reisgidsen over Slowakije worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. 

Naast een boekomschrijving is er ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft meer informatie over de reisgids. Via de link kun jij de reisgids eenvoudig en snel bestellen. 

Tip: Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod van Zoover Vakanties. Niet alleen een review website maar ook een reisaanbieder die je niet mag onderschatten!

Dominicus - Slowakije

Ontdek Slowakije op vakantie met deze Dominicus-reisgids en verken schilderachtige historische stadjes vol monumenten, kerken en burchten - zoals de hoofdstad Bratislava - en ontdek de prachtige hooggebergten, ongerepte natuur en de indrukwekkende Donau. Van skiën in de Lage Tatra en fietsen langs de Donau tot het verkennen van sfeervolle straatjes en steegjes en imposante kathedralen: in Slowakije komt cultuur en natuur prachtig samen. 

Beleef de ultieme vakantie in Slowakije, een land dat zowel per auto als vliegtuig bereikbaar is vanuit Nederland en België. Deze reisgids staat boordevol praktische informatie, historische achtergronden, handige overzichtskaarten, sfeervolle foto's en uitgebreide culturele achtergrondinformatie, is altijd up-to-date en geschreven door een Nederlandstalige expert.

Abram Muller bezocht in de jaren 80 de Europese landen achter het IJzeren Gordijn tijdens zijn studie Ruslandkunde uit een gevoel van solidariteit. Hij woonde vanaf 1990 ruim 20 jaar in Bratislava, later de hoofdstad van Slowakije. Hier vestigde hij aan de Comenius Universiteit het hoofdvak neerlandistiek. Na zijn afscheid als docent werkt hij als fixer en tolk voor journalisten, als vertaler van Slowaakse literatuur en als reisleider. Jaarlijks begeleidt Abram reizen door Midden- en Oost-
Europa.

ANWB goud - Tsjechië Slowakije

De ANWB Reisgidsenserie van het eerste uur. Met veel aandacht voor cultuur en natuur, met uitvoerige plaats- en streekbeschrijvingen en uitgebreide achtergrondinformatie. Voorzien van kleurenfoto¿s, duidelijke kaarten en plattegronden en sfeervolle aquarellen. De uitneembare grote overzichtskaart vergroot de toegankelijkheid van de gids: hoofdwegennet, toeristische hoogtepunten, indeling in streekhoofdstukken, de ideale routeplanner.

  • Uitneembare grote kaart met alle hoogtepunten
  • Gedetailleerde stadsplattegronden
  • Veel aandacht voor cultuur en natuur
  • Modern: vormgeving en leesbaarheid
  • Stijlvolle omslag met flappen (bladwijzers)

Rustiek Kamperen / Tsjechie & Slowakije

Rustiek kamperen in Tsjechië & Slowakije.

Midden-Europa is volop in beweging. Het is nu nog de tijd om erdoorheen te reizen, te genieten van eenvoud en goedheid, van vriendelijke prijzen en eerlijke diensten. Maar bovenal zult u hier genieten van nog ongerepte natuur, prachtige diepe wouden, rotsgebergten als uit sprookjes, glooiend weidelandschap, gezond bronwater, bosvruchten en paddenstoelen.
Rustiek kamperen is voor die mensen die respect hebben voor natuur en rust en die rustieke plekjes juist opzoeken in de hoop dat ze zullen blijven bestaan.

Op bezoek in ... Slowakije

Slowakije ligt in het hart van Europa tussen het Tatragebergte in het noorden en de rivier de Donau in het zuiden. Het landschap is afwisselend: laagland, valleien en bergen met gletsjers, bergmeren en watervallen. Het klimaat verschilt per gebied: in de bergen is het vaak vochtig, koud en onstabiel weer; de laaglanden zijn droog en warm.

Slowakije is een ‘jong’ land; de onafhankelijke Republiek Slowakije werd pas op 1 januari 1993 uitgeroepen. Voordien vormde Slowakije samen met het buurland Tsjechië het land Tsjecho-Slowakije.

Uit ruim 1200 minerale bronnen borrelt heilzaam water op. Bij die bronnen zijn badhuizen gebouwd waaromheen badplaatsen ontstonden. Veel mensen komen hier naar toe om zich lekker te laten verwennen.
Over Slowakije valt veel meer te vertellen. 

Wist je bijvoorbeeld:

...dat de Slowaken gek zijn op ijshockey?
...dat Andy Warhol uit Slowakije komt?
...dat de Slowaken met kerst karper eten?
...dat er schuwe gemzen wonen in het hooggebergte?
...dat de langste grot meer dan 30 kilometer lang is?
...dat je op een vlot de rivier af kunt zakken?
...dat je in Slowakije kunt skiën?
...dat de St. Johanneskerk in het dorpje Kremnické Bane het middelpunt van Europa is?

Dit, en nog veel meer kun je lezen in dit boek.
"Op bezoek in..." maakt deel uit van de Wereldreeks, een serie informatieve landenboeken voor kinderen. Elk deel in de reeks is gewijd aan één land. Op een toegankelijke eigentijdse manier laten de boeken de kinderen kennismaken met het land, de geschiedenis, het landschap, de bevolking, tradities en de cultuur. Alle delen zijn rijk geïllustreerd en de doorlopende tekst is doorspekt met anekdotes, weetjes en verhaaltjes.

FB Slowakije

De ideale kaart om uw reis te plannen en om ter plekke te gebruiken,

  •  Dubbelzijdig 
  • Met stadsplattegronden
  • Plaatsnamenregister 
  • Toeristische informatie over bezienswaardigheden, uitzichtpunten, kastelen, religieuze gebouwen, historische plaatsen, havens, campings, luchthavens, nationale parken en golfbanen 
  • De legenda is in het Engels, Frans, Duits, Nederlands, Italiaans, Spaans, Pools, Tsjechisch, Slowaaks en Hongaars,

Kindvriendelijke vakanties

Reacties
Categorieën