Vakantie regio´s duitsland
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/01/2024
4 min

De top 7 van beste taalgidsen om Duits te leren 2024

02/01/2024
4 min

Duitsland wordt vaak onderschat als vakantieland, terwijl onze oosterburen juist zoveel te bieden heeft. Van strandvakanties tot wintersport maar ook ontelbaar veel bezienswaardigheden en dagattracties door het hele land. De Nederlanders aan de grens kunnen doorgaans nog wel een woordje Duits en het Duits goed verstaan. Helaas is dit niet voor iedereen het geval.

Spreek je geen Duits of heel weinig dan kan een taalgids of een snelle cursus je helpen om je goed verstaanbaar te maken in het Duits. Altijd handig als je de taal een beetje kan spreken en verstaan van het land waar je naar toe gaat. 

Voor deze pagina heb ik de 7 beste taalgidsen en cursussen voor Duitsland voor je op een rij gezet. De taalgidsen worden uitgebreid beschreven en naast de boekomschrijving is er ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft extra informatie over het boek en via de link kun je de taalgids eenvoudig bestellen. 

ANWB taalgids - Duits

ANWB Taalgids Duits
Maak je tijdens je vakantie in Duitstalige landen verstaanbaar en leer de basis van de taal met de compacte ANWB Taalgids Duits!

Het Duits behoort tot de Germaanse taalgroep, daarin horen ook talen als Engels, Nederlands en Zweeds. Het Duits zoals wij het nu kennen is Hoog-Duits (Hochdeutsch). Voor ons is Duits geen moeilijke taal, al struikelen we nog wel eens over de vier naamvallen, aangezien het Nederlands geen naamvallen meer kent. Met de ANWB Taalgids Duits op zak wordt communiceren in Duitstalige landen een stuk gemakkelijker.

In de gids komen woorden en uitdrukkingen in de volgende categorieën aan bod: Algemene uitdrukkingen, aan de grens, op de weg, openbaar vervoer, tanken & pech, overnachten, uitgaan, medische hulp, winkelen en toerisme. Ook is er de uitgebreide culinaire woordenlijst 'Weet wat je eet', zodat je altijd weet wat er op je bord ligt. De woorden en uitdrukkingen zijn weergegeven in Nederlands-Duits en Duits-Nederlands. De uitspraak wordt fonetisch weergegeven.

Snel en vlot Duits leren spreken en begrijpen

U zou graag Duits spreken, maar hebt niet veel tijd om het te leren? U hebt bovendien een hekel aan saaie handboeken? En u wilt vooral snel resultaat boeken? Dan is dit het ideale boek voor u!

Dankzij de methode die dit boek hanteert, hoeft u gedurende zes weken slechts 35 minuten per dag te studeren.
Aan het eind van de cursus kent u voldoende woorden en zinsconstructies om de Duitse taal vlot te gebruiken en te verstaan.
Zo kunt u bij zakelijke besprekingen of op reis moeiteloos uw zegje doen!

Wat & Hoe taalgids - Duits

Wat & Hoe Taalgids Duits is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4.000 woorden en zinnen kom je altijd uit je woorden. Vlot de rekening vragen? Een gesprekje aanknopen? Met deze taalgids lukt het allemaal.

Ook kun je met deze gids eigen zinnen maken met behulp van de woordenlijst achterin. In veel hoofdstukken is een alfabetische lijst van termen opgenomen inclusief duidelijke aanwijzingen voor uitspraak. Bovendien kun je deze gids ook gebruiken als een eerste hulpmiddel bij het leren van de taal.

De Wat & Hoe Taalgids Duits is tot stand gekomen in samenwerking met Van Dale en is ook als app verkrijgbaar.

Prisma Taaltraining - Duits voor zelfstudie

Met deze cursus maak je je snel en grondig de grondbeginselen van het Duits eigen. Leer in je eigen tempo of gebruik het boek bij je studie op een taalinstituut of volksuniversiteit.

Alle facetten van het Duits komen aan de orde in 15 praktische lessen, van uitspraak en spelling tot uitdrukkingen en grammatica. Tussendoor krijg je extra informatie over de Duitse taal en cultuur.

Met de levendige dialogen, ingesproken door native speakers, oefen je je uitspraak, zodat je een eenvoudig gesprek in het Duits kunt voeren.

Na bestudering van het boek heb je een degelijke basiskennis van het Duits. Je kunt krantenartikelen en eenvoudige literaire teksten lezen, zij het met een woordenboek bij de hand.

  • 15 lessen rond thema's als: kennismaken, thuis, het werk, de winkel, het restaurant
  • ruim twee uur audiomateriaal met gesprekken over alledaagse situaties, gratis de downloaden vanaf www.prisma.nl
  • gevarieerde opdrachten om woordenschat, grammatica en uitspraak te oefenen
  • duidelijke en overzichtelijke grammatica
  • uitgebreide woordenlijst
  • leidt op tot niveau A2/B1 van het Europees Referentiekader.

Van Dale Miniwoordenboek Duits

Met Van Dale kom je verder!

In dit Van Dale Miniwoordenboek Duits vind je alle woorden die je nodig hebt op zakenreis of op vakantie. In twee taalrichtingen, dus je vindt steeds snel het antwoord op je vraag.

Handig:
- Klein formaat met flexibele kaft: ideaal voor op reis!
- Twee taalrichtingen samen in één boekje
- Bevat 20.000 trefwoorden

Leuke extra's:
- Nuttige zinnen voor onderweg
- Culinaire woordenlijst
- Telwoorden
- Klokkijken

Duits voor Dummies

Miljoenen mensen hebben zich via de Berlitz-methode een vreemde taal
eigen gemaakt. Met deze toegankelijke gids van de experts van Berlitz
leer je snel en gemakkelijk Duits spreken. Of je nu student of toerist bent, of
gewoon wat elementair Duits wilt oppikken, Duits voor Dummies biedt voor
ieder wat wils: van praktische lessen, culturele weetjes en handige verwijzingen
tot een Duits-Nederlands miniwoordenboek, werkwoordlijsten en nog
veel meer. Extra: beluister de voorbeelddialogen online terwijl je de tekst in
het boek meeleest!

Paulina Christensen, Anne Fox en Wendy Foster zijn alom gewaardeerde
taaldocenten en schrijvers.

Duits / Vakantie en Reizen

Van Dale Taalgids Duits: Vakantie & Reizen

Je staat versteld hoe ver je komt met de duizend belangrijkste woorden.
De Van Dale Taalgidsen bevatten dé 1000 belangrijkste woorden en zinnetjes. Bij elk trefwoord in de Taalgidsen staat hoe je het uitspreekt en een bruikbare voorbeeldzin helpt je om makkelijk contact te leggen. De Van Dale Taalgidsen zien er leuk uit en hebben een handig zakformaat.

Reacties
Categorieën