Italaans
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/01/2024
4 min

De 7 beste taalgidsen voor het Italiaans 2024 (Italiaans leren)

02/01/2024
4 min

Voor onze camperreis naar Italië zijn we in de boeken gedoken om ons een beetje Italiaans te leren. De basis zoals iets bestellen of te vragen kan handig zijn om te weten in de taal van het land waar je naar toe gaat. Op veel plekken kun jij je met Engels redelijk tot goed redden maar er zijn ook veel plekken waar de mensen geen Engels of andere talen spreken. Een woordje Italiaans in dit geval kan zeer handig zijn. 

Voor deze pagina heb ik de beste taalgidsen en Italiaans spoedcursussen voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven van de taalgidsen heb ik naast een boekomschrijving ook ene link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over de taalgids zoals de waardering en de recensies van de gebruikers / lezers van de taalgids. Via de link kun je de taalgids ook snel en eenvoudig bestellen. 

ANWB taalgids - Italiaans

ANWB Taalgids Italiaans Maak je tijdens je vakantie in Italië verstaanbaar en leer de basis van de taal met de compacte ANWB Taalgids Italiaans! Het Italiaans behoort tot de Romaanse tak van de Indo-Germaanse talen. Andere Romaanse talen zijn Frans, Spaans, Portugees en Roemeens. Vraag een niet-Italiaan naar een aantal opvallende eigenaardigheden van het Italiaans en hij zal zeker refereren aan de snelheid waarmee gesproken wordt en de vele klinkers en handgebaren. 

Met de ANWB Taalgids Italiaans op zak wordt communiceren in Italië een stuk gemakkelijker. In de gids komen woorden en uitdrukkingen in de volgende categorieën aan bod: Algemene uitdrukkingen, aan de grens, op de weg, openbaar vervoer, tanken & pech, overnachten, uitgaan, medische hulp, winkelen en toerisme. Ook is er de uitgebreide culinaire woordenlijst 'Weet wat je eet', zodat je altijd weet wat er op je bord ligt. De woorden en uitdrukkingen zijn weergegeven in Nederlands-Italiaans en Italiaans-Nederlands. De uitspraak wordt fonetisch weergegeven. 

De ANWB Taalgids Italiaans is een compacte vertaalgids die gemakkelijk in de handtas past. Er zijn in totaal 17 ANWB taalgidsen, waaronder Spaans, Grieks, Frans, Turks, Deens en Portugees.

Snel en vlot Italiaans leren spreken en begrijpen

U zou graag Italiaans spreken, maar hebt niet veel tijd om het te leren? U hebt een hekel aan saaie handboeken? U wilt snel resultaat boeken? Herkent u zich in al deze vragen, dan is dit het ideale boek voor u!

Dankzij de nieuwe studiemethode die dit boek hanteert, hoeft u gedurende zes weken slechts 35 minuten per dag te studeren. Aan het eind van de cursus kent u voldoende woordenschat en zinsconstructies om de Italiaanse taal vlot te gebruiken en te verstaan. Zo kunt u bij zakelijke besprekingen of op reis in Italië moeiteloos uw zegje doen!

Wat maakt dit boek zo bijzonder?

 • U leert veelgebruikte,  dagelijkse woorden en zinnen
 • De Flitskaarten achter in het boek helpen u om spelenderwijs de woordenschat onder de knie te krijgen
 • U hoeft zich niet door ingewikkelde grammaticaregels te worstelen. Enkel de beginselen van de spraakkunst worden op humoristische wijze uitgelegd... en in uiterst eenvoudige bewoordingen.
 • Vanaf de eerste week spreekt u meteen zelf een mondje Italiaans!.

Wat & Hoe taalgids - Italiaans

Italiaans De beste tolk voor op reis Vlot de rekening vragen op een terrasje? Een gesprekje aanknopen? met deze taalgids kom je altijd uit je woorden. 

 • Ruim 4000 woorden & zinnen. 
 • Woordenlijst Nederlands - Italiaans
 • Woordenlijst Italiaans - Nederlands 
 • Duidelijke aanwijzingen voor uitspraak

10 minuten Italiaans per dag

Aan de hand van opdrachten leer je in 10 minuten per dag een goed woordje Italiaans. Het boek is anders dan de meeste taalcursussen en is vooral gericht op het maken van opdrachten. De opdrachten duren ongeveer 10 minuten per opdracht. 

Doordat het maar 10 minuten per opdracht duur is er elke dag makkelijk 10 minuten vrij te maken om Italiaans te leren of te verbeteren. 

Beeldwoordenboek Italiaans-Nederlands

Breid uw talenkennis uit met woord en beeld! Kenmerken: met ruim 6000 woorden en uitdrukkingen en meer dan 2400 kleurenfoto's en illustraties thematisch ingedeeld (bijvoorbeeld: mensen, opleiding en beroep, huis, eten en drinken, vervoermiddelen en verkeer, planten en dieren) in beide richtingen te gebruiken (Nederlands – Italiaans, maar ook Italiaans – Nederlands) trefwoordenregister in het Italiaans en Nederlands. 

De beelden van een beeldwoordenboek maken het leren van nieuwe woorden leuker en makkelijker: ze helpen bij het onthouden van woordenschat omdat ze meer aanspreken dan alleen tekst.Het Beeldwoordenboek bestaat uit thematische hoofdstukken. Alle woorden komen veelvuldig in het dagelijks leven van pas (bijvoorbeeld op het werk, op school en op vakantie).

Prisma Taaltraining - Italiaans voor zelfstudie

Met deze cursus maak je je snel en efficiënt de grondbeginselen van het Italiaans eigen. Leer in je eigen tempo of gebruik het boek bij je studie op een taalinstituut of volksuniversiteit.

Alle facetten van het Italiaans komen aan de orde in 20 praktische lessen, van uitspraak en spelling tot uitdrukkingen en grammatica. Tussendoor krijg je extra informatie over de Italiaanse taal en cultuur.

Met de levendige dialogen, ingesproken door native speakers, ervaar je het 'italiano autentico' en oefen je je eigen uitspraak, zodat je een eenvoudig gesprek in het Italiaans kunt voeren.

Na bestudering van het boek heb je een degelijke basiskennis van het Italiaans. Je kunt krantenartikelen en eenvoudige literaire teksten lezen, zij het met een woordenboek bij de hand.

 • 20 lessen rond thema's als: kennismaken, thuis, het werk, de winkel, het restaurant
 • ruim twee uur audiomateriaal met gesprekken over alledaagse situaties; gratis download vanaf www.prisma.nl
 • gevarieerde opdrachten om woordenschat, grammatica en uitspraak te oefenen
 • duidelijke en overzichtelijke grammatica
 • uitgebreide woordenlijst
 • leidt op tot niveau A2/B1 van het Europees Referentiekader

Taalkwartet Italiaans

Scala Taalkwartet Italiaans.

Een prachtig kwartet spel om Italiaans te leren. Leuk om voor je vakantie al te oefenen maar ook tijdens je vakantie is het een leuk spel. Je leert op een speelse manier de Italiaanse taal. Ook leuk om cadeau te geven. 


Reacties
Categorieën