Frankrijk
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/19/2024
7 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Frankrijk 2024

01/19/2024
7 min

Frankrijk is niet voor niets één van de favoriete vakantielanden van de Nederlanders. Dit heeft niet alleen met de kazen, stokboord en wijn te maken. Frankrijk is ondanks dat het niet tegen Nederland aan ligt goed te bereiken met de auto, vliegtuig, bus en ook met de trein

Het land Frankrijk heeft veel te bieden, zowel voor de zomer en zon vakanties als in de winter. Maar ook op basis van natuur, cultuur, geschiedenis, attractieparken, de mooiste vakantieparken en nog veel meer. Geen wonder dat we graag naar Frankrijk gaan.

Frankrijk heeft ook zeker nadelen, de taal is niet voor elke Nederlander even goed te begrijpen, gelukkig komen je met Engels, en met handen en voeten werk erg ver. (zo heb ik mij altijd gered in Frankrijk). Een ander nadeel en misschien ook wel het grootste, is dat Frankrijk zo groot is en zoveel moois te bieden heeft dat het moeilijk kiezen is waar je heen moet. 

En laat ik daar net een hulpmiddel voor hebben. Namelijk de 7 mooiste reisgidsen en boeken over Frankrijk. De boeken geven veel informatie en tips voor de toerist en vakantieganger en zijn eigenlijk onmisbaar, als je niets leuks wil missen. 

De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik er een nog link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geeft onder andere de waardering van de lezers weer. Wil je ook de recensie lezen? Klik dan op de link, via deze link kun je ook het boek eenvoudig bestellen.

Voordat ik begin met de top 7 van beste reisgidsen heb ik een lijstje gemaakt met 3 uitstekende partners voor je vakantie naar Frankrijk. Deze reisaanbieders springen er bovenuit qua prijs en of aanbod en zijn zeker de moeite waard om nader te bekijken. 


Frankrijk Binnendoor - Ontdek het andere Frankrijk

Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk'. 

Lees over markten, brocantes, wandelingen,fietstochten, antwoorden op veelgestelde Frankrijk vragen, experttips en een rondreis van 4100 kilometer.

Wil je weleens iets anders tijdens je vakantie in Frankrijk? Maar heb je niet de tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken? Hoe zou je het vinden als je vanaf de eerste kilometers geniet van rustige binnenwegen, mooie dorpen, fraaie valleien of spannende bergwegen? 

Duizenden mensen ontdekten Frankrijk al met mooie roadtrips. Frankrijkkenner Ruud Couwenhoven helpt je om dit ‘andere Frankrijk’ te ontdekken aan de hand van een dag voor dag beschreven rondreis dwars door dit prachtige land. 

Maar in dit boek lees je ook over: - de leukste markten en brocantes van Frankrijk; - tips van Ruud en locals voor bijzondere ontdekkingen; - wandelingen en fietstochten; - hoe je gratis kunt overnachten door tolwegen te vermijden; - experttips over lekker eten, overnachten, cultuur en historie; - wijnproeven en hoe je een afspraak maakt bij een wijnboer; - wat dé antwoorden zijn op veelgestelde ‘Frankrijkvragen’. 

Ruud Couwenhoven had een 3 voor zijn eindexamen Frans. Toch reist hij al sinds 1986 door Frankrijk. Jaarlijks zijn er ruim 1,5 miljoen mensen die zijn reisverhalen en e-books lezen en naar de podcasts op zijn websites luisteren.

De allermooiste dorpen van Frankrijk - officiële gids van de stichting Les Plus Beaux Villages de France

Luisteren hoe de stenen een verhaal vertellen, even pauzeren op het terras van een café, je hand onderdompelen in het koele water van een fontein, de knowhow bewonderen van een ambachtsman, inslapen in een kasteel of op een zolderkamer, wandelpaden ontdekken, festivals en patroonsfeesten bezoeken, alle specialiteiten uitproberen, en naar huis gaan met de lekkerste producten van de markt.

Ontdekken, ontmoeten, je verwonderen, de tijd nemen. In de allermooiste dorpen van Frankrijk kun je simpele, maar ook speciale momenten beleven, in een bijzondere omgeving waar al je zintuigen op scherp staan. 

Van de Elzas tot in Baskenland, van Bretagne tot in de Provence, van Picardië tot in de Languedoc, maar ook op Corsica en in de overzeese gebieden: bijna 160 originele bestemmingen, rijk aan historisch erfgoed, met een unieke architectuur en levendig gehouden dankzij de bevlogenheid van de bewoners. 

Ze vieren de ‘Franse levenskunst’ in al zijn regionale facetten. Tijdens een korte trip of in de zomervakantie, in elk seizoen en bij elke gelegenheid is deze gids de ideale reisgezel, zodat je niets kunt missen van deze magische plekken en je verblijf optimaal kunt plannen. 

Zin in een uitstapje naar het Franse platteland? De allermooiste dorpen van Frankrijk verwelkomen je.

Langzaam door Frankrijk - Met de auto naar de Côte d'Azur over de beroemde N7

Slow travellers Peter Jacobs en Erwin De Decker herontdekkende legendarische Nationale 7, die van Parijs naar Menton voert. 

Ze laten de drukke, saaie en dure snelweg naar de zon links liggen en rijden door de mooiste streken van Frankrijk, tussen de rijen platanen. De auteurs hebben onderweg aandacht voor lekker eten en drinken, kunst en natuur, wandelingen en ontspanning voor het hele gezin.

 •  Deze route naar de Côte d'Azur is ingedeeld in twaalf etappes, met kaartjes en roadbooks.
 •  De auteurs vertellen onderweg talloze anekdotes. Ze geven informatie over bezienswaardigheden en activiteiten, en bevelen eet- en logeeradressen aan.
 •  Nu ook met tips voor campings. De reis is belangrijker dan de bestemming.

Frankrijk Puur Roadtrips - Verrassend mooie routes door Frankrijk

Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence. 

Onderweg passeer je de mooiste dorpen en steden, oeroude kastelen, kathedralen, kloosters en andere opmerkelijke sporen van de rijke geschiedenis. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes, voorzien van tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. 

De routes variëren in lengte van een tot zes dagen en kunnen gemakkelijk uitgebreid worden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Rustiek Kamperen in Frankrijk

De serie Rustiek Kamperen heeft in de afgelopen 15 jaar een cultstatus verworven bij liefhebbers van kleinschalig kamperen in de natuur. 

Met deze splinternieuwe gids heb je de beste selectie van rustieke campings in Frankrijk bij de hand. De prachtige en veelzijdige natuur gecombineerd met de rijke cultuur, het lekkere eten en het goede klimaat maakt dit land tot een perfect kampeerland. 

Van de witte krijtrotsen in het noorden tot de lavendelvelden in de Provence en van de vakwerk- huizen in de Elzas tot de wijnvelden in de Bordeaux, overal is wel een prachtig gelegen, natuurlijk terrein gevonden. Hiertussen zitten zeer veel nieuwe campings. 

Hierbij is gebruik gemaakt van duidelijke selectiecriteria met de nadruk op: rust, ruimte, omgeving, ontvangst, kleinschalig- heid en sfeer. Geen camping is gelijk aan de andere. Je zult piepkleine basale campings aantreffen, prachtige natuurcampings en soms verrassend comfortabele terreinen. 

Wat deze 200 campings allemaal gemeen hebben, is het predicaat rustiek: ver van de drukte, de massaliteit en de onpersoonlijkheid.

Frankrijk Puur - 50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken

Dit inspiratieboek over Frankrijk neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.

Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. 

Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk. In dit boek staan bestemmingen beschreven die je de veelzijdigheid van Frankrijk in alle seizoenen laten ontdekken. 

Elke bestemming is voorzien van handige tips en prachtige fotografie. - inspiratieboek over Frankrijk - 50 bestemmingen uitgelicht - dorpjes, steden, wandelgebieden - ideeën voor roadtrips - inclusief veel foto’s

Capitool reisgids Frankrijk - Complete en rijk geïllustreerde reisgids die alles biedt voor een geslaagde reis.

Capitool Frankrijk: de ideale reisgids voor jouw reis naar Frankrijk!

 • Een luxe reisgids boordevol informatie 672 pagina's
 • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
 • Met de mooiste illustraties en foto's
 • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

De keuken en de wijnen van Frankrijk zijn wereldberoemd. Het leven op het land, tafels in de zon en een overvloed aan wijn en sterke verhalen, is voor de Fransen zelf even aanlokkelijk als voor de toeristen. Het Franse landschap is heel afwisselend, van bergplateaus tot vruchtbaar akkerland, van traditionele dorpjes tot deftige boulevards. Elke regio heeft zijn eigen kenmerken, maar de hoofdstad Parijs vormt de spil van het land. Tot de grootste publiekstrekkers van de stad behoren het Louvre en de Eiffeltoren.

Alles in één reisgids

Met de reisgids Capitool Frankrijk ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zestien verschillende streken die Frankrijk rijk is. 

Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het indrukwekkende Kasteel van Versailles net buiten Parijs, de geurende lavendelvelden in de Provence of de Abdij van Le Mont-Saint-Michel. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants en cafés, accommodaties, winkels, amusement, themavakanties en sport. 

Daarnaast geeft Capitool Frankrijk in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen.

Genoeg te ontdekken

De reisgids laat jou alles weten over de echte do's en don'ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Frankrijk zijn de volgende streken te vinden:

 • Parijs en Île-de-France
 • Het Noorden en Picardië
 • Champagne
 • Elzas-Lotharingen
 • Normandië
 • Bretagne
 • Loiredal
 • Bourgogne en Franche-Comté
 • Massif Central
 • Rhônedal en Franse Alpen
 • Poitou en Aquitanië
 • Périgord, Quercy en Gascogne
 • Pyreneeën
 • Languedoc-Roussillon
 • Provence en Côte d'Azur
 • Corsica

Reacties
Categorieën