Franse Taal
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/01/2024
5 min

De top 7 van de beste taalgidsen voor het Frans 2024

02/01/2024
5 min

Frankrijk is een land waar het moeilijk is om zonder Frans te spreken een gesprek aan te gaan met een Franse. De meeste Fransen spreken geen Engels, daarom is het handig om een taalgids bij je te hebben of een woordje Frans te spreken als je naar Frankrijk op vakantie gaat. De Franse taal wordt niet alleen in Frankrijk gesproken en zijn nog diverse landen waar ook Frans gesproken word. Enkele voorbeelden vind je hieronder:

Voor deze pagina heb ik de 7 beste Franse taalgidsen voor je geselecteerd zodat je in Frankrijk of een ander Franstalige land je goed verstaanbaar kan maken en ook kan verstaan wat er tegen je gezegd wordt.

Om je een goed beeld te geven van de taalgidsen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over de taalgids. De taalgids kan via de link snel en eenvoudig besteld worden. 

Wat & Hoe taalgids - Frans

Wat & Hoe Taalgids Frans is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen, een overzichtelijke woordenlijst en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie.

Wat & Hoe Taalgids Frans is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen en duidelijke aanwijzingen voor uitspraak kom je altijd uit je woorden. Vlot de rekening vragen? Een gesprekje aanknopen? Met Wat & Hoe Taalgids Frans lukt het allemaal.

De gids bevat overzichtelijke woordenlijsten, praktische tekeningen en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie. De Wat & Hoe Taalgidsen zijn al meer dan 75 jaar verkrijgbaar en staan bekend om hun kwaliteit en volledigheid. De Taalgidsen zijn samengesteld in samenwerking met Van Dale.

Wat & Hoe is al sinds 1926 een betrouwbare reispartner, met voor elke reiziger een geschikte reisgids. De Wat & Hoe Taalgids is een onmisbare hulp voor wie een taal probeert te begrijpen en te gebruiken.

Snel en vlot Frans leren spreken en begrijpen

U zou graag Frans spreken, maar hebt niet veel tijd om het te leren? U hebt bovendien een hekel aan saaie handboeken? En u wilt vooral snel resultaat boeken? Dan is dit het ideale boek voor u!

Dankzij de methode die dit boek hanteert, hoeft u gedurende zes weken slechts 35 minuten per dag te studeren.

Aan het eind van de cursus kent u voldoende woorden en zinsconstructies om de Franse taal vlot te gebruiken en te verstaan. Zo kunt u bij zakelijke besprekingen of op reis moeiteloos uw zegje doen!

ANWB taalgids - Frans

ANWB Taalgids Frans Maak je tijdens je vakanties in Franstalige landen verstaanbaar en leer de basis van de taal met de compacte ANWB Taalgids Frans! Voor velen is het Frans de meest romantische van alle talen. Het is geen moeilijke taal om te leren, wat lastig is voor ons, is de taalmelodie. Fransen praten niet zo staccato als de Nederlanders: ze laten de woorden vloeiend in elkaar overgaan, afgewisseld door uithalen. 

Met de ANWB Taalgids Frans op zak wordt communiceren in Franstalige landen een stuk gemakkelijker. In de gids komen woorden en uitdrukkingen in de volgende categorieën aan bod: Algemene uitdrukkingen, aan de grens, op de weg, openbaar vervoer, tanken & pech, overnachten, uitgaan, medische hulp, winkelen en toerisme. Ook is er de uitgebreide culinaire woordenlijst 'Weet wat je eet', zodat je altijd weet wat er op je bord ligt. De woorden en uitdrukkingen zijn weergegeven in Nederlands-Frans en Frans-Nederlands. De uitspraak wordt fonetisch weergegeven. 

De ANWB Taalgids Frans is een compacte vertaalgids die gemakkelijk in de handtas past. Er zijn in totaal 17 ANWB taalgidsen, waaronder Italiaans, Duits, Kroatisch, Turks, en Portugees.

10 minuten Frans per dag

Aan de hand van oefenen kun jij Frans leren met maar 10 minuten per dag. De oefenen duren ongeveer 10 minuten en daar is toch elke dag wel een moment voor te vinden om de oefeningen te doen. 

Een leuke en goede manier om een woordje Frans te kunnen spreken, ideaal voor je zakenreis of tijdens je vakantie. 

Wijs op reis - taalgids Frans boek

De Wijs op reis taalgids Frans is handig voor onderweg en tijdens de vakantie.
Met deze taalgids kunt u zich in verschillende situaties prima verstaanbaar maken.

Wijs op reis taalgids Frans bevat:

 • Thema’s die u op reis of onderweg tegenkomt – van de menukaart van het restaurant tot een bezoek aan de arts
 • Fonetisch schrift bij elke zin – voor de juiste uitspraak
 • Een woordenboek Frans-Nederlands en Nederlands-Frans – om snel het juiste woord te vinden
 • Tips om het land en de taal beter te begrijpen
 • Veel afbeeldingen om zonder woorden te kunnen communiceren

Frans voor zelfstudie

Met deze cursus maak je je snel en efficiënt de grondbeginselen van het Frans eigen. Leer in je eigen tempo of gebruik het boek bij je studie op een taalinstituut of volksuniversiteit.

Alle facetten van het Frans komen aan de orde in 18 praktische lessen, van uitspraak en spelling tot uitdrukkingen en grammatica. Tussendoor krijg je extra informatie over de Franse taal en cultuur.

Met de levendige dialogen, ingesproken door native speakers, oefen je je uitspraak, zodat je een eenvoudig gesprek in het Frans kunt voeren.

Na bestudering van het boek heb je een degelijke basiskennis van het Frans. Je kunt krantenartikelen en eenvoudige literaire teksten lezen, zij het met een woordenboek bij de hand.

 • 18 lessen rond thema's als: kennismaken, thuis, het werk, de winkel, het restaurant
 • ruim een uur audiomateriaal met gesprekken over alledaagse situaties; gratis download vanaf www.prisma.nl
 • gevarieerde opdrachten om woordenschat, grammatica en uitspraak te oefenen
 • duidelijke en overzichtelijke grammatica
 • uitgebreide woordenlijst
 • leidt op tot niveau A2/B1 van het Europees Referentiekader

Frans / vakantie en reizen

Van Dale Taalgids Frans: Vakantie & Reizen

Je staat versteld hoe ver je komt met de duizend belangrijkste woorden.
De Van Dale Taalgidsen bevatten dé 1000 belangrijkste woorden en zinnetjes. Bij elk trefwoord in de Taalgidsen staat hoe je het uitspreekt en een bruikbare voorbeeldzin helpt je om makkelijk contact te leggen. De Van Dale Taalgidsen zien er leuk uit en hebben een handig zakformaat.

Er zijn in totaal 12 Van Dale Taalgidsen, nl. in het Engels, Frans, Duits of Spaans met onderwerpen Basiswoorden, Liefde & Verlangen en Vakantie & Reizen.


Reacties
Categorieën