|

De top 7 van de beste reisgidsen voor Hongarije 2023

Hongarije is misschien wel één van de onderschatte pareltjes in Europa. Boedapest is een prachtige stad het wordt ook niet voor niets het Parijs van het Oosten genoemd. Het Balatonmeer is een uitstekende plek om je zomer vakantie te vieren met vele bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving.

Maar ook andere regio´s, steden en dorpen zijn zeker de moeite waard om te bezichtigen en te bewonderen. De reisgidsen op deze pagina laat je de mooiste plekjes en bezienswaardigheden zien en vertellen je meer over Hongarije en de vakantie mogelijkheden.

Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen, heb ik naast en boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst deze link geeft veel extra informatie over de reisgids. Via de link kun je de reisgids ook eenvoudig bestellen.

Tip: Een aanrader zijn de fantastische vakantiewoningen in Hongarije aangeboden door Home To Go! Het aanbod is niet alleen groot en verrassend ook nog eens erg aantrekkelijk!

Trotter Hongarije – Boedapest

 • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
 • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
 • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter
 • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
 • 26 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt

Hongarije – meer dan een reisgids

Van jugendstil en Europese allure in de hoofdstad Boedapest en provinciesteden met middeleeuwse ruïnes en barokke kastelen tot kleine dorpen met kleurig beschilderde houten dorpskerken: Hongarije heeft veel gezichten.

Deze gids laat die brede verscheidenheid zien en gaat zelfs even de grens over, naar steden die ooit Hongaars waren en waar de Hongaarse invloed nog sterk merkbaar is. Hij wijst ook de weg in het gevarieerde Hongaarse landschap: heuvelland, vulkanisch laaggebergte, uitgestrekte poesta, meren en brede rivieren en een zeer gevarieerde flora en fauna. Het is een landschap dat uitnodigt tot wandelen, fietsen, zwemmen, en paardrijden. Hongarije is een land van kleine dorpjes met ouderwetse gastvrijheid.

Maar het is voor veel mensen ook een onbekend en soms moeilijk te begrijpen land. Dat komt niet alleen door de taal, die in niets lijkt op andere Europese talen, maar ook door de gecompliceerde geschiedenis en maatschappelijke verhoudingen en door de visie die veel Hongaren daar zelf op hebben. Naast toeristische informatie in dit in dit boek tientallen verhalen die meer over die achtergrond vertellen. Dat maakt dit tot meer dan alleen een reisgids.


Capitool Reisgidsen Top 10 – Boedapest

Capitool Top 10 Boedapest

 • Top 10 van onder andere de beste restaurants, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste winkels
 • Met de uitneembare kaart vind je gemakkelijk de weg
 • De schitterende foto’s brengen de stad tot leven
 • Compact formaat, ideaal om mee te nemen
 • Diverse routes leiden je door de historische wijken

Top 10 Boedapest

De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in de prachtige hoofdstad van Hongarije te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de badhuizen, restaurants, musea en historische gebouwen.

Deze Top 10-gids verdeelt de stad in vijf wijken plus een gebied met de bezienswaardigheden buiten het centrum.

 • De Burchtwijk en Noord-Boeda
 • Gellért en Tabán
 • Rondom het parlement
 • Centrum van Pest
 • Rondom Városliget
 • Omgeving van Boedapest

Top 10 Boedapest bevat tips en praktische informatie voor tijdens het verblijf, zoals wat voor weer je kunt verwachten, waar je lekker kunt eten, gratis uitjes, welk hotel het beste is en gemakkelijk te volgen voorbeeldroutes zodat je in korte tijd zoveel mogelijk kunt zien. Of je nu een weekend of een hele week komt, dankzij de handige lijstjes heb je een snel overzicht van het beste wat de stad te bieden heeft. Zo zie je in een oogopslag wat de leukste plekken zijn voor kinderen en wanneer de festivals zijn.


ANWB taalgids – Hongaars

ANWB Taalgids Hongaars
Maak je tijdens je vakantie in Hongaarstalige landen verstaanbaar en leer de basis van de taal met de compacte ANWB Taalgids Hongaars!

Zelfs de meest ervaren taalstudent moet het toegeven: Hongaars is een zeer moeilijke taal. Het heeft het een sterk afwijkende grammatica. Gelukkig is er makkelijk aspect: de klemtoon ligt altijd op de eerste lettergreep. Met de ANWB Taalgids Hongaars op zak wordt communiceren in Hongarije een stuk gemakkelijker.

In de gids komen woorden en uitdrukkingen in de volgende categorieën aan bod: Algemene uitdrukkingen, aan de grens, op de weg, openbaar vervoer, tanken & pech, overnachten, uitgaan, medische hulp, winkelen en toerisme. De woorden en uitdrukkingen zijn weergegeven in Nederlands-Hongaars en Hongaars-Nederlands. De uitspraak wordt fonetisch weergegeven.


Reishandboek Hongarije

Balaton, Boedapest of Boszénfa? Naast de bekendere bestemmingen zijn er in Hongarije nog veel onbekende sensaties die bezoekers tegenwoordig gemakkelijk op eigen houtje kunnen verkennen. Dit handboek probeert recht te doen aan de veelzijdigheid van het land en behandelt zowel de hoofdstad, de kleinere historische stadjes, als het landschap en de natuur en de culturele eigenaardigheden die op het Hongaarse platteland nog te vinden zijn. Daarbij horen natuurlijk ook alternatieve vormen van accommodatie, zoals bijvoorbeeld de chique, maar nog steeds betaalbare kasteelhotels. Relatief nieuw zijn de mogelijkheden voor activiteiten als fietsen, paardrijden en kanoën.


Globus: Hongarije

Globus reisgids
Reisje gepland? Of weet je juist nog niet waar je naartoe wilt? Deze Globus reisgids biedt uitkomst!

Alle wetenswaardigheden
In de gids vind je alle belangrijke plaatsen en bezienswaardigheden. De gids puilt verder uit van de tips, must sees, leuke uitstapjes en heerlijke wandelingen. Onmisbaar bij de voorbereiding van je tripje, maar neem hem ook mee in je tas!

Handige hulp in het buitenland
Want achterin de gids vind je praktische tips, achtergrondinformatie, een algemene woordenlijst, een culinaire woordenlijst, nuttige adressen, reisinformatie én plattegronden.


ANWB compact wegenatlas – Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië en Kroatië

Campinggids met de 100 mooiste campings van Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië, en Kroatië. Sfeervolle en gastvrije campings in het Zuidwesten van Europa.
Om de selectie in deze campinggids samen te stellen deed een groep ANWB campinggids experts uitgebreid onderzoek.

De geselecteerde campings voor deze campinggids blinken uit in ligging, uitstraling en gastvrijheid. Met ruime, groene standplaatsen op idyllische plekken, zoals tussen de bergen, of in het bos, nabij een gletsjer of aan een kabbelend riviertje of juist ruige rivier. Een charmecamping is niet te groot en niet te klein: het aantal standplaatsen varieert van 25 tot ongeveer 200.


Vergelijkbare berichten