Engels
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/26/2024
5 min

De top 7 van de beste taalgidsen voor de Engelse taal 2024

01/26/2024
5 min

 hebt. Op veel bestemming wordt er veel Engels gesproken, dit is niet alleen het geval in Engelstalige landen maar ook veel in toeristische gebieden over de hele wereld. 

Giethoorn en Amsterdam zijn hier goede voorbeelden van in Nederland. Het personeel spreekt in veel gevallen naar Nederlands ook vaak goed Engels om de toeristen te woord te staan en te helpen. 

Voor deze pagina ben ik opzoek gegaan na de 7 beste Engelse Taalgidsen. De taalgidsen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de taalgids / cursus Engels. Naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over de taalgids. 

Wijs op reis - taalgids Engels boek

De Wijs op reis taalgids Engels is handig voor onderweg en tijdens de vakantie.
Met deze taalgids kunt u zich in verschillende situaties prima verstaanbaar maken.

Wijs op reis taalgids Engels bevat:

 • Thema’s die u op reis of onderweg tegenkomt – van de menukaart van het restaurant tot een bezoek aan de arts
 • Fonetisch schrift bij elke zin – voor de juiste uitspraak
 • Een woordenboek Engels-Nederlands en Nederlands-Engels – om snel het juiste woord te vinden
 • Tips om het land en de taal beter te begrijpen
 • Veel afbeeldingen om zonder woorden te kunnen communiceren

Snel en vlot Engels leren spreken en begrijpen

In 6 weken 35 minuten per dag een taal leren

U zou graag Engels spreken, maar hebt niet veel tijd om het te leren? U hebt bovendien een hekel aan saaie handboeken? En u wilt vooral snel resultaat boeken? Dan is dit het ideale boek voor u! 

Dankzij de methode die dit boek hanteert, hoeft u gedurende zes weken slechts 35 minuten per dag te studeren. Aan het eind van de cursus kent u voldoende woorden en zinsconstructies om de Engels taal vlot te gebruiken en te verstaan. Zo kunt u bij zakelijke besprekingen of op reis moeiteloos uw zegje doen! 

 • U leert veelgebruikte, alledaagse woorden en zinnen. 
 • De kaartjes achter in het boek helpen u om spelenderwijs de woordenschat onder de knie te krijgen. 
 • U hoeft zich niet door ingewikkelde grammaticaregels te worstelen.
 • Alleen de beginselen van de spraakkunst worden in uiterst eenvoudige bewoordingen uitgelegd. 
 • Vanaf de eerste week spreekt u meteen een mondje Engels!

ANWB taalgids - Engels

ANWB Taalgids Engels
Maak je tijdens je vakantie in Engelstalige landen verstaanbaar en leer de basis van de taal met de compacte ANWB Taalgids Engels!

Zo'n 380 miljoen mensen hebben Engels als moedertaal. Ongeveer een miljard spreken Engels als tweede taal, of beheersen hem goed. Toch kan het handig zijn je in noodsituaties goed uit te kunnen drukken. Met de ANWB Taalgids Engels op zak wordt communiceren in Engelstalige landen een stuk gemakkelijker.

In de gids komen woorden en uitdrukkingen in de volgende categorieën aan bod: Algemene uitdrukkingen, aan de grens, op de weg, openbaar vervoer, tanken & pech, overnachten, uitgaan, medische hulp, winkelen en toerisme. Ook is er de uitgebreide culinaire woordenlijst 'Weet wat je eet', zodat je altijd weet wat er op je bord ligt. De woorden en uitdrukkingen zijn weergegeven in Nederlands-Engels en Engels-Nederlands. De uitspraak wordt fonetisch weergegeven.

Voor Dummies - De kleine Engels voor Dummies

Tegenwoordig kun je bijna niet meer zonder Engels. Daarom leert deze toegankelijke en compacte gids je snel en gemakkelijk de taal spreken. Of je nu scholier bent of toerist - of je bent het allebei - er is voor ieder wat wils: van grammaticaregels en culturele weetjes tot praktische voorbeelddialogen. De handige bijlage met onregelmatige Engelse werkwoorden maakt het helemaal compleet. Gail Brenner doceert grammatica voor gevorderden en uitspraak aan de University of California te Santa Cruz.

Engels voor zelfstudie

Met deze cursus maak je je snel en efficiënt de grondbeginselen van het Engels eigen - of fris je je kennis weer op. Dit fraai uitgevoerde boek bouwt voort op de basiskennis die vrijwel iedere Nederlander van het Engels heeft. Leer in je eigen tempo of gebruik het boek bij je studie op een taalinstituut of volksuniversiteit.

Alle facetten van het Engels komen aan de orde in 24 praktische lessen, van uitspraak en spelling tot uitdrukkingen en grammatica. Tussendoor krijg je extra informatie over de Engelse taal en cultuur.

Met de levendige dialogen, ingesproken door native speakers, oefen je je uitspraak, zodat je een eenvoudig gesprek in het Engels kunt voeren.

Na bestudering van het boek heb je (weer) een degelijke basiskennis van het Engels. Je kunt krantenartikelen en eenvoudige literaire teksten lezen, zij het met een woordenboek bij de hand.

 • 24 lessen rond thema's als: kennismaken, thuis, het werk, de winkel, het restaurant
 • ruim twee uur audiomateriaal met gesprekken over alledaagse situaties; gratis download vanaf www.prisma.nl
 • gevarieerde opdrachten om woordenschat, grammatica en uitspraak te oefenen
 • duidelijke en overzichtelijke grammatica
 • uitgebreide woordenlijst
 • leidt op tot niveau A2/B1 van het Europees Referentiekader

Wat & Hoe taalgids - Engels

Wat & Hoe Taalgids Engels is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen, een overzichtelijke woordenlijst en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie.

Wat & Hoe Taalgids Engels is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen en duidelijke aanwijzingen voor uitspraak kom je altijd uit je woorden. Vlot de rekening vragen? Een gesprekje aanknopen? Met Wat & Hoe Taalgids Engels lukt het allemaal.

De gids bevat overzichtelijke woordenlijsten, praktische tekeningen en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie. De Wat & Hoe Taalgidsen zijn al meer dan 75 jaar verkrijgbaar en staan bekend om hun kwaliteit en volledigheid. De Taalgidsen zijn samengesteld in samenwerking met Van Dale.

Wat & Hoe is al sinds 1926 een betrouwbare reispartner, met voor elke reiziger een geschikte reisgids. De Wat & Hoe Taalgids is een onmisbare hulp voor wie een taal probeert te begrijpen en te gebruiken.

Engels / Vakantie En Reizen

Van Dale Taalgids Engels: Vakantie & Reizen

Je staat versteld hoe ver je komt met de duizend belangrijkste woorden.
De Van Dale Taalgidsen bevatten dé 1000 belangrijkste woorden en zinnetjes. Bij elk trefwoord in de Taalgidsen staat hoe je het uitspreekt en een bruikbare voorbeeldzin helpt je om makkelijk contact te leggen. De Van Dale Taalgidsen zien er leuk uit en hebben een handig zakformaat.

Reacties
Categorieën