Normandië
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/09/2024
6 min

De 7 van de beste reisgidsen voor Normandië 2024 (Frankrijk)

02/09/2024
6 min

Bij Normandië denken veel mensen aan D-Day en de Tweede Wereldoorlog, maar Normandië is ook een zeer geliefde vakantie regio in Frankrijk. Naast de vele sporen van de Tweede Wereld Oorlog zijn er ook vele andere bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Zoals de stranden, de prachtige natuur en de krijtrotsen van Étretat.

Hoe kun je nou beter alles over deze regio te weten komen dan via de reisgidsen? De reisgidsen geven je naast vele adviezen en informatie ook een overzicht van de leukste bezienswaardigheden, zowel de bekende als de minder bekende. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 leukste en handigste reisgidsen voor Normandië.

De reisgidsen worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik er een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je reisgids eenvoudig bestellen.

Tip: Bekijk het aanbod van TUI Reizen eens als je op zoek bent naar een onvergetelijke vakantie naar Normandië. 

ANWB Extra - Normandië

NWB Extra reisgids Normandië - Frankrijk Beleef Normandië met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Normandië! De combinatie van badplaatsen met villa’s en hotels uit de belle époque, de trendy winkels, hippe bars en prachtige natuur maken Normandië de perfecte bestemming voor een leuke vakantie.

De compacte ANWB Extra reisgids Normandië biedt naast diverse routes door de streek veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Struin door de tropische Jardin botanique de Vauville, beklim de Mont St-Michel, of ga proeven van de kazen in Camembert.

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan

Capitool Reisgidsen Top 10 - Normandië

Capitool Top 10 Normandië

Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels

  • Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
  • De schitterende foto’s brengen Normandië tot leven
  • Compact formaat, ideaal om mee te nemen
  • Diverse wandelroutes leiden je langs alle hoogtepunten van de streek

Top 10 Normandië

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in Normandië te zien en te doen is, behandelen. Deze streek in Frankrijk is rijk aan geschiedenis die je overal in het glooiende landschap terugvindt.

Top 10 Normandië bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de streek te bieden heeft. Zo zie je in één oogopslag welk museum de moeite waard is en waar je kunt winkelen of schitterende uitzichten hebt

Deze Top 10-gids verdeelt de Normandië in vier streken:

- Noordoost-Normandië
- Midden-Normandië
- Noordwest-Normandië
- Zuid-Normandië

Een bezoek aan Normandië is een duik in de geschiedenis. Je ziet er bijvoorbeeld het klooster op Mont St. Michel, wat een bijzonder uitzicht geeft. Leer meer over de Normandische verovering van Engeland in 1066 door het wereldberoemde Tapijt van Bayeux te bekijken. Iets recentere geschiedenis ontdek je op de D-Day-stranden waar je alles kunt leren over de landing van de geallieerden en de Slag om Normandië. Lekker slenteren en genieten van Franse kaasjes en heerlijke cider doe je in dorpjes zoals Honfleur en Étretat.

Historische route Normandië

6 juni 1944, voor velen een datum om nooit te vergeten. Het was D-day, de dag van de geallieerde invasie in Normandië. De dag waarop in bezet Europa de hoop op bevrijding begon te gloren. Dit boek toont jou dat er in het Normandische landschap nog veel is wat herinnert aan de invasie en de daarop volgende slag.

Je volgt dezelfde weg als de geallieerden, vanaf de invasiestranden tot aan Parijs. Voor degenen die willen zien waar en hoe de invasie plaatsvond en wat er daarna gebeurde is deze gids een onmisbaar hulpmiddel.

Rother Wandelgidsen - Normandië

De Rother wandelgids Normandië beschrijft 50 prachtige wandelingen aan de kust en in het binnenland van Normandië. Langs mooie zandstranden en wilde kliffen en door idyllische weiden en moerasgebieden.

Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.

De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.

Normandië

ANWB Ontdek reisgids Normandië
Verken Normandië op een andere manier met de uitgebreide ANWB Ontdek reisgids Normandië! Natuurlijk mag je bezienswaardigheden zoals de tuin van Claude Monet in Giverny en de invasiestranden niet missen, maar ga ook eens van de gebaande paden en bezoek het geboortehuis van componist Erik Satie of de botanische tuinen rond Cherbourg.

De Ontdek reisgids Normandië biedt naast praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door de streek. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je reis door Normandië.

Dominicus - Normandië en Bretagne

Ontdek Normandië en Bretagne op vakantie in Frankrijk met deze Dominicus-reisgids en verken Rouen, Mont Saint-Michel, Pointe du Raz en meer. Laat je overdonderen door de natuur aan de noordkust van Bretagne, bewonder de steile krijtrotsen die als een muur uit de zee oprijzen, ervaar het einde van de wereld op Pointe du Raz en Pointe de Penmarch in Cornouaille, en breng een bezoek aan de bezienswaardigheden van de ommuurde binnensteden van Saint-Malo en Vitré.

Beleef de ultieme vakantie in Normandië en Bretagne, regio’s die goed bereikbaar zijn met de auto vanuit Nederland en België. Deze reisgids zit boordevol praktische informatie, historische achtergronden, handige overzichtskaarten, sfeervolle foto’s en uitgebreide culturele achtergrondinformatie, is altijd up-to-date en geschreven door een Nederlandstalige expert.

Joke Radius was docente Frans. Een van haar hobby’s is het doorkruisen van Frankrijk, per auto of met de fiets, om daarna over haar reis te schrijven.

CamperRoutes in Europa - Met de camper door Frankrijk Kustroute Normandië & Bretagne

Deze routegids beschrijft een reis langs de grillige kustlijn van Normandië en Bretagne. De invasiestranden en monumenten van D-Day worden in een apart katern beschreven.

CamperRoute Normandië & Bretagne Deze praktische reisgids bevat informatie op maat voor een individuele reis langs de spectaculaire kusten van Normandië en Bretagne. Het auteursechtpaar Mike en Loes Bisschops, met 30 jaar ervaring in de reisjournalistiek, neemt je mee op een boeiende zwerftocht langs dorpen en steden, burchten en kastelen, ruige kliffen, schilderachtige baaien en vissershaventjes. Praktische zaken als ‘waar overnachten we en waar kunnen we lekker (en voordelig) eten?’ komen uitgebreid aan de orde.

Deze uitgave in de reeks CamperRoutes bevat een speciaal katern met een overzicht van de indrukwekkende monumenten en invasiestranden van D-Day in Normandië. 200 pagina’s Sfeervolle en praktische tekst, goede reisinformatie, recensies van campings en camperplaatsen en honderden fraaie en verhelderende illustraties.


Reacties
Categorieën